X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję 2dni jedno warzywo. Podobno objawy ewentualnej alergii pojawiają się w ciągu 48h. Wczoraj i dziś była dynia 🙂. Mały wcina aż miło 🙂.

Ruda, jak odwraca buzię to może jeszcze nie jest gotowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 17:02

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    ja też szukam, jak coś namierzysz daj nać, tu wcześniej przewijały się rady, żeby blat był zdejmowalny i aby był podnóżek :)

I najlepiej żeby było łatwe w czyszczeniu 🙂.

Ogólnie polecam grupę na FB "Rozszerzanie diety niemowląt po 6 miesiącu". Są tam przykładowe jadłospisy, mnóstwo porad, ciekawe wątki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 18:24

bumbum lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś poszedł ziemniak, babcia wykopała z ogródka i bardzo mu smakował także chyba zaczynamy rozszerzać :)

malami.91 lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, w jakiej formie podałaś? Papka czy kawałek?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jutra zaczynam marchewka.Przywiozłam dzis od tesciowej swieze z ogrodka. Ciekawe jak bedzie smakowalo malej ;)

malami.91 lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trzymam postanowienia, że rozszerzam po 6. miesiącu :) ale chyba jestem w samotności 😛
    Co do fotelików chyba kupię lionelo koen :)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Ja się trzymam postanowienia, że rozszerzam po 6. miesiącu :) ale chyba jestem w samotności 😛
    Co do fotelików chyba kupię lionelo koen :)

Będziesz miała szlaki przetarte 😁.

Ja krzesełko to kupię dopiero za jakiś miesiąc-dwa. Póki co na kolanach jemy 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 21:23

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w łóżeczkach macie ochraniacze? Zastanawiam się czy kupić, bo z jednej strony wzrasta ryzyko SIDS a z drugiej strony czy dzieciaczki kręcą się na tyle, żeby uderzać główką o szczebelki?

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dziewczyny, a w łóżeczkach macie ochraniacze? Zastanawiam się czy kupić, bo z jednej strony wzrasta ryzyko SIDS a z drugiej strony czy dzieciaczki kręcą się na tyle, żeby uderzać główką o szczebelki?

U nas zakryte jest jakieś 40 cm jednej strony. Mała tam najczęściej wkłada rece/nogi przez sen i budzi się z płaczem bo uderza o ścianę. Po drugiej stronie ma przestrzen wiec najczęściej budzi sie i patrzy jak jej się noga rusza ;) więcej nie mam zamiaru zakrywac. Śpi na środku łóżeczka, kręci się tylko na te boczne ściany.

Co do rozszerzania to ja też jeszcze z 2-3 tygodnie chce poczekać więc jestem z Tobą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 21:42

bumbum lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po ponad tygodniowej nieobecności. Dziś w nocy wróciliśmy z Zakopanego. Jeny nogi mi w tyłek właziły ale na 8dni tylko jeden dzień mieliśmy labę. Mąż nosił starszaka w nosidle turystycznym, a ja małą w chuście :)

Widzę u Was już rozszerzanie diety pełną parą. Ja czekam do skończonego 6mca

bumbum, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bum bum ja też zamierzam czekać z rozszerzaniem diety do 6go miesiąca więc nie jesteś sama 😉

Co do ochraniaczy to my nie mamy i nie zamierzam kupować, osobiście wolę obitą głowę niż myśleć co noc czy czasem Mała się nie za mocno wtuli do tych ochraniaczy... Dodam że nigdy jeszcze nie obudziła się z powodu uderzenia się o szczebelki czy to głową, ręką bądź nogą, więc jej to zupełnie nie przeszkadza 🙂

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie mamy ochraniaczy.

Szczepi któraś z Was dziecko na meningokoki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 22:24

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ochraniacze na nogi i po 40 cm z kazdej strony tam gdzie nogi, bo Mala wkladala nóżki i plakala jak nie mogla wyjac:) tam gdzie główka, raczki jest pusto. Moja to cale dnie i noce spina brzuchu tylko, i tak sie zastanawiam.czy to tak zdrowo tylko na brzuchu.
    Ja tez czekam az jej stuknie 6 miesiecy z rozszerzeniem diety:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum ja też czekam do 6 miesiąca więc jest nas więcej 😏

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję, na razie walczymy z aftami tym co kazala pediatra... Nie ma szału :-(

U nas wczesniak wiec jeszcze czekamy z rozszerzeniem diety. Myślę, że wymiotowałaby po wszystkim ;-)

Moja Mała kiedy jest na kolanach to odpycha sie raczkami, normalnie siada i siedzi zadowolona. Boję się, że to za wcześnie i że sobie coś zrobi, ale jak ją kładę ona znowu to samo... Kiedyś przy tym ulewala ale teraz juz temat opanowany. Pewnie nie powinnam jej jeszcze pozwalac siedziec?

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ja zamierzam szczepić na meningokoki :)
    Migotka słyszałam, że jeśli dziecko chce to nie powinno się zabraniać. Chodzi o to, żeby dziecko nie zmuszać :)
    Kupiłam wczoraj ochraniacz bo Mała wkłada nóżki i płacze, wczoraj włożyła aż do uda. Kupiłam taki przepuszczający powietrze, zobaczymy czy będzie spoko :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy ochraniacza mała wkłada nóżki ale w razie w woła o pomoc :)

Co robicie z ciuszkami po dzieciaczkach sprzedajcie czy zostawiacie dla kojenych :) jak rozjmmiar aktualnie noszą wasze maluchy ?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nosi 62-68. A ciuszki zostawiam dla kolejnych :)

• amir Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nosi 68-74 i poki co zostawiam dla brata chociaż oni starają się już dłuższy czas i mają problemy :(

My za to planujemy poprzestać na jednym dziecku podziwiam Was że myślicie o kolejnych :P chociaż akurat Kuba jest z tych bardziej wymagających dzieci, trochę problemow zdrowotnych plus nasze problemy z KP i chyba to mnie skutecznie zniechecilo

• bumbum Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Mój nosi 68-74 i poki co zostawiam dla brata chociaż oni starają się już dłuższy czas i mają problemy :(

My za to planujemy poprzestać na jednym dziecku podziwiam Was że myślicie o kolejnych :P chociaż akurat Kuba jest z tych bardziej wymagających dzieci, trochę problemow zdrowotnych plus nasze problemy z KP i chyba to mnie skutecznie zniechecilo

Jeśli nie dla kolejnych to będzie dla siostry, bo jeszcze nie ma dzieci :) A co do rodzeństwa to ja mam siostrę i mogę na nią liczyć w każdej sytuacji. Mimo, że jako dzieci czasem się tłukłyśmy to teraz mamy świadomość swoich różnic i nie przeszkadza to w super stosunkach :) Dlatego mimo, że jest ciężko to wiem, że chcę rodzeństwo dla Małej :)
    Aczkolwiek decyzja o kolejnym dziecku musi wyjść od Was i w żadnym stopniu nie powinna być pod jakimkolwiek naciskiem :) Trzeba pamiętać, że nic kosztem samego siebie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ