Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to się zastanawiam jak to będzie jak trzeba będzie wrócić do pracy. Beze mnie to ciężko żeby na drzemkę poszedł, a wieczorne usypianie bez cyca to już w ogóle niemożliwe. Najgorsze jest to, że ja mam 12godzinny system pracy. Co prawda mając małe dziecko nie muszę się na to godzić, ale znając moje szefostwo to będę mieć do wyboru albo 12ki albo praca codziennie 12-20 🙁.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
uff zasnęła na rękach. Coraz rzadziej zasypia przy cycu, trzeba na rączkach usypiać.
malami, wlasnie ja też się zastanawiałam, nie ma opcji, żeby o określonej porze w żłobku zasnęła... No chyba, że jej się coś zmieni. Myślę, że Panie w żłobku mają jakieś triki... -
Małami u mnie jeszcze lepiej bo mamy dyżury 24h i też mogę się nie godzić ale to jednak spory zastrzyk dodatkowej kasy i bez tego na pewno finansowo będzie trudniej..
Ja zostawiam małego z moją mamą, mieszka za płotem więc jakoś może ogarną z mężem te nocki. Zresztą nie ma co się na zapas martwić. Dzieci są mądre wiedzą że jak nie ma mamy to nie ma cycya. Znajomi ostatnio opowiadali że jak się sami synem zajmują to drzemki trwają max godzinę, ostatnio zostawili z dziadkami na cały dzień to spał 3 godziny ciągiema ma 13 miesięcy gagatek
-
Ja na pewno nie oddam małej do żłobka. Niania też odpada bo jak mam oddać jej 70-80% wypłaty to wolę zostać w domu. Z synem też czekałam aż pójdzie do przedszkola. Teraz jest o wiele lepiej bo jest dodatkowo 500+ na każde dziecko więc damy radę
wtedy daliśmy bez dodatków to teraz będzie lżej
-
baranosia wrote:Ja na pewno nie oddam małej do żłobka. Niania też odpada bo jak mam oddać jej 70-80% wypłaty to wolę zostać w domu. Z synem też czekałam aż pójdzie do przedszkola. Teraz jest o wiele lepiej bo jest dodatkowo 500+ na każde dziecko więc damy radę
wtedy daliśmy bez dodatków to teraz będzie lżej
Moim siostrzeńcem jak siostra poszła do pracy po roku zajmowana się moja na a pracująca na pół etatu i babcia z dziadkiem od drugiej strony i ja z mężem układaliśmy grafik żeby tez kilka dni zająć się małym, póki nie byłam w zaawansowanej ciąży, teraz lada dzień kończy 3 latka i poszedł do przedszkola od września
O pomoc od teściów nie mam co liczyć, moja mama by mi pomocy nie odmówiła ale widziałam jaka była zmęczona opieka nad pełnym energii chłopcem praca dom zakupy itd, teraz moi dziadkowie wymagają już tez opieki pomocy wiec rozważam zostanie w domu bo do żłobka nie wyobrażam sobie oddac takiego maluszka 😞 oczywiście rozumie ze są sytuacje kiedy trzeba ale mam nadzieje ze nie bede musiała -
Ja z młodym na pewno zostanę aż do przedszkolengo wieku - chciałabym żeby poszedł jako 2,5latek - zobaczymy. Być może gdzieś się w tym czasie zaczepie jako niania, zobaczymy. Jak Weronika skończyła 2latka jeździła ze mną albo dzieci do nas przyjeżdżały.
Dzis i jeszcze przez dwa dni wyprzedaże na towaroteki, outlety i na namioty z Biedronki - do promocyjnych cen doliczany jest rabat 50%... kupiłam małemu trochę ciuszków i zjeżdzalnie drewniane z samochodami za 12,49 gdzie wyjściowa to 34,99złtakie okazje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 18:59
-
Amir, no właśnie mi też 12ki wychodziłyby lepiej finansowo, ale jakoś sobie nie wyobrażam nie widzieć dziecka tyle czasu, a co dopiero 24h 😮. Ale z drugiej strony może lepiej przyzwyczajać od małego, że taki jest system pracy i już.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Symbolica, oo oblukam moją biedre, zjeżdżalnią wygląda super
U mnie Babcia będzie zaangażowana 4 miesiące a potem niestety żłobek. Ale obliczylam że mała będzie w żłobku tylko 5-6h (Ja zaczynam pracę wcześnie, mąż późno) więc nie tak źle chyba.symbolica lubi tę wiadomość
-
U nas koło 1000 zł miesięcznie z wyżywieniem już...mała prawdopodobnie pójdzie do żłobka ja będzie miała 14 miesięcy. Najbardziej denerwuje mnie podejście mojej mamy że sobie nie poradzi itp ( bo niby jest za bardzo do mnie przywiazana). Na pewno sobie poradzi
ja wracam do pracy na 3/4 etatu więc Ala będzie w żłobku 6 gora u godzin...
symbolica lubi tę wiadomość
-
Bumbum jeszcze basenik żabka z osłoną przeciwsłoneczną udało się wyłowić za 1/4ceny wyjściowej - dałam 9,99zł. Taki:
https://www.megasmyk.pl/images/Bestwaynowy2017/52189-1%20(2).jpg
Còrce wyhaczyłam swietne legginsy i shorty za 10 i 5zł. Mlodemu np. 3pack body za 10zł, t-shirt z disneya za 6,50, pidżamkę za 9złitd.
Ruda grunt to pozytywne myślenie bo dzieci dobrze nas rodzicòw wyczuwają.. początki najczęściej bywają trudne, ale to przejściowe.. a może być też tak, że còrcia będzie wbiegać do żłobka jak na skrzydłach i nie będzie miała czasu się żegnać ☺️ moja tak miała, ale na etapie przedszkola od początku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 18:53
malami.91 lubi tę wiadomość
-
symbolica wrote:Bumbum jeszcze basenik żabka z osłoną przeciwsłoneczną udało się wyłowić za 1/4ceny wyjściowej - dałam 9,99zł. Taki:
https://www.megasmyk.pl/images/Bestwaynowy2017/52189-1%20(2).jpg
Chyba jutro skoczę do mojej biedronki. Zdaję się, że stoi tam namiot. Fajny ten tłuścioszek na zdjęciu, ciekawe który centyl.
Właśnie przeczytałam, że ma być jeszcze 25 stopni w październiku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 20:32
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami cały czas nowy towar przywożą.. tylko uważaj bo nie wszystko wchodzi dodatkowo -50% - trzeba to sprawdzać na kasie. I maksymalnie rabat na paragon to 100zł więc jeśli kupisz więcej rzeczy czy coś droższego to trzeba dzielić na paragony. Pochwal się jak coś wyhaczysz
Juz się nie mogę doczekać tej wakacyjnej pogody
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 21:13
malami.91 lubi tę wiadomość