X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Dziewczyny te ciuszki z Lidla mają większą ah mniejsza rozmiarówke?
    Chce wziąć bodziaki przez neta (nasz lidl w remoncie) I nie wiem jaki rozmiar.
    Franek nosi 80. A tam są 76/80 I 86/92. Myślę żeby wziąć te większe.

Monika specjalnie przymierzyłam dziś Laurze nowe bodziaki i są ok. Troszkę tylko luźniejsze i rękawki trzeba podwinać odrobine. A aktualnie nosi 62/68 lidlowskie wiec dobrze, ze wzięłam większy rozmiar bo w mniejszych nie przechodziłaby mi całego sezonu jesienno-zimowego 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 08:18

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Wzięłam 2 Wielopaki. Jedne mniejsze za 5 zł I drugie większe z 9. Jak będą małe to oddamy młodszej siostrzencowi.
    Świetne są te z królikiem Bugsem Ale przez net nie było rozmiaru. Zobaczyłam że najfajniejsze kolory bluz I spodni też niedostępne online.
    ps. Franek wcale nie klaszcze chociaż mu pokazuje czasem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 08:34

• amir Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    No o to miał mały to co mój miał po żółtku.. to się nazywa gwałtowna, mocna reakcja :-/

Też o was pomyślałam ale z drugiej strony przecież ja normalnie jem nabiał, Kuba jogurt już jadł i było wszystko ok, mm pił przecież tam jest serwatka z mleka..

U nas dwa stałe posiłki są raz je wszystko a czasem wszystkim pluje :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Dziewczyny te ciuszki z Lidla mają większą ah mniejsza rozmiarówke?
    Chce wziąć bodziaki przez neta (nasz lidl w remoncie) I nie wiem jaki rozmiar.
    Franek nosi 80. A tam są 76/80 I 86/92. Myślę żeby wziąć te większe.

Moj nosi od niedawna 68 i w Lidla body które miałam wcześniej 62/68 są powoli male. Dzisiaj rodzice mi kupili ubranka w lidlu i wzięli 74/80 będę na pozna jesień lub zimę na pewne będą za duze teraz. Jedne body rodzice wzięli 62/68 na oko mówią ze będą na teraz 😉 na teraz mam ubranek wiec wolałam większe.

Dokładniej sie wypowiem w temacie jak rodzice mi dzisiaj przywiozą je 😊 ale myśle ze jeśli chodź na jesień zimę ubranka to 86/92, te mniejsze mogą być na styk na teraz

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    a jeszcze zapytam. Sa takie za ok 10-15 zl za sztuke. A jest I szesciopak 30 zl.
    te tańsze też są coś warte? Bo ladne kolory.

Z Lidla wszystkie są super jakością 😊

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dorwał jeszcze bodziaki i pajace o 10 :) body wzięliśmy 74/80 a pajace jeden 74 jeden 80. 68 już i nas małe .
    Co do ceny w Lidlu to te droższe to zazwyczaj pure collection czyli bawełna organiczna. A te tańsze to bawełna zwykła, ale szczerze to nie widać różnicy :) ważne, że nie ma żadnych domieszek innych ;)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa 62/68 chyba dobre byłyby na teraz ale nie mamy bo mieliśmy krótkie w tym rozmiarze 😉

961l20mmezoojidp.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji tego że jestem chora, do Lidla pojechał mąż. Spoko, ogólnie kupil to co prosilam ale nie zawsze w takich wariantach jak chciałam.

My nosimy teraz 74/80 z przewagą 80.
    Ubrania z Lidla są trochę za duze ale to nie szkodzi.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po zakupach ale rozmiary nosimy większe pajace 80 juz są ok, bodziaki 74/80 nosimy już od sierpnia także brałam 86.. Wielki ten mój mały człowiek na tle rówieśników heh :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok czyli 62/68 są na teraz 😊 nosimy przeważnie 68, ewentualnie spodenki 62 ale jus tobie się małe i zależy z jakiego sklepu.

Rodzice kupili 2 pajacyki 74/80 i różnią się ogromnie wielkością 🙄🤔 jeden jest taki większy akurat na zimę będzie może pozna jesien, ten drugi to chyba dla mnie 😁 rodzice podjada wymienić. To samo z koszulkami z zestawu ze spodenkami 74/80 będzie za jakiś czas a sama koszulka 74/80 wielka i tez do wymiany 🤷‍♀️🤷‍♀️

Ogólnie super ubranka 😊 body świetne kupiłem na teraz 62/68 i na później 74/80 i poprosiłam rodzicow o dokupienie jeszcze jednych body na teraz

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Ja też po zakupach ale rozmiary nosimy większe pajace 80 juz są ok, bodziaki 74/80 nosimy już od sierpnia także brałam 86.. Wielki ten mój mały człowiek na tle rówieśników heh :)

Rzeczywiście wysoki maluszek 😊 ile miał jak się urodził? I ile teraz ma dokładnie miesięcy?

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po zakupach w Lidlu 🙂. Ja biorę 74/80 i na teraz są ok. O 14 u nas było pełno wszystkiego 🙂. Miałam brać też większe rozmiary, ale w sumie często są ubranka w Lidlu, więc nie robiłam zapasów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 16:19

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj do godz 23 50% taniej na kurtki kombinezony bluzy spodnie w 5-10-15 😉

symbolica, malami.91, bumbum lubią tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, muszę popatrzeć za jakąś fajną kurteczką 🙂.

Mój mały dziś dał radę 4h bez mleka 🙂. Jak jestem w domu to cycek jest co godzinę 😁, a tata dał kaszkę i wystarczyło 🙂. Całą miseczkę wciął 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 16:20

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to fajnie że Ci się tak udało ustawić to spanie i przedłużyć ranki... u mojego to tak nie działa.. o której by nie poszedł spać to budzi się 6:07-6:10... no budzik w dupce!!, bo tak wstajemy w tygodniu i wczoraj właśnie nie miał trzeciej drzemki od 14 i zasnął po 19 dopiero i tak wstał o 6:07, nie licząc jednego nocnego karmienia i trzech pobudek bo głowę włożył w róg łóżeczka i się "zaklinował", jak go dam na środek łózeczka to z powrotem to samo... przedwczoraj też go słyszałam w nocy i chciałam pogłaskać po głowię a tam pupa XD - odrócił się ciągu 10 min. szeleszczenia o 180stopni i na brzuchu leżał... dobrze, że go nie przykryłam ;-)

Ja ostatnio zamawiałam z lidla ciuchy 2 tygodnie temu online z darmową dostawą.. bluzę i sandałki dla małego bo była niezła wyprz ;-)

Jest tu jeszcze jakaś mama która okresu nie dostała? oprócz mnie... (ale dziś mnie zalał śluz więc w ciągu dwóch tygodni się pojawi pewnie.. koniec dobrego, liczyłam że dłużej się uda pożyć bez @)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 18:45

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Monika to fajnie że Ci się tak udało ustawić to spanie i przedłużyć ranki... u mojego to tak nie działa.. o której by nie poszedł spać to budzi się 6:07-6:10... no budzik w dupce!!, bo tak wstajemy w tygodniu i wczoraj właśnie nie miał trzeciej drzemki od 14 i zasnął po 19 dopiero i tak wstał o 6:07, nie licząc jednego nocnego karmienia i trzech pobudek bo głowę włożył w róg łóżeczka i się "zaklinował", jak go dam na środek łózeczka to z powrotem to samo... przedwczoraj też go słyszałam w nocy i chciałam pogłaskać po głowię a tam pupa XD - odrócił się ciągu 10 min. szeleszczenia o 180stopni i na brzuchu leżał... dobrze, że go nie przykryłam ;-)

Ja ostatnio zamawiałam z lidla ciuchy 2 tygodnie temu online z darmową dostawą.. bluzę i sandałki dla małego bo była niezła wyprz ;-)

Jest tu jeszcze jakaś mama która okresu nie dostała? oprócz mnie... (ale dziś mnie zalał śluz więc w ciągu dwóch tygodni się pojawi pewnie.. koniec dobrego, liczyłam że dłużej się uda pożyć bez @)

Ja 😁 narazie symptomów brak i oby jak najdłużej, już zapomniałam ze istnieje coś takiego jak okres 😄

symbolica lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Rzeczywiście wysoki maluszek 😊 ile miał jak się urodził? I ile teraz ma dokładnie miesięcy?

Długi jak długi jest też szeroki :D urodził się przecietniaczek bo 55 cm a teraz nie wiem ile ma, 20 sierpnia byliśmy u pediatry to miał 75 cm

Ja okresu też dalej nie mam i oby predbo nie wrócił :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 19:34

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir to mój był w tym czasie 7cm krótszy od Twojego ale wagowo goni.. masakra. Już nie wiem czy tylko warzywa mu dawać i owoce (bez kaszek)... czy to coś da jak nadrobi cyckiem kalorie ;-)

Oj dziewczyny szczęściary to potrzymam kciuki chociaż za Was żeby @ się nie pojawiła, bo co do siebie nie mam obiekcji.. a i tak przyjdzie jakieś 1,5 miesiąca później niż z Weroniką. Dobrze, że organizm mnie uprzedził, bo poprzednim razem to dostałam z zaskoczenia ;-)

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:

Ja tez nir mam okresu jeszcze, a tez mnie 3 tygodnie temu „zalał” śluz i zdaje się, ze miałam owulacje bo bolał mnie jajnik, a zawsze boli podczas owulacji. Byłam przekonana, ze w ciągu dwóch tygodni okres przyjdzie a tu minęły już 3 i ani widu ani słychu 🤔

No chyba, ze powinnam kupić test hahahaha 😂

malami.91, amir lubią tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też cisza. Już tyle razy myślałam że to juz I nadal nic. Też mam z tylu glowy, że może być niespodzianka:p
    Chociaż po cesarce raczej wolę odczekać.

‹‹ 1232 1233 1234 1235 1236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ