Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Mój bezsmoczkowy i mam spokój 😁.

Moj tak samo 😉 odrzucił smoczek jak miał jakoś 2-3 miesiące i koniec a wtedy lubił chyba z NUK

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy coś mnie nie bierze ... gardło mnie to swędzi ale nie boli ani nic i ogólnie tak czuje się jakbym miała ciężka głowę chociaż tez mnie nie boli. Obym to zwalczyła zanim się coś rozwinie, narazie pije mleko z czosnkiem i miodem i jakieś tabletki na gardło i zobaczymy, jakieś pomysły jak mogę to zahamować jeżeli w ogóle coś się zaczyna 🤷‍♀️

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nigdy dłużej smoczka nie potrzymała, a ja w sumie nie zmuszałam :)
    U nas super pogoda, testowaliśmy spacerówkę na płasko, ale nie podeszła, więc drugi spacer w gondoli :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina np. malinowe lub z dzikiej róży ciepłe herbatki (od 60*C - gorące o 90% zwiększają ryzyko raka przełyku, podobnie jak zupy/kawy itp.), pestki dyni i w sumie to już robisz czyli miód, czosnek.. może wcześniejsze pójście spać i regeneracja, bo może przemęczona jesteś.
    Mój polubił smoczki do spania, więc nie bronię bo nie jestem tak uwiązana kiedy usypia.
    Nadal wożę go w gondoli i chciałaby conajmniej jeszcze 3 miesiące, nawet z ugiętymi nogami.. chcę mieć z nim kontakt wzrokowy, a w naszej spacerówce to niemożliwe.. w tej gondoli którą mam może nawet na siedząco jeździć bo ma podnoszoną regulowaną górną połowę. a jak dojdzie pokrowiec zimą na wózek to nie wypadnie, zresztą będzie tam na półsiedząco jeśli już..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 18:28

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zwarzylismy mała (jak co niedzielę ) i przez tydzień przybrała aż 20G 😪😪😪😪 zaczęła znowu ładnie jeść 2 posiłki raz owoce raz jakiś obiadek już nie wiem co robić ???

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Paulina np. malinowe lub z dzikiej róży ciepłe herbatki (od 60*C - gorące o 90% zwiększają ryzyko raka przełyku, podobnie jak zupy/kawy itp.), pestki dyni i w sumie to już robisz czyli miód, czosnek.. może wcześniejsze pójście spać i regeneracja, bo może przemęczona jesteś.
    Mój polubił smoczki do spania, więc nie bronię bo nie jestem tak uwiązana kiedy usypia.
    Nadal wożę go w gondoli i chciałaby conajmniej jeszcze 3 miesiące, nawet z ugiętymi nogami.. chcę mieć z nim kontakt wzrokowy, a w naszej spacerówce to niemożliwe.. w tej gondoli którą mam może nawet na siedząco jeździć bo ma podnoszoną regulowaną górną połowę. a jak dojdzie pokrowiec zimą na wózek to nie wypadnie, zresztą będzie tam na półsiedząco jeśli już..

Dzięki, zaraz zrobię sobie herbatę z sokiem malinowym a potem mleko miód czosnek. W ciągu dnia nie pogorszyło się wiec mam nadzieje zwalczyć zanim się zacznie 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Właśnie zwarzylismy mała (jak co niedzielę ) i przez tydzień przybrała aż 20G 😪😪😪😪 zaczęła znowu ładnie jeść 2 posiłki raz owoce raz jakiś obiadek już nie wiem co robić ???

Tak się zastanawiam czy ważenie po tygodniu jest miarodajne? Kiedyś byliśmy w przychodni jakoś w odstępie 2 tygodni i lekarz cis mówił ze nie będzie wazyl bo za mało czasu minęło id poprzedniego 🤔

961l20mmezoojidp.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że ważenie co tydzień to za często. Poza tym dzieciaki teraz się coraz bardziej ruszają i to też może powodować mniejszy przyrost.

malami.91 lubi tę wiadomość

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka po długim czasie.
    U nas rozszerzanie diety kiepsko mała nie chętna. Nie chce być karmiona łyżeczką. Jak dostanie do ręki kalafiora czy brokuły to jeszcze pomemla,ale za dużo nie zje. Widać w kupie że coś tam zjada ale mało tego. Kaszki robię na moim mleku ale też nie chętna posmakuje i pluje. Taka degustatorka,weź na dziubek i tyle. Ostatnio zainteresowało ją jak bracia jedli jogurt naturalny z amarantus em. Zaczęła buzię otwierać i mówić am am to zjadła 5 łyżeczek. Taki wybredny 3 egzemplarz mi się trafił.
    Zrobiłam jej badanie kontrolne, żelazo i ferytyna na szczęście wysokie także muszę proponować i czekać aż panna się rozsmakuje. Konsultowałam jej dietę z 2 lekarzami i mówią żeby cierpliwie proponować i nie zmuszać na pewno się przekona.
    Z wagą tragedii nie ma idzie dalej swoim centylem. Na 7,5miesiąca miała 7300 przytyła 500gram w 5 tyg.
    Nie oczekuję że będzie dużo tyć bo raczkuje już od ponad 2 tyg a od kilku dni staje przy meblach. Także muszę uważać na te moja akrobatke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 08:16

symbolica, artemida27, malami.91 lubią tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, fajnie że się odezwałaś 🙂. Pozdrawiamy 🙂.

Ile drzemek teraz mają Wasze maluszki? U nas od kilku dni 2 i to krótkie, a panicz na śpiącego nie wygląda. Plus jest taki, że idzie wcześniej spać na noc i zasypia szybko, no ale 1h czy 1,5h snu przez cały dzień to trochę mało jak na takiego brzdąca...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 08:19

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma 4 drzemki od 30min do 1,5 godziny ale rzadko są tak krótkie lub tak długie, najczęściej trwają 40-60min i jedna jest zazwyczaj ponad godzinna w ciągu dnia, łącznie śpi ok 3,5-4 godz. Chodzi spać ok 19 i wstaje ok 6-7.30

I drzemki w dzien często są na mnie 😊 tylko nie wiem czy już z przyzwyczajenia tak nie zostało bo nie próbuje go odkładać, jak usnie w czasie jedzenia to wtula się tak o trzyma mnie rączka ze nie mam serca go odłożyć 🤷‍♀️ A jak muszę poskakać na piłce to odkładam go o zazwyczaj nie obudzi się chodź czasem się budzi i chce do cyca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 08:31

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też koło 4 drzemek :) czasem 20 min a czasem nawet 1.5h:)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Mila, fajnie że się odezwałaś 🙂. Pozdrawiamy 🙂.

Ile drzemek teraz mają Wasze maluszki? U nas od kilku dni 2 i to krótkie, a panicz na śpiącego nie wygląda. Plus jest taki, że idzie wcześniej spać na noc i zasypia szybko, no ale 1h czy 1,5h snu przez cały dzień to trochę mało jak na takiego brzdąca...

Są dzieci które potrzebuje mniej snu może Twój synek do much należy 😉 albo na taki etap przejściowy

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile wasze maluchy w ciągu doby śpią? Moj ok 14-15godz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 09:13

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu wyjdzie z 12-13h. Dziś obudził się koło 7 i na drzemkę jeszcze się nie wybiera.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 2-3 drzemki po max 30 min takze ja mam tez egzemplarz malo spiacy. W sobote miala az 1 drzemke ale za to prawie 2 godz spala ;) i jezeli nie ma tej 3drzemki to o 19 ja kapie i klade spac a budzi sie przed 7. Także moje dziecko na dobe spi ok 13godz
    Z jedzeniem u nas roznie, raz zje ladnie czasem nic albo niewiele, ogolnie to je male ilosci no ale nie kazdy musi duzo jesc, jest szczupla i lekka jak piorko ;) miesiac temu wazyla 7,2kg teraz poszlam z ciekawosci ja zwazyc ma az 7,4kg. Szalu nie ma ale leginsy na 74 sa jej krotkie,body 68-80 nosi,leginsy 80. Spodnie wszystkie sa za szerokie. Ogolnie jest zdrowa i wesola wiec mysle ze po prostu bedzie dluga i chuda. Jest tez kontaktowa - bardzo lubi kable,kontakty i male zabawki brata. Musze latac przed nia i sprawdzać czy na pewno na podlodze nic nie lezy co mogłaby polknac ;) a wczoraj widziala swojego 1,5 miesięcznego kuzyna to chciala go zlapac jak swoja lalke ;)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to mój tak jak u Paulinki 14-15h... w nocy 11-12h przesypia, ok 3h w dzień 2 lub 3drzemki najczęsciej 40 minutowe, jedna dłuższa ok 1,5godzinna. Wczoraj nie mial trzeciej drzemki poszedł spać o 18... wstał o 5 rano a po 7 juz miał drzemke 1,5h... dziś będą jeszcze dwie drzemki na bank.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 09:45

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, to u nas ze spaniem bardzo podobnie. Na szczęście rano podnosimy się z łóżka 7-8, więc o tyle dobrze 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Lutyska, to u nas ze spaniem bardzo podobnie. Na szczęście rano podnosimy się z łóżka 7-8, więc o tyle dobrze 🙂.

Ja tez sie ciesze ze do 7 moge moge pospac :) potem i tak musze starszaka do przedszkola ogarnac i z mala zaprowadzic go wiec budzika nastawiac nie musze ;)

malami.91 lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma 2-3 drzemki, po około godzinę. Rano wstaje ok. 7. Właśnie mi zasnęła na 1 drzemkę :) Dobowo śpi 13-14h :)

‹‹ 1234 1235 1236 1237 1238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ