WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi i body to ja lubię takie z guzikami/napami na ramieniu bo te na zakładkę często się rozchodzą.

Lutyska lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas druga dolna jedynka się dziś Przebiła i poki co nic więcej nie widze.

Mi się coś widzi że Kuba będzie chciał pominąć czworakowanie, pełza doskonale po pełzaniu usiadł a dziś ćwiczy pozycje misia czyli staje na wyprostowanych rączkach i nóżkach

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, ale usiadł z czworaków? Ja myślę, że jeszcze nic straconego. Może mu się znudzi szuranie brzuchem po podłodze 🙂.

Mila, mój je ładnie, a nocki też słabe, więc to chyba nie przyczyna. Bardziej bym obstawiała zęby, zdobywanie nowych umiejętności itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 14:48

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir będzie raczkował bo raczkowanie jest pòźnie wygodniejsze. Gratuluję drugiego ząbka ☺️

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wy też tak macie że na niektórych powierzchniach nie chce ćwiczyć? Bo u mnie jak mała jest na łóżku albo rozłożonym narożniku to fika, kombinuje, próbuje siadać. A jak daję na matę to leży plackiem 😂
    No i nie wiem, bo na macie jest najbezpieczniej no ale chcę, żeby ćwiczyła ...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Ala jest drobniutka:) narazie nosimy 68 :)

My tez 68 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy roombe wiec codziennie ja puszczamy żeby posprzątała, podłogę myjemy zazwyczaj 1 raz w tygodniu.

Miseczkę łyżeczki myje w gorącej wodzie i płynie do mycia dla niemowląt.

Moj pełza w tempie zastraszająco szybkim, od kilku dni raczkuje ale powolutku i po pare kroczków 😊
    Próbuje usiąść z pozycji bocznej baletniczki i prawie mu to wychodzi
    Coraz więcej wydaje odgłosów

Teraz śpi i jak wstanie jedziemy gdzieś na spacerek 😁 fajna pogoda chłodno ale przyjemnie

Amur gratulacje ząbka 🙂

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Ala jest drobniutka:) narazie nosimy 68 :)

My od 68 do 80, glownie 74. Taki przedział bodziakow mamy ale te z reserved 80 sa za duze. Teraz ma na sobie body z lidla 74-80 i jest troche luzne.
    I tak jak Mila ja wole te zapinane na ramionkach bo te z zakladkami to sie rozciąga tak ze dziecko z golymi ramionami potem chodzi. Przy synu tego nie wiedzialam ale teraz człowiek mądrzejszy i zwracam na to mocno uwage. Te co mam z zakladkami to dostalismy w prezezencie.
    Bumbum moja na poczatku tez tak miala, np na lozku się przewrcala a na macie nie, pozniej i na macie zaczela. teraz juz mate zwinelam bo i tak na niej nie lezy ani się nie bawi tylko pelza po podlodze i wstaje przy wszystkim. No i wlasnie ona nie chce raczkowac bo ostatnio pare kroków na czworaka zrobila ale na brzuchu lepiej idzie wiec rzuciła sie na brzuch i w pościg za bratem. Wogole moje dzieci to w miejscu nie potrafia usiedziec, ciagle w ruchu, nawet by jedli w biegu jakbym pozwolila...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, mój też miał taki okres, że na łóżku robił lepsze akrobacje. No ale ze względów bezpieczeństwa kładłam na podłogę i teraz chyba nie ma różnicy.

U nas rozmiar 74-80. Na liczniku jakieś 75cm i ok.9kg 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 16:11

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami pierwszy raz siadł z czworakow teraz już i z bocznej pozycji potrafi

malami.91 lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych co mają smart na allegro, dzisiaj od 17 jest promka na pantsy: 74.90 za 120 szt (rozmiar 3)

• amir Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzizas usypiam już prawie 2h, on chyba nie pójdzie dziś spac

• symbolica Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się ostatnio przestawia na dwie ok 1,5h drzemki w ciągu dnia... śpi najpierw do 10-10:30 i później przed 14 zasypia, czasem 13:30 - śpi do 15 lub 15:30 i później już ok 18:30-19 zasypia mi na noc.. wczoraj i przedwczoraj mi coś krzyczał w nocy 2-3 razy, teraz wiemy, że przez zęby - cycował i zasypiał zaraz.. a jak u Was z drzemkami? zmienia się coś..?
    Amir i jak tam? usnął?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 21:17

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też najczęściej 2 drzemki. Dziś od 19:30 były już 3 pobudki 🤷.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 21:20

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Dzizas usypiam już prawie 2h, on chyba nie pójdzie dziś spac

I jak udało się? Można spróbować pozwolić się jeszcze pobawić żeby pokazać dziecku ze jest zmęczone 😉

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Mój się ostatnio przestawia na dwie ok 1,5h drzemki w ciągu dnia... śpi najpierw do 10-10:30 i później przed 14 zasypia, czasem 13:30 - śpi do 15 lub 15:30 i później już ok 18:30-19 zasypia mi na noc.. wczoraj i przedwczoraj mi coś krzyczał w nocy 2-3 razy, teraz wiemy, że przez zęby - cycował i zasypiał zaraz.. a jak u Was z drzemkami? zmienia się coś..?
    Amir i jak tam? usnął?

U mnie raczej bez zmian, jak mąż ma wolne to aktywność czasem się wydłuży to na 1 drzemkę braknie czasu. Ogólnie kuźni to bywa 😉 ale łącznie ok 3-3,5godz dziennie (czasem zdarzy się krócej) i zazwyczaj 4 drzemki, czasem 3 jeżeli pozostaje były dłuższe lub wstanie później czy jsk mamy dzień z większa ilością atrakcji (zazwyczaj jak mąż ma wolne)

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    U nas też najczęściej 2 drzemki. Dziś od 19:30 były już 3 pobudki 🤷.

U nas dzisiaj zasnął 19.20 i uwaga obudził się przed chwila pierwszy raz 😊 ale byliśmy na Tyńcu na spacerze ok 18 może się dotlenil 😉

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, o której on Ci wstaje, że zdąży mieć 4 drzemki? U nas ledwo czasem uda się, żeby były 3 😋.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sa albo 2 drzemki (jedna 1,5 godziny a druga godzinna) albo 3 po okolo 40 minut.

Z racji tego ze na pierwsza drzemke idzie juz o 8 to kolo 9 wiem jak bedzie wygladal dzien :-D

My dzien zaczynamy przed 6. Dzis 5:40. Jak zyc.. ciemno, zimno, mgliscie a z lozeczka dobiegaja radosne piski i smiechy; wstawajcie, bawimy sie! Ja sie juz wyspalam :-D

Co do sprzatania to 3 razy w tygodniu myje podloge, staram sie odkurzac codziennie. Mala tez chodzi gdzie chce ( z wyjatkiem lazienki). Na poczatku probowalam zamykac drzwi od pokoju gdzie sie bawimy to siadala przed nimi i plakala żeby ja wypuscic.
    Jak wolam ja to najczesciej do mnie wraca ;) Dzis porwala pierwsza książeczkę. Ma sporo dziecięcych, uwielbia wywalac je z półki, codziennie czytamy, ogladamy i nawet przez kilka minut udaje mi sie ja zainteresowac.

Szaleje na widok telefonu. Jak chce cos sprawdzic to tak zeby nie widziala bo zaraz jest placz zeby jej dac. Nie moge z nikim pogadac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 22:12

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to późno chodzi spać tak ok 22 ale śpi do 10 rano. Starszaki kładziemy spać 20.30-21,potem jest spokój i mała zasypia.

‹‹ 1250 1251 1252 1253 1254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ