Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Aaaa zrobiła mi się opryszczka 😭😭😭😭

Przede wszystkim nie całuj malutkiej nigdzie i myj ręce jak dotykasz gdzies twarzy i może plasterek ten specjalny żeby mała rączka nie dotknęła przypadkiem i będzie ok 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Dziewczyny u nas przerwa 4h to norma...jakieś nieospałe dziecko mam 😐.

U nas zazwyczaj aktywność 1,5-2godz czasem 2-3, jak mąż ma wolne jest dużo atrakcji to aktywności właśnie czasem się wydłużają do 4godz ale to rzadko 😉

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakleilam plasterek mam nadzieję że szybko zadziała :)

Odebrałam body z Reserved :) wydaja się fajne :) zobaczymy po praniu :) wzięłam 74 ale jeszcze będą za duże...

U nas dziś aktywność ponad 4H ale na noc padła odrazu :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś mówić ze pocieranie czosnkiem pomaga ale nie wiem 🤷‍♀️

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę taka pogoda a u naszych maluchów takie aktywności dzisiaj zamiast przespać taki dzień 😉

961l20mmezoojidp.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylismy dzisiaj na zakupach i kupiłam małej w smyku arkę Noego. Super zabawka, Amelce bardzo się podoba. U naszych znajomych wszystkie dzieciaki chore- katary i kaszle. Moja rodzina to samo. My się jakoś trzymamy jeszcze :D

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kupiłam garnuszek na klocuszek :).

Magda, to trzymajcie się i oby jak najdłużej :). Ja się zaszczepiłam na grypę - pierwszy raz w życiu. Ciekawa jestem jak będzie wyglądał ten sezon chorobowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 20:38

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:

Magda, to trzymajcie się i oby jak najdłużej :). Ja się zaszczepiłam na grypę - pierwszy raz w życiu. Ciekawa jestem jak będzie wyglądał ten sezon chorobowy.

i jak garnuszek na klocuszek? Też się nad tym zastanawiam. Kurczę a szczepisz dziecko na grypę? Mi pediatra mówiła, że można szczepić ale sama nie wiem co robić.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    i jak garnuszek na klocuszek? Też się nad tym zastanawiam. Kurczę a szczepisz dziecko na grypę? Mi pediatra mówiła, że można szczepić ale sama nie wiem co robić.

Garnuszek ok. Przyjmie się :).

Po 6 miesiącu można niby szczepić na grypę, ale my nie planujemy. Sporo tych szczepionek w ostatnim czasie było, nie chciałabym przedobrzyć. Tak jakoś mi intuicja podpowiada.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:

Tez się zastanawiam czy z mężem się nie zaszczepić, nigdy się nie zaczepiliśmy jeszcze na grupę. Ale narazie mąż przeziębiony, wcześniej ja wiec czekamy 😉

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pediatra też nie jest zwolennikiem takiego ciągłego kłucia malucha.. ale mocno zastanawiam się nad tymi meningokokami żeby teraz..
    Jacek też dziś mało spał w dzień raz 1,5h i raz 40minut. Także 2h w dzień, ok 11,5-12h w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 20:59

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na meningokoki jesteśmy zapisani na 25.10. Ciągle się zastanawiam czy tylko Bexsero czy też Nimenrix. Z resztą i tak chyba trzeba to rozdzielić. Z jednej strony nie chciałabym za dużo szczepionek, z drugiej chciałabym żeby był zabezpieczony...

Ktoś już szczepił na meningokoki? Obiema ww szczepionkami?

Tutaj fragment artykułu z bloga mamapediatra:

"Ja bardzo boję się meningokoków. Rzadko patrzy się na dziecko umierające. Widziałam dzieci umierające na OIOMie z powodu wypadków komunikacyjnych, zadławienia, oparzenia. Widziałam dzieci umierające z powodu choroby nowotworowej i jej powikłań. I widziałam dzieci umierające z powodu inwazyjnej choroby meningokokowej."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 21:10

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzisiaj miał tylko 3 drzemki ale łącznie spał 3.15 a w nocy ok 11

My jesteśmy po pierwszej dawcę Brexero, kolejna pod koniec października

Potem chcemy załatwić ospę 2 dawki w odstępie 2 miesięcy, potem coś tam z obowiązkowych będzie po roczku i dopiero potem w rozważam Nimenrix żeby nie wszystko na raz

symbolica lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zastanawiam się nad Bexsero teraz a Nimenrix po roczku. Muszę z pediatrą to omówić.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zamówię teraz receptę na Bexero i zgłoszę się od razu w październiku pod koniec bo i tak się mamy zameldować po dwóch miesiącach od szczepienia poprzedniego, w związku z tym, że ostatnio jeszcze miał problem z trzymaniem głowy kiedy go dosłownie ciągnęła za ręce... na szczęście dwa tygodnie później już trzymał, więc o to się nie boję.. no i tej stulejki się uczepiła a przecież niemowlaki płci męskiej większość mają fizjologiczną i to ma się naprawić do 3-5 roku życia.. ech Wasi chłopcy też mają, też tak pediatrzy sprawdzają siusiaki..?

Tutaj artykuł: https://www.luxmed.pl/dla-pacjentow/o-zdrowiu/informacje/stulejka.html
    "Do trzeciego roku życia 90 proc. chłopców ma nieodprowadzalny napletek - jest to norma. Stąd na początku życia stosujemy termin stulejki fizjologicznej. W późniejszym wieku nieodprowadzalny napletek może być nadal fizjologicznie obkurczony przez osobniczo zależne opóźnienie jego rozluźniania. O stulejce patologicznej mówimy, gdy obserwowany napletek jest zbliznowaciały, z niepodatną, białą skórą (widoczne blizny, czy to pozapalne, czy to po urazie i popękaniu)."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 22:01

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm...nasz pediatra z POZ spojrzał na siusiaka chyba tylko na wizycie patronażowej w domu. Dwa razy badali Jasia inni lekarze i za każdym razem zaglądali pod pampersa.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina u nas też żyrafa sofie pękła na sklejania na szyi. Kupiłam w smyku, reklamacja bez problemu oddali kasę. Chciałam kupić nową ale mąż stwierdził że nie ma sensu.

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Papatka gratulacje zabka 😊 !!

Migotka a ile cm ma twoje córeczka i ile wazy? Jak malutka się urodziła?

Amir współczuje stresu, kurcze sama nie wiem ale może to rzeczywiście kaszelek z początku infekcji? Teraz sezon chorobowy trwa. Poobserwuj spokojnie i nie martw się

Paulina, urodziła sie w 37tc, 1940gr i 45cm. Teraz ma ok 6690gr i 68cm. Jest tak mała że już wszyscy się stresują, a jedzenie to dramat. Butelką (kpi) karmię ją 6x dziennie po 1,5h i czasem juz brak mi siły bo ona mi 1,5h ucieka... A o karmieniu stałymi to szkoda gadać... :-(

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica synek ma w grudniu 3lata i nadal ma stulejkę. Byłam jakiś tydzień temu u lekarza specjalisty bo lekarz rodzinny podejrzewał też niezstąpienie jąder. Stulejka do 4rż to norma

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila_85 wrote:
    Paulina u nas też żyrafa sofie pękła na sklejania na szyi. Kupiłam w smyku, reklamacja bez problemu oddali kasę. Chciałam kupić nową ale mąż stwierdził że nie ma sensu.

Mam nadzieje ze tez oddadzą pieniądze albo dadzą nowa, ja kupowałam w 4kidspoint

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ