WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Aaaa zrobiła mi się opryszczka 😭😭😭😭

Przede wszystkim nie całuj malutkiej nigdzie i myj ręce jak dotykasz gdzies twarzy i może plasterek ten specjalny żeby mała rączka nie dotknęła przypadkiem i będzie ok 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Dziewczyny u nas przerwa 4h to norma...jakieś nieospałe dziecko mam 😐.

U nas zazwyczaj aktywność 1,5-2godz czasem 2-3, jak mąż ma wolne jest dużo atrakcji to aktywności właśnie czasem się wydłużają do 4godz ale to rzadko 😉

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakleilam plasterek mam nadzieję że szybko zadziała :)

Odebrałam body z Reserved :) wydaja się fajne :) zobaczymy po praniu :) wzięłam 74 ale jeszcze będą za duże...

U nas dziś aktywność ponad 4H ale na noc padła odrazu :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś mówić ze pocieranie czosnkiem pomaga ale nie wiem 🤷‍♀️

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę taka pogoda a u naszych maluchów takie aktywności dzisiaj zamiast przespać taki dzień 😉

961l20mmezoojidp.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylismy dzisiaj na zakupach i kupiłam małej w smyku arkę Noego. Super zabawka, Amelce bardzo się podoba. U naszych znajomych wszystkie dzieciaki chore- katary i kaszle. Moja rodzina to samo. My się jakoś trzymamy jeszcze :D

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kupiłam garnuszek na klocuszek :).

Magda, to trzymajcie się i oby jak najdłużej :). Ja się zaszczepiłam na grypę - pierwszy raz w życiu. Ciekawa jestem jak będzie wyglądał ten sezon chorobowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 20:38

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:

Magda, to trzymajcie się i oby jak najdłużej :). Ja się zaszczepiłam na grypę - pierwszy raz w życiu. Ciekawa jestem jak będzie wyglądał ten sezon chorobowy.

i jak garnuszek na klocuszek? Też się nad tym zastanawiam. Kurczę a szczepisz dziecko na grypę? Mi pediatra mówiła, że można szczepić ale sama nie wiem co robić.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    i jak garnuszek na klocuszek? Też się nad tym zastanawiam. Kurczę a szczepisz dziecko na grypę? Mi pediatra mówiła, że można szczepić ale sama nie wiem co robić.

Garnuszek ok. Przyjmie się :).

Po 6 miesiącu można niby szczepić na grypę, ale my nie planujemy. Sporo tych szczepionek w ostatnim czasie było, nie chciałabym przedobrzyć. Tak jakoś mi intuicja podpowiada.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:

Tez się zastanawiam czy z mężem się nie zaszczepić, nigdy się nie zaczepiliśmy jeszcze na grupę. Ale narazie mąż przeziębiony, wcześniej ja wiec czekamy 😉

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pediatra też nie jest zwolennikiem takiego ciągłego kłucia malucha.. ale mocno zastanawiam się nad tymi meningokokami żeby teraz..
    Jacek też dziś mało spał w dzień raz 1,5h i raz 40minut. Także 2h w dzień, ok 11,5-12h w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 20:59

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na meningokoki jesteśmy zapisani na 25.10. Ciągle się zastanawiam czy tylko Bexsero czy też Nimenrix. Z resztą i tak chyba trzeba to rozdzielić. Z jednej strony nie chciałabym za dużo szczepionek, z drugiej chciałabym żeby był zabezpieczony...

Ktoś już szczepił na meningokoki? Obiema ww szczepionkami?

Tutaj fragment artykułu z bloga mamapediatra:

"Ja bardzo boję się meningokoków. Rzadko patrzy się na dziecko umierające. Widziałam dzieci umierające na OIOMie z powodu wypadków komunikacyjnych, zadławienia, oparzenia. Widziałam dzieci umierające z powodu choroby nowotworowej i jej powikłań. I widziałam dzieci umierające z powodu inwazyjnej choroby meningokokowej."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 21:10

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzisiaj miał tylko 3 drzemki ale łącznie spał 3.15 a w nocy ok 11

My jesteśmy po pierwszej dawcę Brexero, kolejna pod koniec października

Potem chcemy załatwić ospę 2 dawki w odstępie 2 miesięcy, potem coś tam z obowiązkowych będzie po roczku i dopiero potem w rozważam Nimenrix żeby nie wszystko na raz

symbolica lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zastanawiam się nad Bexsero teraz a Nimenrix po roczku. Muszę z pediatrą to omówić.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zamówię teraz receptę na Bexero i zgłoszę się od razu w październiku pod koniec bo i tak się mamy zameldować po dwóch miesiącach od szczepienia poprzedniego, w związku z tym, że ostatnio jeszcze miał problem z trzymaniem głowy kiedy go dosłownie ciągnęła za ręce... na szczęście dwa tygodnie później już trzymał, więc o to się nie boję.. no i tej stulejki się uczepiła a przecież niemowlaki płci męskiej większość mają fizjologiczną i to ma się naprawić do 3-5 roku życia.. ech Wasi chłopcy też mają, też tak pediatrzy sprawdzają siusiaki..?

Tutaj artykuł: https://www.luxmed.pl/dla-pacjentow/o-zdrowiu/informacje/stulejka.html
    "Do trzeciego roku życia 90 proc. chłopców ma nieodprowadzalny napletek - jest to norma. Stąd na początku życia stosujemy termin stulejki fizjologicznej. W późniejszym wieku nieodprowadzalny napletek może być nadal fizjologicznie obkurczony przez osobniczo zależne opóźnienie jego rozluźniania. O stulejce patologicznej mówimy, gdy obserwowany napletek jest zbliznowaciały, z niepodatną, białą skórą (widoczne blizny, czy to pozapalne, czy to po urazie i popękaniu)."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 22:01

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm...nasz pediatra z POZ spojrzał na siusiaka chyba tylko na wizycie patronażowej w domu. Dwa razy badali Jasia inni lekarze i za każdym razem zaglądali pod pampersa.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina u nas też żyrafa sofie pękła na sklejania na szyi. Kupiłam w smyku, reklamacja bez problemu oddali kasę. Chciałam kupić nową ale mąż stwierdził że nie ma sensu.

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Papatka gratulacje zabka 😊 !!

Migotka a ile cm ma twoje córeczka i ile wazy? Jak malutka się urodziła?

Amir współczuje stresu, kurcze sama nie wiem ale może to rzeczywiście kaszelek z początku infekcji? Teraz sezon chorobowy trwa. Poobserwuj spokojnie i nie martw się

Paulina, urodziła sie w 37tc, 1940gr i 45cm. Teraz ma ok 6690gr i 68cm. Jest tak mała że już wszyscy się stresują, a jedzenie to dramat. Butelką (kpi) karmię ją 6x dziennie po 1,5h i czasem juz brak mi siły bo ona mi 1,5h ucieka... A o karmieniu stałymi to szkoda gadać... :-(

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica synek ma w grudniu 3lata i nadal ma stulejkę. Byłam jakiś tydzień temu u lekarza specjalisty bo lekarz rodzinny podejrzewał też niezstąpienie jąder. Stulejka do 4rż to norma

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila_85 wrote:
    Paulina u nas też żyrafa sofie pękła na sklejania na szyi. Kupiłam w smyku, reklamacja bez problemu oddali kasę. Chciałam kupić nową ale mąż stwierdził że nie ma sensu.

Mam nadzieje ze tez oddadzą pieniądze albo dadzą nowa, ja kupowałam w 4kidspoint

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ