Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie częste pobudki ale co ile to nie nie wiem 😉 bo usypiam z nim na sobie ale myśle ze co ok 2 godz a może krócej? Mhmm muszę spróbować z ciekawości zarejestrować o której wstaje w nocy i ile razy
Mam pytanie o zabezpieczenie mieszkanka przed maluchem, kontakty, bramka na schody itd . gdzie kupowalyscie? -
Od kilku dni moj synek mnie wola 🥰 jest to w momentach jak już bardzo chce żeby go wziasc na ręce głównie jak jest w kojcu a już nie chce albo w bujaczku ale dzisiaj nawet jak siedział u taty a był zmęczony i głodny i wola na mnie „Emme” prawie jak mama 😁 mówi to bardzo wyraźnie i naprawdę chodzi mu wtedy abym ja przyszła i go podniosła 🥰 to takie słodkie. A jeszcze zawsze mówi to z takim żalem płaczącym wołającym o pomoc głosikiem ze jak tylko usłyszę „emme” to od razu lecę do niego 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 09:10
-
malami.91 wrote:Eh już drugą noc z rzędu mały tak się kręci, że mam ochotę go eksmitować. Nie wiem o chodzi. Łapie pierś, pociągnie dwa razy, odsysa się, odwraca i za chwilę znowu to samo i tak pół nocy.
Paulinka zdrowia i gratulacje - fajnie jest słyszeć mamamój tylko gada po swojemu.
-
Ale chyba łobuz zaczyna wykorzystywać i zaczyna coraz częściej wołać „emme” 😏 bo wie ze jak tylko to usłyszę to lecę i biorę go na ręce bo mi go tsk żal i jak pomyśle ze mnie wola to po prostu nie umiem inaczej 🤷♀️
Bawił się w kojcu, maz pracował na laptopie ja byłam w łazience, tylko wyszłam z łazienki zobaczył mnie i zaczął smutno wołać „emme”
No i jeszcze pierwszy raz walnął mocno główka o framugę od drzwi, pełzał po ziemi mąż patrzył na niego, ja sobie jadłam i miała być podmianka ale mowię ze ide umyć ręce do łazienki a mąż poszedł do kuchni, Maksiu za mną i nie trafił w drzwi 🤷♀️
Był płacz ok 3sek, opernicz dla taty jak na niego patrzył ze mówiłam ze jeszcze ręce umyje i czerwony ślad na czole nad brwią zobaczymy czy będzie guz 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 11:38
-
nick nieaktualny
-
Lutyska wrote:Sliczna Zosia
jak zobaczyłam że mala się tak podnosi to od razu kazalam mezowi lozeczko obnizyc na max
nie boisz sie ze wstanie? Ja mam od razu wizje ze wstanie i sie przechyli itd tylko nasza od razu na stopy chce wstawać...
U nas z kataru przeszlo na gardlo i mala zachrypnieta:/ na domiar złego nasza pani dr wyjechala. Oj mam nadzieje ze się nie pogorszy....
U nas tez nadal zebow nie ma
Ja tez! I mialam racje bo tydzien później juz stala na nogach.
Ostatnio odpuscilam jej z jedzeniem; widze ze dla niej to ciagle zabawa, nie lubi byc karmiona lyzeczka wiec ok. Robimy sobie blw kilka razy dziennie, mam tone prania i szczesliwe dziecko
Wczoraj po obiedzie dostala kilka pokrojonych truskawek i malin, po łokcie byla w soku, cos tam zjadla sadzac po dzisiejszej kupceMaz sie smial ze jeszcze po kąpieli raczki jej pachnialy truskawkami
-
Ruda tu masz przykłady pokarmów o dużej gęstości odżywczej i energetycznej:
masło migdałowe
pasta tahini
sezam
nasiona chia
orzechy
kasza jaglana
kasza quinoa
amarantus
łosoś
wołowina
jajka
fasola
soczewica
suszone owoce
karob
awokado
batat
masło
oliwa z oliwekWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 13:36
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja też postanowiłam ruszyć BLW, ale kurcze czekam aż mała usiądzie i coś czuję że sobie jeszcze poczekam...
U nas dzisiaj i wczoraj 6 pobudek w nocy, no nie daje żyć ten berbeć 😑
A czy któraś z Was próbowała zagęścić mleko kaszką manną? Chciałabym małej podać do mojego mleka kaszki i podczas pierwszego nocnego karmienia podmienić cyca na butle. Już raz udało mi się tak z wodą zrobić. Ale czy kaszką się nie zadławi? Mam na myśli nie gęstą tylko taką troszkę zagęstnioną... Ale czy to dobry pomysł w ogóle 🤷🏻♀️ -
Bumbum, możesz małą trzymać na kolanach a na stole położyć tacę z jedzeniem. Ja tak robię. Chociaż czasem sadzam też w krzesełku mimo że sam nie siada. Fizjoterapeuci pozwalają sadzać na czas posiłku, jeśli już ładnie trzyma się w pozycji siedzącej.
Ale ta kaszka to żeby lepiej przybierała czy lepiej spała? 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 15:30
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
malami.91 wrote:Bumbum, możesz małą trzymać na kolanach a na stole położyć tacę z jedzeniem. Ja tak robię. Chociaż czasem sadzam też w krzesełku mimo że sam nie siada. Fizjoterapeuci pozwalają sadzać na czas posiłku, jeśli już ładnie trzyma się w pozycji siedzącej.
Ale ta kaszka to żeby lepiej przybierała czy lepiej spała? 🙂malami.91 lubi tę wiadomość
-
Symbolica nie zazdroszczę
Właśnie zamontowalismy barierę na schodach niestety mamy tak inteligentny projekt domu że do salonu mamy dwa schodki😂 które teraz okazały się moja zmora, oczywiście panicz niezadowolony z ograniczenia wolności a ja chociaż będę mogła spokojnie zjeść jak on się bawi a tak oczywiście tylko się czolgal do tych schodkow