Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa synka bralam przewaznie przy chorobach do nas mimo waskiego lozka,on sie wtulal we mnie a maz spal normalnie.wiadomo ze bylo u mamy lepiej ale ok roczku juz sporadycznie do nas chcial a wlasciwie nadal czasem mu sie zdarza w nocy do nas przyjsc ale jak zasnie to go odnosimy.teraz mamy duze lozko wiec i w 4 sie miescimy ale jak mala zasnie po karmieniu staram sie ja odkladac.moja sie budzi zwykle 2-3 razy w nocy.spi od 21 do 8. Jakby miala budzic sie co godzine to na pewno spala by z nami. U nas minely te wielokrotne pobudki wiec oby u was tez szybko minely
-
nick nieaktualnySymbolica właśnie widziałam te kłęby dymu w TV. katastrofa. Na Twoim miejscu nie wychodziłabym bez potrzeby z domu i to pewnie przez najbliższe dni będzie smród....
Ewelcia już po remoncie? brawojak dzieci to zniosły? oby szybko drzwi Wam wymienili. my na drzwi czekaliśmy 3 miesiące ze sklepu "znajomego" (miały być po 4 tyg) i się wkurzyliśmy i zamówiliśmy z neta=-przyszły po tygodniu
a w tym roku czekaliśmy 3 miesiące na kostkę na taras. pytaliśmy się w różnych hurtowniach i nigdzie jej nie mieli. w końcu dostaliśmy ale nie wiem co się dzieje na rynku -
Symbolika masakra jakas...
dziewczyny a jak czesto kp teraz wasze bobasy? bo moja czesto juz po 1,5-2 godzinach sie domaga, coraz rzadziej wytrzymuje 3-4 godziny, wazy jakies 7600 wiec i zjeść potrzebuje:) coraz częściej myślę o dokarmieniu mm? chciałam wytrzymac jeszcze miesiac tylko na cycu alenie wiem czy dam rade -
Dziewczyny, nie straszcie, bo przed nami wykończenie domu. Ja się chce jak najszybciej przeprowadzić, bo w bloku już nie wyrabiam 😭.
SiSi, ale czemu mm? Nie możesz dać cyca na żądanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 10:28
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
My śpimy razem, na szczęście mamy duże łóżko
Czasem odkładam do łóżeczka jak idę spać (mamy dostawiane do łóżka z jednym bokiem wyjętym), ale potem biorę do siebie bo mała cycała co 2h. Teraz już cyca co 3h no i zaczyna wędrować, więc planujemy w weekend wstawić ten bok i kupić ochraniacz (bo bije w szczebelki nóżkami) i ją odkładaćmam nadzieję, że się uda
Btw. Wczoraj przy zasypianiu zaprezentowała pierwszy raz obrót z brzuszka na plecy w jedną stronę a po kilku minutach w drugąbyłam w szoku, co te bobo robi byleby nie spać 😅
-
Ja będę gotować
dostaliśmy nawet specjalny parowar i blender 3w1
Kurcze dziewczyny już sama nie wiem co myśleć... wczoraj na szczepieniu pediatra nam zwróciła uwagę na nieprawidłowe trzymanie stóp małej...a ortopeda na kontroli bioderek mówił że to nie stanowi problemu w późniejszym rozwoju i komu tu wierzyć??? -
Bumbum, ja ziemniaka i marchewkę sama gotowałam i robiłam papkę. Potem dałam słoiczek, bo akurat taki dostałam gdzieś tam w gratisie. Ogólnie zamierzam sama gotować, ale np. dziś kupiłam słoiczek gerbera z dynią, bo akurat dyni nie uśmiecha mi się całej kupować żeby zrobić odrobinę papki, no i teraz nie sezon na nie. Ogólnie zdania są podzielone. Jedni mówią, że słoiczki lepsze, bo żywność dla dzieci jest obarczona restrykcyjnymi przepisami dot. jakości itd., a warzywo które kupimy na rynku jest z niepewnego źródła. Druga strona twierdzi, że słoiczki są ble, lepiej gotować samemu. Wg mnie trzeba patrzeć na skład. Jak jest dobry to nie widzę problemu. Np. w tym słoiczku z hippa, który podałam jest tylko marchewka, ziemniak, woda i olej rzepakowy, czyli skład ok. Z jakimiś konserwantami bym nie dała.
Ruda, pisałaś, że neurolog też coś o stopach mówił. Ja bym zasięgnęła porady dobrego fizjoterapeuty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 12:34
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
bumbum wrote:Malami kiedy pierwszy raz dałaś coś innego niż mleko do jedzenia? W jakim wieku dziecka?
Jutro będzie tydzień. Czyli miał 5msc i kilka dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 18:49
amir lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021