X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja synka bralam przewaznie przy chorobach do nas mimo waskiego lozka,on sie wtulal we mnie a maz spal normalnie.wiadomo ze bylo u mamy lepiej ale ok roczku juz sporadycznie do nas chcial a wlasciwie nadal czasem mu sie zdarza w nocy do nas przyjsc ale jak zasnie to go odnosimy.teraz mamy duze lozko wiec i w 4 sie miescimy ale jak mala zasnie po karmieniu staram sie ja odkladac.moja sie budzi zwykle 2-3 razy w nocy.spi od 21 do 8. Jakby miala budzic sie co godzine to na pewno spala by z nami. U nas minely te wielokrotne pobudki wiec oby u was tez szybko minely ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica właśnie widziałam te kłęby dymu w TV. katastrofa. Na Twoim miejscu nie wychodziłabym bez potrzeby z domu i to pewnie przez najbliższe dni będzie smród....
    Ewelcia już po remoncie? brawo :) jak dzieci to zniosły? oby szybko drzwi Wam wymienili. my na drzwi czekaliśmy 3 miesiące ze sklepu "znajomego" (miały być po 4 tyg) i się wkurzyliśmy i zamówiliśmy z neta=-przyszły po tygodniu :)
    a w tym roku czekaliśmy 3 miesiące na kostkę na taras. pytaliśmy się w różnych hurtowniach i nigdzie jej nie mieli. w końcu dostaliśmy ale nie wiem co się dzieje na rynku

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolika masakra jakas...
    dziewczyny a jak czesto kp teraz wasze bobasy? bo moja czesto juz po 1,5-2 godzinach sie domaga, coraz rzadziej wytrzymuje 3-4 godziny, wazy jakies 7600 wiec i zjeść potrzebuje:) coraz częściej myślę o dokarmieniu mm? chciałam wytrzymac jeszcze miesiac tylko na cycu alenie wiem czy dam rade

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie straszcie, bo przed nami wykończenie domu. Ja się chce jak najszybciej przeprowadzić, bo w bloku już nie wyrabiam 😭.

SiSi, ale czemu mm? Nie możesz dać cyca na żądanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 10:28

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My śpimy razem, na szczęście mamy duże łóżko :)
    Czasem odkładam do łóżeczka jak idę spać (mamy dostawiane do łóżka z jednym bokiem wyjętym), ale potem biorę do siebie bo mała cycała co 2h. Teraz już cyca co 3h no i zaczyna wędrować, więc planujemy w weekend wstawić ten bok i kupić ochraniacz (bo bije w szczebelki nóżkami) i ją odkładać :) mam nadzieję, że się uda :)
    Btw. Wczoraj przy zasypianiu zaprezentowała pierwszy raz obrót z brzuszka na plecy w jedną stronę a po kilku minutach w drugą :D byłam w szoku, co te bobo robi byleby nie spać 😅

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zastanawia jedna rzecz. Zeszły tydzień u nas to były ciągłe obroty na brzuch i próby obrotu na plecy, a znikło zainteresowanie stopami. Teraz odwrotnie. Obroty ma gdzieś, a stopy ciągle w buzi. To jest normalne?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jeszcze nie zainteresowana stopami w ogóle 🤔

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skompilowane te nasze dzieci 😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też jeszcze nie ogarnia ze ma stopy :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kończyliśmy wczorajszy słoiczek 🥕+🥔. Mimo foliowego śliniaka wszystko brudne. Nawet buzi z marchewki nie mogę mu domyć...

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co doradzacie na start? Słoiczki czy samemu gotować na parze i podawać rozmemłane? Ponoć słoiczki bardziej sterylne, ale czy u półrocznych bobasków dalej to takie superważne?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę gotować :) dostaliśmy nawet specjalny parowar i blender 3w1 :)

Kurcze dziewczyny już sama nie wiem co myśleć... wczoraj na szczepieniu pediatra nam zwróciła uwagę na nieprawidłowe trzymanie stóp małej...a ortopeda na kontroli bioderek mówił że to nie stanowi problemu w późniejszym rozwoju i komu tu wierzyć???

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, ja ziemniaka i marchewkę sama gotowałam i robiłam papkę. Potem dałam słoiczek, bo akurat taki dostałam gdzieś tam w gratisie. Ogólnie zamierzam sama gotować, ale np. dziś kupiłam słoiczek gerbera z dynią, bo akurat dyni nie uśmiecha mi się całej kupować żeby zrobić odrobinę papki, no i teraz nie sezon na nie. Ogólnie zdania są podzielone. Jedni mówią, że słoiczki lepsze, bo żywność dla dzieci jest obarczona restrykcyjnymi przepisami dot. jakości itd., a warzywo które kupimy na rynku jest z niepewnego źródła. Druga strona twierdzi, że słoiczki są ble, lepiej gotować samemu. Wg mnie trzeba patrzeć na skład. Jak jest dobry to nie widzę problemu. Np. w tym słoiczku z hippa, który podałam jest tylko marchewka, ziemniak, woda i olej rzepakowy, czyli skład ok. Z jakimiś konserwantami bym nie dała.

Ruda, pisałaś, że neurolog też coś o stopach mówił. Ja bym zasięgnęła porady dobrego fizjoterapeuty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 12:34

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mówił Ala ma jedną stopę pietowa cwiczylismy od urodzenia jest zdecydowanie lepiej ale teraz mówią o obu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 12:45

• bumbum Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami kiedy pierwszy raz dałaś coś innego niż mleko do jedzenia? W jakim wieku dziecka?

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakas fajna rozpiske co pokolei dawać i ile dni? Jakie warzywa, jakie owoce? Co potem?

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co niepokojacego jest w tych stopach? Jak to zauważyć?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nieprawidłowego w nich nie widzę właśnie...za ponad tydzień mamy fizjo zobaczymy co powie

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Malami kiedy pierwszy raz dałaś coś innego niż mleko do jedzenia? W jakim wieku dziecka?

Jutro będzie tydzień. Czyli miał 5msc i kilka dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 18:49

amir lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 11:30

ruda90, magdaaa88 lubią tę wiadomość

‹‹ 1160 1161 1162 1163 1164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ