X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Jezu mała nie dość że budziła się w nocy prawie co godzinę to w dodatku rozpoczęła dzień o 5! Kawyyyyy...
    Ja nie poratuje. Ostatnio udaje mi sie tylko zimna pic... Dzis znowu zrobilam, mala niby sie bawila a za chwile ryk no i kawa letnia,ostatnio 2 pod rzad wylalam. Sniadanie dopiero jak mala na chwile usnie moge zjesc...
    A z innej beczki dalam jej dzis jabłko polizac,ale byla happy i chciala dziaslami po nim szorowac. A gryzakow nie chce
    Ruda super ze udalo ci się zlapac mocz ;) daj znac jak beda wyniki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 09:54

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dałam polizac jabłko i chyba jej posmakowalo :)

Używała którąś gryzakow z siateczka gdzie się wkłada np jakiś owoc?

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zasnela, mam 10 min na wypicie goracej kawy🙏🙈☕
    Moja sie wyciaga do jedzenia ale jeszcze nic kej nie dawalam, my juz kolejny dzien bez Pana Taty i jeszcze tydzien przed nami, wieczorami padam:) te nocnecpobudki mnie wykanczaja😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 13:01

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki moczu w normie :)

Lutyska, SiSi111, malami.91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Moja zasnela, mam 10 min na wypicie goracej kawy🙏🙈☕
    Moja sie wyciaga do jedzenia ale jeszcze nic kej nie dawalam, my juz kolejny dzien bez Pana Taty i jeszcze tydzien przed nami, wieczorami padam:) te nocnecpobudki mnie wykanczaja😕

Sprobuj w dzien sie z mala polozyc skoro meza nie ma. Przy jednym dziecku to jeszcze mozliwe bo przy dwojce to juz nie ;)
    Moja na widok jedzenia dzika, jak jej dalam kiedys ziemniaka posmakować to go mielila jezykiem. Marchewki to bardziej wypluwa niz je ale tak wygladaja poczatki ;)
    Ruda ja sie zastanawiam nad ta siateczka do jedzenia zeby jablko tak np dawac. Po dzisiejszej reakcji polizania jablka tak o tym ponyslalam. Czy sie sprawdzi to nie wiem. Sprobowac mozna.

SiSi111 lubi tę wiadomość

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka pyta czy dietę rozszerzam... To jej mówię że tak o Dentinox 🤯👍 Mały obśliniony po pas prawie...

Lutyska, Ewelcia85, symbolica lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakoś nie przekonuje ta siateczka.

Symbolica, jak sytuacja u Was po tym pożarze?

Ewelcia, już po remoncie?

Baranosia, jak Twoja mała na tym antybiotyku? Jest jakaś poprawa?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, poczytuję Was... Głupio się chwalić że młody tak dobrze śpi w nocy i w dzień teraz też jak upałöw nie ma.. tfu tfu żeby mu się nie odmieniło.. niezły gagatek niego, myślałam że padnę jak dziś usta składał w dziubek i "pluł" podczas zasypiania... kiedy wydawało się że zasypia/śpi to podnosił nagle głowę patrzył mi w oczy i pluł na sucho (wydając odgłos pierdzenia ustami) i tak kilka razy mnie oszukał i rozśmieszył.. dokarmiać się nie dokarmiamy niczym,nawet wody teraz nie nie daję..

Malami powiem Ci że na drugi dzień już nie było czuć smrodu i nie było ponoć zagrożenia żadnego bo wiatr to rozgonił.. sporo szczęścia w nieszczęściu.. złapano i aresztowano 3-4osoby w tym właściciela i pracowników zamieszanych w podpalenie.. zobaczymy jakie wyroki zapadną. Wyliczono że utylizacja tego co najemca tam zostawił i porzucił kosztowałaby 800tyś zł. W Żorach niedaleko przez ponad tydzień pod koniec roku gaszono składowisko opon, przeżyli koszmar.. nie mogę znaleźć jak ta sprawa się skończyła...

malami.91, SiSi111 lubią tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie tam😤 jak do Bożego Narodzenia się wyrobie to będzie cud 😉
    Drzwi miały być dzisiaj ale będą w poniedziałek , z tym że po południu a od wtorku stary ma ranna zmianę więc dopiero przyszły tydzień pasuje na wstawienie 😱
    Na razie oddaje i sprzedaje nadmiar🙈 ciuchów bo wszędzie wszystkiego pełno ...
    Jestem już trochę zła ale nic na to nie poradze , jedynie co te melise pije żeby nie zwarować 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 07:39

symbolica lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidzę mieć okresu 😡😡😡

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało nas tutaj. Ale właśnie zaczęło sie u nas ząbkowanie. Czyli mały koszmar :p Pomaga jej jak na raize tylko dentosept. I viburcol na noc lepiej śpi. Ale i tak sie budzi w płaczem. Chce gryzc tylko smoczka :) Gryzaki są be...

No ale mały mały sukces zaczeła sać w dostawce. Juz jej tak nie parzy :p

Powoli przygotowujemy sie do BLW. Czyli szukam krzesełka, talerzyków, sliniaków itp :p Pozatym mała zaczela pełzać. Nie wiem jak ona to robi ze przemieszacza sie nawet nie wiem kiedy. czas zamówić te wszystkie ochraniacze na szafki :p

malami.91, Ewelcia85, KaroKaro lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny w nocy probowałam was nadrobić , czytałam o pierwszym ząbku itp.wstaje rano a i u nas kiełkuje pierwszy ząbek!🙊🙉🙈Jej jak ten czas leci!!!

MonisiaK, malami.91, bumbum, baranosia, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja BLW wprowadzę dopiero jak mały usiądzie 🙂. Póki co lecimy na papkach. Dzisiaj pogardził moją "zupką". Chyba znudziło mu się 3ci dzień to samo 😋. Jutro spróbujemy batata.

Coraz bardziej mobilne robią się dzieciaczki. Mój zaczyna się podpierać na prostych rączkach, pupę do góry dźwiga, kolana pod miednicę podciąga. Ciężko mi go ubierać teraz, bo na wszystkie strony się obraca w trakcie.

Ząbki zaczynają się pojawiać, fajnie 🙂. U nas póki co się nie zapowiada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 12:29

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ząbkowanie na tapecie... Wczoraj na noc musiałam podać pedicetamol bo biedna usunąć nie mogła 😔 non stop jest uśliniona i wszystko nerwowo pcha do buzi,szybko się przez to męczy i po 1-1,5 h jest do spania... W dziąsełku widać białą kreseczkę i mam nadzieję że szybko się przebije bo tak mi jej szkoda.

Z dobrych wiadomości to u nas katar odpuścił😁 wypróbowałam 'gałganek Aliny' na dwie noce i mam wrażenie że to w dużej mierze pomogło także polecam jeśli chodzi o naturalne sposoby. Ten cały gałganek to kilka rozgniecionych ząbków czosnku zawiniete w gazę i powieszone około 2-3 metry od główki dziecka 🙂

malami.91 lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od 2-3 dni spi kręcąc się i wiercąc obstawiałam skok ale to chyba ten ziąbek przebił się już i fajnie czuć go pod palcem jak myjemy dziąsełka.Wczoraj go jeszcze nie było.Nie ślini się jakoś bardzo ale ze dwa dni temu gryzaka chciala zjeść ;)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam zastawę dla Małej, łyżeczki MINIKOIOI, śliniaczek i talerzyk z canpolu, kubeczek doidy. W przyszłym miesiącu kupuję krzesełko do karmienia, bo na razie się nie zapowiada na siadanie :)

malami.91, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam posmakowalo jabłko:)

malami.91, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co moja odstawia od kilku nocy to jest masakra. Je chyba co godzinę. Zanim zdążę zasnąć ona budzi się z powrotem. W dzień nie ma szans na poleżenie i odpoczynek bo jest starszak i cały dom na głowie :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też musimy się zaopatrzyć w jakieś fajne łyżeczki 🙂.

Bumbum, zdecydowałaś się na jakieś konkretne krzesełko?

Ruda, jabłko starte na tarce czy w jakiej formie? 🙂

Baranosia, też przerabiałam te ciągłe pobudki. Na szczęście jest już ciut lepiej, ale i tak nie ma porównania z tym co było wcześniej, czyli sen 5-8h ciągiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 12:57

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie synek miał dopiero 9mcy jak wyszedł mu pierwszy ząb. Ale później poszło ekspresowo i na 2urodziny miał komplet zębów do 5

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1166 1167 1168 1169 1170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ