Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAmir moze jeszcze zmienisz zdanie a jak nie to wasz wybor
moje dzieci tez z tych wymagających ale myślimy o kolejnym, ale to za pare lat jak mala troche podrośnie bo teraz bym nie dala rady. Ubranka dla synka mialam od siostry i oddalam jej mlodszemu a dla malej mam wszystko nowe i szkoda mi oddac.jak sie uda następne to bym chciala kolejna dziewczynke wiec licze ze sie przydadza... Obecnie nosi 68-74
ochraniacze jakies mam po synku ale jeszcze nie uzywam. U synka byly konieczne bo wlasnie wkladal nogi miedzy szczebelki i pare razy mialam problem zeby wyciagnac go bo sie wiercil,plakal przy tym itd. Małej zaloze jak bedzie konieczność,poki co nie pcha nozek tak mocno i radzi sobie sama z wyciaganiem. Bez ochraniacza mam na nia podglad w nocy z lozka
Bumbum to samo pomyslalam o rodzeństwie, ze jako dzieci nie raz sie klocilismy itd ale teraz nie wyobrazam sobie ich nie miec i dlatego oboje z mężem chcemy miec wiecej dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 11:05
bumbum lubi tę wiadomość
-
Moja nosi 68-74 i ciuszki też odkładam dla rodzeństwa. Ja mam brata, mąż siostrę i tak jak piszecie w dzieciństwie różnie bywało a teraz nie wyobrażamy sobie być jedynakami więc dla Małej też chcemy skombinować rodzeństwo o ile nam się uda 😉🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
ruda90 wrote:My nie mamy ochraniacza mała wkłada nóżki ale w razie w woła o pomoc
Co robicie z ciuszkami po dzieciaczkach sprzedajcie czy zostawiacie dla kojenychjak rozjmmiar aktualnie noszą wasze maluchy ?
Moj nosi 74-80 z przewagą tych większych ale chłopak waży już prawie 9 kg i jest długi 😎
Ja dietę rozszerzam po 6 msc teraz Wojtek nie jest jeszcze gotowy- nie interesuje się jedzeniem, nie wyciąga rączek itd 😉 -
My nosimy 74. Ubranka odkładam, chcielibyśmy mieć jeszcze dzieci. Też nie jest łatwo i zastanawiam się jak to będzie z dwójką czy trójką.
Ja też planuje szczepic na meningokoki ale po 6 miesiącu.
Mała ostatnio cuda odstawia na macie. Leżąc na brzuchu unosi się cala, jedną nogę ustawia jak do siadu ale totalnie nie ogarnia co z rękami zrobićtak samo przy pelzaniu, nogi pracuja super ale ręce wszystko blokują.
Z nowych umiejętności to czasem dzieli się z nami gryzakami i smoczkiem. Daje nam żebyśmy też spróbowali, potem wkłada sobie do buzi i tak kilka razydo tego uwielbia dotykać nas po twarzy, męża szarpie za brodę i wkłada palce do oczu, nosa.
Cudownie jest obserwować jak taki maluszek poznaje świat -
Hej
My nadal kp plus kpi. Diety jeszcze nie rozszerzalam. Sloiczki jiz mam kupione. Może za tydzień może za dwa może za 3 zacznę. Zobaczymy.
Jak tam inne mamy kpi?
Ja ciuszki pakuje w kartony. Nie wiem czy zdecydujemy się na 2gie dziecko. -
Papatka my tak samo kp plus kpi. W sobotę Kuba kończy 5 Msc a ja marzę o tym żeby rzucić laktator w kat.. Mąż z kolei dopinguje żeby dociagnac do 6go miesiaca nie wiem czy wytrzymam chociaż ostatnio mam więcej mleka niż mały zjada więc o tyle komfort psychiczny, juz ponad miesiąc nie dostal mm, jedyne co mnie powstrzymuje przed zakończeniem laktacji to ta anemia bo żelazo mały znosi różnie a w moim mleku może i go mało ale łatwoprzyswajalne, dziś pobieralismy krew mam nadzieję że wyniki się poprawiły
-
nick nieaktualny
-
amir wrote:Papatka my tak samo kp plus kpi. W sobotę Kuba kończy 5 Msc a ja marzę o tym żeby rzucić laktator w kat.. Mąż z kolei dopinguje żeby dociagnac do 6go miesiaca nie wiem czy wytrzymam chociaż ostatnio mam więcej mleka niż mały zjada więc o tyle komfort psychiczny, juz ponad miesiąc nie dostal mm, jedyne co mnie powstrzymuje przed zakończeniem laktacji to ta anemia bo żelazo mały znosi różnie a w moim mleku może i go mało ale łatwoprzyswajalne, dziś pobieralismy krew mam nadzieję że wyniki się poprawiły
Ja marze żeby wyrzucić laktator przez okno. Płonący. -
malami.91 wrote:Lutyska, jak marchewka smakowała?
U nas dziś był brokuł 🙂.
Dziewczyny, czy to jest możliwe żeby 5miesięczne dziecko raczkowało? (Nie mówię o swoim 😉) -
nick nieaktualnymalami.91 wrote:Lutyska, jak marchewka smakowała?
U nas dziś był brokuł 🙂.
Dziewczyny, czy to jest możliwe żeby 5miesięczne dziecko raczkowało? (Nie mówię o swoim 😉)
Troche zjadla,troche wyplula. Miny super robila przy tymwiadomo ze jedzenie to nowosc wiec cudow nie oczekiwalam ale cos tam posmakowala
a jak u was brokul poszedl?
5 miesiecy i raczkowanie?mozliweMoj synek majac 5 m-cy czolgal sie na brzuchu bo na panelach nogi mu sie rozjezdzaly,rekami normalnie sie poruszal jak przy raczkowaniu
majac 10 m-cy chodzil sam a przy meblach to juz nie pamietam kiedy ale tez dosc szybko, bo jak opanował raczkowanie to od razu sie przy wszystkim podnosil. Silny byl i nadal jest wlasciwie. Corcia tez silna ale bratu nie dorowna-chlopak to chlopak
ale cora lubi sie przewracac i z maty co chwile ucieka, wczoraj przez caly pokoj sie obracala, a moi maz i tata sie z niej smieli.
-
Kurcze a moja mega marudna dzis, zreszta ja tez bo mąż wyjechał na dwa tygodnie i troche mnie to przeraża, teraz bedzie pracował takim sytemem przez kila miesiecy albo nawet rok:( od narodzin małej byl w domu wiec tymbardziej nam ciężko sie przestawić. Boje sie jak ja dam sobie rade cale dnie i noce z Małą, dzis juz mi dala w kość;/
A jak teraz wasze Małe ze snem w dzuen i w nocy? Moja zasypia ok 19:30-20:30 w nicy budzi sie zev3-4 razy:/ w dzien ma jedna drzemke dluzsza 1,5-2 i druga 45-1. -
Lutyska, to spryciarz z Twojego synka. Mój chyba raczej będzie z tych ciut leniwych 😁. Przy brokule krzywił się odrobinę, ale buzię otwierał mimo wszystko. Ładnie zbiera z łyżeczki, połyka. Jutro znów brokuł, a dalej planuję mix cukinia+marchewka. Jesteśmy teraz na wsi u moich rodziców, więc warzywka prosto z ogródka wcinamy 🙂.
SiSi, mój w nocy się budzi kilka razy niestety. W dzień ma 3 drzemki zwykle. Jedną dłuższą ok.1,5h, dwie krótsze najczęściej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:39
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Moja córka raczkowała jak miała 6 mcy a jak 9 chodziła. Ale ona była drobna i uparta i w sumie do tej pory jest 🤣 Taka małpeczka... Syn też już zaczyna się nogami odpychac ale ręce nie współpracuj@ 🤣 On jest bardziej cierpliwy, jak go położę w bujaku to siedzi a ta mała franca się przekręcała i zsuwała z bujaka jak jej zapomniałam zapiąć 😁