Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
bumbum wrote:Jakiej temperatury dajecie obiadki bobaskom?
Nigdy nie mierzyłam temperatury, robię to na czuja. Próbuję i jeśli mnie nie parzy, ani nie jest zimne to daję. Można powiedzieć, że lekko podgrzane 🙂.
Mój mały zaczął dziś robić "papa" 🙂. Uczyłam i uczyłam, w końcu ogarnął. Ogólnie zaczął po nas powtarzać niektóre czynności, pełzanie coraz lepiej mu idzie, no skok rozwojowy jak nic 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2019, 19:14
ej_est, bumbum, artemida27 lubią tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Bumbum ok 40* - mam łyżeczkę zmieniającą kolor i jak zaczyna zmieniać na swój normalny tzn, że nie oparzy go.
Malami Gratulacje. Mój od kilku dni też ogarnia papa i piąteczka. Za to pełzać nie zamierza bo po co..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2019, 21:59
bumbum lubi tę wiadomość
-
Jutro w biedzi dady soft za 19,99/pakę. W rossmanie super tanio pantsy do jutra za 0,62/szt.
Wczoraj noc u nas ciężka, mała budziła się z płaczem, nie mogła zasnąć, dopiero na rękach po długim noszeniu. Dzisiaj na szczęście zasnęła szybciej, od razu daliśmy bobodent, zobaczymy co dalej. -
Hej dziewczyny.. podczytywałam Was... zgubiłam hasło do konta i dopiero je odzyskałam. Super wasze dzieciaki się rozwijają. Mój synek na 7msc stanął w łóżeczku, siada, pełza i zdarza mu się troszkę przejść na czworaka.. Mieliśmy zanizone mięśnie brzuszka i po tym jak to rehabilitowałam tak się bujnął, że boję się, że zaraz zacznie już chodzić.. Mamy dwa ząbki na dole i teraz wychodzą 4 na górze, noce ciężkie.. budzi się nadal 2 razy na jedzonko i po tym jest 40 minut noszenia.. Młody ma refluks, więc podajemy zagęszczane mleczko, co do zupek itp to nie za bardzo chce jeść.. Pozdrawiam kochane i zdrówka dla bąbelków!!!
symbolica, malami.91, magdaaa88, baranosia, bumbum, ej_est lubią tę wiadomość
-
Nie wiem czy u małego nie pojawił się katar. Jeszcze nigdy nie miał 😔 niby oddycha przez nos, jak je nie musi się odrywać, czyscilismy mu nosek i raczej nic tam nie ma, ale w nocy charczał i teraz tez czasem to słyszę.
Zamówiłam wizytę domowa, nie chce iść do przychodni nawet nie mam pewności czy ma ten katar a złapie w tym okresie coś innego w siedlisku chorob 🤷♀️
Mąż podjedzie do apteki po inhalator i maść majerankowa ponoć pod nosek się smaruje
Z samym katarem chyba powinno się chodzić na spacery? Muszę lekarza zapytać
A tak z milszych rzeczy wczoraj byliśmy u siostry i mały zaczął kombinować z raczkowanie zrobił nawet kilka kroków 🥰
I dostał od babci wilczka z Lidla 😏 ale się ucieszyłmalami.91 lubi tę wiadomość
-
Kurcze nie wiem czy już w skok wchodzimy czy to zeby ale od wczoraj każde usypianie to mega walka i w większości przypadków kończy się poważna histerią. Ręce mi już odpadają od tej walki bo jak tylko zaczynają mu się oczy przymtkac to się zaczyna wyginac i wrzeszczy
-
U nas tez noce masakra. Wcześniej budziła się co ok 5 h a teraz co 3 godziny. Na dodatek czasami budzi się o 2 w nocy i nie chce spać i usypia dopiero po 2 godzinach... Jak czytam, że niektóre dzieci w tym wieku przesypiają całe noce to się zastanawiam jak to możliwe.
-
nick nieaktualnyI nas dziś na szczęście wyjątkowo super noc. Obudziła się na papu tylko o 24 i potem o 5 no wyspalam się jak nigdy. W dodatku po każdym karmieniu wracała do łóżeczka wiec dodatkowo było mi wygodnie 😄
Nie wiem czego to zasługa czy tego, ze w końcu przebiły nam się te górne zęby wszystkie w weekend (mamy już 6 zębów) chociaż w ciągu dnia była bardzo marudna i płakała przy usypianiu nie umiała zasnąć wiec podałam jej ibuprofen na noc i może to jego zasługa 🤔 -
Ej_est, u nas też 6 🙂 + dwa kolejne w drodze. Kiedyś spróbowałam z paracetamolem na noc, ale to nic nie zmieniło. Z tym że mój zasypia bez problemu, tylko budzi się często. Nie ma żadnego płaczu ani nic takiego. Bardziej marudny bywa w dzień.
ej_est lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
nick nieaktualnymalami.91 wrote:Ej_est, u nas też 6 🙂 + dwa kolejne w drodze. Kiedyś spróbowałam z paracetamolem na noc, ale to nic nie zmieniło. Z tym że mój zasypia bez problemu, tylko budzi się często. Nie ma żadnego płaczu ani nic takiego. Bardziej marudny bywa w dzień.
Taaa ja teraz tez tylko czekam aż zaczną wychodzić dolne dwójki 😂
Ja właśnie pare razy za rada pediatry próbowałam podać paracetamol na noc, ale nie widziałam różnicy dlatego wczoraj zdecydowałam się na ibuprom i noc mieliśmy super, ale tak jak pisałam mogło to być od lekarstwa a mógł to tez być zwykły zbieg okoliczności bo ogólnie od rana jest dalej marudna 😅
Nasza mała od kilku dni intensywnie ćwiczy siadanie i idzie jej coraz lepiej 💪 no i stawanie u nas tez się zaczęło. Łóżeczko musiał mąż obniżyć bo zaczęła się podnosić i stawać na nóżki. Ale to akurat nie wiem czy mnie cieszy bo nie wiem czy to nie za szybko 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 10:10
-
nick nieaktualnybaranosia wrote:Wow 6zębów?! U nas nadal brak
No idą jak burza te zęby u niej. Teraz gorne dwójki i jedynki szły jej naraz. Kiedyś znajoma mi opowiadała, ze jej syn jak miał pół roku to miał już 6 zębów. Moje starszaki miały wtedy pół roku i miały dwa zęby i pamietam jak mnie to wtedy zszokowało i nie mogłam zrozumieć „jak pół roku i 6 zębów jak to możliwe” haha a teraz mam to samo z moja mała 😂. Mam nadzieje, ze teraz dadzą nam trochę dychnac te zęby 🙈 błagam 🤞baranosia lubi tę wiadomość
-
Moj tez maruda przez zeby, ostatnio zaciska ustka i np podplakuje żali się
Zastanawiam się i lekarz tez mówią ze tak może być, ze ten katar to od zębów
Kataru praktycznie nie ma, aspiratitem po nocy coś wyszło przezroczyste ale pewnie bardziej woda morska ale potem czyscilismy i już nic nie było. Przez nos oddycha normalnie bo teraz ma zasłonięta buzie i oddycha noskiem.
Był lekarz, Maksiu cieszył się do niego jak nie wiem co piszczał gadał 😆
osłuchowo czysto, przepisał czyszczenie noska woda morska i odciąganie, nasivin baby, tantum verde na gardło, nie wiem co widział bo Maksiu nie chciał otworzyć buzi, i pelafen baby.
Ogólnie apetyty ma, radosny jest, marudzenie na poziomie normalnym czyli zabkowym 😆
Coś tam kichnie ale on codziennie zawsze kicha 🤷♀️
Lekarz mówi ze mały katarek jest żeby poobserwować i jak przez 2 dni wporzadku gorączki nie będzie, nic się nie rozwinie to można wychodzić na spacery,
Odradził inhalacje ze zwiększyłoby to katarek ktory zaczął by po gardle schodzić, póki katarek mały rzadki tylko czyszczenie i ten nasivin na obkurczeniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 10:29