X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est i Monika czyli nastawiamy się na niespodzianki z Waszej stron skoro okoliczności sprzyjają :D To kiedy testujecie ?

Mnie też dwa miesiące chyba temu bolały jajniki, ale nic nie przyszło, myślałam, że to już i niebawem przylezie, a to fałszywy alarm.

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Ej_est i Monika czyli nastawiamy się na niespodzianki z Waszej stron skoro okoliczności sprzyjają :D To kiedy testujecie ?

Mnie też dwa miesiące chyba temu bolały jajniki, ale nic nie przyszło, myślałam, że to już i niebawem przylezie, a to fałszywy alarm.

No bez jaj 😂 nie stresuj mnie. Naprawdę złapałam jakaś chwile zwątpienia bo jestem prawie pewna, ze owulacja była, a okresu nie ma, ale żeby nie było stosunki były tylko zabezpieczone, ale wiecie jak jest życie lubi płatać figle. Chyba bym się rzuciła z mostu 🙈

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bez okresu ciągle. Przed ciążą miałam bardzo nieregularne i długie cykle, ciekawe jak będzie teraz, czy coś się zmieni 🤔.

Ej_est, może miałabyś synka do kompletu 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    No bez jaj 😂 nie stresuj mnie. Naprawdę złapałam jakaś chwile zwątpienia bo jestem prawie pewna, ze owulacja była, a okresu nie ma, ale żeby nie było stosunki były tylko zabezpieczone, ale wiecie jak jest życie lubi płatać figle. Chyba bym się rzuciła z mostu 🙈

Jak bez jaj to druga dziewczynka ;-) nawet nie żartuj z tym mostem, wszystko by się ułożyło.

Ja kuzynce mojego męża wypaplałam synka, kiedy kupowałyśmy czapki naszym dziewczynkom-niemowlakom.. ja brałam kolor unisex, a ona różową i napomknęłam że ja będzie miała syna to już nie wykorzysta - wtedy własnie zaszła w nieplanowaną ciążę i dowiedziała się w 5/6miesiącu... dosłownie ciąża z zaskoczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:42

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica a Jacek już pelza? Ja też przecież ta waga jestem ciągle załamana ale chyba zaczynam widzieć światełko w tunelu bo odkąd rusza się intensywniej to w miesiąc przybral 400 g więc jak na Kubę to bardzo mało hehe

• symbolica Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Symbolica a Jacek już pelza? Ja też przecież ta waga jestem ciągle załamana ale chyba zaczynam widzieć światełko w tunelu bo odkąd rusza się intensywniej to w miesiąc przybral 400 g więc jak na Kubę to bardzo mało hehe

Czyli Kubuś zwolnił Ci z przybieraniem, widocznie tak miało być-on jest bardzo długi wzrostem. Jacek nie pełza, coś tam usiłuje kolebocąc się na boki na brzuchu i wyciągają ręce do swojego celu-zabawki. Pełzaniem bym tego nie nazwała. Gdzie chce to potrafi się dostać i robi to turlając się i obracając jak wskazówka zegara.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:50

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Ja też bez okresu ciągle. Przed ciążą miałam bardzo nieregularne i długie cykle, ciekawe jak będzie teraz, czy coś się zmieni 🤔.

Ej_est, może miałabyś synka do kompletu 🙂.

Chętnie, ale może tak za 10 lat? 🙃

Mi się po pierwszej ciąży zmienił okres pod tym względem, ze nie bolało. Zawsze miałam bolesne miesiączki zwłaszcza pierwszy dzień to była masakra, a po ciąży nawet nie wiedziałam kiedy się okres zaczyna. Ale czy się reguluje to nie wiem bo ja zawsze miałam jak w zegarku co 21 dni i po ciąży zostało to bez zmian

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też okres stał się prawie bezbolesny ale za to bardziej obfity :/

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    U mnie też okres stał się prawie bezbolesny ale za to bardziej obfity :/

Może to minie i jest obfitym przez to ze długo go kur bulo 😊 a bezbolesność super często slysze ze tak właśnie jest
    Mnie okresy bolały 1-2 dni ale brałam ibuprom i było ok może już nie brde musiała

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to i ja na tą bezbolesność liczę bo u mnie pierwsze 2-3 dni to była masakra, bez przeciwbólowych nie dało się funkcjonować

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie właśnie nigdy szczególnie nie bolało... Ginekolog podejrzewał cykle bezowulacyjne u mnie, no ale mamy Jasia, więc to jednak nie do końca tak 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie także dalej bez okresu, na razie symptomów nie widzę :) a na zmniejszenie bolesności też liczę bo pierwszy dzień nie obywał się bez tabsów

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hohohoo mam nadzieję że czas na niespodzianki będzie dopiero po nowym roku :p
    Nie chce się stresować cała ciążę czy mi się brzuch nie rozpruje :p

• symbolica Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    A mnie właśnie nigdy szczególnie nie bolało... Ginekolog podejrzewał cykle bezowulacyjne u mnie, no ale mamy Jasia, więc to jednak nie do końca tak 🙂.

Znam przypadki, że w monitorowanym na usg przez gina cyklu bezowulacyjnym dziewczyny zachodziły w ciążę.. gin to żadna wyrocznia. Znam też przypadek gdzie dziewczyna zaszła w cyklu tuż przed invitro po ponad 2 latach starań, zatestowała i już nie poszli. Zresztą u nas na wątku też dużo takich cudów, jak nie większość :-) Jak niedziela dziewczyny?? fajna pogoda, trzeba gdzieś wybyć na spacer.. młody śpi trzeba dokończyć małe zakupy allegrowe ;-)

widziałyście takie łyżeczki:
    https://allegro.pl/oferta/babyono-elastyczne-lyzeczki-szara-i-niebieska-1066-7836259049
    do tego:
    https://allegro.pl/oferta/babyono-talerzyk-z-przyssawka-mietowy-1062-7998246202
    https://allegro.pl/oferta/canpol-sliniak-silikonowy-kiesz-pastel-tur-74-024-8366083859
    https://allegro.pl/oferta/akuku-lyzeczka-silikonowa-do-karmienia-a0416-mieta-8100887380
    łyżeczka ostatnia do gryzienia bo wyrywa moją.. plastikowe niestety już szkubie i rysy głębokie widziałam od zębów, może tej nie da rady? a miałam tylko smoczka zamówić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 13:09

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica nie kuś zakupami 😄. Ja jak zaczynam coś oglądać to przepadam całkiem i wydaje zawsze więcej niż zaplanowalam 😂
    Muszę tez zamówić małej nowe smoczki uspokajacze. Kuszą mnie te firmy BIBS bardzo mi się podoba och desing. Do tej pory używaliśmy lovi i zaakceptowanie go zajęło prawie 3 miesiace boje się czy jak zmienię to tez będzie chciała inny 🤔 i się waham zamówić czy nie zamówić

U mnie cała trójka właśnie ŚPI 💪 Potem plac zabaw obowiązkowo i wizyta u prababci ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Hohohoo mam nadzieję że czas na niespodzianki będzie dopiero po nowym roku :p
    Nie chce się stresować cała ciążę czy mi się brzuch nie rozpruje :p

A ja mam nadzieje, ze czas na niespodzianki nie przyjdzie nigdy 😅
    Lepiej już nie mówmy o tych ciążach bo zaczynam z tego stresu mieć objawy ciążowe. Naprawdę 😂

symbolica lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Symbolica nie kuś zakupami 😄. Ja jak zaczynam coś oglądać to przepadam całkiem i wydaje zawsze więcej niż zaplanowalam 😂
    Muszę tez zamówić małej nowe smoczki uspokajacze. Kuszą mnie te firmy BIBS bardzo mi się podoba och desing. Do tej pory używaliśmy lovi i zaakceptowanie go zajęło prawie 3 miesiace boje się czy jak zmienię to tez będzie chciała inny 🤔 i się waham zamówić czy nie zamówić

U mnie cała trójka właśnie ŚPI 💪 Potem plac zabaw obowiązkowo i wizyta u prababci ☺️

My wizyta u prababci w przyszły weekend 😊 dzisiaj mąż na tylko 1 dzień wolnego po 5 dniach pracy po 12 godz ...

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Znam przypadki, że w monitorowanym na usg przez gina cyklu bezowulacyjnym dziewczyny zachodziły w ciążę.. gin to żadna wyrocznia. Znam też przypadek gdzie dziewczyna zaszła w cyklu tuż przed invitro po ponad 2 latach starań, zatestowała i już nie poszli. Zresztą u nas na wątku też dużo takich cudów, jak nie większość :-) Jak niedziela dziewczyny?? fajna pogoda, trzeba gdzieś wybyć na spacer.. młody śpi trzeba dokończyć małe zakupy allegrowe ;-)

widziałyście takie łyżeczki:
    https://allegro.pl/oferta/babyono-elastyczne-lyzeczki-szara-i-niebieska-1066-7836259049
    do tego:
    https://allegro.pl/oferta/babyono-talerzyk-z-przyssawka-mietowy-1062-7998246202
    https://allegro.pl/oferta/canpol-sliniak-silikonowy-kiesz-pastel-tur-74-024-8366083859
    https://allegro.pl/oferta/akuku-lyzeczka-silikonowa-do-karmienia-a0416-mieta-8100887380
    łyżeczka ostatnia do gryzienia bo wyrywa moją.. plastikowe niestety już szkubie i rysy głębokie widziałam od zębów, może tej nie da rady? a miałam tylko smoczka zamówić..

No i skusiłas mnie i znowu cos zamówię pewnie 😊 a dopiero zamówiłam kombinezon na zimę i jesien chodź zastanawiam się czy na jesien się przyda 🤔 jak kurier przywiezie to obejrzę u zdecyduje czy nie oddac

symbolica lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est te bips mnie nie przekonują bo są okrągłe a nie anatomiczne... Zamòwiłam canpole ze świecącą tarczką (nie uchwytem).. trudno je dostać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 16:30

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bezsmoczkowy i mam spokój 😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1233 1234 1235 1236 1237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ