WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i moj mąż wpadł na super pomysł na prezent dla małego pod choinkę albo na Mikołaja 🤔 tablica manipulacyjna 😊

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Amir no to masakra... Ja mojego niepotrzebnie ruszyłam o 4 bo myślałam.ze w poprzek lezy.. po tym już miał problem.ze spaniem, zjadł, zasnął na chwilé, a tak.to się wiercił i gadał..

Lutyska wspòłczuję.. jak nocka? Zdrowia dla synka.

Nocka w miare ok.maz spal z synem, obyło sie bez akcji czyli wyglada to na zatrucie...
    Poszlam spac przed 1 a o 5.30 mala byla wyspana ale poszalala w lozeczku i ok 6 dalam jej jesc to zasnela jeszcze do 7.30. Ciekawe co dzis bedzie.maz w pracy :/

Paulina ja kupowalam po 7zl wiec 15zl wydaje mi sie duzo ale faktycznie jak na ta pore roku to ok, w hm masz 2-pak za 30zl wiec za jedne wychodzi podobna cena. Z ciekawosci wczoraj sprawdzalam ;)

Ruda macie dywany ze tak ci sie machaca? Ja mam panele i to matowe wiec sie szybciej przecieraja ale to raczej syna skarpety. Mala zdarzy wyrosnac jeszcze zanim cos zniszczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę u nas w nocy tez problemy, ale tym razem nie pobudki, a gorączka. O 2 w nocy mała się kręciła i pojękiwała (spała z nami w łóżku) wiec pomyslalam, ze pewnie zbliża się karmienie i chciałam ja do siebie przybliżyć. Jak ja złapałam to poczułam się jakbym złapała rozgrzany piecyk. Mała była rozpalona 40° 😱 szybko jej dałam ibuprofen i na szczęście szybko gorączka spadła bo już 20 minut później było ok. Ale nie wiem co się dzieje. Teraz znów robi się ciepła już jej podałam paracetamol żeby nie dopuścić do takiej temperatury jak w nocy.
    Bije się z myślami czy czekać i w poniedziałek uderzyć do pediatry naszej czy jechać z nią na całodobowke albo izbę przyjęć (nie mam zaufania do lekarzy z naszego szpitala po doświadczeniach ze starszymi córkami).
    Mała co prawda ma katar, ale nie kaszle ani nic, katar nie jest ropny, nie leje się z nosa jakoś obficie 🤷‍♀️
    Pare dni temu moje starsze córki tez miały epizody z nocnym wymiotowaniem i może coś mała od nich złapała ale póki co nie wymiotuje i nie ma biegunki. Naprawdę nie wiem co myśleć i co robić. Pół nocy nie spałam bo malutka była niespokojna, popłakiwała, rzucała się na łóżku albo chciała jeść 😕

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka 7:30, wyspaliśmy się 🙂.

Ej_est, ja bym jechała gdzieś dziś. Wysoka ta temperatura.

Paulina, my mamy bramkę z allegro. Jest ok.
    https://allegro.pl/oferta/barierka-bramka-ochronna-drzwi-schody-do-103cm-7217931328

Tablica manipulacyjną fajna sprawa. Gotowe są strasznie drogie. Mój mąż planuje zrobić taką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 09:11

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Aaaa i moj mąż wpadł na super pomysł na prezent dla małego pod choinkę albo na Mikołaja 🤔 tablica manipulacyjna 😊

Mój mąż zrobił dla dzieciaków i polecam zdecydowanie.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Maksia ;)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mała obudziła się 3:40 I nie chciała spać. Ale noszenie na rękach pomogło. Po domu chodzimy w dajstopkach plus body. Rajstop i raczej cienkie.
    Kilka djibtemu mieliśmy incydent z wymiotami. Mała zwymuotowala 4x. Ale oprócz tego nic nie było i w nocy już ok.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś feralna ta noc dla większości.. no i jesień idzie się pw wirusy będą atakować.. EJ_est zròb jak Ci intuicja podpowiada.. ja bym się przejechała raczej przebadać.

Lutyska to dobrze że małemu skończyły się wymioty.

Dziewczyny widziałam kiedyś nakolanniki do raczkowania,myślę że rozwiązało by to problem mechacenia na kolanach..?

My mamy bramkę cuggl od 75-124cm bo wzięłam z dwoma rozszerzeniami gdyby była konieczność zamontowania jej na parę godzin na parterze przy schodach (gdzie jest szerzej) gdyby impreza była jakaś..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 09:24

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Wszystkiego najlepszego dla Maksia ;)

Dziękujemy 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzirkuje za informacje o bramkach 😊

Ej_est 40st to bardzo wysoka temp ja chyba bym pojechała sprawdzić tym bardziej ze mówisz ze starszym coś ostatnio dolegało i malutka ma katarek. Będziesz wtedy spokojniejsza, ja tylko się zastanawiam czy prywatnie bym kogoś nie wezwała bo tam gdzie pojedziecie do szpitala pełno chorych dzieci może być 😞 wiesz żeby czegoś nie złapała przy okazji

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Nocka w miare ok.maz spal z synem, obyło sie bez akcji czyli wyglada to na zatrucie...
    Poszlam spac przed 1 a o 5.30 mala byla wyspana ale poszalala w lozeczku i ok 6 dalam jej jesc to zasnela jeszcze do 7.30. Ciekawe co dzis bedzie.maz w pracy :/

Paulina ja kupowalam po 7zl wiec 15zl wydaje mi sie duzo ale faktycznie jak na ta pore roku to ok, w hm masz 2-pak za 30zl wiec za jedne wychodzi podobna cena. Z ciekawosci wczoraj sprawdzalam ;)

Ruda macie dywany ze tak ci sie machaca? Ja mam panele i to matowe wiec sie szybciej przecieraja ale to raczej syna skarpety. Mala zdarzy wyrosnac jeszcze zanim cos zniszczy

Ooo za 7zl tez jest kilka w tym 5-10-15 😉

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, a jak małej wychodzi raczkowanie na panelach? Nie jest za ślisko? Mój wcale nie raczkuje jeszcze, ale jak staje na 4 na panelach to mu się nogi rozjeżdżają jak żabie a na dywanie super stabilnie stoi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 11:13

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy prawie wszędzie dywan a jak nie ma dywanu to jest rozłożony koc ze względu nanupadek i to że na panelach i płytkach się slizga...

Fajne rajstopki są w Pepco

• bumbum Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na panelach nie ma opcji raczkowania, za ślisko, Mała pelza. Wszystkie inne wygibasy na macie.
    Zastanawiam się czy przez rajstopki małej nie jest trudniej usiąść. A co do nakładek na kolanka to jestem niemalże pewną że będą się zsuwać. Jeśli macie inne doświadczenia dajcie znać 😊

• symbolica Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum są też rajstopy specjalne tzw. do raczkowania z abs-mi i wtedy nie będzie się slizgać :-)

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Bumbum są też rajstopy specjalne tzw. do raczkowania z abs-mi i wtedy nie będzie się slizgać :-)

Zgadza sie :)
    Ja kupilam na allegro i super sie sprawdzaja. Trzeba tylko dobrze dobrac rozmiar bo jak sa za duze to ta część z abs-ami nie trzyma sie dobrze kolan.

Nakladki niestety spadaja, mala juz dosc szybko raczkuje, to siada, to sama sciaga bo sprawdza co to jest?

Moje dziecko wyglada jakby bylo na wojnie.

Ma sinika na nodze- nie mam pojecia kiedy go zrobila.
    Jeden na raczce, bawila sie z mezem na lozku, prawie mu spadła , w ostatniej chwili chwycił ja za rączkę, skora delikatna i mamy efekty.

Najgorsze bylo jednak wczoraj. Bawili sie w pokoju, akurat weszlam do nich zeby go ostrzec, zeby uważał jak mala bawi sie przy szafie i ttlko skoczylam to mowic a ona jakos przewrocila sie pod jego rekami i uderzyla buzia o rog szafy. Pod oczkiem jest czerwone, tylko czekamy az pojawi sie siniak.

Dzis bylismy na pobrabiu krwi, na paluszku plasterek nosi.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w mieszkaniu mamy tylko panele i kafelki i mała bez problemu raczkuje na takim podłożu. Dziecko się wszystkiego nauczy jeśli się mu da szanse

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja woli na brzuchu jezdzic ale czasem pare kroków daje i jest ok,jakos sobie radzi ale mamy matowe panele. U tesciow mielismy sliskie i tez sie synowi nogi rozjezdzaly ale z czasem sie nauczyl. To nie jest przeszkoda i tak jak ej_est napisala dziecko się wszystkiego nauczy ;) tez mialam koc rozlozony ale tylko brud sie jego chwytal a mala zawsze poza nim byla.
    Mi sie te rajstopy u syna wogole nie sprawdzaly,siostrze tez nie także nie kupuje. Bez nich tez da rade

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 15:58

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już się nie przejmuje. Bo miałam dywan kupować 😉. Z resztą jeden nieduży już mamy, leży na nim mata, ale dziecko i tak ciągle na panelach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 16:54

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami rozloz koc i zobacz jak maly sobie na nim bedzie radzil. Mi sie podobaja dywany ale uwazam, ze dywan to siedlisko okruszkow, bakterii i trzeba o wiele wiecej czasu poświęcić na sprzatanie jego niz paneli. Nie mam sterylnych warunkow ale jakos sprzatanie dywanu to nie moja bajka ;) faktycznie mala ostatnio u cioci na dywanie super raczkowala ale na panelach tez sie da ;) poza raczkowaniem wyskubywala tez wlosy itd ;)
    Sprzedalam mala babci,maz syna do drugiej zabral. Chata lsni bez meza i dzieci i to calkiem sprawnie mi to poszlo ;)

‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ