Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem czy coś mnie nie bierze ... gardło mnie to swędzi ale nie boli ani nic i ogólnie tak czuje się jakbym miała ciężka głowę chociaż tez mnie nie boli. Obym to zwalczyła zanim się coś rozwinie, narazie pije mleko z czosnkiem i miodem i jakieś tabletki na gardło i zobaczymy, jakieś pomysły jak mogę to zahamować jeżeli w ogóle coś się zaczyna 🤷♀️
-
Paulina np. malinowe lub z dzikiej róży ciepłe herbatki (od 60*C - gorące o 90% zwiększają ryzyko raka przełyku, podobnie jak zupy/kawy itp.), pestki dyni i w sumie to już robisz czyli miód, czosnek.. może wcześniejsze pójście spać i regeneracja, bo może przemęczona jesteś.
Mój polubił smoczki do spania, więc nie bronię bo nie jestem tak uwiązana kiedy usypia.
Nadal wożę go w gondoli i chciałaby conajmniej jeszcze 3 miesiące, nawet z ugiętymi nogami.. chcę mieć z nim kontakt wzrokowy, a w naszej spacerówce to niemożliwe.. w tej gondoli którą mam może nawet na siedząco jeździć bo ma podnoszoną regulowaną górną połowę. a jak dojdzie pokrowiec zimą na wózek to nie wypadnie, zresztą będzie tam na półsiedząco jeśli już..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 18:28
-
symbolica wrote:Paulina np. malinowe lub z dzikiej róży ciepłe herbatki (od 60*C - gorące o 90% zwiększają ryzyko raka przełyku, podobnie jak zupy/kawy itp.), pestki dyni i w sumie to już robisz czyli miód, czosnek.. może wcześniejsze pójście spać i regeneracja, bo może przemęczona jesteś.
Mój polubił smoczki do spania, więc nie bronię bo nie jestem tak uwiązana kiedy usypia.
Nadal wożę go w gondoli i chciałaby conajmniej jeszcze 3 miesiące, nawet z ugiętymi nogami.. chcę mieć z nim kontakt wzrokowy, a w naszej spacerówce to niemożliwe.. w tej gondoli którą mam może nawet na siedząco jeździć bo ma podnoszoną regulowaną górną połowę. a jak dojdzie pokrowiec zimą na wózek to nie wypadnie, zresztą będzie tam na półsiedząco jeśli już..
Dzięki, zaraz zrobię sobie herbatę z sokiem malinowym a potem mleko miód czosnek. W ciągu dnia nie pogorszyło się wiec mam nadzieje zwalczyć zanim się zacznie 😊
-
ruda90 wrote:Właśnie zwarzylismy mała (jak co niedzielę ) i przez tydzień przybrała aż 20G 😪😪😪😪 zaczęła znowu ładnie jeść 2 posiłki raz owoce raz jakiś obiadek już nie wiem co robić ???
Tak się zastanawiam czy ważenie po tygodniu jest miarodajne? Kiedyś byliśmy w przychodni jakoś w odstępie 2 tygodni i lekarz cis mówił ze nie będzie wazyl bo za mało czasu minęło id poprzedniego 🤔 -
Hejka po długim czasie.
U nas rozszerzanie diety kiepsko mała nie chętna. Nie chce być karmiona łyżeczką. Jak dostanie do ręki kalafiora czy brokuły to jeszcze pomemla,ale za dużo nie zje. Widać w kupie że coś tam zjada ale mało tego. Kaszki robię na moim mleku ale też nie chętna posmakuje i pluje. Taka degustatorka,weź na dziubek i tyle. Ostatnio zainteresowało ją jak bracia jedli jogurt naturalny z amarantus em. Zaczęła buzię otwierać i mówić am am to zjadła 5 łyżeczek. Taki wybredny 3 egzemplarz mi się trafił.
Zrobiłam jej badanie kontrolne, żelazo i ferytyna na szczęście wysokie także muszę proponować i czekać aż panna się rozsmakuje. Konsultowałam jej dietę z 2 lekarzami i mówią żeby cierpliwie proponować i nie zmuszać na pewno się przekona.
Z wagą tragedii nie ma idzie dalej swoim centylem. Na 7,5miesiąca miała 7300 przytyła 500gram w 5 tyg.
Nie oczekuję że będzie dużo tyć bo raczkuje już od ponad 2 tyg a od kilku dni staje przy meblach. Także muszę uważać na te moja akrobatke.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 08:16
symbolica, artemida27, malami.91 lubią tę wiadomość
-
Mila, fajnie że się odezwałaś 🙂. Pozdrawiamy 🙂.
Ile drzemek teraz mają Wasze maluszki? U nas od kilku dni 2 i to krótkie, a panicz na śpiącego nie wygląda. Plus jest taki, że idzie wcześniej spać na noc i zasypia szybko, no ale 1h czy 1,5h snu przez cały dzień to trochę mało jak na takiego brzdąca...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 08:19
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Moj ma 4 drzemki od 30min do 1,5 godziny ale rzadko są tak krótkie lub tak długie, najczęściej trwają 40-60min i jedna jest zazwyczaj ponad godzinna w ciągu dnia, łącznie śpi ok 3,5-4 godz. Chodzi spać ok 19 i wstaje ok 6-7.30
I drzemki w dzien często są na mnie 😊 tylko nie wiem czy już z przyzwyczajenia tak nie zostało bo nie próbuje go odkładać, jak usnie w czasie jedzenia to wtula się tak o trzyma mnie rączka ze nie mam serca go odłożyć 🤷♀️ A jak muszę poskakać na piłce to odkładam go o zazwyczaj nie obudzi się chodź czasem się budzi i chce do cycaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 08:31
-
malami.91 wrote:Mila, fajnie że się odezwałaś 🙂. Pozdrawiamy 🙂.
Ile drzemek teraz mają Wasze maluszki? U nas od kilku dni 2 i to krótkie, a panicz na śpiącego nie wygląda. Plus jest taki, że idzie wcześniej spać na noc i zasypia szybko, no ale 1h czy 1,5h snu przez cały dzień to trochę mało jak na takiego brzdąca...
Są dzieci które potrzebuje mniej snu może Twój synek do much należy 😉 albo na taki etap przejściowy -
nick nieaktualnyU nas 2-3 drzemki po max 30 min takze ja mam tez egzemplarz malo spiacy. W sobote miala az 1 drzemke ale za to prawie 2 godz spala
i jezeli nie ma tej 3drzemki to o 19 ja kapie i klade spac a budzi sie przed 7. Także moje dziecko na dobe spi ok 13godz
Z jedzeniem u nas roznie, raz zje ladnie czasem nic albo niewiele, ogolnie to je male ilosci no ale nie kazdy musi duzo jesc, jest szczupla i lekka jak piorkomiesiac temu wazyla 7,2kg teraz poszlam z ciekawosci ja zwazyc ma az 7,4kg. Szalu nie ma ale leginsy na 74 sa jej krotkie,body 68-80 nosi,leginsy 80. Spodnie wszystkie sa za szerokie. Ogolnie jest zdrowa i wesola wiec mysle ze po prostu bedzie dluga i chuda. Jest tez kontaktowa - bardzo lubi kable,kontakty i male zabawki brata. Musze latac przed nia i sprawdzać czy na pewno na podlodze nic nie lezy co mogłaby polknac
a wczoraj widziala swojego 1,5 miesięcznego kuzyna to chciala go zlapac jak swoja lalke
-
O to mój tak jak u Paulinki 14-15h... w nocy 11-12h przesypia, ok 3h w dzień 2 lub 3drzemki najczęsciej 40 minutowe, jedna dłuższa ok 1,5godzinna. Wczoraj nie mial trzeciej drzemki poszedł spać o 18... wstał o 5 rano a po 7 juz miał drzemke 1,5h... dziś będą jeszcze dwie drzemki na bank.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 09:45
-
nick nieaktualnymalami.91 wrote:Lutyska, to u nas ze spaniem bardzo podobnie. Na szczęście rano podnosimy się z łóżka 7-8, więc o tyle dobrze 🙂.
Ja tez sie ciesze ze do 7 moge moge pospacpotem i tak musze starszaka do przedszkola ogarnac i z mala zaprowadzic go wiec budzika nastawiac nie musze
malami.91 lubi tę wiadomość