X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w Lidlu raczej da się dostać wszystko nawet później. Najmniejsze rozmiary się najszybciej rozchodzą z tego co zauważyłam - kobitki w ciąży się obkupują 😁. Ja spodenki chciałam dokupić, bo są fajne cienkie, w sam raz po domu na zimę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 19:49

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np nie lubię body kopertowych mała ani raz nie miała ubranych tak samo jak śpiochów:)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Ja np nie lubię body kopertowych mała ani raz nie miała ubranych tak samo jak śpiochów:)

My kopertowe to tylko za czasów noworodkowych używaliśmy 🙂. Za to mąż by chciał żeby wszystkie takie były, bo nie lubi przez głowę zakładać. Te z Lidla kopertowe nam się nieładnie rozciągnęły, tak że ramionka wychodziły na wierzch.

Valco baby snap 4 sport już stoi zaparkowany w przedpokoju 🙂. Była jazda próbna z parkingu i małemu meeega się podobało jechać przodem do kierunku jazdy. A jaki leciutki ten wózek, bajka 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 20:10

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm mieliśmy jakiś epizod wymiotów z 5x chlupnal na koniec poszła kupa.. Szukałam co zjadł nowego no i pomyliłam kubki zamiast jogurtu dodałam mu śmietany do zupki ;/

• amir Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami super my jutro jedziemy po nowa fure :) jaki kolor macie? Ja czekam na ten niebieski

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj amir, bidulek.

My wzięliśmy czarny 🙂.

Jutro muszę wyjść na kilka godzin i siedzę z laktatorem właśnie. Nie wiem co to moje dziecko je, ale mało co leci 😐.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 20:24

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz jak chce coś sciągnąć to też ledwo co 70-90 ml, trochę się stresowalam że laktacja pada ale mały jakoś ciągle tyje :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam kiedyś jedna kasjerka w lidlu doradziła żeby przychodzić dzień wcześniej przed zamknięciem po ciuszki i tak tez robimy i zawsze udaje mi się kupić co chce. Właśnie mąż poleciał do lidla i kupił bodziaki dwie paczki i spodenki jeden dwupak. Nie szalałam z zakupami bo brałam już większy rozmiar 74/80 a nie wiem jak stoję z ciuszkami w tym rozmiarze wiec nie brałam za dużo żeby w razie czego nie zalegało w komodzie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 20:40

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Hmm mieliśmy jakiś epizod wymiotów z 5x chlupnal na koniec poszła kupa.. Szukałam co zjadł nowego no i pomyliłam kubki zamiast jogurtu dodałam mu śmietany do zupki ;/

No o to miał mały to co mój miał po żółtku.. to się nazywa gwałtowna, mocna reakcja :-/

da8300b52b.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze my do tylu z dieta tylko warzywa, mieso, i kaszka...
    Ten anarantus to eksoandowany? Jakie jogurt dajecie? I wogole to ile dodatkowych posiłków maha wasze maluchy ?
    My dwa ake i tak zawsze poprawia cycem jeszcze.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi dieta to nie wyscigi.. tak ekspandowany dajemy - super bo od razu do spożycia, tylko w czymś mokrym bo przypomina styropian w wyglądu i popcorn w smaku..
    U mnie też dwa posiłki + pierś na żądanie.. czasem tylko poprawia bo najczęsciej najedzony i nie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 23:19

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    My kopertowe to tylko za czasów noworodkowych używaliśmy 🙂. Za to mąż by chciał żeby wszystkie takie były, bo nie lubi przez głowę zakładać. Te z Lidla kopertowe nam się nieładnie rozciągnęły, tak że ramionka wychodziły na wierzch.

Valco baby snap 4 sport już stoi zaparkowany w przedpokoju 🙂. Była jazda próbna z parkingu i małemu meeega się podobało jechać przodem do kierunku jazdy. A jaki leciutki ten wózek, bajka 🙂.

To super ze małemu się spodobał wózek 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Oj amir, bidulek.

My wzięliśmy czarny 🙂.

Jutro muszę wyjść na kilka godzin i siedzę z laktatorem właśnie. Nie wiem co to moje dziecko je, ale mało co leci 😐.

Podobno laktatorem nie wyciągnie się tyle co dziecko 😊 czasami nawet można nic nie wyciągnąć praktycznie a dziecko ma tyle ile potrzebuje

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te ciuszki z Lidla mają większą ah mniejsza rozmiarówke?
    Chce wziąć bodziaki przez neta (nasz lidl w remoncie) I nie wiem jaki rozmiar.
    Franek nosi 80. A tam są 76/80 I 86/92. Myślę żeby wziąć te większe.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie Lidl na zawyżone rozmiary. Ala nosi 68 - 74 a z Lidl mam zamiar kupić 62/68 :)

U nas pobudka o 5 😮😮😮😮😮

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ruda ;)
    To Alusia pracowita od rana :)

Ja zabrałam Frankowi ostatnia drzemke (ok. 17-18 mial). Katuje go do końca dnia. I od tej pory spi do 6-7 (czyli 4 dni). I te 4 dni udało się usnąć wieczorem bez bujania. To jest niesamowita odmiana dla kręgosłupa. Już nie wstaje cała obolala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 06:36

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze zapytam. Sa takie za ok 10-15 zl za sztuke. A jest I szesciopak 30 zl.
    te tańsze też są coś warte? Bo ladne kolory.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczyny u nas wstawanie o 5 to już nic zaskakującego 😂🙄 Choć dziś dał mamie pospać do 6... Ludzki Pan 😁 czy wasze dzieci klaszczą, robią kosi kosi? Mój od kiedy się nauczył łączyć rączki to ciągle klaszcze... Może bedzie klaskal dla Rubika 😂
    Maciejek też zawsze musi obiadek popic cycem i teraz ma pierdylion pobudek w nocy a i w dzień śpi słabo, niech te zęby już wyjdą.

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    a jeszcze zapytam. Sa takie za ok 10-15 zl za sztuke. A jest I szesciopak 30 zl.
    te tańsze też są coś warte? Bo ladne kolory.

Mysle, ze tak. Ja miałam z lidla różne warianty cenowe, ale zawsze jestem zadowolona. Musisz chyba spróbować i się przekonać sama 😉
    Co do rozmiarów to lidl ma zawyżona rozmiarówkę tak jak ruda pisała. Moja mała nosi teraz 68, ale ja kupiłam body na rozmiar 74/80 bo nie potrzebuje na teraz. Aktualnie lidlowskie ubieram jej 62/68 i są w sam raz 😊

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Lidl zawsze jestem zadowolona ;) zarówno z body za 5 zł jak i 20 zł nie widzę różnicy :)

Mała obkupiona :) body 62/68 pajace 62 bo 68 wydawało mi się ogromne...

‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ