X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    Dziewczyny macie jakas fajna rozpiske co pokolei dawać i ile dni? Jakie warzywa, jakie owoce? Co potem?
    Mamaginekolog mowiła kiedyś na insta , że rozszerzanie diety to można zacząć nawet od pomarańczy 😉 jak dzieckoma mieć alergię to i tak będzie mieć . Ja zacznę standardowo , ziemniak , brokuł, marchewka itd , potem owoce i kaszka .
    Co do remontu to chyba rano zabrzmiałam zbyt optymistycznie 😂😂😂 tak na prawdę rozebraliśmy starą szafę i pawlacze , zburzyliśmy ściankę i wyrównaliśmy ściany ale ich jeszcze do konca nie gładziliśmy bo czekamy za drzwiami 😠 Lutyska jak czytałam o tych twoich drzwiach i znajomym to jakbym swoją historię czytała 😱 my zamówiliśmy już na początku kwietnia u wujka męża 😔

Lutyska, magdaaa88 lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie jak u ewelci na pierwszy rzut pójdą warzywa typu marchewka ziemniak brokul. W poradnik z bobovita jest napisane zeby pierwsze warzywo podawac 2 tyg zanim podasz nastepne. Ogólnie to nic ciekawego nie ma w tym poradniku a myślałam ze mi troche pomoze...chyba trzeba na czuja. Troche podpatrze na te gotowe sloiczki co i kiedy tam proponuja ;) ogolnie wole gotowac bo mam czesc swoich warzyw i od tesciowej tez cos dostane dla dziecka ;) tu mam pewnosc że nie pryskane...

• amir Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno warzywo 2 tygodnie? To do roku się może zdarzy z warzywami i owocami a gdzie reszta produktów ;) Chyba trochę długo wszędzie piszą o 3 dniach

Na fb jest fajna grupa rozszerzanie diety niemowląt i jest wszystko opisane jak wprowadzać stałe posiłki przykładowe potrawy itp polecam zajrzeć 😉

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś pisaliśmy marchewkę. Małą się krzywila i nie chciała jeść :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko pierwsze warzywo 2 tyg chyba... Tak bynajmniej ja to zrozumialam. Szczerze te 3 dni wydaja sie byc rozsadniejsze... No coz wyjdzie w praniu.
    Ruda tak bedzie bo nasze dzieciaczki znaja tylko smak mleka wiec cos nowego to roznie reagują. Malenstwa musza nauczyc sie jesc,poki co tylko pily. Inna konsystencja inny smak.. Przyzwyczaja sie w koncu ale na to zwykle potrzeba czasu.
    Ja dzis mialam hardcore.wczoraj pochwalilam ze ladnie spi a w nocy co chwile pobudki niekoniecznie na jedzenie,w dzien nie chciala spac i najlepiej tylko na rekach. KATASTROFA. Nie wiem co mnie bardziej boli nogi rece czy glowa. Na szczescie po kapaniu dosc szybko usnela i mam nadzieje ze dzis mniej pobudek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 22:16

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a u nas afty :-( Kontaktowałam się z lekarzem i póki co mam podawać cebion i przecierać dentoseptem. I tak: przy dentosepcie jest wrzask i sie nie da, a po cebionie zwymiotowała (ona nie toleruje smaku innego niz mleko). Co ja mam teraz zrobić? Macie jakieś niezawodne sposoby?

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś będziemy próbować dac kaszke:)

Gdzieś slyszlam ze własny mocz jest dobry ale nie wiem . .

Migotka83 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci też tak chcą się podnosić ? Moją intensywnie robi brzuszki przez co tylko ulewa bo napina brzuch :/

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Czy wasze dzieci też tak chcą się podnosić ? Moją intensywnie robi brzuszki przez co tylko ulewa bo napina brzuch :/
    Nie, nasza tylko podnosi głowę ale jak np podaje jej ręce zeby sprawdzic czy potrafi sie podciagnac to łapie palce i chce włożyć je do buzi.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka nie macie jakieś apteki świątecznej? Pogadaj z farmaceutą co jest dobre na afty u takiego niemowlaka.. kiedyś polecali Aftin, nigdy nie mieliśmy regon problemu więc nie wiem...moczem (mała sterylność) można zaszkodzić, tego bym nie robiła..

Mój to leniuch - nie podnosi głowy, nie podciąga się, za to obrót na brzuch opanował perfekcyjnie i coraz więcej bawi się na brzuchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 09:29

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:

Non stop. Jak lezy na macie to sie smiejemy ze podnosi się tak ze caly pokoj widzi.tylko jak mnie zobaczy to od razu ryk zebym ja na rece wziela. Ale nie ulewa przez to. Czasem ma dzien ze ulewa ale sporadycznie wiec nie od podnoszenia sie.
    Na afty mocz dziecka. Sprawdzalam dziala super ;) moze brzmi nieciekawie i sama mialam watpliwasci ale jak nic u synka nie pomagalo to wyprobowalam. Kiedys tylko tak robili... Na tetre zlapac mocz i troche tym w buzi przetrzeć.
    Ruda jaka masz kaszke dla malej? Ja kupilam kaszke mleczna manne ale nie podalam jeszcze

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 02:17

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska pediatra mi powiedziała żeby na początku podać kukurydzianą albo ryżowa. Ja kupiłam ryżowa z Bobowita sklad ma spoko dziś będziemy próbować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na czym bedziesz ja robic? Bo sa mleczno-ryzowe ktore maja juz mm w sobie i robisz na wodzie a sa takie ktore na mleku trzeba robic. Mozesz nawet na swoim jak sciagniesz...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam na mm. Też nie chciała jeść odwracala buzię i wypluwala...

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam rozglądać się za krzesełkiem do karmienia.. Macie coś sprawdzonego?

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    Zaczynam rozglądać się za krzesełkiem do karmienia.. Macie coś sprawdzonego?
    ja też szukam, jak coś namierzysz daj nać, tu wcześniej przewijały się rady, żeby blat był zdejmowalny i aby był podnóżek :)

artemida27 lubi tę wiadomość

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy sa jeszcze mamy chustujace? Ja dzis robilam podejscie do wrzucenia na plecy i udalo sie za trzycim razem dopiero przy pomocy meza i gdy spiewal caly dom:) ale juz ja zamotałam to zadowolona poszla spac, chcialabym to ogarnac bo po noszeniu w kieszonce bardzo juz boli krzyż.
    Oj a co do rozszerzania diety to dla mnie kosmos...
    Moja tez kiepsko sypia, juz zapomnialam oczasach gdy budzila sie raz albo wcalena karmienie, teraz min 3bpobudki i to odrazu mega głośne na jedzenie.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie budzenie na karmienie jest cały czas, ale daję cycka i po jedzeniu od razu zasypia. Dzisiaj ja będziemy odkładać do łóżeczka, zobaczymy jak to będzie 😌

• bumbum Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    A czy sa jeszcze mamy chustujace? Ja dzis robilam podejscie do wrzucenia na plecy i udalo sie za trzycim razem dopiero przy pomocy meza i gdy spiewal caly dom:) ale juz ja zamotałam to zadowolona poszla spac, chcialabym to ogarnac bo po noszeniu w kieszonce bardzo juz boli krzyż.
    Oj a co do rozszerzania diety to dla mnie kosmos...
    Moja tez kiepsko sypia, juz zapomnialam oczasach gdy budzila sie raz albo wcalena karmienie, teraz min 3bpobudki i to odrazu mega głośne na jedzenie.

Ja z chustą odpuściłam, kupiłam nosidło kindercrafta, jak zacznie siadać to zaraz zacznę używać :) Plus jadę na wesele za 2 tygodnie i mi się przyda (Mała będzie mieć 5,5 miesiąca). Pewnie nie będzie jeszcze siedziała, ale jak raz użyję to nic się nie stanie :)

‹‹ 1161 1162 1163 1164 1165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ