X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy na dole panele i dywan na środku ale z dywana schodzi in pełza po całym dole a na gorze mamy maty piankowe 2 i zajmują cała górę.

Rzeczywiście jeżeli raczkuje to chyba tylko na dywanie ale muszę poobserwować 😊

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est, jak sytuacja u Was? Byliście u lekarza?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj wieczorem 2 kroczki na czworaka, a rano pierwszy samodzielny siad 🙂. W końcu matka się doczekała 🙂.

amir, artemida27, bumbum, symbolica, Moniiiikaaaa, ej_est lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami super :)
    Chociaż teraz to się dopiero zacznie, mojego to na chwilę nie można zostawić bo zaraz katastrofa, jak koło niego jestem to siedzi pieknie wczoraj wyszłam na chwilę do WC i bęc do tyłu na głowę :) albo jak mu położę za plecami poduszkę to się akurat na bok wywali hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami brawa dla Jasia :D
    Amir jak opanuje siedzenie to będzie wstawal i tu można zawalu dostać jak widzisz ze stoi i idziesz do dziecka ktore w tym momencie spada i to na poczatku czesto na glowe :/
    U nas tez postep :D w koncu ząbek wyszedl i drugi tez juz blisko widac ale jeszcze pod dziaselkiem

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    U nas wczoraj wieczorem 2 kroczki na czworaka, a rano pierwszy samodzielny siad 🙂. W końcu matka się doczekała 🙂.

Gratulacje dla Jasia 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Malami brawa dla Jasia :D
    Amir jak opanuje siedzenie to będzie wstawal i tu można zawalu dostać jak widzisz ze stoi i idziesz do dziecka ktore w tym momencie spada i to na poczatku czesto na glowe :/
    U nas tez postep :D w koncu ząbek wyszedl i drugi tez juz blisko widac ale jeszcze pod dziaselkiem

Super pierwszy ząbek 😊 ja obserwuje i szukam trzeciego ale jeszcze nie ma 😉

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy mały upadek dzisiaj 🤷‍♀️ Maksiu pelzal sobie rano na dole oboje byliśmy z nim i każdy patrzył i jednocześnie coś robił śniadanie itd. otwarlismy mu bok kojca bo zaglądał do niego z ziemi o pomyśleliśmy jest ślisko nie wejdzie... wszedł i zadowoleni ze mu się udało ale niestety postanowił bardzo szybko opuścić kojec niestety wypadają z niego i uderzając główka o ziemie. Był płacz aż chwile bez dźwięku ale wyprzytulalam i zaraz wszystko było ok ... niestety nie da się uniknąć wszystkich upadków. Jest tak ruchliwy pełza szybko wszędzie wspina się, klęczy na kolankach wyprostowany i puszcza sie rączka szukając co by go obok chwycić no człowiek nie nadąży choć by chciał i starał się bardzo

My mieliśmy iść do siostrzeńca na 3 urodziny ale przeziębił się katar gorączka 😞 urodziny przełożone nasza tydzień ... biedny co chwile chory odkąd we wrześniu poszedł do przedszkola

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My u teściów o dziwo maly jakoś sprawnie w drzemke zapadł bo zawsze był z tym problem poza domem, ciekawe ile pospi.

Nic też nie była tragiczna pobudka 23, 2.30 i 4 z tym ze od 4 już chciał wstawać mam wrażenie ale jeszcze na mnie pospal do 6. Ten nad ranem sen to jest jakaś porażka już się kręci i coś mu nie pasi ehh jak spał 6.30-7 to był jednak luksus :) teraz o 6 to srodek nocy za oknem ciemno no ale dziecko tego nie ogarnia :p

• bumbum Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj raczkowanie - cztery "kroki" kolankami. Plus aktywne pełzanie. Dalej czekamy na siad :)

symbolica, malami.91, artemida27, ej_est lubią tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dalej brak ząbków:) dziś byliśmy u kuzynki Alicji slubana jest 10 miesięcy starsza a już mówi proste zdania np mama była na zakupach :) fajnie że ma kuzynke w podobnym wieku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda 10 m-cy różnicy na tym etapie to sporo ;) tym bardziej ze to wiecej niz nasze dzieciaczki zyja ;) moze i nasze beda ladnie mowic w wieku 1,5 roku ;) poczekamy zobaczymy ;)
    Kuzynka z mala roznica wieku to fajna sprawa ale widze że rodzenstwo to inna,mocniejsza wiez. Moj syn ma kuzynow w swoim wieku,troche starszych i mlodszych, bawia sie fajnie razem ale jak widze jak sie cieszy do siostry i ona do niego to az fruwam z radosci i modle sie zeby ta milosc im zostala do konca zycia ;)

malami.91 lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja còra w wieku 12-13 miesięcy mòwiła już prostymi zadaniami: tata papa brumbrum - czyli tata pojechał do pracy.. albo mama cycy mniam mniam albo mama cyca da 😆 jak miała ok18 to już można było z nią pogadać.. jak miała ok 22miesięcy to zuzięmi zaśpiewała całą czy odliczała w dòł kawałki kiełbaski do zjedzenia.. jeszcze 3 zostały, jeszcze 2.. itd. Jak miała dwa lata to znała literki, potrafiła je nazwać. Mądrzeją te dzieci nie wiadomo kiedy.. 😊 Mam gdzieś filmiki na YT, aż się łezka w oku kręci..

Taki: https://youtu.be/tfvbzAzLyx4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2019, 21:34

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica jaka fajna dziewczynka z Twojej córeczki 😊 ile teraz ma?
    Rzeczywiście bystra z niej dziewczynka z tego co piszesz

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina dzięki, 11 lat niecałe 3miesiące temu skończyla :-) Mam chyba tutaj na naszym wątku najdłuższą różnicę miedzy dziećmi..

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że rodzeństwo to co innego :) chciałabym żeby Ala miała rodzeństwo ale muszę wrócić do pracy na pół roku i będziemy myśleć o drugim :)

Lutyska lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mówieniem różnie bywa. Mój ma prawie 3lata i słabo mówi. Dopiero w przedszkolu zaczął więcej mówić

Symbolica ja mam z bratem 11lat różnicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 08:18

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Paulina dzięki, 11 lat niecałe 3miesiące temu skończyla :-) Mam chyba tutaj na naszym wątku najdłuższą różnicę miedzy dziećmi..

To fajnie mała pomocnica 😊

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie książeczki na prezent dla 3letniego chłopca? Coś nieoczywistego :) mogą być też wyklejanki np. :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzeństwie rozpiętość wieku to 14lat :-). Brat ma duże dzieci już, zaraz będzie bliżej 40 niż 30 a siostra jest na pierwszym roku studiów :-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 09:13

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1266 1267 1268 1269 1270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ