X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a Ala kaszke jadla?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więcej wypływa niż je a czemu pytasz ?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vigantol jest już z powrotem w aptekach. Ja używam twist off bo mała się niecierpliwi a z kapsułki szybko wycisnę. Ale teraz kupię vigantol, bo to jest lek, czyli dawka musi być taka jak podali na opakowaniu, a cała reszta to suplementy czyli mniej rygorystyczne obostrzenia i tej wit D może być w kapsułce mniej niż deklarowane.

malami.91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Więcej wypływa niż je a czemu pytasz ?
    Tak mi sie przypomnialo ze pisałaś o kaszce i ze na mm robisz. Dziecko jak zje cos innego to mniej z piersi zje, a to z kolei może doprowadzić do mniejszej ilosci pokarmu.... Moze cos jednak jej z tej kaszki zostaje na tyle ze jej to wystarcza skoro ogolnie malo je. Mozesz tez jej zrobic ta kaszke troche bardziej plynna i podac z butelki jako takie gesciejsze mleko- ja tak robilam przy synku jak nie chcial jesc. Tylko wtedy musi byc troche większa dziorka w smoczku zeby nie zatkalo..
    A po jakim czasie wazylas mala ze waga stoi?teraz juz nie przybieraja tak szybko jak na poczatku wiec za czeste wazenie nie ma sensu. Nie doluj sie tylko na spokojnie sprobuj wszystkiego zeby cos jadla ;)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga od początki miesiąca stoi w miejscu. Jak 2 łyżeczki kaszki wyladuja w żołądku to będzie sukces :)

Jeszcze musimy zrobić mocz na zlecenie pediatry ale wcale nie tak prosto założyć ten woreczek dziś się nie udało złapać moczu wszystko było w pieluszce...będziemy próbować jutro :)

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Waga od początki miesiąca stoi w miejscu. Jak 2 łyżeczki kaszki wyladuja w żołądku to będzie sukces :)

Jeszcze musimy zrobić mocz na zlecenie pediatry ale wcale nie tak prosto założyć ten woreczek dziś się nie udało złapać moczu wszystko było w pieluszce...będziemy próbować jutro :)
    Niestety te woreczki się do niczego nie nadają. Ja córce lapalam do kubka normalnie. Wybudzałam ja rano i cyca jadła na golasa niemalże nogi w wodzie w telefonu dźwięk lejacej wody ale się udało za 2 podejściem 🤣🤣🤣 Masakra jak sobie przypomnę ile wygibasów i to ww dwie osoby 🥴

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lapalam mocz do kubeczka ale wiadomo u chłopca łatwiej ;) oczekiwanie na siku ok 10 min po zdjęciu pampersa

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak zrobie jak znowu nie uda się do woreczka:)

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja gwiazda ma chyba katarek i chce ją zainhalowac nebu dose. Czy może lepiej zwykła sól fizjologiczna?

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak moja miała katarek to lekarz przepisał nebu dose hialuronic

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Jak moja miała katarek to lekarz przepisał nebu dose hialuronic
    U nas też nebudose i zakraplac nosek ale nie odciągać. Zależy jaki u was czy bardzo gęsty.

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też robiliśmy inhalacje z nebudose hialuronic.

Dzisiaj mój mały wypił porcję mleka z kubeczka doidy 💪💪💪.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 18:07

symbolica, ruda90, Lutyska lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla małego -malami !!!!
    Też zamówiłam :) jak wam szła nauka picia ?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała też ładnie już łapie kubeczek, ale jeszcze wypluwa to co jej wleci do buzi :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz dziś z niego pił. Ja trzymałam kubeczek, wlewałam mleko niewielkimi porcjami i delikatnie powoli podawałam do wypicia. Trochę ściekało po brodzie, ale ogólnie sporo wypił. Z wodą pewnie będzie gorzej, bo mleczko to jednak znajomy smak 🙂. No i samej pewnie byłoby mi ciężko jednocześnie trzymać dziecko na kolanach i trzymać kubeczek, ale we dwoje poszło super 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Dziewczyny moja gwiazda ma chyba katarek i chce ją zainhalowac nebu dose. Czy może lepiej zwykła sól fizjologiczna?

Mozesz smialo nebu dose no i niech zdrowieje ;) ostatnio mówili w tv ze kolejna tura letnich zachorrowan nadciaga. Oby jednak ominęła nasze dzieciaczki ;)
    A ja wlasnie usypiam mala. Tzn slabo mi idzie bo zaczela spiewac w lozeczku,przekrecila sie na brzuch i patrzy w moja stronę zebym ja wyjela.nie wiem skad ona tyle sil ma.w dzien malo spi.ja juz padam a ona szaleje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 21:03

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śpi jak suseł od 19 😁. Świeże powietrze mu służy 🙂.

bumbum, Lutyska lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! :) w końcu zainhalowalam zwykła solą bo coś mnie podkusiło i wysłałam męża do apteki...🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Zamiast nebu dose hialuronic kupił nebu dose hipertonic i bałam się tego użyć, jutro sobie sama pójdę kupić a męża do apteki będę wysyłać ewentualnie po witaminę C...

Lutyska lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu mała nie dość że budziła się w nocy prawie co godzinę to w dodatku rozpoczęła dzień o 5! Kawyyyyy...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Jezu mała nie dość że budziła się w nocy prawie co godzinę to w dodatku rozpoczęła dzień o 5! Kawyyyyy...
    Łącze się w bólu 🥴

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
‹‹ 1165 1166 1167 1168 1169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ