Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sobie zmieniłam suwaczek, bo z tamtymi z babyboom coś jest nie tak.
Mój ma bielutkie ząbki. Amir, ale ten ząb już zupełnie się przebił? Może jeszcze jest ciut pod dziąsłem i stąd takie wrażenie.
U nas też pogoda super. Mały sobie śpi w wózku i spacerujemy 🙂.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Rzeczywiście mòj i Malami suwaczek tylko widać.. nie przejmujcie się, ząbki się uwalniają i będą bielutkie ☺️
Mòj pospał od 10 do 12 aż go nie obudziłam bo.chcę żeby się drzemnął jeszcze popołudniu i może godzinę pòźniej da się położyć spać i w sobotę nie zrobi nam pobudki ok 6. Tak kombinuję 😏
Paulinka suwaczek.plWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 12:52
-
U mnie w Biedronce nic nie było
Mała dzisiaj wstała po 5 ale udało się ululac na rękach :o
Ja małej podaje 1 krople vigantolu czyli 500. Sama biorę Mamadha premium+, ale dołożę sobie chyba vit D po lekturze artykułu:
https://mamaginekolog.pl/witamina-dWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 13:02
-
symbolica wrote:Rzeczywiście mòj i Malami suwaczek tylko widać.. nie przejmujcie się, ząbki się uwalniają i będą bielutkie ☺️
Mòj pospał od 10 do 12 aż go nie obudziłam bo.chcę żeby się drzemnął jeszcze popołudniu i może godzinę pòźniej da się położyć spać i w sobotę nie zrobi nam pobudki ok 6. Tak kombinuję 😏
Paulinka suwaczek.pl
Dziękuje ☺️ Ale tam chyba trzeba się zarejestrować wzięłam ze strony fajnamama -
Ja biorę falvit mama na zmiane z symvital mama- ostatnio mi się skoczył i chyba juz nie kupię... kiedy biore falvit mama to suplementuję też dha/omega3 - jak zwał tak zwał.. i biorę wapń (z małą dawką d3) jak nie zapomnę - nazywa się "calci vitum" - to co w ciąży starałam się brać..
-
bumbum wrote:U mnie w Biedronce nic nie było
Mała dzisiaj wstała po 5 ale udało się ululac na rękach :o
Ja małej podaje 1 krople vigantolu czyli 500. Sama biorę Mamadha premium+, ale dołożę sobie chyba vit D po lekturze artykułu:
https://mamaginekolog.pl/witamina-d
My tez poszliśmy z małym na łowy do biedronki a nic nie było takiego 🥺
Miałam pytać przy kasie ale bezczelna baba wyprzedziła mnie idaca z wózkiem z dzieckiem i dosłownie z 1 rzeczą do kasy i po chamsku ryjąc się i przepychając bo było ciasno przed sama kasa, zadowolona stanęła przede mną, a byłam pewna ze robi tak bo chce iść gdzieś dalej po coś a nie do kasy !!! nie odezwałam się bo jakbym zaczęła to bym ja tam rozniosła a nie chciałam żeby Maksiu był świadkiem tego 🤷♀️ Gotowałam się w środku a jeszcze staliśmy nie wiem ile w tej kolejce 😡
Symbolice
A taka fajna ta ślizgawka z samochodzikami ☺️ 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 13:12
-
My też już po spacerze i po wizycie w rossmanie piękna pogoda
jem obiad i idziemy na drugą drzemke bo mój mały mimo że ledwo oczy ma otwarte to tak go wszystko ciekawi że za nic powieki na spacerze nie przymknie
A ząbki przebiły się całkiem ale jeszcze niewiele ponad dziąsło wystajaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 14:43
-
Paulina9191 wrote:My tez poszliśmy z małym na łowy do biedronki a nic nie było takiego 🥺
Miałam pytać przy kasie ale bezczelna baba wyprzedziła mnie idaca z wózkiem z dzieckiem i dosłownie z 1 rzeczą do kasy i po chamsku ryjąc się i przepychając bo było ciasno przed sama kasa, zadowolona stanęła przede mną, a byłam pewna ze robi tak bo chce iść gdzieś dalej po coś a nie do kasy !!! nie odezwałam się bo jakbym zaczęła to bym ja tam rozniosła a nie chciałam żeby Maksiu był świadkiem tego -
Powiem Wam mnie tak pół na pół ludzie puszczają w kolejce... czasem wystooję swoje a czasem ustawiam sie już do pierwszej kasy i proszę o zawołanie kogoś jak jest jakas kilometrowa kolejka... ja młody zaczyna wrzeszczeć a nie wezmę go ręce to wszyscy mnie przepuszczają raczej..ogólnie kobietki są bardzie empatyczne - matki i babcie... faceci prawie nigdy, prawie bo ostatnio trafił się b.rzadki okaz który,mi powiedział, że jest dziadkiem, ma dużo wnuków i dzieci u niego maja pierwszeństwo i mnie przepuścił przed siebie a za nim już wszyscy inni też. Tak to mi się praktycznie nie zdarza żeby faceci przepuszczali. Także wychowujmy naszych mężów i synów by coś się jednak poprawiło w tej materii..
Paulinka rozumiem że traiłaś na matkę co walczy o swoje i nie pyta czy można... ale wepchnąć się przed inną matkę też z dzieckiem to już chamstwo!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 15:20
-
Oj, kulturalnie powiedziałabym takiej co o niej myślę. Nas przepuszczają jak widać, że mały się niecierpliwi albo mam go na rękach. Tak to zwykle stoimy, czasem zdarzy się ktoś wspaniałomyślny ot tak po prostu. Ale żeby się wpychać przed matkę z dzieckiem to już przesada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 15:33
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
symbolica wrote:Powiem Wam mnie tak pół na pół ludzie puszczają w kolejce... czasem wystooję swoje a czasem ustawiam sie już do pierwszej kasy i proszę o zawołanie kogoś jak jest jakas kilometrowa kolejka... ja młody zaczyna wrzeszczeć a nie wezmę go ręce to wszyscy mnie przepuszczają raczej..ogólnie kobietki są bardzie empatyczne - matki i babcie... faceci prawie nigdy, prawie bo ostatnio trafił się b.rzadki okaz który,mi powiedział, że jest dziadkiem, ma dużo wnuków i dzieci u niego maja pierwszeństwo i mnie przepuścił przed siebie a za nim już wszyscy inni też. Tak to mi się praktycznie nie zdarza żeby faceci przepuszczali. Także wychowujmy naszych mężów i synów by coś się jednak poprawiło w tej materii..
Paulinka rozumiem że traiłaś na matkę co walczy o swoje i nie pyta czy można... ale wepchnąć się przed inną matkę też z dzieckiem to już chamstwo!!!
Ale to chodziło o mnie ze z wózkiem i dzieckiem i 1 rzeczą 😊
Ona miala ok 40 lat i była sama 😒 miała kilka rzeczy nie dużo ale co z tego, ja miałam 1 i dziecko
Chociaż w taki sposób nawet gdybym miała pełny koszyk i byka bez dziecka to ryć się to jest chamskie
Mnie czasami ktoś puści czasem mężczyzna chociaż raczej młodzi, czasem kobiety i zazwyczaj zagadują ze maja mała wnuczkę itd. Ale niestety nie często
Wczoraj była wielka kolejka i tsk jak zawsze poprosiłam w biedronce o otwarcie kasy i czekałam przy kasie nr 2 (kolejka była przy 1) i krzyczy babka ze otwarta będzie 4 i heja milion ludzi pobiegło ale żeby poprosić to nie miał kto 😒 oczywiście pełne koszyki wiec zostałam przy tej 1 i nastałam się i nikt mnie nie przepuścił 🤷♀️
A wiecie ze kiedyś w przepisach było ujęte ze pierwszeństwo należy się tez matkom z małymi dziećmi ale potem były zmiany i postanowili ten zapis usunąć bo uznali ze jest to logiczne i ze i tak ludzie będą puszczać no i masz dla większości nie jest to oczywisteWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 15:52
-
U nas trzecia drzemka i to już ostatnia w ciągu dnia potem spacer ☺️ Druga drzemka wydłużyła mu się spał 1,40h 🤷♀️ na czwarta zabrakło czasu
Kupiliśmy wczoraj małemu mały drewniany samochodzik w takim sklepiku z zabawkami z drewna na rynku, ale mu się spodobał 😊
Maksiu chcial się nim pochwalić ale za szybko ruszał rączka 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 20:32
malami.91, symbolica, ruda90 lubią tę wiadomość
-
Paulina o to źle zrozumiałam,myślałam że ona też z dzieckiem .. trzeba było grzecznie acz stanowczo powiedzieć że Ty tu stałaś i żeby się usunęła.. ech chamskie babsko..
Paulina ale ma spanie Twòj maluszek, mòj tak miał te drzemek w wieku 4-5 miesięcy.. pierwszą drzemkę miał dziś pòźno więc grubo po 15 zasnął i pewnie niedługo wstanie, jakis desero-przedkolacje muszę mu podac, bo na kolację cyc oczywiście..
Z drewnianych zabawek to dziś jeszcze upolowałam.klocki sensoryczne drewniane 12m+ (6sztuk)... nic specjalnego w sumie za 10zł z 29,99 (taka cena to już gruba przesada). Ta zjeżdżalnia to przy tym full wypas i dosłownie wpadła i w ręce sama kiedy grzebałem w ciuszkach.niestety nie widziałam żeby było ich więcej.. Był jeszcze chińczyk i wbijaki takie drewniane (to jest fajne).. nie brałam bo mam jakiś po Wero.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 16:23
-
symbolica wrote:Paulina o to źle zrozumiałam,myślałam że ona też z dzieckiem .. trzeba było grzecznie acz stanowczo powiedzieć że Ty tu stałaś i żeby się usunęła.. ech chamskie babsko..
Paulina ale ma spanie Twòj maluszek, mòj tak miał te drzemek w wieku 4-5 miesięcy.. pierwszą drzemkę miał dziś pòźno więc grubo po 15 zasnął i pewnie niedługo wstanie, jakis desero-przedkolacje muszę mu podac, bo na kolację cyc oczywiście..
Z drewnianych zabawek to dziś jeszcze upolowałam.klocki sensoryczne drewniane 12m+ (6sztuk)... nic specjalnego w sumie za 10zł z 29,99 (taka cena to już gruba przesada). Ta zjeżdżalnia to przy tym full wypas i dosłownie wpadła i w ręce sama kiedy grzebałem w ciuszkach.niestety je widziałam żeby było ich więcej..
Nie chciałam się już denerwować bo jak bym wybuchnęła na nią to by jeszcze awantura była a nie chciałam żeby Maksiu był świadome tego
To tak normalnie w biedronce czy u Cienie jest ten dyskont biedronka?
W ciągu dnia śpi ok 3-3.5h czasem 2,5 czasem 4 ale rzadko
On jest bardzo aktywny pełza wszędzie raczkuje trochę, wspina się, próbuje usiąść ale jeszcze mu nie wychodzi ale za to umie klęknąć na kolankach tak wysoko wyprostowany oczywiście trzymając się czegoś 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 16:27
symbolica lubi tę wiadomość
-
W namiocie przy Biedronce wyszperałam.. w moim sklepie promocja nie obowiązuje. Zazdroszczę postępòw i gratuluję, mòj to leniwy "dzidziuś"-pudzian-demolka... wszędzie obrotowo włazi obijając głowę, na szczęście bez śladòw. Czekam kiedy zacznie pełzać..
Jacek w akcji i bum główna w szafę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 16:40
malami.91, artemida27, Papapatka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySymbolica słodziak 😘
Te akcje sa w różnych biedronkach,nie w kazdej. I to sa namioty resztek wiec to ze u symbolicy byla ta zjezdzalnia to nie znaczy ze w innym namiocie tez bedzie aczkolwiek moze sie trafic. Szwagierka tak rajstopy dla dziewczynek znalazla za 1zl ale tylko wieksze rozmiary byly. Czasem mozna cos tam wyszperac ciekawego
Moja właśnie padła na 2 drzemkę i o dziwo dala sie odlozyc do lozeczka...moze mysli ze to juz na noc bo przed wykapalam ja bo kupa gora poszlanie mialabym nic przeciwko
syn jest u babci to mam czas na wypicie kawy spokojnie
Ja podaje 600j wit.D ale dr kazala mi dawać 800j bez zadnych badan ani nic.nie mam zaufania do tej dr, chodze tam tylko na szczepienia jak jestem pewna ze dziecko jest zdrowe daltego chcialam wiedziec jak to u was jestsynowi podaje vibovit albo czasem zelkowitaminy, pozostalo mi wybrac cos dla siebie
-
Moja pediatra też bez niczego kazała dawać 800j bo mały duży.. Ja też tak ostrożnie do tego podeszłam dawałam 2 krople co 2 dzień i ostatnio przy okazji morfologii zrobiłam Wit D wyszło 65 więc przy 2 kroplach dziennie zaraz byśmy mieli za wysoką