X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, nam najlepiej pasują Pampersy Active Baby. Fajne są też są Bambiboo, ale drogie. Co do kremu to ja lubię Bepanthen.

A my wracamy od pulmonologa. Dawno nie rozmawiałam z tak kompetentnym lekarzem, serio. Mam nadzieję, że jej zalecenia nam pomogą i pokasływanie w końcu odejdzie w niepamięć.

Artemida, mój też bardzo się wyrywał do jedzenia. No to dostał 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 17:20

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas mam Pampersy Premium Care. Do pupy właściwie nic nie stosujemy, sporadycznie Bepanthen. Przez chwilę miałam sudocrem, nie równa się moim zdaniem do bepanthenu. Jak były te upały to Małej robiły się odparzenia pod kolankiem i Bepanthen dawał radę.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po mała zniosła szczepienie bardzo dobrze :) prawie nie płakała teraz już jest wesolutka :) dostaliśmy skierowanie na badanie moczu i zielone światło do rozszerzania diety (w związku z małym przyrostem masy ciała) za miesiąc mamy się zgłosić na kontrolę wagi.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nr1 do pupy linomag zielony - kupuję odrazu największą tubę 100g i starczyła nam na prawie 4 miesiące. Żadnych odparzeń.
    Pieluchy dada fioletowe póki co i pampersy.

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz też używam linomagu, ale tylko jak widzę, że coś się skóra przyczerwienia. Ale wolę Bepanthen, w linomagu wkurza mnie tubka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 18:42

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Ja cały czas mam Pampersy Premium Care. Do pupy właściwie nic nie stosujemy, sporadycznie Bepanthen. Przez chwilę miałam sudocrem, nie równa się moim zdaniem do bepanthenu. Jak były te upały to Małej robiły się odparzenia pod kolankiem i Bepanthen dawał radę.

To ja podobnie. Pampers premium care i sporadycznie bepanthen. stosuje tylko jak cos sie zaczerwieni,ogolnie nic nie stosuje. Sudocrem sprawdzal mi sie u synka jak przy zebach mial takie kupy ze zaraz tyłek odarzony,sudocrem to taka skorupa się zrobi wiec przy zmianie pampersa trzeba tyłek umyć.
    Mam tez 1 paczke Pampersow tych zielonych ta nowa wersje i stwierdzilam że sa beznadziejne,malochlonne i wiecej ich nie kupie, kiedys byly duzo lepsze wiec synkowi tylko je kupowalam a teraz brak slow. Szkoda ze tak je zepsuli...
    malami od razu dwa warzywa dalas czy po malu przyzwyczajalas? Moja jak widzi talerze na stole to dzika jest i jak jej troche kiedys ziemniala dalam to na widok łyżeczki tylko buzie otwierala. Ciekawe co bedzie jak marchewkę dostanie.
    Ruda oby nic sie nie dzialo po szczepieniu. Moja dopiero dzis się bardziej senna zrobila, marudna i wiecej kup dzis bylo...mam nadzieje ze to juz wszystkie atrakcje poszczepienne.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, najpierw przez 2 dni ziemniak, potem na 3ci marchewka, a 4go dnia mix.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy dada filetowe i mąkę ziemniaczaną a na noc linomag zielony :)

• amir Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pampers premium care i w razie potrzeby linomag zielony sprawdza się najlepiej

Nasz od wczoraj też maruda nie wiem o co mu chodzi gorączki ani kataru nie ma tylko ręce ciągle w buzi, gryzie wszystko co mu się w ręce naiwnie ale dziąsła nie wyglądają na zaczerwienione wiec to raczej nie to

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nerwy i wszystko w buzi ale nic poza tym na zęby nie wskazuje:)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem wkur.... do dziś czy jutra właściciel miał dać do utylizacji chemikalia i odpady toksyczne... i co zrobił? puścił to z dymem!!!! normalnie dożywocie za coś takiego, brak słów.. to u mnie:
    https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2019-07-04/pozar-w-dawnej-cukrowni-w-chybiu-wewnatrz-sa-latwopalne-chemikalia/?ref=aside_najnowsze

Będziemy teraz uziemieni w domu bo strach wychodzić i wdychać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 20:54

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, co za beznadziejny człowiek...

Dziewczyny, teraz nasze dzieci mają taki etap, że wydaje się jakby ząbkowanie było tuż tuż, ale to jest mylne wrażenie bardzo często. Sama myślałam, że o to chodzi, już nawet dentinoxem smarowałam dziąsła, a tu dzisiaj pediatra zajrzała do buzi i stwierdziła, że u nas zęby to jeszcze odległy temat.

Czy jeszcze komuś dziecko budzi się w nocy co godzinę??? Chyba zaczniemy spać razem jak tak dalej pójdzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 21:34

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kiepsko w nocy ostatnio a ta ostatnia noc to masakra byla bo płakała i marudzila, ciekawie jak dziś...

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas może co godzinę to nie ale co 2-3. Nad ranem za to co 30-40 minut. Dlatego ostatnio koło 4 biorę ja do nas i tylko w ten sposób da się jakoś przespać do 7..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami ja juz od jakichś 2 tygodni małego biorę do nas od 23 bo pobudki co 2h, ostatnio to najlepiej mu się śpi na mhie bo nawet odlozony między nas się wierci.. Mój mąż ostatnio przysnal w pracy przy biurku taki mamy świetny sen ;)

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Symbolica, co za beznadziejny człowiek...

Dziewczyny, teraz nasze dzieci mają taki etap, że wydaje się jakby ząbkowanie było tuż tuż, ale to jest mylne wrażenie bardzo często. Sama myślałam, że o to chodzi, już nawet dentinoxem smarowałam dziąsła, a tu dzisiaj pediatra zajrzała do buzi i stwierdziła, że u nas zęby to jeszcze odległy temat.

Czy jeszcze komuś dziecko budzi się w nocy co godzinę??? Chyba zaczniemy spać razem jak tak dalej pójdzie...
    Kochana ja tak zrobiłam z Alą i dopiero od 2 tyg śpimy znowu sami 😱 około 5 msc następuje regres snu i dzieci częściej sięwybudzają 😉 z Wojtusiem już tego błędu nie popełnie i do naszego łóżka nie wezmę 😎
    A u mnie przedpokój prawie zrobiony z naciskiem na prawie bo drzwi nadal nie ma 😠

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Kochana ja tak zrobiłam z Alą i dopiero od 2 tyg śpimy znowu sami 😱 około 5 msc następuje regres snu i dzieci częściej sięwybudzają 😉 z Wojtusiem już tego błędu nie popełnie i do naszego łóżka nie wezmę 😎
    A u mnie przedpokój prawie zrobiony z naciskiem na prawie bo drzwi nadal nie ma 😠
    A ja lubię spać z synkiem a i on zdecydowanie lepiej śpi ze mną. Nad ranem czasem Blanka też przyjdzie i jakoś dajemy radę 😁 Dobrze że mamy duże łóżko hehe...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano (od 4-5) i tak zawsze spał z nami i to nam wystarczało 😁. A teraz biorę go coraz wcześniej, bo nie wyrabiam ze wstawaniem co chwilę. Niestety mamy nie za duże łóżko i jest nam średnio wygodnie we trójkę...

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolika nie dziwię się ze jesteś wkurzona...ręce opadają w takich sytuacjach...

Ja budzę mała co 3 G w nocy 22 1 4 przez to że w nocy nie ulewa i troszkę lepiej je :) od kilku tygodni mała śpi w łóżeczku i jest nam o wiele wygodniej bo łóżko nie jest ogromne i ciasno było w 3

Mała od rana marudna i na stan podgoraczkowy około 37.5 lekarka mówiła że dopiero jak będzie 38.5 podawać coś na zbicie co o tym myślicie ?

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas spaniee też ostatnio coraz słabiej... Co 2 godziny pobudka ale dziś wzięłam sie w garść i zabrałam Małą do nas dopiero o 5 bo tak to już około 23-24 lądowała w naszym łóżku bo ja byłam padnięta i nie chciało mi się siedzieć i czekać aż zje... Najlepszy mój mąż, który od zawsze gadał że nie ma spania w naszym łóżku tak teraz mówi że uwielbia i mógłby codziennie z nią spać
    😂

Ewelcia85 to szybko poszedł Wam ten remont😁 dzieciaki współpracowały?

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ