Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
amir pięknie! Gratulacje
Franek ciągle mówi baba. I babap. Jak marudzi to wolą mama. Tata powiedział tak po cichu że 2 razy. Tata niezadowolony
Śmiać mi się chciało bo pierwsze słowo jakie od niego usłyszałam że 2 miesiace temu było "błagam". Czasem wychodzą mu takie śmieszne twory przy tym gaworzeniu. -
Możnaby założyć nową grupę na Fb żeby np. tam wymieniać się zdjęciami a nie tutaj na publicznym forum. Adminką tamtej grupy jest chyba straciatella, a ona się bardzo dawno nie udzielała. Tylko pewnie nikomu nie będzie chciało się tego ogarniać 😁.
Amir, super 🙂. Mój gapcio dalej nic, ale cierpi biedny przez te zęby, więc się go nie czepiam. O kant stołu można potłuc te dentinoxy i inne, nic nie pomaga 😐.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 20:59
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
malami.91 wrote:Możnaby założyć nową grupę na Fb żeby np. tam wymieniać się zdjęciami a nie tutaj na publicznym forum. Adminką tamtej grupy jest chyba straciatella, a ona się bardzo dawno nie udzielała. Tylko pewnie nikomu nie będzie chciało się tego ogarniać 😁.
Amir, super 🙂. Mój gapcio dalej nic, ale cierpi biedny przez te zęby, więc się go nie czepiam. O kant stołu można potłuc te dentinoxy i inne, nic nie pomaga 😐.
Mi tez coraz częściej wydaje się ze ten dentinox nie działa, ja jeszcze daje schłodzone wodne gryzaki.
Ja średnio ogarniam fb bo zrobiłam konto jedynie żeby moc należeć do grupy na studiach gdzie wymienialiśmy się notatkami itd.
Gratulacje amir dla synka ! -
Moja też bardzo mało mówi. O powtarzaniu po mnie nawet nie wspomnę. Nie ma szans.
Zanim zaczęła siadać to sporo gaworzyla; mamamama, babababa, dadada.
Teraz tylko piszczy, ( az nam uszy puchna) czasem coś mruczy, jak jej się coś podoba to mówi Uuu albo aaaaa.
Zaczyna stawiać pierwsze kroki przy meblachbardzo powoli i bardzo nieporadnie
symbolica, malami.91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalami.91 wrote:Możnaby założyć nową grupę na Fb żeby np. tam wymieniać się zdjęciami a nie tutaj na publicznym forum. Adminką tamtej grupy jest chyba straciatella, a ona się bardzo dawno nie udzielała. Tylko pewnie nikomu nie będzie chciało się tego ogarniać 😁.
Czyli bez Straciatelli nikt się dk grupy na fb nie dostanie? To słabo jeśli tak.
Jakby się dziewczyny zdecydowały i byście chciały nowa grupę to mogę się tym zając. Dajcie znac
Ja to przez to ząbkowanie w ogóle dziecka nie poznaje. Jakby nie moja Laura to była. Zawsze uśmiechnięta, radosna, chętna do zabawy teraz głównie płacze, marudzi, ciężko ja rozbawić, prawie się nie uśmiecha, taka osowiała jest ogólnie. Martwię się czy to aby na pewno przez te zęby. Jedynki też dały nam w kość, ale aż tak zle nie było. -
nick nieaktualnyA to na tym etapie dzieciaczki powinny już coś mówić? Moja nie mówi nic. W ogóle ona bardzo mało gaworzy. Taka jest raczej cichutka od urodzenia. Pytałam kiedyś o to pediatrę, ale powiedziała, ze widocznie taki typ i ze widać po niej, ze jest bardzo ciekawa świata wiec widocznie będzie takim typem obserwatora. Ale teraz jak czytam o osiągnięciach waszych bąbli to się trochę zmartwiłam, ze moja taka cichutka
-
artemida27 wrote:Moja też bardzo mało mówi. O powtarzaniu po mnie nawet nie wspomnę. Nie ma szans.
Zanim zaczęła siadać to sporo gaworzyla; mamamama, babababa, dadada.
Teraz tylko piszczy, ( az nam uszy puchna) czasem coś mruczy, jak jej się coś podoba to mówi Uuu albo aaaaa.
Zaczyna stawiać pierwsze kroki przy meblachbardzo powoli i bardzo nieporadnie
Moj tez różne dziwne odgłosy wydaje 😊 jak się bawi na macie czy w huśtawce to gada krzyczy piszczy ale bardziej po swojemu oprócz tych kilku prostych słów 😄
Ale fajnie ze już zaczyna powolutku chodzić 😊 chodzić ja chyba się tego momentu boje ☺️ Nie nadążę chyba za swoimWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 22:28
-
ej_est wrote:Czyli bez Straciatelli nikt się dk grupy na fb nie dostanie? To słabo jeśli tak.
Jakby się dziewczyny zdecydowały i byście chciały nowa grupę to mogę się tym zając. Dajcie znac
Ja to przez to ząbkowanie w ogóle dziecka nie poznaje. Jakby nie moja Laura to była. Zawsze uśmiechnięta, radosna, chętna do zabawy teraz głównie płacze, marudzi, ciężko ja rozbawić, prawie się nie uśmiecha, taka osowiała jest ogólnie. Martwię się czy to aby na pewno przez te zęby. Jedynki też dały nam w kość, ale aż tak zle nie było.
Moj np jak wstawał dzisiaj z drzemki w dzień (rano nie) to jak otworzył porządnie oczy to po paru sekundach zaczynał płakać tak podplakiwac ale jak go nie podnosiłem to pogłębiało się, musiałam wziasc na ręce przytulić i tak sobie chodziliśmy chwile czy staliśmy przytulał się taki smutny, potem już bawił się i w ogóle ale tez w ciągu dnia ma takie niekontynuowanie ze jest taki smutny jakiś.
Używacie poduszek do spania? Oczywiście pytam o takie płaskie np jak są z poofi czy beztroska. Moj śpi dalej bez, na pufie ma jedna płaska to sobie leży w czasie przewijania chodź nie za długo zazwyczaj ok 1-3sek 😏 -
ej_est wrote:A to na tym etapie dzieciaczki powinny już coś mówić? Moja nie mówi nic. W ogóle ona bardzo mało gaworzy. Taka jest raczej cichutka od urodzenia. Pytałam kiedyś o to pediatrę, ale powiedziała, ze widocznie taki typ i ze widać po niej, ze jest bardzo ciekawa świata wiec widocznie będzie takim typem obserwatora. Ale teraz jak czytam o osiągnięciach waszych bąbli to się trochę zmartwiłam, ze moja taka cichutka
Myśle ze to indywidualna sprawa taka jak u osób dorosłych jedni to gaduły inni nie 😉
Moj znowu rzadko nie mówi chodź czasem cichutko sobie coś delikatnie gaworzy a czasem piszczy krzyczy -
Paulina może wychodzące ząbki mu dokuczają..? co do poduszki to w domu nie używamy, pod głową ma pieluszkę... Jedyna jaka ma to poduszka goodhead w wòzku (korekcyjna).
Ej_est mogą mòwić, ale nie muszą.. im więcej będziesz mòwic do małej, tym bardziej ja zachęcisz.. -
Moja też mało mówi teraz...a był taki etap ze tak pięknie mówiła mamamamama 💓 za to jest bardzo mamina jak gdzieś wychodzę to ładnie bawi sie z mężem ale jak mnie tylko zobaczy to od razu do mamy 😉 mam wrażenie że mężowi czasem jest przykro z tego powodu...
Co do fb to wg mnie tam się będzie gorzej rozmawiać może być np do wrzucania zdjęć -
Niektóre chodzą, inne gadają, nie można mieć wszystkiego 🙂. Mój wczoraj całe popołudnie piszczał aż nas z mężem głowy zaczęły boleć 🤦.
Ruda, z Tobą spędza najwięcej czasu, więc nie ma się co dziwić. Mój też jest bardziej za mamusią, tata jest ok, ale jak coś jest nie tak to tylko mama daje radę. No i tata nie ma cyca 🙂. Za to jak tata wraca z pracy to jest radość ogromna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 08:22
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Moj tez cieszy się bardzo jak zobaczy tatę tylko rano bo maż wraca 21-22 z pracy to mały śpi 😉 ostatnio raz zdarzyło się ze i wieczorem się ucieszył ...przebudził się ok 23 akurat z płaczem wiec musiałam go wziasc przytulić i usłyszał tatę otworzył oczy i rozbudził sie bo cieszył się do taty 😊 ale do cyca i zasnął
-
nick nieaktualnyRuda moja robi tak samo i az sie tego boje. Nic nie moge zrobic bo jak mnie widzi to od razu do mnie gna. Moja gada ale po swojemu,nie powtarza ale buzia jej sie malo kiedy zamyka.syn tez tak mial i ma do dzis za to chrzesniak nie gaworzyl,zaczal mowic ok 2lat i teraz duzo mowi a ma troche ponad 3 lata
takze spokojnie
Mala jeszcze porzadnie nie raczkuje tylko na brzuchu jezdzi ale od wczoraj sie podnosi przy wszystkim. Mam teraz takiego stracha zeby wyjsc np do toalety.masakra -
nick nieaktualnyMoja naprawdę bardzo malutko mowi. W zasadzie mówić nie mówi nic czasem tylko jak płacze i jest u męża na rękach to robi takie „mamamamama” i mąż wtedy się śmieje, ze mnie wola. Ale ona tez bardzo malutko gaworzy. W sumie jak sie zastanowić to prawie w ogóle. Głownie piszczy i czasem krzyknie no i ostatnio płacze najwiecej troche sie martwię musze z pediatra chyba pogadać o tym przy następnej okazji.
Moje starszaki bardzo szybko mówiły. Do dzis ludzie nawet obcy chwala jak one pięknie mówią. Każdy lekarz, który miał z nimi kontakt tez zwracał uwagę, ze bardzo ładnie, duzo i wyraźnie mówią jak na swój wiek, ale nie pamietam jak było z nimi na tym etapie. Natomiast pamietam, ze najpierw świadomie powiedziały TATA, świadome mama przyszło duzo później 😉
Moja tez szaleje za tata. Jak tylko wchodzi do domu to zaraz uśmiech od ucha do ucha i az sie trzęsie do niego zeby ja wziął. Ale on sie sporo z nią bawi i wygłupia, a ona to uwielbia. Poza tym ileż można patrzęc tylko na matkę 😉😀 -
Mała wczoraj znowu mega płakała i napinała brzuch. Wieczorem płacz i kaszel z płaczu były ewidentnie krtaniowe. Zawiozłam rano młodego do przedszkola i od razu do lekarza. I niestety krtań zawalona. Inhalacje, syrop, Wit C i modlimy się żeby nie zeszło na oskrzela i płuca i żeby nie trzeba było antybiotyku
-
Barnosia współczuję, dużo zdrowia dla małej!!
Ej_est każde dziecko jest inne, to nie pralka automatyczna że ustawisz program i chodziZnam rodzeństwo gdzie starsze śmigało z mówieniem i bardzo wyrażnie mówiło w wieku 2 lat, a młodsze mama zapisała na wspomaganie, na miesiąc przed drugimi urodzinami do logopedy i ja też z tym dzieckiem dużo ćwiczyłam (bu czymże jest 45minut u logopedy).. dopiero ok 4 urodzin tak dobre się rozkręciła z wyraźnym mówieniem i budowanie dłuższych zdań.. mój mąż do 3 roku życia nie chciał mówić a też się rozkręcił po tym wieku, w przeciwieństwie do brata.. zresztą mamy 6miesięczne dzieci więc o czym tu mowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 10:36
malami.91, ej_est, Aneczka86 lubią tę wiadomość