X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rozmiar 74. Ciuszki zostawiam dla potencjalnego rodzeństwa :-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 10:59

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir moze jeszcze zmienisz zdanie a jak nie to wasz wybor ;) moje dzieci tez z tych wymagających ale myślimy o kolejnym, ale to za pare lat jak mala troche podrośnie bo teraz bym nie dala rady. Ubranka dla synka mialam od siostry i oddalam jej mlodszemu a dla malej mam wszystko nowe i szkoda mi oddac.jak sie uda następne to bym chciala kolejna dziewczynke wiec licze ze sie przydadza... Obecnie nosi 68-74
    ochraniacze jakies mam po synku ale jeszcze nie uzywam. U synka byly konieczne bo wlasnie wkladal nogi miedzy szczebelki i pare razy mialam problem zeby wyciagnac go bo sie wiercil,plakal przy tym itd. Małej zaloze jak bedzie konieczność,poki co nie pcha nozek tak mocno i radzi sobie sama z wyciaganiem. Bez ochraniacza mam na nia podglad w nocy z lozka ;)
    Bumbum to samo pomyslalam o rodzeństwie, ze jako dzieci nie raz sie klocilismy itd ale teraz nie wyobrazam sobie ich nie miec i dlatego oboje z mężem chcemy miec wiecej dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 11:05

bumbum lubi tę wiadomość

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nosi 68-74 i ciuszki też odkładam dla rodzeństwa. Ja mam brata, mąż siostrę i tak jak piszecie w dzieciństwie różnie bywało a teraz nie wyobrażamy sobie być jedynakami więc dla Małej też chcemy skombinować rodzeństwo o ile nam się uda 😉

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    My nie mamy ochraniacza mała wkłada nóżki ale w razie w woła o pomoc :)

Co robicie z ciuszkami po dzieciaczkach sprzedajcie czy zostawiacie dla kojenych :) jak rozjmmiar aktualnie noszą wasze maluchy ?
    Ja po Ali oddaje siostrze a po Wojtku bratu 😉 tak się fajnie złożyło że siostra ma 2 msc córeczkę a bratu we wrześniu urodzi się synek ❤
    Moj nosi 74-80 z przewagą tych większych ale chłopak waży już prawie 9 kg i jest długi 😎
    Ja dietę rozszerzam po 6 msc teraz Wojtek nie jest jeszcze gotowy- nie interesuje się jedzeniem, nie wyciąga rączek itd 😉

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja więcej dzieci nie zamierzam mieć 😉 no chyba , że wygram w lotto to adoptuje 😘

Lutyska, bumbum lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• amir Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia a ile Wojtuś ma wzrostu? :)

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nosimy 74. Ubranka odkładam, chcielibyśmy mieć jeszcze dzieci. Też nie jest łatwo i zastanawiam się jak to będzie z dwójką czy trójką.

Ja też planuje szczepic na meningokoki ale po 6 miesiącu.

Mała ostatnio cuda odstawia na macie. Leżąc na brzuchu unosi się cala, jedną nogę ustawia jak do siadu ale totalnie nie ogarnia co z rękami zrobić ;) tak samo przy pelzaniu, nogi pracuja super ale ręce wszystko blokują.

Z nowych umiejętności to czasem dzieli się z nami gryzakami i smoczkiem. Daje nam żebyśmy też spróbowali, potem wkłada sobie do buzi i tak kilka razy ;) do tego uwielbia dotykać nas po twarzy, męża szarpie za brodę i wkłada palce do oczu, nosa.
    Cudownie jest obserwować jak taki maluszek poznaje świat :)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Ewelcia a ile Wojtuś ma wzrostu? :)
    Własnie zmierzyłam go linijką 🙈 wyszło mi jakies 67 cm 😉

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    My nadal kp plus kpi. Diety jeszcze nie rozszerzalam. Sloiczki jiz mam kupione. Może za tydzień może za dwa może za 3 zacznę. Zobaczymy.

Jak tam inne mamy kpi?

Ja ciuszki pakuje w kartony. Nie wiem czy zdecydujemy się na 2gie dziecko.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka my tak samo kp plus kpi. W sobotę Kuba kończy 5 Msc a ja marzę o tym żeby rzucić laktator w kat.. Mąż z kolei dopinguje żeby dociagnac do 6go miesiaca nie wiem czy wytrzymam chociaż ostatnio mam więcej mleka niż mały zjada więc o tyle komfort psychiczny, juz ponad miesiąc nie dostal mm, jedyne co mnie powstrzymuje przed zakończeniem laktacji to ta anemia bo żelazo mały znosi różnie a w moim mleku może i go mało ale łatwoprzyswajalne, dziś pobieralismy krew mam nadzieję że wyniki się poprawiły

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir trzymam kciuki za wyniki i za wytrzymalosc w kpi tak dlugo jak Ty bedziesz tego chciala ;) chociaz dla mnie jestescie wielkie zeby do 5 m-ca kpi. Tyle sciagania.

malami.91 lubi tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Papatka my tak samo kp plus kpi. W sobotę Kuba kończy 5 Msc a ja marzę o tym żeby rzucić laktator w kat.. Mąż z kolei dopinguje żeby dociagnac do 6go miesiaca nie wiem czy wytrzymam chociaż ostatnio mam więcej mleka niż mały zjada więc o tyle komfort psychiczny, juz ponad miesiąc nie dostal mm, jedyne co mnie powstrzymuje przed zakończeniem laktacji to ta anemia bo żelazo mały znosi różnie a w moim mleku może i go mało ale łatwoprzyswajalne, dziś pobieralismy krew mam nadzieję że wyniki się poprawiły

Ja marze żeby wyrzucić laktator przez okno. Płonący.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, jak marchewka smakowała?
    U nas dziś był brokuł 🙂.

Dziewczyny, czy to jest możliwe żeby 5miesięczne dziecko raczkowało? (Nie mówię o swoim 😉)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 18:05

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    U nas dziś był brokuł 🙂.

Dziewczyny, czy to jest możliwe żeby 5miesięczne dziecko raczkowało? (Nie mówię o swoim 😉)
    Nie wiem czy możliwe, ale pewnie tak, dziecko mojej znajomej zaczęło chodzić w 7. miesiącu (przytrzymując się mebli).

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Nie wiem czy możliwe, ale pewnie tak, dziecko mojej znajomej zaczęło chodzić w 7. miesiącu (przytrzymując się mebli).

Szok 😱.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Szok 😱.
    Była nawet u lekarza z tej przyczyny i usłyszała, że jeśli ją nie zmusza to znaczy, że ok :)

malami.91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    U nas dziś był brokuł 🙂.

Troche zjadla,troche wyplula. Miny super robila przy tym :D wiadomo ze jedzenie to nowosc wiec cudow nie oczekiwalam ale cos tam posmakowala ;) a jak u was brokul poszedl?
    5 miesiecy i raczkowanie?mozliwe ;) Moj synek majac 5 m-cy czolgal sie na brzuchu bo na panelach nogi mu sie rozjezdzaly,rekami normalnie sie poruszal jak przy raczkowaniu ;) majac 10 m-cy chodzil sam a przy meblach to juz nie pamietam kiedy ale tez dosc szybko, bo jak opanował raczkowanie to od razu sie przy wszystkim podnosil. Silny byl i nadal jest wlasciwie. Corcia tez silna ale bratu nie dorowna-chlopak to chlopak ;) ale cora lubi sie przewracac i z maty co chwile ucieka, wczoraj przez caly pokoj sie obracala, a moi maz i tata sie z niej smieli.

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a moja mega marudna dzis, zreszta ja tez bo mąż wyjechał na dwa tygodnie i troche mnie to przeraża, teraz bedzie pracował takim sytemem przez kila miesiecy albo nawet rok:( od narodzin małej byl w domu wiec tymbardziej nam ciężko sie przestawić. Boje sie jak ja dam sobie rade cale dnie i noce z Małą, dzis juz mi dala w kość;/
    A jak teraz wasze Małe ze snem w dzuen i w nocy? Moja zasypia ok 19:30-20:30 w nicy budzi sie zev3-4 razy:/ w dzien ma jedna drzemke dluzsza 1,5-2 i druga 45-1.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, to spryciarz z Twojego synka. Mój chyba raczej będzie z tych ciut leniwych 😁. Przy brokule krzywił się odrobinę, ale buzię otwierał mimo wszystko. Ładnie zbiera z łyżeczki, połyka. Jutro znów brokuł, a dalej planuję mix cukinia+marchewka. Jesteśmy teraz na wsi u moich rodziców, więc warzywka prosto z ogródka wcinamy 🙂.

SiSi, mój w nocy się budzi kilka razy niestety. W dzień ma 3 drzemki zwykle. Jedną dłuższą ok.1,5h, dwie krótsze najczęściej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:39

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka raczkowała jak miała 6 mcy a jak 9 chodziła. Ale ona była drobna i uparta i w sumie do tej pory jest 🤣 Taka małpeczka... Syn też już zaczyna się nogami odpychac ale ręce nie współpracuj@ 🤣 On jest bardziej cierpliwy, jak go położę w bujaku to siedzi a ta mała franca się przekręcała i zsuwała z bujaka jak jej zapomniałam zapiąć 😁

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ