Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas druga dolna jedynka się dziś Przebiła i poki co nic więcej nie widze.
Mi się coś widzi że Kuba będzie chciał pominąć czworakowanie, pełza doskonale po pełzaniu usiadł a dziś ćwiczy pozycje misia czyli staje na wyprostowanych rączkach i nóżkach -
Amir, ale usiadł z czworaków? Ja myślę, że jeszcze nic straconego. Może mu się znudzi szuranie brzuchem po podłodze 🙂.
Mila, mój je ładnie, a nocki też słabe, więc to chyba nie przyczyna. Bardziej bym obstawiała zęby, zdobywanie nowych umiejętności itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 14:48
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
A czy wy też tak macie że na niektórych powierzchniach nie chce ćwiczyć? Bo u mnie jak mała jest na łóżku albo rozłożonym narożniku to fika, kombinuje, próbuje siadać. A jak daję na matę to leży plackiem 😂
No i nie wiem, bo na macie jest najbezpieczniej no ale chcę, żeby ćwiczyła ... -
My mamy roombe wiec codziennie ja puszczamy żeby posprzątała, podłogę myjemy zazwyczaj 1 raz w tygodniu.
Miseczkę łyżeczki myje w gorącej wodzie i płynie do mycia dla niemowląt.
Moj pełza w tempie zastraszająco szybkim, od kilku dni raczkuje ale powolutku i po pare kroczków 😊
Próbuje usiąść z pozycji bocznej baletniczki i prawie mu to wychodzi
Coraz więcej wydaje odgłosów
Teraz śpi i jak wstanie jedziemy gdzieś na spacerek 😁 fajna pogoda chłodno ale przyjemnie
Amur gratulacje ząbka 🙂 -
nick nieaktualnyruda90 wrote:Ala jest drobniutka:) narazie nosimy 68
My od 68 do 80, glownie 74. Taki przedział bodziakow mamy ale te z reserved 80 sa za duze. Teraz ma na sobie body z lidla 74-80 i jest troche luzne.
I tak jak Mila ja wole te zapinane na ramionkach bo te z zakladkami to sie rozciąga tak ze dziecko z golymi ramionami potem chodzi. Przy synu tego nie wiedzialam ale teraz człowiek mądrzejszy i zwracam na to mocno uwage. Te co mam z zakladkami to dostalismy w prezezencie.
Bumbum moja na poczatku tez tak miala, np na lozku się przewrcala a na macie nie, pozniej i na macie zaczela. teraz juz mate zwinelam bo i tak na niej nie lezy ani się nie bawi tylko pelza po podlodze i wstaje przy wszystkim. No i wlasnie ona nie chce raczkowac bo ostatnio pare kroków na czworaka zrobila ale na brzuchu lepiej idzie wiec rzuciła sie na brzuch i w pościg za bratem. Wogole moje dzieci to w miejscu nie potrafia usiedziec, ciagle w ruchu, nawet by jedli w biegu jakbym pozwolila... -
Bumbum, mój też miał taki okres, że na łóżku robił lepsze akrobacje. No ale ze względów bezpieczeństwa kładłam na podłogę i teraz chyba nie ma różnicy.
U nas rozmiar 74-80. Na liczniku jakieś 75cm i ok.9kg 🙂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 16:11
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Mój się ostatnio przestawia na dwie ok 1,5h drzemki w ciągu dnia... śpi najpierw do 10-10:30 i później przed 14 zasypia, czasem 13:30 - śpi do 15 lub 15:30 i później już ok 18:30-19 zasypia mi na noc.. wczoraj i przedwczoraj mi coś krzyczał w nocy 2-3 razy, teraz wiemy, że przez zęby - cycował i zasypiał zaraz.. a jak u Was z drzemkami? zmienia się coś..?
Amir i jak tam? usnął?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 21:17
-
symbolica wrote:Mój się ostatnio przestawia na dwie ok 1,5h drzemki w ciągu dnia... śpi najpierw do 10-10:30 i później przed 14 zasypia, czasem 13:30 - śpi do 15 lub 15:30 i później już ok 18:30-19 zasypia mi na noc.. wczoraj i przedwczoraj mi coś krzyczał w nocy 2-3 razy, teraz wiemy, że przez zęby - cycował i zasypiał zaraz.. a jak u Was z drzemkami? zmienia się coś..?
Amir i jak tam? usnął?
U mnie raczej bez zmian, jak mąż ma wolne to aktywność czasem się wydłuży to na 1 drzemkę braknie czasu. Ogólnie kuźni to bywa 😉 ale łącznie ok 3-3,5godz dziennie (czasem zdarzy się krócej) i zazwyczaj 4 drzemki, czasem 3 jeżeli pozostaje były dłuższe lub wstanie później czy jsk mamy dzień z większa ilością atrakcji (zazwyczaj jak mąż ma wolne) -
U nas sa albo 2 drzemki (jedna 1,5 godziny a druga godzinna) albo 3 po okolo 40 minut.
Z racji tego ze na pierwsza drzemke idzie juz o 8 to kolo 9 wiem jak bedzie wygladal dzien
My dzien zaczynamy przed 6. Dzis 5:40. Jak zyc.. ciemno, zimno, mgliscie a z lozeczka dobiegaja radosne piski i smiechy; wstawajcie, bawimy sie! Ja sie juz wyspalam
Co do sprzatania to 3 razy w tygodniu myje podloge, staram sie odkurzac codziennie. Mala tez chodzi gdzie chce ( z wyjatkiem lazienki). Na poczatku probowalam zamykac drzwi od pokoju gdzie sie bawimy to siadala przed nimi i plakala żeby ja wypuscic.
Jak wolam ja to najczesciej do mnie wracaDzis porwala pierwsza książeczkę. Ma sporo dziecięcych, uwielbia wywalac je z półki, codziennie czytamy, ogladamy i nawet przez kilka minut udaje mi sie ja zainteresowac.
Szaleje na widok telefonu. Jak chce cos sprawdzic to tak zeby nie widziala bo zaraz jest placz zeby jej dac. Nie moge z nikim pogadac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 22:12