Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Małami super
Chociaż teraz to się dopiero zacznie, mojego to na chwilę nie można zostawić bo zaraz katastrofa, jak koło niego jestem to siedzi pieknie wczoraj wyszłam na chwilę do WC i bęc do tyłu na głowęalbo jak mu położę za plecami poduszkę to się akurat na bok wywali hehe
-
nick nieaktualnyMalami brawa dla Jasia
Amir jak opanuje siedzenie to będzie wstawal i tu można zawalu dostać jak widzisz ze stoi i idziesz do dziecka ktore w tym momencie spada i to na poczatku czesto na glowe
U nas tez postepw koncu ząbek wyszedl i drugi tez juz blisko widac ale jeszcze pod dziaselkiem
-
Lutyska wrote:Malami brawa dla Jasia
Amir jak opanuje siedzenie to będzie wstawal i tu można zawalu dostać jak widzisz ze stoi i idziesz do dziecka ktore w tym momencie spada i to na poczatku czesto na glowe
U nas tez postepw koncu ząbek wyszedl i drugi tez juz blisko widac ale jeszcze pod dziaselkiem
Super pierwszy ząbek 😊 ja obserwuje i szukam trzeciego ale jeszcze nie ma 😉 -
My mieliśmy mały upadek dzisiaj 🤷♀️ Maksiu pelzal sobie rano na dole oboje byliśmy z nim i każdy patrzył i jednocześnie coś robił śniadanie itd. otwarlismy mu bok kojca bo zaglądał do niego z ziemi o pomyśleliśmy jest ślisko nie wejdzie... wszedł i zadowoleni ze mu się udało ale niestety postanowił bardzo szybko opuścić kojec niestety wypadają z niego i uderzając główka o ziemie. Był płacz aż chwile bez dźwięku ale wyprzytulalam i zaraz wszystko było ok ... niestety nie da się uniknąć wszystkich upadków. Jest tak ruchliwy pełza szybko wszędzie wspina się, klęczy na kolankach wyprostowany i puszcza sie rączka szukając co by go obok chwycić no człowiek nie nadąży choć by chciał i starał się bardzo
My mieliśmy iść do siostrzeńca na 3 urodziny ale przeziębił się katar gorączka 😞 urodziny przełożone nasza tydzień ... biedny co chwile chory odkąd we wrześniu poszedł do przedszkola -
My u teściów o dziwo maly jakoś sprawnie w drzemke zapadł bo zawsze był z tym problem poza domem, ciekawe ile pospi.
Nic też nie była tragiczna pobudka 23, 2.30 i 4 z tym ze od 4 już chciał wstawać mam wrażenie ale jeszcze na mnie pospal do 6. Ten nad ranem sen to jest jakaś porażka już się kręci i coś mu nie pasi ehh jak spał 6.30-7 to był jednak luksusteraz o 6 to srodek nocy za oknem ciemno no ale dziecko tego nie ogarnia :p
-
nick nieaktualnyRuda 10 m-cy różnicy na tym etapie to sporo
tym bardziej ze to wiecej niz nasze dzieciaczki zyja
moze i nasze beda ladnie mowic w wieku 1,5 roku
poczekamy zobaczymy
Kuzynka z mala roznica wieku to fajna sprawa ale widze że rodzenstwo to inna,mocniejsza wiez. Moj syn ma kuzynow w swoim wieku,troche starszych i mlodszych, bawia sie fajnie razem ale jak widze jak sie cieszy do siostry i ona do niego to az fruwam z radosci i modle sie zeby ta milosc im zostala do konca zyciamalami.91 lubi tę wiadomość
-
Moja còra w wieku 12-13 miesięcy mòwiła już prostymi zadaniami: tata papa brumbrum - czyli tata pojechał do pracy.. albo mama cycy mniam mniam albo mama cyca da 😆 jak miała ok18 to już można było z nią pogadać.. jak miała ok 22miesięcy to zuzięmi zaśpiewała całą czy odliczała w dòł kawałki kiełbaski do zjedzenia.. jeszcze 3 zostały, jeszcze 2.. itd. Jak miała dwa lata to znała literki, potrafiła je nazwać. Mądrzeją te dzieci nie wiadomo kiedy.. 😊 Mam gdzieś filmiki na YT, aż się łezka w oku kręci..
Taki: https://youtu.be/tfvbzAzLyx4Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2019, 21:34
malami.91 lubi tę wiadomość