X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Dziewczyny te ciuszki z Lidla mają większą ah mniejsza rozmiarówke?
    Chce wziąć bodziaki przez neta (nasz lidl w remoncie) I nie wiem jaki rozmiar.
    Franek nosi 80. A tam są 76/80 I 86/92. Myślę żeby wziąć te większe.

Monika specjalnie przymierzyłam dziś Laurze nowe bodziaki i są ok. Troszkę tylko luźniejsze i rękawki trzeba podwinać odrobine. A aktualnie nosi 62/68 lidlowskie wiec dobrze, ze wzięłam większy rozmiar bo w mniejszych nie przechodziłaby mi całego sezonu jesienno-zimowego 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 08:18

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Wzięłam 2 Wielopaki. Jedne mniejsze za 5 zł I drugie większe z 9. Jak będą małe to oddamy młodszej siostrzencowi.
    Świetne są te z królikiem Bugsem Ale przez net nie było rozmiaru. Zobaczyłam że najfajniejsze kolory bluz I spodni też niedostępne online.
    ps. Franek wcale nie klaszcze chociaż mu pokazuje czasem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 08:34

• amir Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    No o to miał mały to co mój miał po żółtku.. to się nazywa gwałtowna, mocna reakcja :-/

Też o was pomyślałam ale z drugiej strony przecież ja normalnie jem nabiał, Kuba jogurt już jadł i było wszystko ok, mm pił przecież tam jest serwatka z mleka..

U nas dwa stałe posiłki są raz je wszystko a czasem wszystkim pluje :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Dziewczyny te ciuszki z Lidla mają większą ah mniejsza rozmiarówke?
    Chce wziąć bodziaki przez neta (nasz lidl w remoncie) I nie wiem jaki rozmiar.
    Franek nosi 80. A tam są 76/80 I 86/92. Myślę żeby wziąć te większe.

Moj nosi od niedawna 68 i w Lidla body które miałam wcześniej 62/68 są powoli male. Dzisiaj rodzice mi kupili ubranka w lidlu i wzięli 74/80 będę na pozna jesień lub zimę na pewne będą za duze teraz. Jedne body rodzice wzięli 62/68 na oko mówią ze będą na teraz 😉 na teraz mam ubranek wiec wolałam większe.

Dokładniej sie wypowiem w temacie jak rodzice mi dzisiaj przywiozą je 😊 ale myśle ze jeśli chodź na jesień zimę ubranka to 86/92, te mniejsze mogą być na styk na teraz

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    a jeszcze zapytam. Sa takie za ok 10-15 zl za sztuke. A jest I szesciopak 30 zl.
    te tańsze też są coś warte? Bo ladne kolory.

Z Lidla wszystkie są super jakością 😊

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dorwał jeszcze bodziaki i pajace o 10 :) body wzięliśmy 74/80 a pajace jeden 74 jeden 80. 68 już i nas małe .
    Co do ceny w Lidlu to te droższe to zazwyczaj pure collection czyli bawełna organiczna. A te tańsze to bawełna zwykła, ale szczerze to nie widać różnicy :) ważne, że nie ma żadnych domieszek innych ;)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa 62/68 chyba dobre byłyby na teraz ale nie mamy bo mieliśmy krótkie w tym rozmiarze 😉

961l20mmezoojidp.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji tego że jestem chora, do Lidla pojechał mąż. Spoko, ogólnie kupil to co prosilam ale nie zawsze w takich wariantach jak chciałam.

My nosimy teraz 74/80 z przewagą 80.
    Ubrania z Lidla są trochę za duze ale to nie szkodzi.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po zakupach ale rozmiary nosimy większe pajace 80 juz są ok, bodziaki 74/80 nosimy już od sierpnia także brałam 86.. Wielki ten mój mały człowiek na tle rówieśników heh :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok czyli 62/68 są na teraz 😊 nosimy przeważnie 68, ewentualnie spodenki 62 ale jus tobie się małe i zależy z jakiego sklepu.

Rodzice kupili 2 pajacyki 74/80 i różnią się ogromnie wielkością 🙄🤔 jeden jest taki większy akurat na zimę będzie może pozna jesien, ten drugi to chyba dla mnie 😁 rodzice podjada wymienić. To samo z koszulkami z zestawu ze spodenkami 74/80 będzie za jakiś czas a sama koszulka 74/80 wielka i tez do wymiany 🤷‍♀️🤷‍♀️

Ogólnie super ubranka 😊 body świetne kupiłem na teraz 62/68 i na później 74/80 i poprosiłam rodzicow o dokupienie jeszcze jednych body na teraz

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Ja też po zakupach ale rozmiary nosimy większe pajace 80 juz są ok, bodziaki 74/80 nosimy już od sierpnia także brałam 86.. Wielki ten mój mały człowiek na tle rówieśników heh :)

Rzeczywiście wysoki maluszek 😊 ile miał jak się urodził? I ile teraz ma dokładnie miesięcy?

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po zakupach w Lidlu 🙂. Ja biorę 74/80 i na teraz są ok. O 14 u nas było pełno wszystkiego 🙂. Miałam brać też większe rozmiary, ale w sumie często są ubranka w Lidlu, więc nie robiłam zapasów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 16:19

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj do godz 23 50% taniej na kurtki kombinezony bluzy spodnie w 5-10-15 😉

symbolica, malami.91, bumbum lubią tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, muszę popatrzeć za jakąś fajną kurteczką 🙂.

Mój mały dziś dał radę 4h bez mleka 🙂. Jak jestem w domu to cycek jest co godzinę 😁, a tata dał kaszkę i wystarczyło 🙂. Całą miseczkę wciął 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 16:20

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to fajnie że Ci się tak udało ustawić to spanie i przedłużyć ranki... u mojego to tak nie działa.. o której by nie poszedł spać to budzi się 6:07-6:10... no budzik w dupce!!, bo tak wstajemy w tygodniu i wczoraj właśnie nie miał trzeciej drzemki od 14 i zasnął po 19 dopiero i tak wstał o 6:07, nie licząc jednego nocnego karmienia i trzech pobudek bo głowę włożył w róg łóżeczka i się "zaklinował", jak go dam na środek łózeczka to z powrotem to samo... przedwczoraj też go słyszałam w nocy i chciałam pogłaskać po głowię a tam pupa XD - odrócił się ciągu 10 min. szeleszczenia o 180stopni i na brzuchu leżał... dobrze, że go nie przykryłam ;-)

Ja ostatnio zamawiałam z lidla ciuchy 2 tygodnie temu online z darmową dostawą.. bluzę i sandałki dla małego bo była niezła wyprz ;-)

Jest tu jeszcze jakaś mama która okresu nie dostała? oprócz mnie... (ale dziś mnie zalał śluz więc w ciągu dwóch tygodni się pojawi pewnie.. koniec dobrego, liczyłam że dłużej się uda pożyć bez @)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 18:45

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Monika to fajnie że Ci się tak udało ustawić to spanie i przedłużyć ranki... u mojego to tak nie działa.. o której by nie poszedł spać to budzi się 6:07-6:10... no budzik w dupce!!, bo tak wstajemy w tygodniu i wczoraj właśnie nie miał trzeciej drzemki od 14 i zasnął po 19 dopiero i tak wstał o 6:07, nie licząc jednego nocnego karmienia i trzech pobudek bo głowę włożył w róg łóżeczka i się "zaklinował", jak go dam na środek łózeczka to z powrotem to samo... przedwczoraj też go słyszałam w nocy i chciałam pogłaskać po głowię a tam pupa XD - odrócił się ciągu 10 min. szeleszczenia o 180stopni i na brzuchu leżał... dobrze, że go nie przykryłam ;-)

Ja ostatnio zamawiałam z lidla ciuchy 2 tygodnie temu online z darmową dostawą.. bluzę i sandałki dla małego bo była niezła wyprz ;-)

Jest tu jeszcze jakaś mama która okresu nie dostała? oprócz mnie... (ale dziś mnie zalał śluz więc w ciągu dwóch tygodni się pojawi pewnie.. koniec dobrego, liczyłam że dłużej się uda pożyć bez @)

Ja 😁 narazie symptomów brak i oby jak najdłużej, już zapomniałam ze istnieje coś takiego jak okres 😄

symbolica lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Rzeczywiście wysoki maluszek 😊 ile miał jak się urodził? I ile teraz ma dokładnie miesięcy?

Długi jak długi jest też szeroki :D urodził się przecietniaczek bo 55 cm a teraz nie wiem ile ma, 20 sierpnia byliśmy u pediatry to miał 75 cm

Ja okresu też dalej nie mam i oby predbo nie wrócił :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 19:34

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir to mój był w tym czasie 7cm krótszy od Twojego ale wagowo goni.. masakra. Już nie wiem czy tylko warzywa mu dawać i owoce (bez kaszek)... czy to coś da jak nadrobi cyckiem kalorie ;-)

Oj dziewczyny szczęściary to potrzymam kciuki chociaż za Was żeby @ się nie pojawiła, bo co do siebie nie mam obiekcji.. a i tak przyjdzie jakieś 1,5 miesiąca później niż z Weroniką. Dobrze, że organizm mnie uprzedził, bo poprzednim razem to dostałam z zaskoczenia ;-)

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:

Ja tez nir mam okresu jeszcze, a tez mnie 3 tygodnie temu „zalał” śluz i zdaje się, ze miałam owulacje bo bolał mnie jajnik, a zawsze boli podczas owulacji. Byłam przekonana, ze w ciągu dwóch tygodni okres przyjdzie a tu minęły już 3 i ani widu ani słychu 🤔

No chyba, ze powinnam kupić test hahahaha 😂

malami.91, amir lubią tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też cisza. Już tyle razy myślałam że to juz I nadal nic. Też mam z tylu glowy, że może być niespodzianka:p
    Chociaż po cesarce raczej wolę odczekać.

‹‹ 1232 1233 1234 1235 1236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ