Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
malami.91 wrote:Ja w Lidlu znalazłam fajne, ale takie grube, typowo zimowe.
A ja w Biedronce (a jak!) grube frotowe z dwa tygodnie temu.. i też były 50% zrabatowane - za 5zł.
Paulina śliczny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:34
-
nick nieaktualnybumbum wrote:Muszę małej kupić rajstopki, macie jakieś sprawdzone fajne?
Coccodrillo ma b.dobre ale drogie, z lidla sa ok, hm tez ma dobre, 5-10-15 tez ma fajne.szukaj po cenach co ci odpowiadaze smyka nie polecam.na poczatku sa ok a pozniej w tylku sie rozciagaja strasznie. To tyle firm sprawdzilam. Ja we wakacje w 5-10-15 kupowalam po niecale 7zl rozne rozmiary i jestem z nich zadowolona
-
Ruda, nam się nie mechacą, ale może dlatego, że my ich używamy tylko na wyjścia na dwór i to jak jest naprawdę zimno. W domu mamy koło 23-24 stopni, więc mały śmiga w samym bodziaku + ewentualnie lekkie spodenki czasem.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
My bierzemy witaminę D w dawce 600. Moja pediatra jest strasznie przewrażliwiona i nie zaleci czegoś bez badań więc już raz oznaczałyśmy poziom wit d i był w normie.
Moja maleńka od wstawania przeszła do chodzenia - tzn muszę ją trzymać pod ręce lub za ręce i chodzi. Teraz to nie mogę jej spuścić z oczu nawet na 1 minutę bo albo wstaję i się puszcza albo raczkuje i podchodzi do kabli i rzeczy zakazanych
Jutro jadę do lidla to moze uda mi się coś poszukać dla małej.
Z jedzeniem u nas od 2 dni gorzej, nie chce jeść zupek ani słoiczków. Za to kawałki typu banan, chlebek z bieluchem i owoce musy prosto z tubki je chętnie.
W środę idziemy do kontroli z gardłem i będzie ważona - stresuję się na samą myśl. Mam w domu wagę ale pokazuje trochę inne wartości niż ta u pediatry, poza tym mam wrażenie, że wystarczy ją przełożyć w inne miejsce i już trochę inaczej waży... Przymierzam się do sprzedania jej, ale jednak wolę mieć kontrolę nad wagą małej gdy długo nie jesteśmy u pediatry.
Ja kupiłam rajstopki w rosmanie ale tak jak malami u nas tylko na wyjścia jak jest bardzo zimno bo w domu mamy ciepło i jest w lekkich leginsach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:48
-
Lutyska wrote:Coccodrillo ma b.dobre ale drogie, z lidla sa ok, hm tez ma dobre, 5-10-15 tez ma fajne.szukaj po cenach co ci odpowiada
ze smyka nie polecam.na poczatku sa ok a pozniej w tylku sie rozciagaja strasznie. To tyle firm sprawdzilam. Ja we wakacje w 5-10-15 kupowalam po niecale 7zl rozne rozmiary i jestem z nich zadowolona
Oj a ja mam ze smyka i wydają się fajne ale mial ubrane tylko 1 raz 🤷♀️
A mam pytanie o branki ochronne czy ktoś ma jeśli tak to jakie? W lidlu będą od czwartku i się zastanawiam nad nimi
Od czwartku znowu ubranka w lidlu, m.in takie cieplejsze skarpetki 😊 -
magdaaa88 wrote:My bierzemy witaminę D w dawce 600. Moja pediatra jest strasznie przewrażliwiona i nie zaleci czegoś bez badań więc już raz oznaczałyśmy poziom wit d i był w normie.
Moja maleńka od wstawania przeszła do chodzenia - tzn muszę ją trzymać pod ręce lub za ręce i chodzi. Teraz to nie mogę jej spuścić z oczu nawet na 1 minutę bo albo wstaję i się puszcza albo raczkuje i podchodzi do kabli i rzeczy zakazanych
Jutro jadę do lidla to moze uda mi się coś poszukać dla małej.
Z jedzeniem u nas od 2 dni gorzej, nie chce jeść zupek ani słoiczków. Za to kawałki typu banan, chlebek z bieluchem i owoce musy prosto z tubki je chętnie.
W środę idziemy do kontroli z gardłem i będzie ważona - stresuję się na samą myśl. Mam w domu wagę ale pokazuje trochę inne wartości niż ta u pediatry, poza tym mam wrażenie, że wystarczy ją przełożyć w inne miejsce i już trochę inaczej waży... Przymierzam się do sprzedania jej, ale jednak wolę mieć kontrolę nad wagą małej gdy długo nie jesteśmy u pediatry.
Ja kupiłam rajstopki w rosmanie ale tak jak malami u nas tylko na wyjścia jak jest bardzo zimno bo w domu mamy ciepło i jest w lekkich leginsach.
Ooo gratulacje 😊
Znam to zakazane rzeczy 🤷♀️ Moj z prędkością światła się do nich udaje.
Moj teraz zaczyna przy wszystkim łapać się wspinać i klęczeć na kolanach wyprostowany trzyma sie czegoś i chwieje się przód tył prawo lewo wiec muszę zabezpieczać i na dodatek puszcza się 1 reka żeby chwytać coś co jest obok 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 09:38
-
Dziękujemy za komplementy ☺️
Ja bym za rączki nie prowadzała Magdaaa żeby nòżek nie pokrzywić i nie rozleniwiać.. asekurować może by asekurowała, ale pod pachachami żeby nie walnęła głową gdzieś ja wstaje i upada i tyle. Niech raczkujue, to najbezpieczniejsza pozycja i wzmacnia wszystkie grupy mięśni, wpływa na rozwòj połączeń między pòłkulami mòzgowymi...same zalety.. prowadzanie za ręce jest niezdrowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 20:50
malami.91 lubi tę wiadomość
-
symbolica wrote:Dziękujemy za komplementy ☺️
Ja bym za rączki nie prowadzała Magdaaa żeby nòżek nie pokrzywić i nie rozleniwiać.. asekurować może by asekurowała, ale pod pachachami żeby nie walnęła głową gdzieś ja wstaje i upada i tyle. Niech raczkujue, to najbezpieczniejsza pozycja i wzmacnia wszystkie grupy mięśni, wpływa na rozwòj połączeń między pòłkulami mòzgowymi...same zalety.. prowadzanie za ręce jest niezdrowe.
Napisałam pod ręce a miałam na myśli pod pachami. Natomiast za ręce wstaje jak się podnosi, raczej tak nie chodzimy. Poza tym ja jej nie zmuszam do chodzenia, sama chce chodzić. Staram się żeby raczkowała, ale ona się wszędzie podnosi i puszcza i chce iść. -
Ok chce a umie to ròżnica... Odradzam w każdym razie prowadzanie bo dziecko ma samo osiągać każdy etap, a nie z pomocą, choćby miało pòł roku raczkować. Ja zdania nie zmienię, ale Ty zrobisz co chcesz. Prowadzajac sama sobie bicz na tyłek kręcisz kolowialnie bo będzie być może wymuszać Twoja pomoc, ale rozwoju to nie przyspieszy.. a to raczkowanie jest najważniejszym etapem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 22:21
ej_est, malami.91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdaaa twoja córcia ma juz 9 miesięcy jesli dobrze licze? To chodzenie u was juz tuż tuż...moja starsza córcia,Tola, zaczęła chodzić kiedy miała 10 miesięcy i powiem ci, ze lekarze (np. neurolog) nie byli wcale tym faktem zachwyceni, wręcz mówili mi, ze oni nie lubią jak dzieci szybko chodzą bo tak jak pisała symbolica dziecko powinno sie jak najdłużej zachęcać do czworakowania bo to bardzo ważny etap u dzieciaków. Także nic na sile i bez pośpiechu 😉 chcieć a moc to dwie rożne rzeczy
symbolica, malami.91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja wstaje przy wszystkim i tez probuje sie poruszac na nogach np przy kanapie i stoliku i potrafi sie puscic obiema rekami i odwrocic i wtedy upada. uwierzcie mi ze wolalabym zeby raczkowala jak najdluzej ale pytanie jak to zrobic? Ja jeszcze pod pachy jej nie bralam do chodzenia,raczej staram sie ja od kanapy brac i klade na podlodze ale mala i tak robi swoje. Mały uparciuch. Syn tez mial 10 m-cy jak zaczal chodzic ale on byl innej postury i tez go nie zachecalam,myslalam że malej to pozniej przyjdzie ale niestety sie nie slucha.
-
nick nieaktualnyPaulina9191 wrote:Oj a ja mam ze smyka i wydają się fajne ale mial ubrane tylko 1 raz 🤷♀️
A mam pytanie o branki ochronne czy ktoś ma jeśli tak to jakie? W lidlu będą od czwartku i się zastanawiam nad nimi
Od czwartku znowu ubranka w lidlu, m.in takie cieplejsze skarpetki 😊
Moze trafisz na lepszy egzemplarzja ile razy mialam dla syna to bylam niezadowolona niestety. Teraz nawet w smyku nie kupowalam bo szkoda mi kasy a moja chodzi caly dzien w rajstopkach (ale tylko te ciensze mam,bez tego ocieplenia w srodku) i body,jak wychodzimy to narzucam spodnie i kurtke no i czape, koc w wozku jest beee. Z racji ze zaprowadzamy syna do przedszkola i go odbieramy zawsze razem,do tego 1-2 spacery w ciagu dnia to szkoda mi czasu na ciągle przebieranie takze po domu rajty wygrywaja
no i szczerze z tymi z 5-10... Naprawdę nic sie nie dzieje. Prawie wszystkie mam z tamtad
no ale teraz to raczej niskich cen nie będzie na rajty bo sezon...polecam miedzysezonami sie zaopatrywac. Ja pod koniec wakacji dla 2 dzieci kupowalam,kurtki tez
duzo taniej
A u nas akcja.syn w ciagu godziny 2 razy zwymiotowal, 2 koldry i poduszki juz brudne i brak kolejnych,jutro bedzie wieeeelkie pranienie wiem od czego ale mam nadzieje ze nie przyniosl jakiegos rota z przedszkola tylko cos mu na żołądku zostalo
ajc szkoda mi go i cos czuje ze za duzo dzis nie pospie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 23:51
-
Amir no to masakra... Ja mojego niepotrzebnie ruszyłam o 4 bo myślałam.ze w poprzek lezy.. po tym już miał problem.ze spaniem, zjadł, zasnął na chwilé, a tak.to się wiercił i gadał..
Lutyska wspòłczuję.. jak nocka? Zdrowia dla synka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 07:32
-
Amir witaj w klubie
pobudka 5.40 po nie wiem ilu pobudkach w nocy...
Wczoraj byliśmy na rehabilitacji okazało się za mala zle raczkuje ...za bardzo kręci pupa na boki..ehh zawsze coś (lekarz porównał to do chodu jaszczurki) biodra powinny być bardziej stabilne...skupiamy się na pionizacji bo wtedy ładniej układa stopy.
U nas też królują rajty + body niestety prawie wszystkie się mechacaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 07:35
-
Lutyska wrote:Moze trafisz na lepszy egzemplarz
ja ile razy mialam dla syna to bylam niezadowolona niestety. Teraz nawet w smyku nie kupowalam bo szkoda mi kasy a moja chodzi caly dzien w rajstopkach (ale tylko te ciensze mam,bez tego ocieplenia w srodku) i body,jak wychodzimy to narzucam spodnie i kurtke no i czape, koc w wozku jest beee. Z racji ze zaprowadzamy syna do przedszkola i go odbieramy zawsze razem,do tego 1-2 spacery w ciagu dnia to szkoda mi czasu na ciągle przebieranie takze po domu rajty wygrywaja
no i szczerze z tymi z 5-10... Naprawdę nic sie nie dzieje. Prawie wszystkie mam z tamtad
no ale teraz to raczej niskich cen nie będzie na rajty bo sezon...polecam miedzysezonami sie zaopatrywac. Ja pod koniec wakacji dla 2 dzieci kupowalam,kurtki tez
duzo taniej
A u nas akcja.syn w ciagu godziny 2 razy zwymiotowal, 2 koldry i poduszki juz brudne i brak kolejnych,jutro bedzie wieeeelkie pranienie wiem od czego ale mam nadzieje ze nie przyniosl jakiegos rota z przedszkola tylko cos mu na żołądku zostalo
ajc szkoda mi go i cos czuje ze za duzo dzis nie pospie...
Patrzyłam wczoraj na 51015 i są promocje na rajtki tez po ok 15zl a dla klubowiczów chyba 50% rabatu
Biedny synek oby szybko przeszło i nie było to Rota a malutka zaszczepiona?
Moj synek kończy dziś 8 miesięcy 😊symbolica lubi tę wiadomość