X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest max 22° i ja wkladałam na ramiączkach body i na to z długim body i geterki lub półśpiochy.Teraz już tylko body z długim i geterki/półśpiochy.Na spacer załozyłam na to bluzę i cienką czapeczkę.
    Jak jest pogoda przejściowa to samemu nie wiadomo co ubrać a tym bardziej takie maleństwo.Też zawsze biorę kocyk.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chore pierwsze święta, bardzo sie o nia boje. Wczoraj bylismy u dr wieczorem i osluchowo bylo czysto, ake wiem ze to sie z dniana fzuen moze zmieniac, robimy inhalacje i nasiwin baby do nosa, odciaganie glutkow. Kaszekek z suchego zdrobil sue bardziej wilgotny, dzis nie pojedziemy do dr ale jutro moze nas przyjac na osluchanie. Nie wuem czy cierpliwie czekac w domu i leczyc wg jej zakecen.czy jechac dzis na sor. Jak spi to nie kaszele, bardziej po przebudzeniu jak zaczynM ja przebierac albo karmię. To jest kilka kaszlniec pod rzad. Mamy chorych maluszków czy jest szansa ze infekcja nie przerodzi sie w zapakenie pluc czy to nie uniknione u takich makuszkow?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi spokojnie nie kazda infekcja rozwija się dalej ;) kicha bo oczyszcza nosek.Moja 2 tyg katar miala i przeszlo ;) o ile nie jest gorzej niz wczoraj rob inhalacje i obserwuj ;) jakby bylo gorzej to nawet w nocy na sor mozesz jechac (oby nie)

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 nie chciałbym Cię martwić ale lepiej być przezornym w takich sytuacjach bo u nas właśnie tak wyglądało rozwijające się zapalenie oskrzeli. Hela kaszlała właśnie jak ją przebieralam i kladlam płasko albo po przebudzeniu bo wydzielina nie miała jak spływać tylko zalegała w gardle, a dzień wcześniej było osluchowo czysto...
    Też psikalismy nasivin baby ale w naszym przypadku pomogło tylko na jedną noc...
    Nauczona moim doświadczeniem na Twoim miejscu pojechałabym na nocną i świąteczna opiekę zdrowotną, poszukaj informacji gdzie w twoim mieście taka jest, u nas jest przy szpitalu bo na SORACH różnie bywa z czekaniem nawet z takim maluszkiem...
    Oczywiście trzymam kciuki żeby nic się z tego nie rozwinęło bo wcale nie musi tak jak u nas. Zdrówka! 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2019, 15:56

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi u nas tez był kaszelek i robilam inhalacje i przprzeszło. Monitoruj obserwuj mierze temp i nie wahaj się jechać jak Ci podpowiada serce

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi u nas tez był kaszelek i robilam inhalacje i przprzeszło. Monitoruj obserwuj mierze temp i nie wahaj się jechać jak Ci podpowiada serce

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołego Alleluje kochane 🐣🐣🐣

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• symbolica Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt a jutro mokrego dyngusa ;-)

Mój mały dziś dużo kichał, mam nadzieję, że to nie katar.... a dziś pierwszy raz łezki u niego w oczku (na razie jednym) wypatrzyłam... już zapomniałam jak to było przy jego siostrze. Grzeczny dziś był przy gościach (u nas byli), a jutro nie jedziemy do dziadków jak to mieliśmy w zwyczaju - rozumieją, że młody jest nieprzewidywalny i ma nieuregulowany tryb dnia jeszcze. Poza tym te szczepienia w czwartek nas czekają, nie chciałby przywlec czegoś..

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest max 21 stopni i mały jest tylko w body z długim i cienkich skarpetkach.

Wesołych Świąt:)

Lady_E lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po chrzcinach. Mały dał radę, w Kościele prawie nie spał, ale marudził tylko trochę, nawet nie musiałam z nim wychodzić, rozglądał się, uśmiechał, gugał :-). Imprezka też ok, wynoszony przez babcie i ciocie, padł od razu po powrocie do domu i smacznie śpi :-).

Papapatka, Paulaa25, amir, Ewelcia85, KaroKaro, artemida27, Karletka lubią tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    A my po chrzcinach. Mały dał radę, w Kościele prawie nie spał, ale marudził tylko trochę, nawet nie musiałam z nim wychodzić, rozglądał się, uśmiechał, gugał :-). Imprezka też ok, wynoszony przez babcie i ciocie, padł od razu po powrocie do domu i smacznie śpi :-).
    U nas chrzciny za tydzień 😌 my za to całą rodzinką byliśmy na Rezurekcji w kościele o 6 rano 😲 dzieciaki dzielne , Ala przy każdej pieśni tańczyła 😘

malami91, artemida27, KaroKaro lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:

A nasza przed mszą poplakiwala, potem oglądała witraże. Na początku kazania zasnęła i spała już D o końca mszy ;)Podczas polewania tylko przez sen się skrzywila.

Na imprezie sporo spała, za to wieczorem dała nam popalic; do 23 wesoła, uśmiechnięta chciała się bawić. Z rodzicami było już dużo gorzej ;)

malami91 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi jak u Was sytuacja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    A nasza przed mszą poplakiwala, potem oglądała witraże. Na początku kazania zasnęła i spała już D o końca mszy ;)Podczas polewania tylko przez sen się skrzywila.

Na imprezie sporo spała, za to wieczorem dała nam popalic; do 23 wesoła, uśmiechnięta chciała się bawić. Z rodzicami było już dużo gorzej ;)

Dobrze, że chciała się bawić a nie dawała koncert 😁😁😁.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna widziałam stories na insta, wszystko u Was w porządku?

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam żel na ciemieniuche z emolium. Petarda! Nasza mała miała już skorupe. Oliwka gow.. dawała. 2 dni żel i wyczesywanie i wszystko zeszło! Teraz robimy jej co 2-3 dzień żelem na te pojedyncze skorupki. Swoją drogą ciekawe ile będzie się pojawiać ta ciemieniucha. No i powyżej 15 stopni żadnej czapeczki. Wietrzenie super działa na ciemieniuche

Jeju wy serio zakładanie dziecia czapeczki jak jest powyżej 20 st? Ja już nie zakładam powyżej 15. Jak jest powyżej 20. Sam podziak na długi i spodenki i to wszystko. Chyba że smaży jak wczoraj bo bodziak na krótki. Jak widzę dzieci w taki upał w czapkach serio mam ochotę temu dziecku ja ściągnąć. Przecież ciepło ucieka przez główkę. Jak mu alozycie czapkę to jak się przegrzjeegdzie to gdzie to ciepło ma uciec?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 21:11

ej_est, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój nosi bawełnianą czapeczkę a ciemieniuchy nie ma.. przegrzany też nie jest bo sprawdzam na karczku. Owszem wczoraj było ciepło, ale też ostro wiało.. (blisko do gór mam).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 21:46

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 21:49

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tel mi sie zacial i wyslalo 3 wiadomosci.nie chcialam tu spamowac wiec chociaz ten długi tekst zwinelam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 21:51

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady tylko mieszkamy w roznych rejonach wirc i pogoda rozna. Powiem ci ze u nas temp jeszcze nie przekroczyła 18 stopni i nie ma dnia zeby nie wialo i musze malej zakladac czapke ale taka cieniutka ubieram. synek czapke z daszkiem nosi ale on juz 3latek to inaczej.
    Sisi to właśnie jak u Was sytuacja? Bo caly czas o was mysle i mam nadzieje ze wszystko ok?
    Pay.em a co tam u Makowej_Panny? Ostatnio tak sobie pomyslalam co tam u dziewczyn ktore przestaly sie odzywac. Wiem ze dzieciatko duzo czasu zajmuje i mam nadzieje ze u nich wszystko ok. Milo by bylo gdyby chociaz czasem napisaly ze bawia sie dobrze z malenstwami ;)

‹‹ 1069 1070 1071 1072 1073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ