Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś kupiłam garnuszek na klocuszek
.
Magda, to trzymajcie się i oby jak najdłużej. Ja się zaszczepiłam na grypę - pierwszy raz w życiu. Ciekawa jestem jak będzie wyglądał ten sezon chorobowy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 20:38
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
malami.91 wrote:Ja dziś kupiłam garnuszek na klocuszek
.
Magda, to trzymajcie się i oby jak najdłużej. Ja się zaszczepiłam na grypę - pierwszy raz w życiu. Ciekawa jestem jak będzie wyglądał ten sezon chorobowy.
i jak garnuszek na klocuszek? Też się nad tym zastanawiam. Kurczę a szczepisz dziecko na grypę? Mi pediatra mówiła, że można szczepić ale sama nie wiem co robić. -
magdaaa88 wrote:i jak garnuszek na klocuszek? Też się nad tym zastanawiam. Kurczę a szczepisz dziecko na grypę? Mi pediatra mówiła, że można szczepić ale sama nie wiem co robić.
Garnuszek ok. Przyjmie się.
Po 6 miesiącu można niby szczepić na grypę, ale my nie planujemy. Sporo tych szczepionek w ostatnim czasie było, nie chciałabym przedobrzyć. Tak jakoś mi intuicja podpowiada.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
malami.91 wrote:Ja dziś kupiłam garnuszek na klocuszek
.
Tez się zastanawiam czy z mężem się nie zaszczepić, nigdy się nie zaczepiliśmy jeszcze na grupę. Ale narazie mąż przeziębiony, wcześniej ja wiec czekamy 😉 -
Moja pediatra też nie jest zwolennikiem takiego ciągłego kłucia malucha.. ale mocno zastanawiam się nad tymi meningokokami żeby teraz..
Jacek też dziś mało spał w dzień raz 1,5h i raz 40minut. Także 2h w dzień, ok 11,5-12h w nocy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 20:59
-
My na meningokoki jesteśmy zapisani na 25.10. Ciągle się zastanawiam czy tylko Bexsero czy też Nimenrix. Z resztą i tak chyba trzeba to rozdzielić. Z jednej strony nie chciałabym za dużo szczepionek, z drugiej chciałabym żeby był zabezpieczony...
Ktoś już szczepił na meningokoki? Obiema ww szczepionkami?
Tutaj fragment artykułu z bloga mamapediatra:
"Ja bardzo boję się meningokoków. Rzadko patrzy się na dziecko umierające. Widziałam dzieci umierające na OIOMie z powodu wypadków komunikacyjnych, zadławienia, oparzenia. Widziałam dzieci umierające z powodu choroby nowotworowej i jej powikłań. I widziałam dzieci umierające z powodu inwazyjnej choroby meningokokowej."Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 21:10
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Moj dzisiaj miał tylko 3 drzemki ale łącznie spał 3.15 a w nocy ok 11
My jesteśmy po pierwszej dawcę Brexero, kolejna pod koniec października
Potem chcemy załatwić ospę 2 dawki w odstępie 2 miesięcy, potem coś tam z obowiązkowych będzie po roczku i dopiero potem w rozważam Nimenrix żeby nie wszystko na razsymbolica lubi tę wiadomość
-
Ja chyba zamówię teraz receptę na Bexero i zgłoszę się od razu w październiku pod koniec bo i tak się mamy zameldować po dwóch miesiącach od szczepienia poprzedniego, w związku z tym, że ostatnio jeszcze miał problem z trzymaniem głowy kiedy go dosłownie ciągnęła za ręce... na szczęście dwa tygodnie później już trzymał, więc o to się nie boję.. no i tej stulejki się uczepiła a przecież niemowlaki płci męskiej większość mają fizjologiczną i to ma się naprawić do 3-5 roku życia.. ech Wasi chłopcy też mają, też tak pediatrzy sprawdzają siusiaki..?
Tutaj artykuł: https://www.luxmed.pl/dla-pacjentow/o-zdrowiu/informacje/stulejka.html
"Do trzeciego roku życia 90 proc. chłopców ma nieodprowadzalny napletek - jest to norma. Stąd na początku życia stosujemy termin stulejki fizjologicznej. W późniejszym wieku nieodprowadzalny napletek może być nadal fizjologicznie obkurczony przez osobniczo zależne opóźnienie jego rozluźniania. O stulejce patologicznej mówimy, gdy obserwowany napletek jest zbliznowaciały, z niepodatną, białą skórą (widoczne blizny, czy to pozapalne, czy to po urazie i popękaniu)."Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 22:01
-
Paulina9191 wrote:Papatka gratulacje zabka 😊 !!
Migotka a ile cm ma twoje córeczka i ile wazy? Jak malutka się urodziła?
Amir współczuje stresu, kurcze sama nie wiem ale może to rzeczywiście kaszelek z początku infekcji? Teraz sezon chorobowy trwa. Poobserwuj spokojnie i nie martw się
Paulina, urodziła sie w 37tc, 1940gr i 45cm. Teraz ma ok 6690gr i 68cm. Jest tak mała że już wszyscy się stresują, a jedzenie to dramat. Butelką (kpi) karmię ją 6x dziennie po 1,5h i czasem juz brak mi siły bo ona mi 1,5h ucieka... A o karmieniu stałymi to szkoda gadać...Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Mila_85 wrote:Paulina u nas też żyrafa sofie pękła na sklejania na szyi. Kupiłam w smyku, reklamacja bez problemu oddali kasę. Chciałam kupić nową ale mąż stwierdził że nie ma sensu.
Mam nadzieje ze tez oddadzą pieniądze albo dadzą nowa, ja kupowałam w 4kidspoint