X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Też musimy się zaopatrzyć w jakieś fajne łyżeczki 🙂.

Bumbum, zdecydowałaś się na jakieś konkretne krzesełko?

Ruda, jabłko starte na tarce czy w jakiej formie? 🙂

Baranosia, też przerabiałam te ciągłe pobudki. Na szczęście jest już ciut lepiej, ale i tak nie ma porównania z tym co było wcześniej, czyli sen 5-8h ciągiem.

Na razie na topie jest takie:
    https://lionelo.com/shop/koen/

malami.91 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ugotowane na parze i zblendowane było bardzo rzadkie ale jej smakowało :)

malami.91 lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami no właśnie wcześniej szła spać przed 21 i budziła się dopiero 3-4 a teraz? Za miesiąc mamy wesele. Chciałam ją położyć spać i iść się bawić ale póki co nie ma opcji :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy za tydzień wesele a Mała teraz tez budzi się często i pierwsza pobudka tak 23:30-00:30 kolejna ok 4-5, nie wiem jak my to zorganizujemy...

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wesele za 2 tygodnie, bez noclegu, zobaczymy co będzie.

Dziewczyny, czy można już nosić bez wyrzutów sumienia w pionie przodem do mnie? Są sprzeczne info w necie, raz pisze, że jak samo siedzi a raz, że pow. 4 miesiąca.

Moja Mała dzisiaj cały dzień próbuje robić mostek, pręży się i napina aż się robi czerwona, ciekawe czemu...

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mozna czy nie... Pewnie nie:/ ale ja nosze coraz czesciej:/

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wzięło mnie na wspomnienia i w zeszłymroku o tej porze byłyśmy jeszcze przed pierwszymi prenatalnymi a teraz te nasze cuda już pełzają i ząbkują ❤ Jakie to wszystko jest niesamowite 😘😍

Paulaa25 lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia ja dziś ryczałam ze szczęścia z tego samego powodu o którym piszesz❤️

A co do pionowego noszenia to ja też zauważyłam że coraz częściej noszę, dziś uspokajała się tylko w taki sposób 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 20:09

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też noszę...mała to lubi więc co zrobić ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia wspolczuje ale widze ze wiekszosc z nas to przechodzi/przechodzila. Regres snu. Oby szybko wrocilo do normy ;) u nas juz jest jak bylo wiec przewaznie 2 pobudki a spi od 21 do 8. Baranosia a jak zdrowko malej?
    Z tym noszeniem mowia zeby nie nosic ale kazde dziecko inne, niektore sztywne inne mniej itp ja czasem tak nosze ale staram sie jak najmniej. Czesciej tyłem do mnie,zeby widziala świat. Najbardziej sie cieszy u dziadkow jak moze drzewka dotykać itp. Uwielbiam patrzeć jak dzieci sie z wszystkiego ciesza i jak poznaja otoczenie :D
    No i u nas zabkowanie na tapecie. Slini sie juz dlugo wiec na to nie patrzę ale biały slad w buzi jest wiec ciekawe kiedy sie przebije zabek.
    Lady ja przy pierwszym dziecki tez najpierw musialam sie we wszystko zaopatrzyć a teraz... Miski juz mialam, lyzeczka lepsza zwykla, sliniaki kupilam nowe,krzeselka to za szybko,mala by tam nie usiedziala ;)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a Ty nadal kpi? Bo dobrze pamiętam ze tez mleko sciagalas?

U nas oczywiście dalej kpi i od 3 dni rozszerzanie diety.pierwszy brokul smakował wczoraj trochę dyni tez ok :)

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też drugi ząbek w natarciu, już krecha jest ale nie chce się przebić skubany a mały widać że cierpi. Wieczorem zanim usnie tak porządnie to budzi się 3-4 razy...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas widać białą plamke na dziasle myślicie że to ząbek? Na miejscu 2 więc dziwne trochę żeby najpierw wyszła 2...

Właśnie zrobiłam zamówienie dla małej miseczka kubeczek itp brrr ale to wszystko drogie 😱😱😱😱😱

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj jedziemy na wesele. Mam słuchawki dla małej. Ale nie będziemy długo- tak do 20-21. Jedynie moja mama mogłaby zostać z malutka a ona tez jest na weselu. Z teściowa boje się ją zostawić bo nigdy z nią sama nie była, nie karmiła itd. My dostaliśmy 3 zestawy do jedzenia dla dzieci bambusowe. A na tą chwile to i tak korzystam tylko z łyżeczek które kupiłam już jakiś czas temu ;) moja malutka 16 lipca będzie miała pol roczku :)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska ze zdrowiem małej na szczęście lepiej. W poniedziałek jadę jeszcze na kontrol

Lutyska lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę głównie tyłem do siebie, podwijam miednicę. Mój tak najbardziej lubi, wszystko widzi, wszystkiego może dotknąć 🙂.

Dzisiaj w menu batat+marchewka. Było mniam 😋.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 13:29

Lutyska lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    My dzisiaj jedziemy na wesele. Mam słuchawki dla małej. Ale nie będziemy długo- tak do 20-21. Jedynie moja mama mogłaby zostać z malutka a ona tez jest na weselu. Z teściowa boje się ją zostawić bo nigdy z nią sama nie była, nie karmiła itd. My dostaliśmy 3 zestawy do jedzenia dla dzieci bambusowe. A na tą chwile to i tak korzystam tylko z łyżeczek które kupiłam już jakiś czas temu ;) moja malutka 16 lipca będzie miała pol roczku :)

jakiej firmy masz słuchawki?

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    jakiej firmy masz słuchawki?
    Eci peci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 06:00

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Paula a Ty nadal kpi? Bo dobrze pamiętam ze tez mleko sciagalas?

U nas oczywiście dalej kpi i od 3 dni rozszerzanie diety.pierwszy brokul smakował wczoraj trochę dyni tez ok :)

Papapatko skonczyłam karmienie piersią jak mała skończyła 4 m-c stopniowo miałam coraz to mniej mleka.Nie bylo sensu ściągać co 3h bo nic nie leciało.Mała robiła mi zielone kupy po femaltoker wiec musiałam odstawić.Odstawiłam i mleczka zaczeło brakować.Takze samo się rozwiązało.Jesteśmy od miesiąca juz tylko na mm.Rozszerzamy też dietę i daję też raz dziennie kaszkę :)
    U nas marchewka, brokuł super z owockami było gorzej ale przy drugim podejsciu jabłuszko i banan zaczeły smakować.:)
    A Ty nadal masz mleczko???

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez widac już 2 ga jedyneczkę dolną.:)
    Wczoraj plakala wieczorem posmarowałam Dentinox N ale to chyba nie bardzo dziala.Sprawdziłam u siebie na jezyku ;) chwile tylko czułam efekt.Wysłałam tatusia do apteki po Camilie w razie gdyby malutka nie mogła spac.Naszczęście było ok.:)

klz99vvj0gp9lsbd.png
‹‹ 1167 1168 1169 1170 1171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ