X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ząbkowanie na tapecie, w dodatku bolesne.. u jego siostry to szło tak płynnie i bezproblemowo, a u małego widzę już tak nie będzie. Dolne jedynki w natarciu, zobaczymy kiedy się uwidocznią. Dostał pedicetamol na noc.

da8300b52b.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Papapatko skonczyłam karmienie piersią jak mała skończyła 4 m-c stopniowo miałam coraz to mniej mleka.Nie bylo sensu ściągać co 3h bo nic nie leciało.Mała robiła mi zielone kupy po femaltoker wiec musiałam odstawić.Odstawiłam i mleczka zaczeło brakować.Takze samo się rozwiązało.Jesteśmy od miesiąca juz tylko na mm.Rozszerzamy też dietę i daję też raz dziennie kaszkę :)
    U nas marchewka, brokuł super z owockami było gorzej ale przy drugim podejsciu jabłuszko i banan zaczeły smakować.:)
    A Ty nadal masz mleczko???

Ja, odpukac nadal mam. Codziennie robie power pumping 1h. I zazwyczaj od 5/6 rano do 23/24 udaje mi się odciągnąć od 750 ml do 950 ml. W nocy Zosia ze 2-3 razy sama łapie. Od marca udało mi się zrobić zapas 3.5 l . Nie pije tego felmacostam. Ostatnio jakaś herbatkę pije ale czy pomaga... nie wiem. Ogólnie raz ciężej raz lżej. Czasem ściągam 30 min czyli ok a czasem dam rade tylko 15 z moim dzieckiem. Czasem co 1.5h czasem dopiero po 4 h.
    Jeszcze 2 tyg a będzie pół roku. Jeśli się uda to będę to dalej ciągnąć i robić zapasy, chociaz na początku zakladalam ze 3 mc będą cudem....

symbolica, Migotka83, Ewelcia85, MonisiaK lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka a ile Zosia mniej więcej zjada dobowo?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wczoraj też chyba ząbki, dzisiaj to mi ktoś dziecko podmienił 😬 w ciągu dnia wkurzała się, prężyła, robiła mostek, nawet u mnie na rękach się wyginała. No i nic się nie podoba :/ mam nadzieję, że niedługo przejdzie.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Papatka a ile Zosia mniej więcej zjada dobowo?

Hm... nir licząc tych dwóch karmien w nocy to 800-850 ml średnio. Wiadomo, są dni kiedy zjada 700 ml (ale wtedy np jeszcze w dzień pociągnie z piersi) a są dni kiedy wypija 1100 ml. Myślę że dobowo, łącznie z piersią w nocy wypija 1l. Mlekoholiczka ;P

Waży teraz 7800g (ur 3230 g). Brokula Dynie i Pasternaka jadła aż nie nadążałam łyżka obracać. No ale to po 3 łyżeczki dziennie, na spokojnie i mleka wcale mniej nie pije. Został mi jeszcze ziemniak i marchewka. A potem pojedyncze owoce. I tez pewnie 1 rzecz na dwa dni. Byle dalej 💪💪💪

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas narazie stop w rozszezaniu diety ze względu na problemy z kupa :/

• amir Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka a jakiej butelki używasz? Ja nie mogę dobrej znaleźć albo mu leci za szybko albo za wolno..

Kuba po stałych też się bardziej nadyma na kupę ale póki co jest codziennie

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir ja używam antykolkowej z system odpowietrzania dr browns smoczek 3-6 mc obecnie standard. Polecam :) kupiłam 2 szt jak miała 2 mc potem tylko smoczek zmieniłam. Mam dwie sztuki i są dobre. Nie ulewa nie ma czławki. Przynajmniej u mnie się sprawdzają idealnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda moze za geste? Herbatka rumiankowa pomaga w wypróżnieniach. Moja sie w sobote męczyła i dalam jej troche herbatki po poludniu to wieczorem w koncu zrobila a tak tylko piszczala. Obecnie jem sniadanie a mala wpelzala pod stolik za pilka i sie cieszy
    Amir a ty jaka masz butelke? Wiem że avent ma smoczki o roznym przeplywie, tzn wolnym,szybkim i chyba srednim. Ja mam ten wolny i synowi dlugo tez takie kupowalam zeby za lekko nie bylo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 10:00

• amir Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzywalismy aventa ale mały się krztusi kręci w ogóle nie chce z niej jeść, tommee tippee je ladnie ale za szybko zjada tak samo lovi butla moment pusta a ponoć to trudny smoczek wg neurologopedy

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które już rozszerzają maluchom dietę, jak idzie u Was picie wody?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaję po posiłku póki co z butli wypija ok 15 ml, dostaliśmy od znajomych bboxa ale nawet nie mam pomysłu jak zacząć naukę picia z bidonu więc chyba zakupimy doidy póki co

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, a jaką wodę dajesz? Kranówkę przegotowaną czy jakąś źródlaną?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 12:48

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:

Moja niunia chętnie pije wodę.Początkowo piła przegotowaną ale już od jakiegoś czasu pije źródlaną Żywiec Zdrój.Podaje jej jak maludzi , po jedzonku na czkawkę itp.
    Pije z butli używamy avent natural od początku i u nas się sprawdza.
    Oczywiście zanim podałam jej wodę źrodlaną zapytałam pediatry i położnej czy już można.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 14:43

KaroKaro lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:

Tak jak i z jedzeniem-wiecej wypluwa ;) ogolnie jak dostaje wode (tak jak u Pauli mamy butle avent natural) to się bawi butelka albo pluje, jak czasem dostaje mleko z butli to pije. A dzis nie poznaje swojego dziecka... Spi od 15 z 2 pobudkami na jedzenie. Zwykle jej drzemki trwaly 30min. Nie wiem czy cos robic czy odpoczywac?
    Edit. Jak wyslalam wiadomosc dziecko sie obudziło. Przechwalilam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 18:13

• amir Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska korzystaj i odpoczywaj :)

Ja podaję przegotowana kranowke

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam słód jeczmienny w słoiku jak :O pic żeby pobudzić laktacje ?

• amir Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda możesz tym np slodzic herbate łyżeczka lub 2 2x dziennie

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir też stosowalas ?

• amir Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ;)

‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ