X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo.

Kiedys narzekalam ze mala budzi sie co 2 godziny.

Teraz marzę o tym by znow budzila sie co 2 godziny.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie częste pobudki ale co ile to nie nie wiem 😉 bo usypiam z nim na sobie ale myśle ze co ok 2 godz a może krócej? Mhmm muszę spróbować z ciekawości zarejestrować o której wstaje w nocy i ile razy

Mam pytanie o zabezpieczenie mieszkanka przed maluchem, kontakty, bramka na schody itd . gdzie kupowalyscie?

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć, że to nie tylko u nas tak... Podobno jak dzieci nabywają nowe umiejętności to gorzej śpią, może to o to chodzi.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni moj synek mnie wola 🥰 jest to w momentach jak już bardzo chce żeby go wziasc na ręce głównie jak jest w kojcu a już nie chce albo w bujaczku ale dzisiaj nawet jak siedział u taty a był zmęczony i głodny i wola na mnie „Emme” prawie jak mama 😁 mówi to bardzo wyraźnie i naprawdę chodzi mu wtedy abym ja przyszła i go podniosła 🥰 to takie słodkie. A jeszcze zawsze mówi to z takim żalem płaczącym wołającym o pomoc głosikiem ze jak tylko usłyszę „emme” to od razu lecę do niego 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 09:10

961l20mmezoojidp.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina slodko:)
    A u nas tez noce to masakra, nawwt nie wiem ile razy sue budzi ale czesto i od kiku nocy ma ok 1 taka pobudke na dłużej, bawi sie itd

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Eh już drugą noc z rzędu mały tak się kręci, że mam ochotę go eksmitować. Nie wiem o chodzi. Łapie pierś, pociągnie dwa razy, odsysa się, odwraca i za chwilę znowu to samo i tak pół nocy.
    Skoki kochana od mniej więcej 34 tygodnia przez miesiąc.. mój póki co ładnie sypia, jeszcze trochę..

Paulinka zdrowia i gratulacje - fajnie jest słyszeć mama :-) mój tylko gada po swojemu.

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chyba łobuz zaczyna wykorzystywać i zaczyna coraz częściej wołać „emme” 😏 bo wie ze jak tylko to usłyszę to lecę i biorę go na ręce bo mi go tsk żal i jak pomyśle ze mnie wola to po prostu nie umiem inaczej 🤷‍♀️

Bawił się w kojcu, maz pracował na laptopie ja byłam w łazience, tylko wyszłam z łazienki zobaczył mnie i zaczął smutno wołać „emme”

No i jeszcze pierwszy raz walnął mocno główka o framugę od drzwi, pełzał po ziemi mąż patrzył na niego, ja sobie jadłam i miała być podmianka ale mowię ze ide umyć ręce do łazienki a mąż poszedł do kuchni, Maksiu za mną i nie trafił w drzwi 🤷‍♀️
    Był płacz ok 3sek, opernicz dla taty jak na niego patrzył ze mówiłam ze jeszcze ręce umyje i czerwony ślad na czole nad brwią zobaczymy czy będzie guz 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 11:38

961l20mmezoojidp.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje 8 miesięcy :D
    raczkujące, siadające, bezzebne

[

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 21:58

symbolica, artemida27, malami.91, amir, bumbum, ej_est lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka śliczna Zosia 😊 i Wszystkiego Najlepszego 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 12:36

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 15:25

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może wiecie jak zwiększyć kaloryczność posiłków maluchów ? Moja je tylko papki ...jakieś pomysły ?

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Sliczna Zosia ;) jak zobaczyłam że mala się tak podnosi to od razu kazalam mezowi lozeczko obnizyc na max ;) nie boisz sie ze wstanie? Ja mam od razu wizje ze wstanie i sie przechyli itd tylko nasza od razu na stopy chce wstawać...
    U nas z kataru przeszlo na gardlo i mala zachrypnieta:/ na domiar złego nasza pani dr wyjechala. Oj mam nadzieje ze się nie pogorszy....
    U nas tez nadal zebow nie ma ;)

Ja tez! I mialam racje bo tydzien później juz stala na nogach.

Ostatnio odpuscilam jej z jedzeniem; widze ze dla niej to ciagle zabawa, nie lubi byc karmiona lyzeczka wiec ok. Robimy sobie blw kilka razy dziennie, mam tone prania i szczesliwe dziecko ;)
    Wczoraj po obiedzie dostala kilka pokrojonych truskawek i malin, po łokcie byla w soku, cos tam zjadla sadzac po dzisiejszej kupce :-D Maz sie smial ze jeszcze po kąpieli raczki jej pachnialy truskawkami ;)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda tu masz przykłady pokarmów o dużej gęstości odżywczej i energetycznej:
    masło migdałowe
    pasta tahini
    sezam
    nasiona chia
    orzechy
    kasza jaglana
    kasza quinoa
    amarantus
    łosoś
    wołowina
    jajka
    fasola
    soczewica
    suszone owoce
    karob
    awokado
    batat
    masło
    oliwa z oliwek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 13:36

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie może i ja spróbuje blw ale doświadczone mamy doradźcie mi jakie pokarmy na początek będą odpowiednie i jak dokładnie maja wyglądać żeby dziecko sobie poradziło 😩

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, jest masa blogów o BLW, polecam poczytać. Ta wiedza + Twoja intuicja i poradzicie sobie 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też postanowiłam ruszyć BLW, ale kurcze czekam aż mała usiądzie i coś czuję że sobie jeszcze poczekam...
    U nas dzisiaj i wczoraj 6 pobudek w nocy, no nie daje żyć ten berbeć 😑
    A czy któraś z Was próbowała zagęścić mleko kaszką manną? Chciałabym małej podać do mojego mleka kaszki i podczas pierwszego nocnego karmienia podmienić cyca na butle. Już raz udało mi się tak z wodą zrobić. Ale czy kaszką się nie zadławi? Mam na myśli nie gęstą tylko taką troszkę zagęstnioną... Ale czy to dobry pomysł w ogóle 🤷🏻‍♀️

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, możesz małą trzymać na kolanach a na stole położyć tacę z jedzeniem. Ja tak robię. Chociaż czasem sadzam też w krzesełku mimo że sam nie siada. Fizjoterapeuci pozwalają sadzać na czas posiłku, jeśli już ładnie trzyma się w pozycji siedzącej.

Ale ta kaszka to żeby lepiej przybierała czy lepiej spała? 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 15:30

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Bumbum, możesz małą trzymać na kolanach a na stole położyć tacę z jedzeniem. Ja tak robię. Chociaż czasem sadzam też w krzesełku mimo że sam nie siada. Fizjoterapeuci pozwalają sadzać na czas posiłku, jeśli już ładnie trzyma się w pozycji siedzącej.

Ale ta kaszka to żeby lepiej przybierała czy lepiej spała? 🙂
    Chce żeby przybierała, a jako że po świadomości nie chce butli to muszę w nocy. Za dwa tygodnie kontrola wagi i kombinuję jak mogę. No ale jak na dłużej zaśnie to nie obrażę się :D

malami.91 lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec dobrego @ się rozkręca,🤪 6 dni po owu ? 🤔

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica nie zazdroszczę :P

Właśnie zamontowalismy barierę na schodach niestety mamy tak inteligentny projekt domu że do salonu mamy dwa schodki😂 które teraz okazały się moja zmora, oczywiście panicz niezadowolony z ograniczenia wolności a ja chociaż będę mogła spokojnie zjeść jak on się bawi a tak oczywiście tylko się czolgal do tych schodkow

‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ