Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas z kolei o 8 jest śniadanko zazwyczaj kaszka z owocem albo jogurt naturalny z owocem, dziś testowalismy serek bieluch i między 12 a 13 obiadek , popołudniu staram się nie dawać owoców bo jeszcze mały ma refluks a ponoć owoce go nasilaja. Swoją drogą myślałam że koło pół roku te ulewania miną, jest mniej są dni że nie ulewa wcale ale później wraca ze zdwojoną siła i jak tylko zje mleko to ciągle zostawia za sobą ślady na podłodze
-
amir wrote:U nas z kolei o 8 jest śniadanko zazwyczaj kaszka z owocem albo jogurt naturalny z owocem, dziś testowalismy serek bieluch i między 12 a 13 obiadek , popołudniu staram się nie dawać owoców bo jeszcze mały ma refluks a ponoć owoce go nasilaja. Swoją drogą myślałam że koło pół roku te ulewania miną, jest mniej są dni że nie ulewa wcale ale później wraca ze zdwojoną siła i jak tylko zje mleko to ciągle zostawia za sobą ślady na podłodze
Dlatego ja mojemu zagęszczam mleczko..ale dzis to jest jakaś katastrofa, totalnie nic nie chce jeść.. jeśli chodzi o zupki i deserki to cud by musiał być żeby zjadł chociaż, połowę.. już nie wiem co mam robić, wydaje mi się, że to przez zęby.. sama nie wiem -
Karola94c wrote:Dlatego ja mojemu zagęszczam mleczko..ale dzis to jest jakaś katastrofa, totalnie nic nie chce jeść.. jeśli chodzi o zupki i deserki to cud by musiał być żeby zjadł chociaż, połowę.. już nie wiem co mam robić, wydaje mi się, że to przez zęby.. sama nie wiem
A karmisz piersią? Jak podajesz? Chociaż średnio mi się podoba to rozwiazanie bo ten nutriton to delikatnie mówiąc nic zdrowego- maltodekstryna i mączka chleba świętojańskiego.. No i dodatkowe kalorie których mój mały akurat nie potrzebuje -
amir wrote:A karmisz piersią? Jak podajesz? Chociaż średnio mi się podoba to rozwiazanie bo ten nutriton to delikatnie mówiąc nic zdrowego- maltodekstryna i mączka chleba świętojańskiego.. No i dodatkowe kalorie których mój mały akurat nie potrzebuje
no my na modyfikowanym. Ja ogólnie miałam problem z małym bo on mi nie przybierał na wadze... także szukaliśmy powodów i wyszło, że to przez ulewanie, dlatego zagęszczam. -
nick nieaktualny
-
Lutyska, mój tak samo, nie da się zjeść spokojnie w jego towarzystwie, musi coś dostać do łapki - czasem tylko poliże albo rozgniecie, nie żeby wszystko zjadał 😋.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 21:22
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja mam cześć zabawek po siostrzencu, kupiłam 1 raz używana zabawkę, dużego misia kubusia Puchatka używanego i wyprałam w długim programie 😉 był w bardzo dobrym stanie myślałam ze nowy jest na początku 😉
A mam pytanie do mam maluchów z ząbkami myjecie juz zabki?
-
My też myjemy, mamy dwa dolne ząbki. Kupiłam szczoteczkę Jordana dla niemowląt i elmex (od. 1. ząbka). Myjemy raz dziennie wieczorem (wg tego co na paście napisali), chociaż gdzieniegdzie jest napisane, żeby myć dwa razy dziennie i się zastanawiam czy nie myć jeszcze rano.
-
Bumbum można od pierwszego ząbka Elmexem myć 2xdziennie bo tam jest tak mała dawka fluoru że nie zaszkodzi (w ilości ziarenka ryżu między włosie). My myjemy jak nie zapomnę rano 2xdziennie. Na razie używam tej silikonowej na palec póki nie wyrosły jeszcze w całości.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 21:57
-
nick nieaktualny
-
baranosia wrote:Jeny widzę że u Was to już tyle dań dzieci jedzą co dorośli!
My póki co tylko obiadek. Niedługo może dołączę kaszkę z owocem lub jogurt.
Mała niestety chorawłaśnie wróciłam od lekarza i mamy antybiotyk
Nie martw się moj ledwo co je 😉 teraz przez zęby w ogóle zaciska usta 😞
Ojejku co się stało?
My mamy niby katarek ale w sumie praktycznie go nie ma, oddycha przez nos, wydaje mi się ze to jednak przez zęby ale dzisiaj jeszcze siedzimy w domu wg zaleceń lekarza czy nic się nie rozwinie