WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kawałkami problem to na pewno mam ja 😁🤷‍♀️ A czy Maksiu to nie wiem 🤔 kiedyś kawałek banana dostal i odłamał dziąsłami kawałek i walczył z nim żeby się o pozbyć i wypluł ale na moje oko to chyba ładnie sobie poradził chociaż sama nie wiem bo ja mialam stan przed zawałowy

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie czym najczęściej zadławiają się dzieci? Tym co ma kształt przełyku i może utknąć czyli właśnie marchewka jest chyba na pierwszym miejscu.. banan wydaje się ok bo miękki ale wiadomo pod kontrolą naszą jedzą.

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj jakiś dzień osiągnięć 😀
    Zaczęła samodzielnie siadać. Od jakiegoś czasu ćwiczyła intensywnie no i się udało w końcu 💪 A jak usiadła raz to potem robiła to jak zawodowiec 😄. Dziwnie mi się patrzyło na moje dziecko bawiące się na macie na siedząco. Łezka mi się zakręciła w oku 🙈
    Do tego doszło nam wstawanie przy wszystkim co się da. Skubana jak tylko może się czegoś złapać to od razu próbuje przy tym wstawać i potem stoi jeszcze tak niepewnie, buja tym kuperkiem na prawo i lewo, a ja tylko drze żeby nie poleciała jak długa do tylu.
    No i chyba całkowicie zrezygnowała z pełzania na rzecz raczkowania.
    I małe postępy w jedzeniu. Jak pisałam zjadła dziś pół słoiczka zupki, potem ode mnie z talerza całego ziemniaka z masełkiem, potem dostała mango i banana, a na wieczór zjadła jeszcze pare łyżeczek jogurtu naturalnego 😀

Tyle się działo jednego dnia 😂 chyba jakiś skok miała czy coś. Jestem mega dumna z tego mojego małego szkraba 😊

symbolica, bumbum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się strasznie boje zakrztuszenia. Jeszcze mi się nigdy żadne dziecko nie zakrztusilo i co jakiś czas oglądam sobie jakieś materiały na ten temat jak postępować w razie wu, ale ja to panikara jestem i na bank byłoby mi ciężko zachować zimna krew i trzeźwe myślenie 😖

• symbolica Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejest zapisz sobie tę datę w kalendarzu :-) Gratulacje!

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Ja się strasznie boje zakrztuszenia. Jeszcze mi się nigdy żadne dziecko nie zakrztusilo i co jakiś czas oglądam sobie jakieś materiały na ten temat jak postępować w razie wu, ale ja to panikara jestem i na bank byłoby mi ciężko zachować zimna krew i trzeźwe myślenie 😖

Ja mam to samo !!!

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est gratulacje !!! Już się nie mogę doczekać takiego widoku 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyszedł ząbek. Pierwszy. Prawa dolna jedynka- na razie czuje pod palcem ze jest igiełką,a zobaczyć ciężko bo albo ma język tak ułożony albo nie chce otworzyć buźki. Ogólnie ta noc była najgorsza, płacz straszny dentonix mało co pomagał paracetamol pomógł na dwie h. Potem od 1 w nocy do godzinę musiałam brać ja na ręce i bujać bo budziła się z płaczem strasznym...

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,no ja nie wiem co robić... Juz poza tym, że jeść Mała nie chce to i ze spaniem jest problem... Wczoraj w nocy usypiałam ją do 3:00! Darla sie pol nocy :-( Teraz kończę dojenie i tylko patrzę jak się zaraz rozbudzi :-( Niech te zęby jej szybciej urosną...
    U nas też był pierwszy taki konkretny długi siad ;-) Fajnie glowa jej sie kiwała, ona jest tak bardzo malutka a robi wszystko jak większe dzieci, wg mnie za wcześnie.

Papatka, łączę się w bólu :-( Oby szybko przeszło.
    Współczuję tej kradzieży, w Wawie to chyba wszyskim już rower ukradziono :-( No mi jeszcze nie, ale to tylko dlatego, ze tu go nie miałam ;-)

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • amir Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh apropo zakrztuszeń my byliśmy wczoraj na sorze.. Chociaż sprawa dosyć nieocztwista sama nie wiem co o tym myśleć może wy doradzicie

Popołudniu mały jadl kaszke pozniej- moja głupota wiem.. jadłam jabłko i dałam mu trochę skrobnąć z kawałka ale pilnowalam co robi podczas jedzenia, było wszystko ok popil woda i puściłam go na mate no i za chwilę zaczęło się pokaslywanie ciągle taki suchy kaszelek.. Pojechaliśmy Do szpitala obok nas ale tam tylko izba przyjęć i nocna opieka, lekarka niby osłuchala ale kazała na sor.. W między czasie jak w foteliku siedział to mu to przeszło więc wróciliśmy do domu poobserwowac ale niestety pozbawił się chwilę na brzuszku i od nowa więc ruszyliśmy na sor. Zrobili przeswietlenie nic nie wyszło więc odesłali do domu, tam może zakaslal ze 2-3x po drodze do domu nam zasnął a w nocy się nic nie działo. Rano wstał i niestety dalej pokasluje :( i już świruje bo sama nie wiem czy jemu coś gdzieś z tego jabłka jednak utknęło czy to zbieg okoliczności że ten kaszel się pojawił niedługo po jedzeniu a jego bierze po prostu jakaś infekcja :/

Zasnął teraz zobaczymy co będzie po drzemce, nie chce go narazić na jakieś niepotrzebne badania ale martwię się strasznie :(

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka gratulacje zabka 😊 !!

Migotka a ile cm ma twoje córeczka i ile wazy? Jak malutka się urodziła?

Amir współczuje stresu, kurcze sama nie wiem ale może to rzeczywiście kaszelek z początku infekcji? Teraz sezon chorobowy trwa. Poobserwuj spokojnie i nie martw się

961l20mmezoojidp.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Migotka za współczucie. Czuje się do dupy z ta kradzieżą. Zwłaszcza ze rower był przypięty (tak samo od 3 lat). Obok kawiarnie i bistra, ludzie na papierosie a i tak ktoś się nie bal podszedł i ukradł ;/...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Dzięki Migotka za współczucie. Czuje się do dupy z ta kradzieżą. Zwłaszcza ze rower był przypięty (tak samo od 3 lat). Obok kawiarnie i bistra, ludzie na papierosie a i tak ktoś się nie bal podszedł i ukradł ;/...
    Papapatka a monitoring? Warto popytać w obiektach o to -moze gdzieś go uchwyci..

Migotka czemu ibuprofenu nie dałaś?on działo dużo dłużej niż paracetamol.. a jak widać małą musiało bardzo boleć..

Amir trudno coś doradzić, sama miałam.tak z małym i oczywiście każde kaszlnięcie to było pytanie czy to jednak coś poważniejszego... Nic mu nie było na szczęście.. nie ma co dramatyzować, za kilka dni.przejdż się do.pediatry osłuchać i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:45

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z ciucholandu z 2 pizamkami i sweterkiem dla Ali za całe 6 zł wszystko 😁😁😁

Amur Obserwuj pewnie to początki infekcji. Głową do góry :)

ej_est, symbolica lubią tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, pewnie to zabieg okoliczności. Trzymamy kciuki żeby się jakoś mocno nie rozwinęło.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir mysle, ze skoro zrobili prześwietlenie i nic nie wyszło to może to faktycznie tylko początek infekcji? 🤔 a nie zauważyłaś może ze bardziej się ślini? Może ząbki? Wtedy produkuje się więcej śliny ona ścieka i powoduje nieraz kaszel tak mi pediatra tłumaczyła kiedyś

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir ja bym jednak bardziej chorobę obstawiała

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolicza monitoring od razu zabezpieczony, będzie przekazany policji.

symbolica lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:

Współczuje, mojemu mężowi 2 lata temu tez ukradli z garażu 😞

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir tak sobie myśle moj jak jest zdrowy tez kaszle czasami i zawsze się śmieje i pytam go czy jest chory, a on dużo gaworzy piszczy i zdziera gardełko, czy ślina się zakrztusi itd

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1247 1248 1249 1250 1251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ