X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co były jakieś efekty ?

• amir Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno mi powiedzieć raczej więcej mleka mi sie zrobiło po tym jak w dzień na spiocha też zaczęłam małego przystawiac i po prostu on więcej ciumkal i częściej w nocy chciał jeść, popołudniami zawsze było najmniej mleka to wtedy mam wrażenie że trochę pomagało ale też wolałam pić femaltiker albo karmi niż ten syrop

Jak tam Wasze problemy kupkowe?

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy w weeken wesele i juz mam stresa o Mała, ogólnie plan jest taki ze ja uspimy i dopiero pojedziemy jakies 25km, a naslub pojdzuemy razem bo jest w naszej miejscowości. Chodzi o karmienie ok północy, moja mama bedzie z nia i mam zostawic mleko w butelce. Normalnie juz sie stresuje jak to bedzie....

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi bedzie dobrze ;) w razie czego sa telefony i twoja mama moze zadzwonic jakby bylo zle ;)
    A u nas kino pod golym niebem ma byc w niedziele i musze chyba z rodzicami porozmawiac czy przyjda do wnukow. Dawno w kinie nie bylam a w takim pod golym niebem nigdy wiec jest okazja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 23:19

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh u mnie dalej butla fuj, więc wychodzenie bez boba gdziekolwiek jest niemożliwe...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była kupa po czopku glicerynowym rozszerzanie diety wstrzymane:)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Eh u mnie dalej butla fuj, więc wychodzenie bez boba gdziekolwiek jest niemożliwe...

U mnie tak samo. Niby pije ładnie z doidy, ale porcja mleka w nocy w ten sposób to raczej nierealne. Zamówiłam też kubek z miękkim ustnikiem, zobaczymy jak będzie szło.

Ruda, a dodajesz do warzywek tłuszcz? Dzięki temu lepiej kupa wychodzi, a i witaminy A,D,E,K mają się w czym rozpuścić. No i picie wody jest ważne. U nas póki co problemów z kupą nie ma.

Robiłam wczoraj przegląd krzesełek do karmienia. Spodobało mi się aż jedno, ale kosztuje 500zł, co uważam za lekką przesadę, także chyba kupię to z Ikei i dokupię na allegro podnóżek.

Wczoraj mały mi zwymiotował po wypiciu mleka. Nie wiem czy się przejadł czy o co chodziło. Na szczęście się to nie powtórzyło od tamtej pory. Zauważyłam też że ma na końcu języka bordowe kropeczki-wygląda to tak jakby przygryzł sobie język...dziąsłami? Podrażnił zabawką? Muszę to obserwować. Na wszystkim bardzo mocno zaciska dziąsła, więc pewnie to dlatego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 09:54

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    U mnie tak samo. Niby pije ładnie z doidy, ale porcja mleka w nocy w ten sposób to raczej nierealne. Zamówiłam też kubek z miękkim ustnikiem, zobaczymy jak będzie szło.

Ruda, a dodajesz do warzywek tłuszcz? Dzięki temu lepiej kupa wychodzi, a i witaminy A,D,E,K mają się w czym rozpuścić. No i picie wody jest ważne. U nas póki co problemów z kupą nie ma.

Robiłam wczoraj przegląd krzesełek do karmienia. Spodobało mi się aż jedno, ale kosztuje 500zł, co uważam za lekką przesadę, także chyba kupię to z Ikei i dokupię na allegro podnóżek.

Wczoraj mały mi zwymiotował po wypiciu mleka. Nie wiem czy się przejadł czy o co chodziło. Na szczęście się to nie powtórzyło od tamtej pory. Zauważyłam też że ma na końcu języka bordowe kropeczki-wygląda to tak jakby przygryzł sobie język...dziąsłami? Podrażnił zabawką? Muszę to obserwować. Na wszystkim bardzo mocno zaciska dziąsła, więc pewnie to dlatego.

Moja mała tez kiedyś zwymiotowała po mleku ale to chyba przez to ze dałam jej kropelki cebion po jedzeniu. Byłam strasznie wystraszona bo bałam się czy to aby nie początek jakiegoś rotawirusa ale na szczęście się nie powtórzyło. Wiec to na pewno wina kropelek.

• amir Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś noc masakryczna nie spalismy od 23 do 1 później zasnął na godzinę i znowu pobudka w końcu od 2 do 4.30 spał na mnie a później już nie wiem co się działo bo zrobiliśmy z mężem podmiane i ja poszłam do drugiego pokoju spać a on przejął pierworodnego do 7, szczerze mówiąc w dzień inaczej nie jest godzinę próbowałam uśpić a ten prezentował wszelkie rodzaje mostków jakie potrafi jak odkladalam żeby się bawił to płacz ale w końcu padł... Chyba jakiś skok się zbliża

W niedzielę chyba jako ostatni chrzcimy ciekawie będzie jak będzie sie tak prężył w kościele :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w dzień nieciekawie od kilku dni. Chwilę się pobawi i już znudzony, marudzi. Opadam z sił 🙍🙍🙍.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio lepiej.

Zeszły tydzień był straszny. Najgorsza noc z piątku na sobote; mała wstała przed 1 i dopiero po 4 udało mi się ja uśpić. Na męża nie mogłam liczyć bo chwile wcześniej wrócił imprezy firmowej i nie nadawał się do pomocy.

Jutro niby szczepienie ale nie wiem co z tego wyjdzie bo mała od 2 dni mi pokasłuje. Boję się co usłyszę odnośnie jej wagi. Ważymy się na rękach na domowej wadze i wychodzi że mała ma jakieś 6300g. Przez 2 miesiące przybrała tylko 500g.

Dużo je, naprawdę często ja przystawiam. Mam mleko, jakiś czas temu w nocy z jednej piersi ściągnelam 100ml. Sama kończy karmienie jak już ma dość.

Jestem drobna i szczupła ( przez całe życie w książeczce zdrowia dziecka miałam " niedobór masy ciala"), liczę że to geny i tyle..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 16:59

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu, Mała waży 7480g. Dzisiaj tylko 1 wkłucie, zniosła dobrze, szybko dała się utulić.

artemida27, symbolica, malami.91, KaroKaro, Ewelcia85, Paulaa25 lubią tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida doskonale Cię rozumiem my z mężem też jesteśmy szczupli i też sobie mówię po kim ma być gruba...daj znać co powie lekarz :)

My dziś jedliśmy brokuła i dziwi smakowało:)

artemida27 lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkryłam, że moje dziecko marudzi z nudów :-P. Taki mały a już potrzebuje przeróżnych atrakcji. Aż się boję co będzie dalej :-D.

Artemida, pewnie geny, ale jakieś badania warto zrobić dla świętego spokoju.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida może warto by było zrobić morfologie żelazo i mocz ?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajecie już jakieś kaszki maluszkom? Jak tak to jakiej firmy? Trochę mnie przeraża że w Nestle i bobovicie jest olej palmowy...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, Mamuko i Holle są ok podobno. Ja raczej będę dawać zwykłą kaszę jak dla dorosłych tylko odpowiednio przygotowaną - jaglana, owsiana, manna itd. Póki co jesteśmy ciągle przy warzywach, potem owoce i dopiero później kaszki zamierzam wprowadzić.

bumbum lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kieruje się tym :

https://matkawariatka.pl/rozszerzanie-diety-niemowlaka-zdrowa-kaszka/

U nas narazie same warzywa po kaszkach był problem w kupa(tak mi się wydaje)

bumbum lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byliśmy u neurologa mamy skierowanie na rehabilitację ale dopiero na 9 sierpnia. Broń Boże nie zachęcać małej do siadania itp wszystko ma osiągnąć samą...

bumbum lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, to i tak niedługi termin dostaliście. Bo to na NFZ?

Mój mały dzisiaj ustawił nogi jak do czworaków, podparł się na wyprostowanej ręce i fiknął na plecy uderzając się przy tym w głowę 😔. Co prawda nie jakoś mocno, ale chwilę popłakał. Na macie piankowej pewnie by nie zabolało, ale nie jesteśmy w domu i mamy tutaj taką zwykłą matę edukacyjną. Jak wypełznie na dywan to już w ogóle może się porozbijać 😔.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ