Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulaa25 wrote:Papapatko skonczyłam karmienie piersią jak mała skończyła 4 m-c stopniowo miałam coraz to mniej mleka.Nie bylo sensu ściągać co 3h bo nic nie leciało.Mała robiła mi zielone kupy po femaltoker wiec musiałam odstawić.Odstawiłam i mleczka zaczeło brakować.Takze samo się rozwiązało.Jesteśmy od miesiąca juz tylko na mm.Rozszerzamy też dietę i daję też raz dziennie kaszkę
U nas marchewka, brokuł super z owockami było gorzej ale przy drugim podejsciu jabłuszko i banan zaczeły smakować.
A Ty nadal masz mleczko???
Ja, odpukac nadal mam. Codziennie robie power pumping 1h. I zazwyczaj od 5/6 rano do 23/24 udaje mi się odciągnąć od 750 ml do 950 ml. W nocy Zosia ze 2-3 razy sama łapie. Od marca udało mi się zrobić zapas 3.5 l . Nie pije tego felmacostam. Ostatnio jakaś herbatkę pije ale czy pomaga... nie wiem. Ogólnie raz ciężej raz lżej. Czasem ściągam 30 min czyli ok a czasem dam rade tylko 15 z moim dzieckiem. Czasem co 1.5h czasem dopiero po 4 h.
Jeszcze 2 tyg a będzie pół roku. Jeśli się uda to będę to dalej ciągnąć i robić zapasy, chociaz na początku zakladalam ze 3 mc będą cudem....symbolica, Migotka83, Ewelcia85, MonisiaK lubią tę wiadomość
-
amir wrote:Papatka a ile Zosia mniej więcej zjada dobowo?
Hm... nir licząc tych dwóch karmien w nocy to 800-850 ml średnio. Wiadomo, są dni kiedy zjada 700 ml (ale wtedy np jeszcze w dzień pociągnie z piersi) a są dni kiedy wypija 1100 ml. Myślę że dobowo, łącznie z piersią w nocy wypija 1l. Mlekoholiczka ;P
Waży teraz 7800g (ur 3230 g). Brokula Dynie i Pasternaka jadła aż nie nadążałam łyżka obracać. No ale to po 3 łyżeczki dziennie, na spokojnie i mleka wcale mniej nie pije. Został mi jeszcze ziemniak i marchewka. A potem pojedyncze owoce. I tez pewnie 1 rzecz na dwa dni. Byle dalej 💪💪💪 -
Amir ja używam antykolkowej z system odpowietrzania dr browns smoczek 3-6 mc obecnie standard. Polecam
kupiłam 2 szt jak miała 2 mc potem tylko smoczek zmieniłam. Mam dwie sztuki i są dobre. Nie ulewa nie ma czławki. Przynajmniej u mnie się sprawdzają idealnie
-
nick nieaktualnyRuda moze za geste? Herbatka rumiankowa pomaga w wypróżnieniach. Moja sie w sobote męczyła i dalam jej troche herbatki po poludniu to wieczorem w koncu zrobila a tak tylko piszczala. Obecnie jem sniadanie a mala wpelzala pod stolik za pilka i sie cieszy
Amir a ty jaka masz butelke? Wiem że avent ma smoczki o roznym przeplywie, tzn wolnym,szybkim i chyba srednim. Ja mam ten wolny i synowi dlugo tez takie kupowalam zeby za lekko nie byloWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 10:00
-
malami.91 wrote:Dziewczyny, które już rozszerzają maluchom dietę, jak idzie u Was picie wody?
Moja niunia chętnie pije wodę.Początkowo piła przegotowaną ale już od jakiegoś czasu pije źródlaną Żywiec Zdrój.Podaje jej jak maludzi , po jedzonku na czkawkę itp.
Pije z butli używamy avent natural od początku i u nas się sprawdza.
Oczywiście zanim podałam jej wodę źrodlaną zapytałam pediatry i położnej czy już można.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 14:43
KaroKaro lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalami.91 wrote:Dziewczyny, które już rozszerzają maluchom dietę, jak idzie u Was picie wody?
Tak jak i z jedzeniem-wiecej wypluwaogolnie jak dostaje wode (tak jak u Pauli mamy butle avent natural) to się bawi butelka albo pluje, jak czasem dostaje mleko z butli to pije. A dzis nie poznaje swojego dziecka... Spi od 15 z 2 pobudkami na jedzenie. Zwykle jej drzemki trwaly 30min. Nie wiem czy cos robic czy odpoczywac?
Edit. Jak wyslalam wiadomosc dziecko sie obudziło. PrzechwalilamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 18:13