WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina teraz jest fajna promocja 5 sztuk za 40 zł też niby bawełna organiczna zamówiłam 74 zobaczymy co przyjdzie ;)

https://www.reserved.com/pl/pl/ws486-00x/babies-body-suit-multi

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Paulina teraz jest fajna promocja 5 sztuk za 40 zł też niby bawełna organiczna zamówiłam 74 zobaczymy co przyjdzie ;)

https://www.reserved.com/pl/pl/ws486-00x/babies-body-suit-multi

Dziękuje 😊

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko to raczej dziewczęce kolory 😉

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie te 2 różowe 😉 siostra jest w ciąży będzie dziewczynka najwyżej dla niej zostaną 😊

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak często odkurzacie i myjecie podłogę? U nas w mieszkaniu w zastraszającym tempie zbiera się kurz. Mały to wszystko wyciera bodziakiem, non stop myję mu rączki, żeby nie wkładał brudnych do buzi. Posprzątam jednego dnia a na drugi już jest brudno, musiałabym chyba 2x dziennie myć wszystko 🤦.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sprzatamy 2 razy w tygodniu. Mała ciągle biega na czworaka po podłodze ale co zrobić nie dam rady częściej... Doszłam do wniosku ze od kurzu się nie umiera ;) też nie chce jej tak chować sterylnie :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kurzu nie 😁. Ale a to jakieś włosy, a to jakieś paprochy...i wszystko do rączek przyklejone blee. Jak urzęduje na macie czy dywanie to jest ok, no ale niestety najbardziej lubi przebywać na panelach.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się chociaż odkurztc codziennie, myje podłogę co 2-3 dni ale i tak ciągle mały coś na rękach i ubranka zbiera także to jest syzyfowa praca :)

Paulina współczuję porannych przeżyć.. Teraz to trzeba mieć oczy do okoła głowy a i tak zawsze coś się stanie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Lutyska jak dobrze pamiętam zamawialas body z Reserved jak jakość ?

A widzisz zapomnialam napisac. Pierwszy chwyt szału nie zrobil,materiał wydawal sie cienki, po praniu lepsze w dotyku. Zamowilan 80 i niestety za duze na tego mojego chuderlaka i chyba wezme jeszcze 74 jak beda a 80 będą na pozniej ;) patrzalam na ceny w innych sklepach i szkoda kasy wydawac bo i tak mala po podlodze jezdzi na brzuchu nadal.
    No ja odkurzam codziennie i tak jak piszecie niewiadomo skad ten syf sie bierze ;) tzn ja wiem skad. Przy dwójce dzieci to okruszki sa norma,czasem i w ciagu dnia odkurzacz wyciagam bo mala wszystko do buzi wklada co znajdzie. Myje podloge 2 razy w tygodniu a czasem tylko raz w tyg, odkurzacz robi swoje i kurzu nie ma po nim ;) mam bezprzewodowy i naprawde jest swietny, wogole przy dzieciach ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a moje dziecko stwierdzilo ze bedzie przy wszystkim wstawac wiec u nas upadki co chwile chociaz juz co raz czesciej wychodza na tylek ;)
    Od wczoraj nic innego nie robi jak wstawianie przy kanapie. Nawet nakarmić jej sie nie da bo nie ma czasu....

• bumbum Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli jesteśmy przy temacie sprzątania to jak myjecie naczynia dzieciaczków? Wyparzacie cały czas? Bo ja łyżeczki myję w zmywarce i w czasie podgrzewania słoiczków polewam wrzątkiem a miseczki z których je tylko w zmywarce. Ale koleżanka zwróciła mi uwagę na szkodliwość płynu do naczyń i tabletek do zmywarek i teraz nie wiem czy nie myć tych miseczek i łyżek samą wodą i wyparzać dłużej...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myję normalnie wodą i płynem do mycia naczyń. Od czasu do czasu wyparzam.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Ja tak samo ;)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:

Ja tak samo ;)

• amir Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wyparzam przecież maluchy po podłodze smigaja wszystko i wkładają do buzi

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma tylko zakaz wstępu do łazienki ;) jak tam wejdzie to rączki do mycia :) takto tylko wieczorem jej przebywam :)

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że u Was też nocki się pogorszyły. U nas maka jak noworodek nawet 6 razy w nocy na cycusia się budzi. Nie wiem czy to nie efekt słabego rozszerzania diety. Mała je cały czas jak wróbelek.
    Raczkuje bardzo szybko i wstaje przy wszystkim próbuje się puszczać o trzeba uważać na nią bo jeszcze słabo z równowagi.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja też nie wyparzam miseczek itd. Mój to się chyba powoli będzie rozwijał i przy Waszych to dzidziuś nieraczkujący/niepełzający, o staniu nawet nie mówię.. otóż wychodzą nam dwójki górne więc ręce i wszystko wokół w buzi.. dziś dopiero zauważyłam, końcówkę jednej dwójki już widać na zewnątrz, a oba dziąsła mocno obrzęknięte. Idą w tej samej kolejności co siostry tylko ona je miała dopiero miesiąc później..

Ruda to małe te body zamówiłaś.. ja to bym brała minimum na teraz 80 (najchętniej 86) żeby chwile pochodził.. albo te nasze ubranka tak się skurczyły w praniu, bo nosi od jakiego juz czasu 80 rozmiar a ma ok 73cm wzrostu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 13:55

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala jest drobniutka:) narazie nosimy 68 :)

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myje w gorącej wodzie bez płynu co jakiś czas przelewam wrzątkiem.
    Podłogi raz na tydzień myje i odkurzam, czasem przelecę salon jak widzę że brudno.
    U nas mała ciągle ucieka na przedpokój i atakuje buty.
    Od kilku dni nerwowo wkłada pięści do buzi, może ząbki będą szły. U nas póki co 0 zębów.

‹‹ 1249 1250 1251 1252 1253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ