X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est i Monika czyli nastawiamy się na niespodzianki z Waszej stron skoro okoliczności sprzyjają :D To kiedy testujecie ?

Mnie też dwa miesiące chyba temu bolały jajniki, ale nic nie przyszło, myślałam, że to już i niebawem przylezie, a to fałszywy alarm.

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Ej_est i Monika czyli nastawiamy się na niespodzianki z Waszej stron skoro okoliczności sprzyjają :D To kiedy testujecie ?

Mnie też dwa miesiące chyba temu bolały jajniki, ale nic nie przyszło, myślałam, że to już i niebawem przylezie, a to fałszywy alarm.

No bez jaj 😂 nie stresuj mnie. Naprawdę złapałam jakaś chwile zwątpienia bo jestem prawie pewna, ze owulacja była, a okresu nie ma, ale żeby nie było stosunki były tylko zabezpieczone, ale wiecie jak jest życie lubi płatać figle. Chyba bym się rzuciła z mostu 🙈

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bez okresu ciągle. Przed ciążą miałam bardzo nieregularne i długie cykle, ciekawe jak będzie teraz, czy coś się zmieni 🤔.

Ej_est, może miałabyś synka do kompletu 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    No bez jaj 😂 nie stresuj mnie. Naprawdę złapałam jakaś chwile zwątpienia bo jestem prawie pewna, ze owulacja była, a okresu nie ma, ale żeby nie było stosunki były tylko zabezpieczone, ale wiecie jak jest życie lubi płatać figle. Chyba bym się rzuciła z mostu 🙈

Jak bez jaj to druga dziewczynka ;-) nawet nie żartuj z tym mostem, wszystko by się ułożyło.

Ja kuzynce mojego męża wypaplałam synka, kiedy kupowałyśmy czapki naszym dziewczynkom-niemowlakom.. ja brałam kolor unisex, a ona różową i napomknęłam że ja będzie miała syna to już nie wykorzysta - wtedy własnie zaszła w nieplanowaną ciążę i dowiedziała się w 5/6miesiącu... dosłownie ciąża z zaskoczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:42

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica a Jacek już pelza? Ja też przecież ta waga jestem ciągle załamana ale chyba zaczynam widzieć światełko w tunelu bo odkąd rusza się intensywniej to w miesiąc przybral 400 g więc jak na Kubę to bardzo mało hehe

• symbolica Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Symbolica a Jacek już pelza? Ja też przecież ta waga jestem ciągle załamana ale chyba zaczynam widzieć światełko w tunelu bo odkąd rusza się intensywniej to w miesiąc przybral 400 g więc jak na Kubę to bardzo mało hehe

Czyli Kubuś zwolnił Ci z przybieraniem, widocznie tak miało być-on jest bardzo długi wzrostem. Jacek nie pełza, coś tam usiłuje kolebocąc się na boki na brzuchu i wyciągają ręce do swojego celu-zabawki. Pełzaniem bym tego nie nazwała. Gdzie chce to potrafi się dostać i robi to turlając się i obracając jak wskazówka zegara.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:50

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Ja też bez okresu ciągle. Przed ciążą miałam bardzo nieregularne i długie cykle, ciekawe jak będzie teraz, czy coś się zmieni 🤔.

Ej_est, może miałabyś synka do kompletu 🙂.

Chętnie, ale może tak za 10 lat? 🙃

Mi się po pierwszej ciąży zmienił okres pod tym względem, ze nie bolało. Zawsze miałam bolesne miesiączki zwłaszcza pierwszy dzień to była masakra, a po ciąży nawet nie wiedziałam kiedy się okres zaczyna. Ale czy się reguluje to nie wiem bo ja zawsze miałam jak w zegarku co 21 dni i po ciąży zostało to bez zmian

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też okres stał się prawie bezbolesny ale za to bardziej obfity :/

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    U mnie też okres stał się prawie bezbolesny ale za to bardziej obfity :/

Może to minie i jest obfitym przez to ze długo go kur bulo 😊 a bezbolesność super często slysze ze tak właśnie jest
    Mnie okresy bolały 1-2 dni ale brałam ibuprom i było ok może już nie brde musiała

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to i ja na tą bezbolesność liczę bo u mnie pierwsze 2-3 dni to była masakra, bez przeciwbólowych nie dało się funkcjonować

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie właśnie nigdy szczególnie nie bolało... Ginekolog podejrzewał cykle bezowulacyjne u mnie, no ale mamy Jasia, więc to jednak nie do końca tak 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie także dalej bez okresu, na razie symptomów nie widzę :) a na zmniejszenie bolesności też liczę bo pierwszy dzień nie obywał się bez tabsów

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hohohoo mam nadzieję że czas na niespodzianki będzie dopiero po nowym roku :p
    Nie chce się stresować cała ciążę czy mi się brzuch nie rozpruje :p

• symbolica Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    A mnie właśnie nigdy szczególnie nie bolało... Ginekolog podejrzewał cykle bezowulacyjne u mnie, no ale mamy Jasia, więc to jednak nie do końca tak 🙂.

Znam przypadki, że w monitorowanym na usg przez gina cyklu bezowulacyjnym dziewczyny zachodziły w ciążę.. gin to żadna wyrocznia. Znam też przypadek gdzie dziewczyna zaszła w cyklu tuż przed invitro po ponad 2 latach starań, zatestowała i już nie poszli. Zresztą u nas na wątku też dużo takich cudów, jak nie większość :-) Jak niedziela dziewczyny?? fajna pogoda, trzeba gdzieś wybyć na spacer.. młody śpi trzeba dokończyć małe zakupy allegrowe ;-)

widziałyście takie łyżeczki:
    https://allegro.pl/oferta/babyono-elastyczne-lyzeczki-szara-i-niebieska-1066-7836259049
    do tego:
    https://allegro.pl/oferta/babyono-talerzyk-z-przyssawka-mietowy-1062-7998246202
    https://allegro.pl/oferta/canpol-sliniak-silikonowy-kiesz-pastel-tur-74-024-8366083859
    https://allegro.pl/oferta/akuku-lyzeczka-silikonowa-do-karmienia-a0416-mieta-8100887380
    łyżeczka ostatnia do gryzienia bo wyrywa moją.. plastikowe niestety już szkubie i rysy głębokie widziałam od zębów, może tej nie da rady? a miałam tylko smoczka zamówić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 13:09

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica nie kuś zakupami 😄. Ja jak zaczynam coś oglądać to przepadam całkiem i wydaje zawsze więcej niż zaplanowalam 😂
    Muszę tez zamówić małej nowe smoczki uspokajacze. Kuszą mnie te firmy BIBS bardzo mi się podoba och desing. Do tej pory używaliśmy lovi i zaakceptowanie go zajęło prawie 3 miesiace boje się czy jak zmienię to tez będzie chciała inny 🤔 i się waham zamówić czy nie zamówić

U mnie cała trójka właśnie ŚPI 💪 Potem plac zabaw obowiązkowo i wizyta u prababci ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Hohohoo mam nadzieję że czas na niespodzianki będzie dopiero po nowym roku :p
    Nie chce się stresować cała ciążę czy mi się brzuch nie rozpruje :p

A ja mam nadzieje, ze czas na niespodzianki nie przyjdzie nigdy 😅
    Lepiej już nie mówmy o tych ciążach bo zaczynam z tego stresu mieć objawy ciążowe. Naprawdę 😂

symbolica lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Symbolica nie kuś zakupami 😄. Ja jak zaczynam coś oglądać to przepadam całkiem i wydaje zawsze więcej niż zaplanowalam 😂
    Muszę tez zamówić małej nowe smoczki uspokajacze. Kuszą mnie te firmy BIBS bardzo mi się podoba och desing. Do tej pory używaliśmy lovi i zaakceptowanie go zajęło prawie 3 miesiace boje się czy jak zmienię to tez będzie chciała inny 🤔 i się waham zamówić czy nie zamówić

U mnie cała trójka właśnie ŚPI 💪 Potem plac zabaw obowiązkowo i wizyta u prababci ☺️

My wizyta u prababci w przyszły weekend 😊 dzisiaj mąż na tylko 1 dzień wolnego po 5 dniach pracy po 12 godz ...

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Znam przypadki, że w monitorowanym na usg przez gina cyklu bezowulacyjnym dziewczyny zachodziły w ciążę.. gin to żadna wyrocznia. Znam też przypadek gdzie dziewczyna zaszła w cyklu tuż przed invitro po ponad 2 latach starań, zatestowała i już nie poszli. Zresztą u nas na wątku też dużo takich cudów, jak nie większość :-) Jak niedziela dziewczyny?? fajna pogoda, trzeba gdzieś wybyć na spacer.. młody śpi trzeba dokończyć małe zakupy allegrowe ;-)

widziałyście takie łyżeczki:
    https://allegro.pl/oferta/babyono-elastyczne-lyzeczki-szara-i-niebieska-1066-7836259049
    do tego:
    https://allegro.pl/oferta/babyono-talerzyk-z-przyssawka-mietowy-1062-7998246202
    https://allegro.pl/oferta/canpol-sliniak-silikonowy-kiesz-pastel-tur-74-024-8366083859
    https://allegro.pl/oferta/akuku-lyzeczka-silikonowa-do-karmienia-a0416-mieta-8100887380
    łyżeczka ostatnia do gryzienia bo wyrywa moją.. plastikowe niestety już szkubie i rysy głębokie widziałam od zębów, może tej nie da rady? a miałam tylko smoczka zamówić..

No i skusiłas mnie i znowu cos zamówię pewnie 😊 a dopiero zamówiłam kombinezon na zimę i jesien chodź zastanawiam się czy na jesien się przyda 🤔 jak kurier przywiezie to obejrzę u zdecyduje czy nie oddac

symbolica lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est te bips mnie nie przekonują bo są okrągłe a nie anatomiczne... Zamòwiłam canpole ze świecącą tarczką (nie uchwytem).. trudno je dostać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 16:30

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bezsmoczkowy i mam spokój 😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1233 1234 1235 1236 1237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ