X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksiowi przebił się chyba pierwszy ząbek dolna lewa jedynka 😊 tak wyglada bardziej przezroczyście niż biel

malami.91 lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Maksiowi przebił się chyba pierwszy ząbek dolna lewa jedynka 😊 tak wyglada bardziej przezroczyście niż biel
    Dotknij, od razu poczujesz czy to już ząb :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dwie dwójki się przebiły, dwie kolejne w natarciu. Moje dziecko jest nie do zniesienia. Jedynki to można powiedzieć, że gładko wyszły, a teraz się dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 12:58

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ubieracie w taką pogodę dzieci na spacer? Dzisiaj u mnie jest zimno, wietrznie - załozyłam jej kombinezon pluszowy i czapke, ale jak wracałysmy to miała zimne rączki. Nie wiem czy rekawiczki juz zakladać? Ten kombinezon to taki jesienny. Ma też kurtkę i wtedy zakładam grubsze spodnie, ale to tylko do samochodu bo niestety jak jej zakładam na nogi buty (a są to buty typu papcie takie materiałowe miekkie) to tak wierzga nogami, że od razu je zrzuca :D Kurcze macie na to jakąś radę czy pozostają nam kombinezony z zakrytymi stopami?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czuć zęba 😊

Ja wczoraj założyłam długie body bluze lżejsza i kurteczkę lżejsza wiosrnnna , chusteczkę polarowa materiałowa pod szyjkę, wełniana czapeczkę, spodenki dresowe i grubsze skarpetki. Jak był w wózki nóżki przykryłam kocuki a jsk w chuście to dyndały w danych skarpetach. A w chuście byliśmy ok 16-17 na godzinnym spacerku

Dzisiaj ubrałam cieplejsza kurteczkę (nowa 😊) jesienna zimowa i tylko body długi rekaw, reszta bez zmian

Buciki mam takie wkładane zimowe ale myśle ze jak jest ponad 10st to ciepłe skarpetki wystarcza

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju moje dziecko ma dziś jakieś turbodoładowanie łazi po domu jak szalony i tylko kable szuflady i tego typu sprawy go interesują

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubieram body na długi rękaw, bluzę/sweterek i kurtkę taką przejściową. Na nóżki spodnie trochę grubsze i dwie pary skarpet na stopy - jedne zwykłe, drugie grube zimowe.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubieram tak samo jak Malami. Tylko jedna parę grubych skarpet. I w wózku kocyk na nóżkach.

Jeeeest! Właśnie zakończyliśmy szczepienia na ten rok :D

artemida27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jak szlam z Laura po dziewczyny do przedszkola to ubrałam jej body z długim rękawem, na to bluzę i kamizelkę. Na nogi jeansiki, skarpetki i szmaciane trampeczki. Karczek był w sam raz wiec ok. Po rączkach nie sprawdzam nigdy. Ubrałam jej tez czapkę, a właściwie berecik na głowę bo jak wychodziłyśmy to padał deszcz, ale w połowie spaceru ściągnelam bo jak słońce wyjrzalo zza chmur to zrobiło się ciepło.
    Muszę się rozejrzeć za jakaś kurtka dla małej bo wszystko co mam jest na rozmiar 74 lub większe i są nam za duże. Skocze może do pepco to mi się uda upolować coś na 68 rozmiar 🤔 bo w sieciówkach są, ale ceny kosmiczne i jakoś mi szkoda tak na jeden sezon 🤷‍♀️

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko my nie mamy jeszcze ząbka? 😂😂😂

My dziś byliśmy ubrani w rajstopki skarpetki dresiki body długi rękaw i polarek jesienny a na głowie czapka ;) pierwszy spacer w pozycji typowo siedzącej 😉 (do tej pory jeździła w spacerowce ale na lezaco)

• amir Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Ruda jest nas więcej bezzębnych. Szwagierka mi właśnie powiedziała że u drugiego syna zaczęły się przebijac dopiero jak zwiększyła witaminę D. Chyba oznacze małemu przy najbliższej morfologii

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was kupiła grzybka ze smily Play? Jakieś opinie?

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Czy tylko my nie mamy jeszcze ząbka? 😂😂😂

My dziś byliśmy ubrani w rajstopki skarpetki dresiki body długi rękaw i polarek jesienny a na głowie czapka ;) pierwszy spacer w pozycji typowo siedzącej 😉 (do tej pory jeździła w spacerowce ale na lezaco)

Moja córka też jeszcze bez ząbków. Starsza pierwszego miała dopiero na 13 miesięcy. Także czekamy cierpliwie.

malami.91 lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir ta witamina D nie ma znaczenia na to kiedy się wyrżną tylko wpływa na na sam proces uwapnienia kości i zębów.

A tu z ciekowości wklejam, sama jestem zaskoczona objawami..:

Niedobór witaminy D
    Niedobór witaminy D jest poważnym problemem zdrowotnym, który przyczynia się do nadciśnienia tętniczego, cukrzycy, otyłości. Niedobór może spowodować rozwój krzywicy u dzieci, natomiast u dorosłych osteoporozy. Z racji osłabionego układu kostno-mięśniowego mogą pojawić się problemy z chodzeniem, którym towarzyszą sile skurcze. Dodatkowo niedobór witaminy D przyśpiesza proces starzenia się.

Objawy niedoboru witaminy D

brak snu
    biegunka
    bóle kostno-mięśniowe
    utrata apetytu
    niesmak
    zaburzenie widzenia
    Na niedobór witaminy D najbardziej są narażone osoby z ciemną karnacją skóry, gdyż produkuje ona mniej witaminy D. Osoby po 65. roku życia - wynika to z faktu, że w tym wieku ma się obniżoną syntezę witaminy D w skórze. Także ludzie, którzy spędzają mało czas na słońcu.

Nadmiar witaminy D
    Co za wiele, to nie zdrowo - tak samo jak niedobór witaminy D jest niebezpieczny dla organizmu, podobnie jest w przypadku nadmiaru tej witaminy. 

Objawy nadmiaru witaminy D

ból głowy
    ból oczu
    ogólne osłabienie organizmu
    pocenie się
    nudności i wymioty
    mdłości
    biegunka i rozwolnienie
    brak apetytu
    częste oddawanie moczu
    wzmożone pragnienie
    Przedawkowanie witaminy D
    Przedawkowanie witaminy D stanowi ogromne zagrożenie dla płodu, wpływa na powstawanie chorób kości u noworodka. Może doprowadzić do deformacji płodu. Zbyt duża ilość witamy D w organizmie może spowodować, że duża ilość wapna zgromadzi się w tętnicach, nerkach i tkankach serca, może to przyczynić się do nieprawidłowej pracy serca i ośrodkowego układu nerwowego. Nadmiar witaminy D przyczynia się do problemów z kamicą nerkową i pęcherzykiem żółciowym.
    Przedawkowanie witaminy D może nastąpić w momencie przyjmowania 4 x większej dawki niż jest zalecana.
    Więcej: https://www.chillizet.pl/Zdrowie/Choroby/witamina-d-objawy-nadmiaru-i-niedoboru-wystepowanie-zalecana-dawka-8169

Mówią coś Wasze dzieci?? u na od kilku dni etap ta ta ta ta... tata się cieszy...Weronika też miała ten etap po 6miesiącu tylko z 2-3 tydgodnie wcześniej... mama to mu się wyrwie sporadycznie, przypadkowo, raz na kilka dni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 19:09

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Ja ubieram tak samo jak Malami. Tylko jedna parę grubych skarpet. I w wózku kocyk na nóżkach.

Jeeeest! Właśnie zakończyliśmy szczepienia na ten rok :D

My też dziś byliśmy na ostatnim szczepieniu :)

Melduję że u nas dalej zębów brak ;)

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepienia też mamy niby za sobą, ale zastanawiam się ciągle co z meningokokami. Może zaszczepić teraz skoro jest przerwa z innymi.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak z innej beczki należy któraś do grupy na fb? Można się wbić do grupy? Dzieje się tam coś? Kiedyś należałam, ale potem usunęłam konto na fb a teraz musiałam założyć z powodu przedszkola bo mamy grupę na fb wiec chętnie wróciłabym na nasza grupę tez 😊

• amir Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nic nie mówi za to postanowił z wieczora usiąść ;)

A na fb nic się nie dzieje

symbolica, malami.91, Moniiiikaaaa, ej_est, artemida27 lubią tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    My szczepienia też mamy niby za sobą, ale zastanawiam się ciągle co z meningokokami. Może zaszczepić teraz skoro jest przerwa z innymi.

Ja wlasniebw tej przerwie postanowiłam zaszczepić meningogoki brexero a potem ospę

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Dziewczyny tak z innej beczki należy któraś do grupy na fb? Można się wbić do grupy? Dzieje się tam coś? Kiedyś należałam, ale potem usunęłam konto na fb a teraz musiałam założyć z powodu przedszkola bo mamy grupę na fb wiec chętnie wróciłabym na nasza grupę tez 😊

Ja nie należę bo dopiero ostatnio dołączyłam po baaaardzo długiej nieobecności 😉

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1228 1229 1230 1231 1232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ