Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała ma kaszel i strasznie rzęzi
no niestety jak miała niecałe 3tyg to miała zapalenie płuc, potem zapalenie oskrzeli i teraz znowu antybiotyk
nie mam na to wpływu. Starszak chodzi do przedszkola, my wychodzimy, a wirusy są wszędzie
Tak wiem że są różnice w wieku i przez to inaczej idzie rozszerzanie diety. Moja praktycznie jest najmłodsza bo z 26.02 więc i z rozszerzaniem jesteśmy w tyleWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 12:09
-
U nas kaszki nie smakują za to jogurt naturalny tak.
Noce teraz to istny Meksyk. W ogóle spanie Małej. Dzisiaj w nocy 3h od 1 do 4 ziewała, spała po 10 min o się wiercila. Nawet do naszego łóżka nie dała się odłożyć, nawet na mnie. Nie wiem co jej jest od tych 3 dni. Bo nie płacze tylko się wierci okropnie. Turla po całym łóżku, aż w końcu wstaje na czworaka albo siada i się żali. Jakby zasnąć nie mogła.
Od paru dni u nas hitem są tubki. Zje wszystko z tubki. Sama ładnie ciągnie.
Migotka jak Twoje kpi? U mnie ciężko, odkąd Mała zasuwa, wspina się itp. Już pare razy ratowałam się mrożonkami swoimi. Jeszcze ściągam, chociaż ostatnio z 850 ml to bliżej 750 ml... Mała wszystko wypija. Potrafi zjeść butelkę mleka tubkę i popić mlekiem. Wczoraj na wadze było 9,02 kg.
Edit: my nadal bezzębne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 13:01
-
Do nas przyjechała dzisiaj moja mama ale mały się cieszy 😄 na macie mnie olewa i do babci cały czas i zaczepia ja żeby go podniosła bawiła się z nim 😆 Jak moja mama zeszła na dol zadzwonić i ja zostałam z nim na macie i usłyszał głos babci to popelznal do schodów i czekał 🤷♀️
amir, symbolica lubią tę wiadomość
-
My juz druga niedziele z rzędu testujemy ryby. Zrobilam jej lososia na parze i troche zjadla.
Chciala nawet wiecej ale balismy sie na poczatek za duzo jej dawac.
Z jedzeniem jest lepiej, zebow dalej nie ma. Coraz wiecej chodzi przy meblach. Jak ma dobra motywacje to przejdzie od jednego konca lozka do drugiego.
Wczoraj nawet postanowila puścić sie calkiem, oczywiscie skonczylo sie upadkiem.
Gada po swojemy, bawi sie w akuku i w sumie tyle. Nie chce podawac reki, robić papa, klaskac itd.
Smiejemy sie z mezem ze Agatka stawia mocno na rozwoj fizyczny i tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 16:20
symbolica lubi tę wiadomość
-
Paulina9191 jak słodko
do nas za tydzień przyjeżdżają moi rodzice
mąż "skacze" z radości ;p
Moja już raczkuje i siada nawet wstaje ale bardzo brzydko układa stopywiec jej na to nie pozwalam za często...
Zębów dalej brakWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 17:44
-
Moj coś tez zaczyna raczkować ale dopiero początki 😉 za to do perfekcji ma opanowanie pełzanie i ciekawe czy będzie czuł potrzebę raczkowania w takim razie no bo przemieszacza się bardzo szybko i każda odległość w mieszkaniu pokona
I tak staje na stopach z pozycji brzusznej taki mostek jakby robi
Ruda fajnie zawsze to towarzystwo pomoc 😊 a na ile przyjeżdzają Twoi rodzice? -
Mój też nie chce jeść obiadów, za to na otwocki aż się trzęsie.
Robi brawo, pelza ale. Ie siada sam, nie raczkuje za to dyskutuje, warczy, chrzaka, ale uśmiechy i zaczepia wszystkichjak się śmieje to on też zarz tak śmiesznie w głos się śmieję.
Dalej zakochany w siostrze po uszy...
Natomiast Blanka ma jakiś kryzys czy nie wiem co, ostatnio nie dajemy z nią rady, o wszystko płacz, wymuszenie.. Tragedia...
Im więcej dostaje tym więcej chce... -
ruda90 wrote:Tylko na 2 dni
Ale cieszę się bo nie będę sama siedzieć
Ja tez bardzo lubię jak mama przyjeżdża do nas posiedzieć czy ja do rodzicow 😊
Mamy blisko ale rodzice pracują, mama nie na cały etat ale w wolne dni zajmowała się siostrzeńcem ktory teraz poszedł do przedszkola wiec częściej będzie do mnie przyjeżdżać 😊 -
Cześć Dziewczyny
Znowu mam zaległości
Próbowałam trochę nadrobić ale udało mi się przeczytać ze 3 strony tylko
Jej, współczuję chorób... Oby szybko dzieciaczki wyzdrowiały. U nas ostatnio też coś się przyplątało bo Mała wogóle nie chce jeść, jest marudna, często robi kupki a w ubieglym tygodniu nawet ze 2 razy wymiotowala. Lekarka mówi, ze albo od tych górnych jedynek albo rotawirus (jest zaszczepiona więc lekki przebieg).
Papatka, Twoje ilosci nie sa złe. Mam podobnie. Jeszcze ciągnę to kpi ale juz widzę koniec. Zrezygnowalam z sesji w ciagu nocy. Robie tylko 4x na dobe. Tylko u mnie ze wzgledu na zastoje sesja trwa ok godzine... Musze masowac, rozgrzewac kazdy cycek z osobna i w trakcie odciagania manewrowac lejkiem więc odciaganie podwojnym wogole odpada. A dzieciak coraz bardziej wymagającyProbuje siadać i wstawać. Bardzo szybko raczkuje, szczegolnie jak upatrzy coś czego nie może ruszać
Ile Ty robisz teraz sesji?
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Migotka ja robię minimum 6 sesji w ciągi dnia - 6 12 15 18 21 plus jedna gdzieś dodatkowo jak coś mi się obsunie lub Mała wcześniej zaśnie. W nocy tez mi się zdarza jak nie chce piersi
Mojemu Mężowi wczoraj rower ukradli spod pracyWarszawa Inflancka
-
U nas też dziś noc bardzo kiepska wstawal co godzinę.. Jeszcze mamy wizytę w przychodni o 9 chciałam położyć na drzemke cbociaz z pół h bo ledwo na oczy patrzy ale oczywiście robi wszystko żeby nie zasnąć.. Dajcie mi cierpliwości, pewnie u lekarza będzie mega ryk bo zmęczony a sama jadę bo mąż wyjechał służbowo
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJak czytam co wasze dzieciaki jedzą i co im gotujecie to normalnie czuje ścisk w żołądku bo u nas rozszerzanie diety praktycznie nie istnieje. Przez to, ze mała nie chce za bardzo jeść to czuje się zniechęcona i są dni, ze nic jej nie proponuje. A my już prawie 7 miesięcy powinnismy być już dalej z tym rozszerzaniem, a my dalej w lesie.
Obiadków nie chce jeść, owoce tez średnio o kaszkach to nawet nie wspominając bo tym pluje. Czasem zje chleba z masłem i chrupka kukurydzianego 🙈 -
No to 10 kg pękło heh dokładnie mały waży 10.3 i ma 76 cm ale spowolnił na szczęście 600 g przybrał w 1.5 miesiaca
mam nadzieję że ta tendencja się utrzyma bo juz mi ręce odmawiają posłuszeństwa. No i mimo braku drzemki nie awantyrowal się u lekarza. Żelazo mamy utrzymać jeszcze ten miesiąc i koniec
malami.91 lubi tę wiadomość