Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak często odkurzacie i myjecie podłogę? U nas w mieszkaniu w zastraszającym tempie zbiera się kurz. Mały to wszystko wyciera bodziakiem, non stop myję mu rączki, żeby nie wkładał brudnych do buzi. Posprzątam jednego dnia a na drugi już jest brudno, musiałabym chyba 2x dziennie myć wszystko 🤦.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja staram się chociaż odkurztc codziennie, myje podłogę co 2-3 dni ale i tak ciągle mały coś na rękach i ubranka zbiera także to jest syzyfowa praca
Paulina współczuję porannych przeżyć.. Teraz to trzeba mieć oczy do okoła głowy a i tak zawsze coś się stanie.. -
nick nieaktualnyruda90 wrote:Lutyska jak dobrze pamiętam zamawialas body z Reserved jak jakość ?
A widzisz zapomnialam napisac. Pierwszy chwyt szału nie zrobil,materiał wydawal sie cienki, po praniu lepsze w dotyku. Zamowilan 80 i niestety za duze na tego mojego chuderlaka i chyba wezme jeszcze 74 jak beda a 80 będą na pozniejpatrzalam na ceny w innych sklepach i szkoda kasy wydawac bo i tak mala po podlodze jezdzi na brzuchu nadal.
No ja odkurzam codziennie i tak jak piszecie niewiadomo skad ten syf sie bierzetzn ja wiem skad. Przy dwójce dzieci to okruszki sa norma,czasem i w ciagu dnia odkurzacz wyciagam bo mala wszystko do buzi wklada co znajdzie. Myje podloge 2 razy w tygodniu a czasem tylko raz w tyg, odkurzacz robi swoje i kurzu nie ma po nim
mam bezprzewodowy i naprawde jest swietny, wogole przy dzieciach
-
nick nieaktualnyNo a moje dziecko stwierdzilo ze bedzie przy wszystkim wstawac wiec u nas upadki co chwile chociaz juz co raz czesciej wychodza na tylek
Od wczoraj nic innego nie robi jak wstawianie przy kanapie. Nawet nakarmić jej sie nie da bo nie ma czasu.... -
A jeśli jesteśmy przy temacie sprzątania to jak myjecie naczynia dzieciaczków? Wyparzacie cały czas? Bo ja łyżeczki myję w zmywarce i w czasie podgrzewania słoiczków polewam wrzątkiem a miseczki z których je tylko w zmywarce. Ale koleżanka zwróciła mi uwagę na szkodliwość płynu do naczyń i tabletek do zmywarek i teraz nie wiem czy nie myć tych miseczek i łyżek samą wodą i wyparzać dłużej...
-
nick nieaktualny
-
Widzę że u Was też nocki się pogorszyły. U nas maka jak noworodek nawet 6 razy w nocy na cycusia się budzi. Nie wiem czy to nie efekt słabego rozszerzania diety. Mała je cały czas jak wróbelek.
Raczkuje bardzo szybko i wstaje przy wszystkim próbuje się puszczać o trzeba uważać na nią bo jeszcze słabo z równowagi.
-
O to ja też nie wyparzam miseczek itd. Mój to się chyba powoli będzie rozwijał i przy Waszych to dzidziuś nieraczkujący/niepełzający, o staniu nawet nie mówię.. otóż wychodzą nam dwójki górne więc ręce i wszystko wokół w buzi.. dziś dopiero zauważyłam, końcówkę jednej dwójki już widać na zewnątrz, a oba dziąsła mocno obrzęknięte. Idą w tej samej kolejności co siostry tylko ona je miała dopiero miesiąc później..
Ruda to małe te body zamówiłaś.. ja to bym brała minimum na teraz 80 (najchętniej 86) żeby chwile pochodził.. albo te nasze ubranka tak się skurczyły w praniu, bo nosi od jakiego juz czasu 80 rozmiar a ma ok 73cm wzrostu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 13:55
-
Ja myje w gorącej wodzie bez płynu co jakiś czas przelewam wrzątkiem.
Podłogi raz na tydzień myje i odkurzam, czasem przelecę salon jak widzę że brudno.
U nas mała ciągle ucieka na przedpokój i atakuje buty.
Od kilku dni nerwowo wkłada pięści do buzi, może ząbki będą szły. U nas póki co 0 zębów.