X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała budzi się między 6 a 6.30 i śpi 3 czasem 4 razy dziennie. Jak wszystko jest ok i nic jej nie przeszkadza np. zęby to śpi około 40-60 min. Czasem zdarzy się popołudniowa drzemka 1,5 godziny, ale to bardzo rzadko. Tak mniej więcej pory drzemkę mamy już unormowane wstaje o 6.30 to o 8 jest pierwsza drzemka potem 12/13 czasem kolo 10 zrobi sobie krótka drzemkę to wtedy następna jest o 13, ale to zależy od dnia i od tego jak długo trwa pierwsza drzemka bo jak śpię z nią to potrafi nawet do 10 spac 😂a potem 16/17 a na noc idzie spac koło 20.

Nie wiem czy nie będę musiała z mała się przejść do pediatry. W miejscu wychodzącej dwójki zrobił jej się taki żółty bąbel. Nie jest za duży, ale wyglada to na ropę 🤔🤷‍♀️ Zauważyłam to pierwszy raz w sobotę i początkowo myślałam, ze może się uderzyła bo obok tego była tez jakby mała ranka. Ranka zniknęła, ale ta jakby ropa została.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 10:20

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej jest może to torbiel ? Moja taka miała wyglądało jak babel z ropą byłam u lekarza i powiedziała że to torbiel i samo zniknie

Czy wasze maluchy umieją jeść misy z tubki ? Moja nie ogarnia ...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Mojemu wyjdzie z 12-13h. Dziś obudził się koło 7 i na drzemkę jeszcze się nie wybiera.

Moj obudził się dzisiaj 6.20 i miał już pierwsza drzemkę 1,40h i teraz zaczął druga i to nie na mnie 😊 ale kiepsko się czuje wiec odpoczywam 🤷‍♀️ obiad na dzisiaj jest gotowy, pranie małego zebrane i schowane, jak wstanie idziemy po pieczywo do sklepu 😉

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Moj obudził się dzisiaj 6.20 i miał już pierwsza drzemkę 1,40h i teraz zaczął druga i to nie na mnie 😊 ale kiepsko się czuje wiec odpoczywam 🤷‍♀️ obiad na dzisiaj jest gotowy, pranie małego zebrane i schowane, jak wstanie idziemy po pieczywo do sklepu 😉

To mój 30min temu zaczął pierwszą 😁. No nic, widocznie nie potrzebuje dużo snu i już. Muszę to zaakceptować 🙂.

Ruda, ja tubek póki co nie daję, ale przez słomkę mały umieć pić, więc z tubką też może by dał radę, ciężko powiedzieć.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Ej jest może to torbiel ? Moja taka miała wyglądało jak babel z ropą byłam u lekarza i powiedziała że to torbiel i samo zniknie

Czy wasze maluchy umieją jeść misy z tubki ? Moja nie ogarnia ...

Mhmm nawet nie próbowałam 😊 mam jabłko w musie muszę spróbować, wczoraj jadl banana w sieczce i posmakowało mu

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    To mój 30min temu zaczął pierwszą 😁. No nic, widocznie nie potrzebuje dużo snu i już. Muszę to zaakceptować 🙂.

Ruda, ja tubek póki co nie daję, ale przez słomkę mały umieć pić, więc z tubką też może by dał radę, ciężko powiedzieć.

Dokladnie jeżeli jest wyspany to trzeba to zaakceptować 😊 niedługo wszystkie nasze maluchy będą mieć 1 drzemkę dziennie aż w koncu żadnej 😄

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie umie ani ze słomki ani z tubki...nie wiem jak ja nauczyć :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze ani slomki ani tubki nie dawalam. Jak z lyzeczki zje to sie ciesze i nie wymyslam ;) syn na pewno byl po roku jak dostawal tubki a slomke to nie wiem kiedy ale po paru probach sam sie nauczyl...
    No w koncu i moje dziecko zasnelo na 1 drzemke ;)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś specjalnie nie uczyłam. Dałam bboxa, wziął i się napił 😁. Chyba po prostu trzeba proponować, niech kombinuje i kiedyś załapie.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Ja jakoś specjalnie nie uczyłam. Dałam bboxa, wziął i się napił 😁. Chyba po prostu trzeba proponować, niech kombinuje i kiedyś załapie.

Dokładnie tez tak uważam 😉 trzeba proponować i w swoim czasie się nauczy

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nadal śpi już 1.15h 🤔 jak tak dalej pójdzie nie zdąży pójść ma czwarta drzemkę 🤷‍♀️ Już po 12 a tu trwa druga długa drzemka

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poleccie jakiś fajny sklep z botkami na jesień :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie znam. Buty to tylko po przymierzeniu kupuje ;)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej stacjonarnie tez kupuje 😉

961l20mmezoojidp.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie nadrobię Was chociaż się starałam.
    Zośka zaczęła raczkować i siadać. Zapierdziela tak już ze naprawdę muszę na nią uważać. Zaczęła się wspinać po wszystkim. Łóżeczko musieliśmy już opuścić na sań dół. Jak nie śpi, to nie jestem w stanie nic zrobić. Ciągnie ja oczywiście najbardziej do kontaktów, jedzenia dywanu i wszystkich okruszkow z podłogi.
    Je bardzo różnie.
    Wazy 8750 g.
    A, no i spadła Mężowi z łóżka,na szczęście nic się nie stało.
    Zębów nie many żadnych...

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze maluchy to też takie terrorysty ? Moja jak jest coś nie po jej myśli to od razu się wygina złości i płacze. Wszystko musi być na już ;D bo ona chcę ;D

• bumbum Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    A, no i spadła Mężowi z łóżka,na szczęście nic się nie stało.

Ach ci mężowie, u mnie to samo.

Mała miała poranną drzemkę 2h15 min (!) i teraz leci druga drzemka :) Wystawiłam ubraną na taras, niech korzysta z ostatnich dni cieplych :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Czy wasze maluchy to też takie terrorysty ? Moja jak jest coś nie po jej myśli to od razu się wygina złości i płacze. Wszystko musi być na już ;D bo ona chcę ;D

Zależy od humorku i jak bardzo tego chce ale tez zdarza mu się płakać jak wezmę mu coś co złapie a czym nie za bardzo może się bawić albo jak marudzi w kojcu a nie chce go wyciągnąć bo muszę coś dokończyć zrobić 😉

961l20mmezoojidp.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:

No pewnie! Najbardziej się wkurza jak jej nie pozwalamy dotykać kontaktów albo bawić się butami. Ogólnie im bardziej czegoś nie dajemy tym bardziej chce i się złości.

U nas póki co takich upadków brak.

Za to nie zaliczę ile razy już się przewróciła przy śniadaniu czy raczkowaniu. Raz to guz/siniak kilka dni się trzymał na czole.

U nas obecnie na topie jest; wstanie z zabawka, upuszczenie zabawki na ziemię, schylanie się tak aby podnieść zabawkę i jednocześnie stać ;) coraz częściej jej wychodzi chociaż jakie czasem figury tworzy że ze śmiechu nie możemy wytrzymać ;)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest pełzanie, pozycja czworacza, bujanie na niej, wypinanie pupy (jakby się modliła po arabsku :D), ale siadanie i raczkowanie jeszcze przed nami...

‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ