X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w Lidlu raczej da się dostać wszystko nawet później. Najmniejsze rozmiary się najszybciej rozchodzą z tego co zauważyłam - kobitki w ciąży się obkupują 😁. Ja spodenki chciałam dokupić, bo są fajne cienkie, w sam raz po domu na zimę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 19:49

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np nie lubię body kopertowych mała ani raz nie miała ubranych tak samo jak śpiochów:)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Ja np nie lubię body kopertowych mała ani raz nie miała ubranych tak samo jak śpiochów:)

My kopertowe to tylko za czasów noworodkowych używaliśmy 🙂. Za to mąż by chciał żeby wszystkie takie były, bo nie lubi przez głowę zakładać. Te z Lidla kopertowe nam się nieładnie rozciągnęły, tak że ramionka wychodziły na wierzch.

Valco baby snap 4 sport już stoi zaparkowany w przedpokoju 🙂. Była jazda próbna z parkingu i małemu meeega się podobało jechać przodem do kierunku jazdy. A jaki leciutki ten wózek, bajka 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 20:10

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm mieliśmy jakiś epizod wymiotów z 5x chlupnal na koniec poszła kupa.. Szukałam co zjadł nowego no i pomyliłam kubki zamiast jogurtu dodałam mu śmietany do zupki ;/

• amir Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami super my jutro jedziemy po nowa fure :) jaki kolor macie? Ja czekam na ten niebieski

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj amir, bidulek.

My wzięliśmy czarny 🙂.

Jutro muszę wyjść na kilka godzin i siedzę z laktatorem właśnie. Nie wiem co to moje dziecko je, ale mało co leci 😐.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 20:24

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz jak chce coś sciągnąć to też ledwo co 70-90 ml, trochę się stresowalam że laktacja pada ale mały jakoś ciągle tyje :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam kiedyś jedna kasjerka w lidlu doradziła żeby przychodzić dzień wcześniej przed zamknięciem po ciuszki i tak tez robimy i zawsze udaje mi się kupić co chce. Właśnie mąż poleciał do lidla i kupił bodziaki dwie paczki i spodenki jeden dwupak. Nie szalałam z zakupami bo brałam już większy rozmiar 74/80 a nie wiem jak stoję z ciuszkami w tym rozmiarze wiec nie brałam za dużo żeby w razie czego nie zalegało w komodzie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 20:40

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Hmm mieliśmy jakiś epizod wymiotów z 5x chlupnal na koniec poszła kupa.. Szukałam co zjadł nowego no i pomyliłam kubki zamiast jogurtu dodałam mu śmietany do zupki ;/

No o to miał mały to co mój miał po żółtku.. to się nazywa gwałtowna, mocna reakcja :-/

da8300b52b.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze my do tylu z dieta tylko warzywa, mieso, i kaszka...
    Ten anarantus to eksoandowany? Jakie jogurt dajecie? I wogole to ile dodatkowych posiłków maha wasze maluchy ?
    My dwa ake i tak zawsze poprawia cycem jeszcze.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi dieta to nie wyscigi.. tak ekspandowany dajemy - super bo od razu do spożycia, tylko w czymś mokrym bo przypomina styropian w wyglądu i popcorn w smaku..
    U mnie też dwa posiłki + pierś na żądanie.. czasem tylko poprawia bo najczęsciej najedzony i nie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 23:19

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    My kopertowe to tylko za czasów noworodkowych używaliśmy 🙂. Za to mąż by chciał żeby wszystkie takie były, bo nie lubi przez głowę zakładać. Te z Lidla kopertowe nam się nieładnie rozciągnęły, tak że ramionka wychodziły na wierzch.

Valco baby snap 4 sport już stoi zaparkowany w przedpokoju 🙂. Była jazda próbna z parkingu i małemu meeega się podobało jechać przodem do kierunku jazdy. A jaki leciutki ten wózek, bajka 🙂.

To super ze małemu się spodobał wózek 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Oj amir, bidulek.

My wzięliśmy czarny 🙂.

Jutro muszę wyjść na kilka godzin i siedzę z laktatorem właśnie. Nie wiem co to moje dziecko je, ale mało co leci 😐.

Podobno laktatorem nie wyciągnie się tyle co dziecko 😊 czasami nawet można nic nie wyciągnąć praktycznie a dziecko ma tyle ile potrzebuje

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te ciuszki z Lidla mają większą ah mniejsza rozmiarówke?
    Chce wziąć bodziaki przez neta (nasz lidl w remoncie) I nie wiem jaki rozmiar.
    Franek nosi 80. A tam są 76/80 I 86/92. Myślę żeby wziąć te większe.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie Lidl na zawyżone rozmiary. Ala nosi 68 - 74 a z Lidl mam zamiar kupić 62/68 :)

U nas pobudka o 5 😮😮😮😮😮

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ruda ;)
    To Alusia pracowita od rana :)

Ja zabrałam Frankowi ostatnia drzemke (ok. 17-18 mial). Katuje go do końca dnia. I od tej pory spi do 6-7 (czyli 4 dni). I te 4 dni udało się usnąć wieczorem bez bujania. To jest niesamowita odmiana dla kręgosłupa. Już nie wstaje cała obolala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 06:36

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze zapytam. Sa takie za ok 10-15 zl za sztuke. A jest I szesciopak 30 zl.
    te tańsze też są coś warte? Bo ladne kolory.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczyny u nas wstawanie o 5 to już nic zaskakującego 😂🙄 Choć dziś dał mamie pospać do 6... Ludzki Pan 😁 czy wasze dzieci klaszczą, robią kosi kosi? Mój od kiedy się nauczył łączyć rączki to ciągle klaszcze... Może bedzie klaskal dla Rubika 😂
    Maciejek też zawsze musi obiadek popic cycem i teraz ma pierdylion pobudek w nocy a i w dzień śpi słabo, niech te zęby już wyjdą.

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    a jeszcze zapytam. Sa takie za ok 10-15 zl za sztuke. A jest I szesciopak 30 zl.
    te tańsze też są coś warte? Bo ladne kolory.

Mysle, ze tak. Ja miałam z lidla różne warianty cenowe, ale zawsze jestem zadowolona. Musisz chyba spróbować i się przekonać sama 😉
    Co do rozmiarów to lidl ma zawyżona rozmiarówkę tak jak ruda pisała. Moja mała nosi teraz 68, ale ja kupiłam body na rozmiar 74/80 bo nie potrzebuje na teraz. Aktualnie lidlowskie ubieram jej 62/68 i są w sam raz 😊

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Lidl zawsze jestem zadowolona ;) zarówno z body za 5 zł jak i 20 zł nie widzę różnicy :)

Mała obkupiona :) body 62/68 pajace 62 bo 68 wydawało mi się ogromne...

‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ