Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoniiiikaaaa wrote:Dziewczyny te ciuszki z Lidla mają większą ah mniejsza rozmiarówke?
Chce wziąć bodziaki przez neta (nasz lidl w remoncie) I nie wiem jaki rozmiar.
Franek nosi 80. A tam są 76/80 I 86/92. Myślę żeby wziąć te większe.
Monika specjalnie przymierzyłam dziś Laurze nowe bodziaki i są ok. Troszkę tylko luźniejsze i rękawki trzeba podwinać odrobine. A aktualnie nosi 62/68 lidlowskie wiec dobrze, ze wzięłam większy rozmiar bo w mniejszych nie przechodziłaby mi całego sezonu jesienno-zimowego 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 08:18
-
Dzięki dziewczyny. Wzięłam 2 Wielopaki. Jedne mniejsze za 5 zł I drugie większe z 9. Jak będą małe to oddamy młodszej siostrzencowi.
Świetne są te z królikiem Bugsem Ale przez net nie było rozmiaru. Zobaczyłam że najfajniejsze kolory bluz I spodni też niedostępne online.
ps. Franek wcale nie klaszcze chociaż mu pokazuje czasemWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 08:34
-
symbolica wrote:No o to miał mały to co mój miał po żółtku.. to się nazywa gwałtowna, mocna reakcja
Też o was pomyślałam ale z drugiej strony przecież ja normalnie jem nabiał, Kuba jogurt już jadł i było wszystko ok, mm pił przecież tam jest serwatka z mleka..
U nas dwa stałe posiłki są raz je wszystko a czasem wszystkim pluje -
Moniiiikaaaa wrote:Dziewczyny te ciuszki z Lidla mają większą ah mniejsza rozmiarówke?
Chce wziąć bodziaki przez neta (nasz lidl w remoncie) I nie wiem jaki rozmiar.
Franek nosi 80. A tam są 76/80 I 86/92. Myślę żeby wziąć te większe.
Moj nosi od niedawna 68 i w Lidla body które miałam wcześniej 62/68 są powoli male. Dzisiaj rodzice mi kupili ubranka w lidlu i wzięli 74/80 będę na pozna jesień lub zimę na pewne będą za duze teraz. Jedne body rodzice wzięli 62/68 na oko mówią ze będą na teraz 😉 na teraz mam ubranek wiec wolałam większe.
Dokładniej sie wypowiem w temacie jak rodzice mi dzisiaj przywiozą je 😊 ale myśle ze jeśli chodź na jesień zimę ubranka to 86/92, te mniejsze mogą być na styk na teraz -
Mąż dorwał jeszcze bodziaki i pajace o 10
body wzięliśmy 74/80 a pajace jeden 74 jeden 80. 68 już i nas małe .
Co do ceny w Lidlu to te droższe to zazwyczaj pure collection czyli bawełna organiczna. A te tańsze to bawełna zwykła, ale szczerze to nie widać różnicyważne, że nie ma żadnych domieszek innych
-
Ok czyli 62/68 są na teraz 😊 nosimy przeważnie 68, ewentualnie spodenki 62 ale jus tobie się małe i zależy z jakiego sklepu.
Rodzice kupili 2 pajacyki 74/80 i różnią się ogromnie wielkością 🙄🤔 jeden jest taki większy akurat na zimę będzie może pozna jesien, ten drugi to chyba dla mnie 😁 rodzice podjada wymienić. To samo z koszulkami z zestawu ze spodenkami 74/80 będzie za jakiś czas a sama koszulka 74/80 wielka i tez do wymiany 🤷♀️🤷♀️
Ogólnie super ubranka 😊 body świetne kupiłem na teraz 62/68 i na później 74/80 i poprosiłam rodzicow o dokupienie jeszcze jednych body na teraz -
amir wrote:Ja też po zakupach ale rozmiary nosimy większe pajace 80 juz są ok, bodziaki 74/80 nosimy już od sierpnia także brałam 86.. Wielki ten mój mały człowiek na tle rówieśników heh
Rzeczywiście wysoki maluszek 😊 ile miał jak się urodził? I ile teraz ma dokładnie miesięcy? -
My też po zakupach w Lidlu 🙂. Ja biorę 74/80 i na teraz są ok. O 14 u nas było pełno wszystkiego 🙂. Miałam brać też większe rozmiary, ale w sumie często są ubranka w Lidlu, więc nie robiłam zapasów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 16:19
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Oo, muszę popatrzeć za jakąś fajną kurteczką 🙂.
Mój mały dziś dał radę 4h bez mleka 🙂. Jak jestem w domu to cycek jest co godzinę 😁, a tata dał kaszkę i wystarczyło 🙂. Całą miseczkę wciął 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 16:20
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Monika to fajnie że Ci się tak udało ustawić to spanie i przedłużyć ranki... u mojego to tak nie działa.. o której by nie poszedł spać to budzi się 6:07-6:10... no budzik w dupce!!, bo tak wstajemy w tygodniu i wczoraj właśnie nie miał trzeciej drzemki od 14 i zasnął po 19 dopiero i tak wstał o 6:07, nie licząc jednego nocnego karmienia i trzech pobudek bo głowę włożył w róg łóżeczka i się "zaklinował", jak go dam na środek łózeczka to z powrotem to samo... przedwczoraj też go słyszałam w nocy i chciałam pogłaskać po głowię a tam pupa
- odrócił się ciągu 10 min. szeleszczenia o 180stopni i na brzuchu leżał... dobrze, że go nie przykryłam
Ja ostatnio zamawiałam z lidla ciuchy 2 tygodnie temu online z darmową dostawą.. bluzę i sandałki dla małego bo była niezła wyprz
Jest tu jeszcze jakaś mama która okresu nie dostała? oprócz mnie... (ale dziś mnie zalał śluz więc w ciągu dwóch tygodni się pojawi pewnie.. koniec dobrego, liczyłam że dłużej się uda pożyć bez @)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 18:45
-
symbolica wrote:Monika to fajnie że Ci się tak udało ustawić to spanie i przedłużyć ranki... u mojego to tak nie działa.. o której by nie poszedł spać to budzi się 6:07-6:10... no budzik w dupce!!, bo tak wstajemy w tygodniu i wczoraj właśnie nie miał trzeciej drzemki od 14 i zasnął po 19 dopiero i tak wstał o 6:07, nie licząc jednego nocnego karmienia i trzech pobudek bo głowę włożył w róg łóżeczka i się "zaklinował", jak go dam na środek łózeczka to z powrotem to samo... przedwczoraj też go słyszałam w nocy i chciałam pogłaskać po głowię a tam pupa
- odrócił się ciągu 10 min. szeleszczenia o 180stopni i na brzuchu leżał... dobrze, że go nie przykryłam
Ja ostatnio zamawiałam z lidla ciuchy 2 tygodnie temu online z darmową dostawą.. bluzę i sandałki dla małego bo była niezła wyprz
Jest tu jeszcze jakaś mama która okresu nie dostała? oprócz mnie... (ale dziś mnie zalał śluz więc w ciągu dwóch tygodni się pojawi pewnie.. koniec dobrego, liczyłam że dłużej się uda pożyć bez @)
Ja 😁 narazie symptomów brak i oby jak najdłużej, już zapomniałam ze istnieje coś takiego jak okres 😄symbolica lubi tę wiadomość
-
Paulina9191 wrote:Rzeczywiście wysoki maluszek 😊 ile miał jak się urodził? I ile teraz ma dokładnie miesięcy?
Długi jak długi jest też szerokiurodził się przecietniaczek bo 55 cm a teraz nie wiem ile ma, 20 sierpnia byliśmy u pediatry to miał 75 cm
Ja okresu też dalej nie mam i oby predbo nie wróciłWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 19:34
symbolica lubi tę wiadomość
-
Amir to mój był w tym czasie 7cm krótszy od Twojego ale wagowo goni.. masakra. Już nie wiem czy tylko warzywa mu dawać i owoce (bez kaszek)... czy to coś da jak nadrobi cyckiem kalorie
Oj dziewczyny szczęściary to potrzymam kciuki chociaż za Was żeby @ się nie pojawiła, bo co do siebie nie mam obiekcji.. a i tak przyjdzie jakieś 1,5 miesiąca później niż z Weroniką. Dobrze, że organizm mnie uprzedził, bo poprzednim razem to dostałam z zaskoczenia -
nick nieaktualnysymbolica wrote:Jest tu jeszcze jakaś mama która okresu nie dostała? oprócz mnie... (ale dziś mnie zalał śluz więc w ciągu dwóch tygodni się pojawi pewnie.. koniec dobrego, liczyłam że dłużej się uda pożyć bez @)
Ja tez nir mam okresu jeszcze, a tez mnie 3 tygodnie temu „zalał” śluz i zdaje się, ze miałam owulacje bo bolał mnie jajnik, a zawsze boli podczas owulacji. Byłam przekonana, ze w ciągu dwóch tygodni okres przyjdzie a tu minęły już 3 i ani widu ani słychu 🤔
No chyba, ze powinnam kupić test hahahaha 😂
malami.91, amir lubią tę wiadomość