Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Właśnie chciałam Małej zrobić kontrolne badania, ale nie chciałabym niepotrzebnie fundować traumy :/

Trochę zaczynam się martwić, że mała nie siedzi, ma już 7 mcy i 3 tyg...

Spokojnie ma jeszcze czas 😊 moj ma 7 miesięcy i 2 tygodnie i tez nie siedzi

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie w ogóle jakiś link lub zdjęcie do schematu/tabelki, która pokazuje w jakim przedziale czasu dziecko powinno osiągać pewnie umiejętności?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dopiero wczoraj zaczął porządnie pełzać, nawet na czworakach nie staje, jak na 9m usiądzie to będzie super, ale obstawiam, że może mu nawet dłużej z tym zejść. No ale póki się mieści w oknach rozwojowych to nie ma co panikować. Też bym chciała, żeby już sobie siadał sam, tym bardziej że lubi tą pozycję i super się w niej utrzymuje, no ale nie zmuszę go 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 13:30

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak moj tez uwielbia siedzieć wiec tez bym chciała żeby już usiadł sobie 😊 kto wie może już niedługo. Narazie to pełza z turboprzyspieszenirm jak schodzi z maty i wie ze zaraz go złapie 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 13:42

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Macie w ogóle jakiś link lub zdjęcie do schematu/tabelki, która pokazuje w jakim przedziale czasu dziecko powinno osiągać pewnie umiejętności?

https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/prawidlowyrozwoj/rozwojfizyczny/57403,harmonogram-prawidlowego-rozwoju-na-pierwsze-2-lata-zycia-dziecka

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie w tej tabeli nie ma samodzielnego siadu tylko bardziej utrzymanie się w tej pozycji po posadzeniu.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami samodzielne siadanie się zbiega z raczkowaniem więc 5,5—13,5... Wero miała obniżone napięcie mięśniowe stwierdzone gdy własnie zaczęła raczkować - miała 10,5 miesiąca i zbiegło się z wizyta u neurologa. A wczesniej przez 2 miesiące bite pełzanie przez czołganie uprawiała.. wszystko fizycznie szło z poslizgiem u niej ale tabelkach spokojnie się mieściła. Psychicznie się super rozwijała, jak miała 9 miesięcy to juz pokazywała części ciała jeśli ją zapytalam :-) Także o młodego jestem spokojna, ma czas. Fajnie Twojemu maluchowi się zbiegło pełzanie na 8 miesięcy :-)

Przyszły rzeczy z allegro dla małego które w weekend zamawiałam.. wszystko ekstra, choć nie wszystko jeszcze używamy, część poczeka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 16:07

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Malami samodzielne siadanie się zbiega z raczkowaniem więc 5,5—13,5... Wero miała obniżone napięcie mięśniowe stwierdzone gdy własnie zaczęła raczkować - miała 10,5 miesiąca i zbiegło się z wizyta u neurologa. A wczesniej przez 2 miesiące bite pełzanie przez czołganie uprawiała.. wszystko fizycznie szło z poslizgiem u niej ale tabelkach spokojnie się mieściła. Psychicznie się super rozwijała, jak miała 9 miesięcy to juz pokazywała części ciała jeśli ją zapytalam :-) Także o młodego jestem spokojna, ma czas. Fajnie Twojemu maluchowi się zbiegło pełzanie na 8 miesięcy :-)

Przyszły rzeczy z allegro dla małego które w weekend zamawiałam.. wszystko ekstra, choć nie wszystko jeszcze używamy, część poczeka :-)

Z tego co pamietam zamówiłam miseczkę, łyżeczkę i sliniaczek? Coś jeszcze?

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina tak opròcz silikonowej łyżeczki to jeszcze wyginane łyżeczki żeby mu wygiąć jak będzie samodzielnie jadał kaszki itp.. i smoczki z canpolu ze świecącą tarczką.

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, no tak jakoś wyszło, że na te 8m go olśniło. Wcześniej coś tam próbował pełzać, ale to dosłownie centymetry były, a od wczoraj to już konkretne dystanse.

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiek czy się cieszyć czy nie zd kok tak pełza 😏 lata po całym pokoju a ja a nim

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina taka kolej rzeczy ;) teraz za pelzajacym albo raczkujacym dzieckiem biegamy a za chwile beda nam uciekac na nogach ;) czas tak szybko leci ze szok ;)
    Obczajam zabawki na prezenty na swieta no i nie mam pojecia co corce kupic. Niespodziewalam sie tego ;) dla syna juz mam. Pozostaje jeszcze cala gromada dzieci także zaczynam szybciej zeby koszty rozlozyc w czasie ;)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, mój się przemieszcza po całym pokoju od dawna, bo wcześniej to robił turlając się, obracając o 360 stopni itp. Pochowałam wszystkie potencjalnie niebezpieczne rzeczy i nie latam za nim 😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy w końcu założyć bramki na schody bo mamy piętro w mieszkaniu 🙄 a ostatnio ciągnie go do schodów, do garderoby gdzie drzwi są takie ze może sobie paluszki przyczasnac no i ściany dla niego nie istnieją bo wchodzi na nie wprost 😁

Na dole nie lepiej pełno rzeczy pufa stół ława fotel podnózek hustawka kojec bujaczek 😊

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa ja :) trochę za krótkie mam włosy ale odrosna :)

Niedługo będziemy biegać za naszymi maluchami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja tez ostatnio dosc krotko scielam wlosy, ale bynajmniej poczulam ze cos zmieniłam ;)
    Paulina kiedys sie dziecko bedzie musiało nauczyć ze istnieja przeszkody.moja na poczatku co chwile w krzesla wchodzila a teraz wie jak wejsc pod stol i sie nie uderzyc. Schody to niestety akurat dosc niebezpieczne. My w grudniu robilismy schody i kazalam od razu bramki zrobic.każdy sie dziwił ale bynajmniej teraz juz mam i nie musze znowu stolarza wzywac ;) u tesciow mialam taka rozporowa w drzwiach.tez sie sprawdzala a kosztowala ok 100zl ;)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy małe mieszkanko i mała nie ma za wielkiego pola do popisu ale i tak wlazi już wszędzie np pod stół za fotel itp :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, to tak jak u nas. Całe 36m2 🙂. Mała Cię rozpoznała w nowej fryzurze? 😁 Bo ja jak zmieniłam okulary to mój tak jakoś podejrzliwie na mnie patrzył przez pierwszy dzień 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 09:24

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak narazie nie zdaje sobie sprawy z przeszkód 😉 wali głowa jakby tego nie było

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1238 1239 1240 1241 1242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ