Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nati1992 wrote:Dziewczyny coś ze mnie wyleciało jak robiłam siku, taki czerwony skrzep, wyjęłam to i było twarde strasznie się boję, nie mam żadnych bóli ani nawet plamienia, jak się podcierałam to czysto było.
Kochana, pędź do szpitala! Trzymam kciuki, żeby nie okazało się to niczym złym.❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
ruda90 wrote:dziewczyny wczoraj byłam w smyku kupić prezent dla córeczki znajomych która ma 2 miesiące uśmiech i jest tyle pięknych ciuszków na wyprzedaży że nie mogłam się napatrzeć... kusiło mnie żeby coś już kupić dla mojego dzidziusia ale doszłam do wniosku że jest jeszcze za wcześnie...
Ja czasem jak przechodzę obok takich sklepów to muszę popatrzyć, ale zmuszam się, żeby nie wejść. Nie jestem przesądna w najmniejszym stopniu ale jakoś tak do wszystkiego jeszcze podchodzę z rezerwą Na zakupy jeszcze przyjdzie pora a wtedy już sobie pofolguję -
ruda90 wrote:dziewczyny wczoraj byłam w smyku kupić prezent dla córeczki znajomych która ma 2 miesiące uśmiech i jest tyle pięknych ciuszków na wyprzedaży że nie mogłam się napatrzeć... kusiło mnie żeby coś już kupić dla mojego dzidziusia ale doszłam do wniosku że jest jeszcze za wcześnie...
Ja dla dziewczynki mam wszystko po starszej córce, więc dla kobietki niewiele rzeczy będę miała do dokupienia Dla chłopca będę szaleć, ale nie wcześniej niż po 20tc.❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
Nati leć na IP. Oby wszystko było dobrze z maluszkiem.
Umówiłam badania prenatalne na 30.07 w Krakowie. Według mojej gin ten tydzień pomiędzy 30.07 a 8.08 jest najlepszy na badania. To będzie 12t 3d. Będziemy przejazdem u znajomych i musiałam czegoś szukać właśnie w Krakowie. -
Makowa, my raczej też będziemy robić badanie wolnego płodowego DNA, tylko muszę pogadać z ginem o tym na najbliższej wizycie. Widziałam, że u mojego robią właśnie NIFTY.
-
Nadzieja22 wrote:Makowa, my raczej też będziemy robić badanie wolnego płodowego DNA, tylko muszę pogadać z ginem o tym na najbliższej wizycie. Widziałam, że u mojego robią właśnie NIFTY.
-
Makowa_Panna wrote:Powiek Ci, że po tym co powiedziała o NIFTY mam do niego mieszane uczucia i dlatego wybraliśmy Harmony. Też już jestem umówiona tego 30 lipca koszty 2300 zł.
-
Nati trzymam kciuki! Ja myślę, że to nic takiego. Gdyby to było bobo to raczej nie miałabyś wątpliwości na tym etapie. Tak mi się wydaje. Daj znać Kochana co i jak!
Ja też wczoraj trafiłam do lekarza. Po raz trzeci nad ranem się ze mnie wylała żywą krew. Oczywiście lekarz nic nie znalazł więc nie zagraża to ciąży. Najprawdopodobniej po orgazmach mam takie zdarzenia, bo to trzeci raz kiedy go miałam i to samo po kilkunastu godzinach. Mam sobie ich jednak nie żałować bo wpływu na ciążę nie mają. Bobo rośnie, ale ma bardzo ciasno bo pęcherzyk o dwa tygodnie za mały, mam się tym jednak też nie martwić.
Ewelcia wcale Ci się nie dziwię, że masz takie myśli. Ja mam 9 i 4 lata w domu a też boję się jak to będzie. Nie martw się Kochana damy radę...nasze babcie, prababcie i ciotki dawały radę to kto da jak nie my??? Starszaki na pewno nam też dużo pomogą! Głowa do góry !!!
A tak mój Kropek aktualnie wygląda:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/19d545f49c8c.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 11:41
Ewelcia85, Nadzieja22, MałaMała, Pepper, -Mamunia-, empiq lubią tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Nadzieja sam mnie namawiał, a ja stwierdziłam, że dzięki temu będę spokojniejsza. Nie zastanawiałam się nad tym czy komuś powiemy, ale chyba nie. Myślisz, że są tacy którzy źle to oceniają? Powiem Ci, że ja mam takich ludzi w nosie. Zresztą zawsze miałam dystans do ocen i krytyki innych.
Kropeczka jest kawał dzieciaczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 11:44
MałaMała lubi tę wiadomość
-
Niestety są tacy co by powiedzieli, że nie mamy co z kasą robić tylko na badania takie wydawać bo co ma być to będzie. Albo , że dzieci w Afryce głodują a my kasę na takie rzeczy wydajemy. Ludzie potrafią być okropni. Mnie na takie badanie stać i jeśli w USG genetycznym cokolwiek będzie podejrzane to też będę test robić. Mój gin bardzo chwali Nifty i jeśli kogoś stać to mówi, że warto.
Aliq, Nadzieja22, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Makowa_Panna wrote:Nadzieja sam mnie namawiał, a ja stwierdziłam, że dzięki temu będę spokojniejsza. Nie zastanawiałam się nad tym czy komuś powiemy, ale chyba nie. Myślisz, że są tacy którzy źle to oceniają? Powiem Ci, że ja mam takich ludzi w nosie. Zresztą zawsze miałam dystans do ocen i krytyki innych.
Mogłabyś przypomnieć jakie leki bierzesz? Pamiętam, że coś pisałaś na wątku miesięcznym o tym. -
Kropeczka85 wrote:Niestety są tacy co by powiedzieli, że nie mamy co z kasą robić tylko na badania takie wydawać bo co ma być to będzie. Albo , że dzieci w Afryce głodują a my kasę na takie rzeczy wydajemy. Ludzie potrafią być okropni. Mnie na takie badanie stać i jeśli w USG genetycznym cokolwiek będzie podejrzane to też będę test robić. Mój gin bardzo chwali Nifty i jeśli kogoś stać to mówi, że warto.
Oj tak ludzi "bolą" rzeczy dla nich nieoczywiste.
Ja spotkałam się nawet z takim oburzeniem dlaczego prenatalne robię u swojego lekarza prowadzącego - prywatnie No cóż....według niektórych POWINNAM badania prenatalne zrobić na NFZ, bo bezsensu jest płacić. Jak tak można?! Pomijam, że na NFZ musi być jakieś wskazanie, że to w innym mieście, że wcale tak łatwo nie jest się tam zapisać (nawet z ciekawości zadzwoniłam) no ale przecież za darmo...
A, ze PAPP-A planuję zrobić to już w ogóle niepojęte i pieniądze w błoto...moje i Partnera pieniądze no ale to już chyba dla takich osób nieistotne..Nadzieja22, Ewelcia85, MałaMała lubią tę wiadomość
-
Kropeczka85 wrote:Niestety są tacy co by powiedzieli, że nie mamy co z kasą robić tylko na badania takie wydawać bo co ma być to będzie. Albo , że dzieci w Afryce głodują a my kasę na takie rzeczy wydajemy. Ludzie potrafią być okropni. Mnie na takie badanie stać i jeśli w USG genetycznym cokolwiek będzie podejrzane to też będę test robić. Mój gin bardzo chwali Nifty i jeśli kogoś stać to mówi, że warto.
Aliq, Nadzieja22, Kropeczka85 lubią tę wiadomość
-
Makowa_Panna wrote:A wiesz czemu takie rzeczy ludzie mówią z zazdrości właśnie o to, że kogoś na to stać. Zazdroszczą pieniędzy i za wszelką cenę chcą wbić szpilę.
Tak zazdroszczą ale mimo to próbuję się dowartościować. Same sobie udowodnić, że mają lepiej Szkoda, że z boku jak ktokolwiek na to patrzy/słucha to widzi jak żałosne są takie zachowania...
No i trzeba dodać, że są kobitki bardziej wrażliwe/podatne na opinię innych i takim mamusiom zazdrośnice mogą niepotrzebnie napsuć krwi.
-
Nadzieja22 wrote:Myślę, że tak... Niestety niektórzy nie potrafią zrozumieć, że ktoś może chcieć wiedzieć więcej o zdrowiu własnego dziecka.
Mogłabyś przypomnieć jakie leki bierzesz? Pamiętam, że coś pisałaś na wątku miesięcznym o tym.