Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja daję 2dni jedno warzywo. Podobno objawy ewentualnej alergii pojawiają się w ciągu 48h. Wczoraj i dziś była dynia 🙂. Mały wcina aż miło 🙂.
Ruda, jak odwraca buzię to może jeszcze nie jest gotowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 17:02
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
bumbum wrote:ja też szukam, jak coś namierzysz daj nać, tu wcześniej przewijały się rady, żeby blat był zdejmowalny i aby był podnóżek
I najlepiej żeby było łatwe w czyszczeniu 🙂.
Ogólnie polecam grupę na FB "Rozszerzanie diety niemowląt po 6 miesiącu". Są tam przykładowe jadłospisy, mnóstwo porad, ciekawe wątki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 18:24
bumbum lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
nick nieaktualny
-
bumbum wrote:Ja się trzymam postanowienia, że rozszerzam po 6. miesiącu
ale chyba jestem w samotności 😛
Co do fotelików chyba kupię lionelo koen
Będziesz miała szlaki przetarte 😁.
Ja krzesełko to kupię dopiero za jakiś miesiąc-dwa. Póki co na kolanach jemy 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 21:23
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
bumbum wrote:Dziewczyny, a w łóżeczkach macie ochraniacze? Zastanawiam się czy kupić, bo z jednej strony wzrasta ryzyko SIDS a z drugiej strony czy dzieciaczki kręcą się na tyle, żeby uderzać główką o szczebelki?
U nas zakryte jest jakieś 40 cm jednej strony. Mała tam najczęściej wkłada rece/nogi przez sen i budzi się z płaczem bo uderza o ścianę. Po drugiej stronie ma przestrzen wiec najczęściej budzi sie i patrzy jak jej się noga ruszawięcej nie mam zamiaru zakrywac. Śpi na środku łóżeczka, kręci się tylko na te boczne ściany.
Co do rozszerzania to ja też jeszcze z 2-3 tygodnie chce poczekać więc jestem z TobąWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 21:42
bumbum lubi tę wiadomość
-
Witam po ponad tygodniowej nieobecności. Dziś w nocy wróciliśmy z Zakopanego. Jeny nogi mi w tyłek właziły ale na 8dni tylko jeden dzień mieliśmy labę. Mąż nosił starszaka w nosidle turystycznym, a ja małą w chuście
Widzę u Was już rozszerzanie diety pełną parą. Ja czekam do skończonego 6mcabumbum, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
Bum bum ja też zamierzam czekać z rozszerzaniem diety do 6go miesiąca więc nie jesteś sama 😉
Co do ochraniaczy to my nie mamy i nie zamierzam kupować, osobiście wolę obitą głowę niż myśleć co noc czy czasem Mała się nie za mocno wtuli do tych ochraniaczy... Dodam że nigdy jeszcze nie obudziła się z powodu uderzenia się o szczebelki czy to głową, ręką bądź nogą, więc jej to zupełnie nie przeszkadza 🙂🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
ja mam ochraniacze na nogi i po 40 cm z kazdej strony tam gdzie nogi, bo Mala wkladala nóżki i plakala jak nie mogla wyjac:) tam gdzie główka, raczki jest pusto. Moja to cale dnie i noce spina brzuchu tylko, i tak sie zastanawiam.czy to tak zdrowo tylko na brzuchu.
Ja tez czekam az jej stuknie 6 miesiecy z rozszerzeniem diety:) -
Dziewczyny, dziękuję, na razie walczymy z aftami tym co kazala pediatra... Nie ma szału
U nas wczesniak wiec jeszcze czekamy z rozszerzeniem diety. Myślę, że wymiotowałaby po wszystkim
Moja Mała kiedy jest na kolanach to odpycha sie raczkami, normalnie siada i siedzi zadowolona. Boję się, że to za wcześnie i że sobie coś zrobi, ale jak ją kładę ona znowu to samo... Kiedyś przy tym ulewala ale teraz juz temat opanowany. Pewnie nie powinnam jej jeszcze pozwalac siedziec?Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Malami ja zamierzam szczepić na meningokoki
Migotka słyszałam, że jeśli dziecko chce to nie powinno się zabraniać. Chodzi o to, żeby dziecko nie zmuszać
Kupiłam wczoraj ochraniacz bo Mała wkłada nóżki i płacze, wczoraj włożyła aż do uda. Kupiłam taki przepuszczający powietrze, zobaczymy czy będzie spoko -
Mój nosi 68-74 i poki co zostawiam dla brata chociaż oni starają się już dłuższy czas i mają problemy
My za to planujemy poprzestać na jednym dziecku podziwiam Was że myślicie o kolejnychchociaż akurat Kuba jest z tych bardziej wymagających dzieci, trochę problemow zdrowotnych plus nasze problemy z KP i chyba to mnie skutecznie zniechecilo
-
amir wrote:Mój nosi 68-74 i poki co zostawiam dla brata chociaż oni starają się już dłuższy czas i mają problemy
My za to planujemy poprzestać na jednym dziecku podziwiam Was że myślicie o kolejnychchociaż akurat Kuba jest z tych bardziej wymagających dzieci, trochę problemow zdrowotnych plus nasze problemy z KP i chyba to mnie skutecznie zniechecilo
Jeśli nie dla kolejnych to będzie dla siostry, bo jeszcze nie ma dzieciA co do rodzeństwa to ja mam siostrę i mogę na nią liczyć w każdej sytuacji. Mimo, że jako dzieci czasem się tłukłyśmy to teraz mamy świadomość swoich różnic i nie przeszkadza to w super stosunkach
Dlatego mimo, że jest ciężko to wiem, że chcę rodzeństwo dla Małej
Aczkolwiek decyzja o kolejnym dziecku musi wyjść od Was i w żadnym stopniu nie powinna być pod jakimkolwiek naciskiemTrzeba pamiętać, że nic kosztem samego siebie
Lutyska lubi tę wiadomość