Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoja mała budzi się między 6 a 6.30 i śpi 3 czasem 4 razy dziennie. Jak wszystko jest ok i nic jej nie przeszkadza np. zęby to śpi około 40-60 min. Czasem zdarzy się popołudniowa drzemka 1,5 godziny, ale to bardzo rzadko. Tak mniej więcej pory drzemkę mamy już unormowane wstaje o 6.30 to o 8 jest pierwsza drzemka potem 12/13 czasem kolo 10 zrobi sobie krótka drzemkę to wtedy następna jest o 13, ale to zależy od dnia i od tego jak długo trwa pierwsza drzemka bo jak śpię z nią to potrafi nawet do 10 spac 😂a potem 16/17 a na noc idzie spac koło 20.
Nie wiem czy nie będę musiała z mała się przejść do pediatry. W miejscu wychodzącej dwójki zrobił jej się taki żółty bąbel. Nie jest za duży, ale wyglada to na ropę 🤔🤷♀️ Zauważyłam to pierwszy raz w sobotę i początkowo myślałam, ze może się uderzyła bo obok tego była tez jakby mała ranka. Ranka zniknęła, ale ta jakby ropa została.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 10:20
-
malami.91 wrote:Mojemu wyjdzie z 12-13h. Dziś obudził się koło 7 i na drzemkę jeszcze się nie wybiera.
Moj obudził się dzisiaj 6.20 i miał już pierwsza drzemkę 1,40h i teraz zaczął druga i to nie na mnie 😊 ale kiepsko się czuje wiec odpoczywam 🤷♀️ obiad na dzisiaj jest gotowy, pranie małego zebrane i schowane, jak wstanie idziemy po pieczywo do sklepu 😉 -
Paulina9191 wrote:Moj obudził się dzisiaj 6.20 i miał już pierwsza drzemkę 1,40h i teraz zaczął druga i to nie na mnie 😊 ale kiepsko się czuje wiec odpoczywam 🤷♀️ obiad na dzisiaj jest gotowy, pranie małego zebrane i schowane, jak wstanie idziemy po pieczywo do sklepu 😉
To mój 30min temu zaczął pierwszą 😁. No nic, widocznie nie potrzebuje dużo snu i już. Muszę to zaakceptować 🙂.
Ruda, ja tubek póki co nie daję, ale przez słomkę mały umieć pić, więc z tubką też może by dał radę, ciężko powiedzieć.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
ruda90 wrote:Ej jest może to torbiel ? Moja taka miała wyglądało jak babel z ropą byłam u lekarza i powiedziała że to torbiel i samo zniknie
Czy wasze maluchy umieją jeść misy z tubki ? Moja nie ogarnia ...
Mhmm nawet nie próbowałam 😊 mam jabłko w musie muszę spróbować, wczoraj jadl banana w sieczce i posmakowało mu -
malami.91 wrote:To mój 30min temu zaczął pierwszą 😁. No nic, widocznie nie potrzebuje dużo snu i już. Muszę to zaakceptować 🙂.
Ruda, ja tubek póki co nie daję, ale przez słomkę mały umieć pić, więc z tubką też może by dał radę, ciężko powiedzieć.
Dokladnie jeżeli jest wyspany to trzeba to zaakceptować 😊 niedługo wszystkie nasze maluchy będą mieć 1 drzemkę dziennie aż w koncu żadnej 😄 -
nick nieaktualnyJa jeszcze ani slomki ani tubki nie dawalam. Jak z lyzeczki zje to sie ciesze i nie wymyslam
syn na pewno byl po roku jak dostawal tubki a slomke to nie wiem kiedy ale po paru probach sam sie nauczyl...
No w koncu i moje dziecko zasnelo na 1 drzemke -
nick nieaktualny
-
Oj nie nadrobię Was chociaż się starałam.
Zośka zaczęła raczkować i siadać. Zapierdziela tak już ze naprawdę muszę na nią uważać. Zaczęła się wspinać po wszystkim. Łóżeczko musieliśmy już opuścić na sań dół. Jak nie śpi, to nie jestem w stanie nic zrobić. Ciągnie ja oczywiście najbardziej do kontaktów, jedzenia dywanu i wszystkich okruszkow z podłogi.
Je bardzo różnie.
Wazy 8750 g.
A, no i spadła Mężowi z łóżka,na szczęście nic się nie stało.
Zębów nie many żadnych... -
Papapatka wrote:A, no i spadła Mężowi z łóżka,na szczęście nic się nie stało.
Ach ci mężowie, u mnie to samo.
Mała miała poranną drzemkę 2h15 min (!) i teraz leci druga drzemkaWystawiłam ubraną na taras, niech korzysta z ostatnich dni cieplych
-
ruda90 wrote:Czy wasze maluchy to też takie terrorysty ? Moja jak jest coś nie po jej myśli to od razu się wygina złości i płacze. Wszystko musi być na już
bo ona chcę
Zależy od humorku i jak bardzo tego chce ale tez zdarza mu się płakać jak wezmę mu coś co złapie a czym nie za bardzo może się bawić albo jak marudzi w kojcu a nie chce go wyciągnąć bo muszę coś dokończyć zrobić 😉 -
ruda90 wrote:Czy wasze maluchy to też takie terrorysty ? Moja jak jest coś nie po jej myśli to od razu się wygina złości i płacze. Wszystko musi być na już
bo ona chcę
No pewnie! Najbardziej się wkurza jak jej nie pozwalamy dotykać kontaktów albo bawić się butami. Ogólnie im bardziej czegoś nie dajemy tym bardziej chce i się złości.
U nas póki co takich upadków brak.
Za to nie zaliczę ile razy już się przewróciła przy śniadaniu czy raczkowaniu. Raz to guz/siniak kilka dni się trzymał na czole.
U nas obecnie na topie jest; wstanie z zabawka, upuszczenie zabawki na ziemię, schylanie się tak aby podnieść zabawkę i jednocześnie staćcoraz częściej jej wychodzi chociaż jakie czasem figury tworzy że ze śmiechu nie możemy wytrzymać