WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, u nas telefon, pilot, moje okulary to są rzeczy za którymi mały podąża jak błyskawica 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 07:16

artemida27 lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Paulina, o której on Ci wstaje, że zdąży mieć 4 drzemki? U nas ledwo czasem uda się, żeby były 3 😋.

Wstaje ok 6-7 (czasem zdąży się przed 8) a idzie spać ok 18-19.30 i zazwyczaj jego drzemka trwa 40-50min, czasem ponad godzinę. Wczoraj np miał 2 długie drzemki po ok półtorej godziny i jedna krótka na spacerze 30min

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji przepaskudnej pogody moje dziecko postanowiło mnie obudzić już o 5.50 (już nie pamietam kiedy wstał przed 6) ... ciemno, deszcz ....
    Pobawił się chwile zrobił kupe zjadł i stwierdził ze idzie spać 🤷‍♀️ A ja myśle co robić w tak paskudna pogodę, mieliśmy iść na plac kupić jakieś składniki na obiad, wędlinę, pieczywo ... oby przestało padać 😒 chociaż narazie się nie zapowiada

Czy któraś na zyrafke sophie? Pękła mam od boku wzdłuż i zastanawiam się czy wysyłać na gwarancji? Jest sens?

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    U nas sa albo 2 drzemki (jedna 1,5 godziny a druga godzinna) albo 3 po okolo 40 minut.

Z racji tego ze na pierwsza drzemke idzie juz o 8 to kolo 9 wiem jak bedzie wygladal dzien :-D

My dzien zaczynamy przed 6. Dzis 5:40. Jak zyc.. ciemno, zimno, mgliscie a z lozeczka dobiegaja radosne piski i smiechy; wstawajcie, bawimy sie! Ja sie juz wyspalam :-D

Co do sprzatania to 3 razy w tygodniu myje podloge, staram sie odkurzac codziennie. Mala tez chodzi gdzie chce ( z wyjatkiem lazienki). Na poczatku probowalam zamykac drzwi od pokoju gdzie sie bawimy to siadala przed nimi i plakala żeby ja wypuscic.
    Jak wolam ja to najczesciej do mnie wraca ;) Dzis porwala pierwsza książeczkę. Ma sporo dziecięcych, uwielbia wywalac je z półki, codziennie czytamy, ogladamy i nawet przez kilka minut udaje mi sie ja zainteresowac.

Szaleje na widok telefonu. Jak chce cos sprawdzic to tak zeby nie widziala bo zaraz jest placz zeby jej dac. Nie moge z nikim pogadac.

Ale słodko powinno wyglądać to siedzenie przed drzwiami 😊

Ale fajniejsze reaguje jak ja wołasz

Moj tez szaleje na widok telefonu przy czym mogę rozmawiać czy coś sprawdzić ale jak położę gdzieś na jego wysokości np na macie to jak go zobaczy to pędzi do niego z piskiem w zastraszajacym tempie

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Artemida, u nas telefon, pilot, moje okulary to są rzeczy za którymi mały podąża jak błyskawica 😁.

Moj jeszcze kabelki 😉

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja bym wysłała bo to nie jest zabawką za 5zł.. w końcu to wina klejenia a nie dziecka..
    Co do pogody to ona nam dzisiaj chyba też pokrzyżuje plany. Weronika miała brać udział w biegu,ale jak tak będzie padać to jej nie puszczę.. mąż na szkolenie wybywa na weekend także też sama będę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 08:17

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:

No u nas pilot tez jest super :-D
    I jeszcze buty meza. Jak po powrocie z pracy zapomni schować do szafy to mała juz pędzi do nich.

Dzis pobudka o 5:20.

No i dziś mamy rocznicę :-D dokładnie 8 miesiecy temu ostatni raz spokojnie przespalam cala noc. Z tej okazji miedzy polnoca a 5:20 mala budziła sie jakies 6 razy.

Co najlepsze wlasnie zasnęła.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę tylko znaleść paragon na ta zyrafke i wysyłam. Moj nadal śpi 😊 i narazie chyba przestało padać 🤔 lubię jak jest tak chłodno fajnie się spaceruje ale żeby tylko nie padało.

Wczoraj i przedwczoraj była taka fajna pogoda chłodno ale słoneczko wychodziło 🥺

Poszlibyśmy na basen ale mąż jeszcze katar ma i coś tam kaszle od tego kataru 🤷‍♀️

Mhmm może odwiedziny moich rodzicow, wczoraj był światowy dzień zwierząt i kupiłam zabawkę dla swojego psa ktory oczywiście został z rodzicami

Dziewczyny mamy już październik, święta coraz bliżej 😊 pierwsze z naszymi maluchami.
    Jakieś pomysły na prezenty? Dla mężów, dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 08:06

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa kabelki, buty, stopy 😁.

U nas też dziś pobudka bardzo wcześnie - jakoś po 5. Dawno o tej porze nie wstaliśmy.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś 5 pobudek w nocy...😲😲😲
    Za oknem szarówka planów brak...
    Dla męża perfumy a dla Ali może jakieś klocki hmmm jeszcze nie wiem :)

U nas buty i telefon są na pierwszym miejscu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 08:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klocki sa fajne takie miekkie-silikonowe. Mam po synku i sa bezpieczne dla maluszkow ;) mala sie nimi czesto bawi, garnuszek na klocuszek tez jest fajny i u nas dlugo uzywany, tablety dla maluszkow niektore sa mega fajne i maja rozne funkcje uczace typu kolory,liczby,kształty. Ja akurat widzialam taki fajny to z FisherPrice ale inne firmy tez na pewno maja, fajna tez jest arka noego firmy Dumel dzieci ja bardzo lubia. To takie pomysly moze komus sie cos spodoba ;)
    Ja mam zabawki po synku i dla malej chyba kupie jakiegos misia interaktywnego typu szczeniaczek uczniaczek albo myszke minnie. A dla synka mam juz psi patrol bo to lubi
    Dla swoich dzieci to zawsze mam duzo pomyslow, nigdy nie wiem co meza bratankom,w tym 1 chrzesniak. Oni maja wszystkie nowosci zabawkowe od razu w domu a z ubran sie nie beda cieszyc...

• amir Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usnal jakoś po 21 a ja zaraz za nim bo już byłam padnięta, chciał oczywiście już o 6 wstawać ale na szczęście mąż go jeszcze dobujal i wstalismy o 7 a teraz już ma pierwsza drzemke.

Co do drzemek próba przedstawienia na 3 skończyła się tylko tym że reagował histerią na każde usypianie więc znowu mamy dwie i chociaż się nie wyrywa. Także pierwsza mamy o 9 i trwa ok 1.5h i druga tak ok 14 i też od 1.5 do 2 godzin

Co do planów to jedziemy dziś kupić fotelik bo w łupinie ten okruszek zaraz przestanie się mieścić mamy ze 3-4 cm na górze a już widzę że w barkach mu niewygodnie, a że męża siostra musi kupić 2 foteliki to liczymy na jakiś rabat w ośmiu gwiazdkach przy takich dużych zakupach :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    U nas dziś 5 pobudek w nocy...😲😲😲
    Za oknem szarówka planów brak...
    Dla męża perfumy a dla Ali może jakieś klocki hmmm jeszcze nie wiem :)

U nas buty i telefon są na pierwszym miejscu :)

Niedawno kupiłam małemu takie klocki miękkie 😊

https://sklepbagatelka.pl/clementoni/clemmyworeczekzklockamiclementoni.html?utm_source=ceneonomap&utm_medium=pricewars2&utm_campaign=clemmyworeczekzklockamiclementoni

Narazie ja buduje on niszczy to co ja zbuduje i lubi je jeszcze gryźć 😉

Ja mężowi nie mam pomysłu, a małemu może jakiś stolik edukacyjny albo pchacz 🤔

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 15:16

• baranosia Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spytam od razu jak pękła żyrafa sophia w środku był grzyb? Była kiedyś afera bo jakaś mama przecięła na pół a tam w środku grzyb

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno kupię odkrywczy domek dumela, drewniany wózek dla lalek który może robić na pchacz. To takie moje gwiazdkowo/ urodzinowe pewniaki

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pod koniec roku tez musimy kupić fotelik ale z innego względu bo musimy oddac siostrze fotelik ktory nam pożyczyła po siostrzencu bo siostra ma termin na styczeń. Maly wazy narazie ok 7,5kg a tamte chyba są od 8 wiec na spokojnie 😉

Mały wstał ubraliśmy się cieplutko wyszliśmy z domu i zaczęło padać 🙄 i wróciliśmy, „zjadł” gruszkę, teraz cyc i będzie chyba druga drzemka, pierwsza trwała półtorej godziny, za wcześnie wstał i nie wyspał się 🤓

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Spytam od razu jak pękła żyrafa sophia w środku był grzyb? Była kiedyś afera bo jakaś mama przecięła na pół a tam w środku grzyb

Hmm chyba nie pękła mi do końca żeby zajrzeć do środka ale sprawdzę to potem bo została w wózku 🤔 ale jak wczoraj dałam ja małemu w samochodzie to wyciekła wody bo wcześniej ja myłam

961l20mmezoojidp.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Niedawno kupiłam małemu takie klocki miękkie 😊

https://sklepbagatelka.pl/clementoni/clemmyworeczekzklockamiclementoni.html?utm_source=ceneonomap&utm_medium=pricewars2&utm_campaign=clemmyworeczekzklockamiclementoni

Narazie ja buduje on niszczy to co ja zbuduje i lubi je jeszcze gryźć 😉

Ja mężowi nie mam pomysłu, a małemu może jakiś stolik edukacyjny albo pchacz 🤔

Tez mamy te klocki :) super sa :) bawimy sie w taki sam sposob :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 10:42

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zacznie on budować role się odwrócą 🤓

Moj jednak zjadł ale postanowił się pobawić jeszcze przed snem

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1251 1252 1253 1254 1255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ