X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję 2dni jedno warzywo. Podobno objawy ewentualnej alergii pojawiają się w ciągu 48h. Wczoraj i dziś była dynia 🙂. Mały wcina aż miło 🙂.

Ruda, jak odwraca buzię to może jeszcze nie jest gotowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 17:02

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    ja też szukam, jak coś namierzysz daj nać, tu wcześniej przewijały się rady, żeby blat był zdejmowalny i aby był podnóżek :)

I najlepiej żeby było łatwe w czyszczeniu 🙂.

Ogólnie polecam grupę na FB "Rozszerzanie diety niemowląt po 6 miesiącu". Są tam przykładowe jadłospisy, mnóstwo porad, ciekawe wątki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 18:24

bumbum lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś poszedł ziemniak, babcia wykopała z ogródka i bardzo mu smakował także chyba zaczynamy rozszerzać :)

malami.91 lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, w jakiej formie podałaś? Papka czy kawałek?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jutra zaczynam marchewka.Przywiozłam dzis od tesciowej swieze z ogrodka. Ciekawe jak bedzie smakowalo malej ;)

malami.91 lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trzymam postanowienia, że rozszerzam po 6. miesiącu :) ale chyba jestem w samotności 😛
    Co do fotelików chyba kupię lionelo koen :)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Ja się trzymam postanowienia, że rozszerzam po 6. miesiącu :) ale chyba jestem w samotności 😛
    Co do fotelików chyba kupię lionelo koen :)

Będziesz miała szlaki przetarte 😁.

Ja krzesełko to kupię dopiero za jakiś miesiąc-dwa. Póki co na kolanach jemy 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 21:23

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w łóżeczkach macie ochraniacze? Zastanawiam się czy kupić, bo z jednej strony wzrasta ryzyko SIDS a z drugiej strony czy dzieciaczki kręcą się na tyle, żeby uderzać główką o szczebelki?

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dziewczyny, a w łóżeczkach macie ochraniacze? Zastanawiam się czy kupić, bo z jednej strony wzrasta ryzyko SIDS a z drugiej strony czy dzieciaczki kręcą się na tyle, żeby uderzać główką o szczebelki?

U nas zakryte jest jakieś 40 cm jednej strony. Mała tam najczęściej wkłada rece/nogi przez sen i budzi się z płaczem bo uderza o ścianę. Po drugiej stronie ma przestrzen wiec najczęściej budzi sie i patrzy jak jej się noga rusza ;) więcej nie mam zamiaru zakrywac. Śpi na środku łóżeczka, kręci się tylko na te boczne ściany.

Co do rozszerzania to ja też jeszcze z 2-3 tygodnie chce poczekać więc jestem z Tobą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 21:42

bumbum lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po ponad tygodniowej nieobecności. Dziś w nocy wróciliśmy z Zakopanego. Jeny nogi mi w tyłek właziły ale na 8dni tylko jeden dzień mieliśmy labę. Mąż nosił starszaka w nosidle turystycznym, a ja małą w chuście :)

Widzę u Was już rozszerzanie diety pełną parą. Ja czekam do skończonego 6mca

bumbum, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bum bum ja też zamierzam czekać z rozszerzaniem diety do 6go miesiąca więc nie jesteś sama 😉

Co do ochraniaczy to my nie mamy i nie zamierzam kupować, osobiście wolę obitą głowę niż myśleć co noc czy czasem Mała się nie za mocno wtuli do tych ochraniaczy... Dodam że nigdy jeszcze nie obudziła się z powodu uderzenia się o szczebelki czy to głową, ręką bądź nogą, więc jej to zupełnie nie przeszkadza 🙂

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie mamy ochraniaczy.

Szczepi któraś z Was dziecko na meningokoki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 22:24

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ochraniacze na nogi i po 40 cm z kazdej strony tam gdzie nogi, bo Mala wkladala nóżki i plakala jak nie mogla wyjac:) tam gdzie główka, raczki jest pusto. Moja to cale dnie i noce spina brzuchu tylko, i tak sie zastanawiam.czy to tak zdrowo tylko na brzuchu.
    Ja tez czekam az jej stuknie 6 miesiecy z rozszerzeniem diety:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum ja też czekam do 6 miesiąca więc jest nas więcej 😏

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję, na razie walczymy z aftami tym co kazala pediatra... Nie ma szału :-(

U nas wczesniak wiec jeszcze czekamy z rozszerzeniem diety. Myślę, że wymiotowałaby po wszystkim ;-)

Moja Mała kiedy jest na kolanach to odpycha sie raczkami, normalnie siada i siedzi zadowolona. Boję się, że to za wcześnie i że sobie coś zrobi, ale jak ją kładę ona znowu to samo... Kiedyś przy tym ulewala ale teraz juz temat opanowany. Pewnie nie powinnam jej jeszcze pozwalac siedziec?

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ja zamierzam szczepić na meningokoki :)
    Migotka słyszałam, że jeśli dziecko chce to nie powinno się zabraniać. Chodzi o to, żeby dziecko nie zmuszać :)
    Kupiłam wczoraj ochraniacz bo Mała wkłada nóżki i płacze, wczoraj włożyła aż do uda. Kupiłam taki przepuszczający powietrze, zobaczymy czy będzie spoko :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy ochraniacza mała wkłada nóżki ale w razie w woła o pomoc :)

Co robicie z ciuszkami po dzieciaczkach sprzedajcie czy zostawiacie dla kojenych :) jak rozjmmiar aktualnie noszą wasze maluchy ?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nosi 62-68. A ciuszki zostawiam dla kolejnych :)

• amir Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nosi 68-74 i poki co zostawiam dla brata chociaż oni starają się już dłuższy czas i mają problemy :(

My za to planujemy poprzestać na jednym dziecku podziwiam Was że myślicie o kolejnych :P chociaż akurat Kuba jest z tych bardziej wymagających dzieci, trochę problemow zdrowotnych plus nasze problemy z KP i chyba to mnie skutecznie zniechecilo

• bumbum Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Mój nosi 68-74 i poki co zostawiam dla brata chociaż oni starają się już dłuższy czas i mają problemy :(

My za to planujemy poprzestać na jednym dziecku podziwiam Was że myślicie o kolejnych :P chociaż akurat Kuba jest z tych bardziej wymagających dzieci, trochę problemow zdrowotnych plus nasze problemy z KP i chyba to mnie skutecznie zniechecilo

Jeśli nie dla kolejnych to będzie dla siostry, bo jeszcze nie ma dzieci :) A co do rodzeństwa to ja mam siostrę i mogę na nią liczyć w każdej sytuacji. Mimo, że jako dzieci czasem się tłukłyśmy to teraz mamy świadomość swoich różnic i nie przeszkadza to w super stosunkach :) Dlatego mimo, że jest ciężko to wiem, że chcę rodzeństwo dla Małej :)
    Aczkolwiek decyzja o kolejnym dziecku musi wyjść od Was i w żadnym stopniu nie powinna być pod jakimkolwiek naciskiem :) Trzeba pamiętać, że nic kosztem samego siebie :)

Lutyska lubi tę wiadomość

‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ