Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina9191 wrote:Bardzo bym się ucieszyła gdyby tsk było.
Jasiu tez nie chce słoiczków? Owoców ze słoiczków tez?
Owoce są ok, ale szczerze to ja wolę podać świeży owoc, ze słoiczków dawałam tylko jak byliśmy na wakacjach. Bardziej czasem dałabym jakiś obiadek ze słoika jak nie mam czasu gotować, no ale jemu to nie smakuje. Ostatnio kupiłam łososia z batatami, gdzieś tam wyczytałam, że dzieci się tym zajadają, a Jaś miał minę jakbym go otruć chciała. Moje zupy je o wiele lepiej, chociaż wiadomo, że nie każda jakoś super mu pasuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 19:57
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
nick nieaktualnyCzy wasze dzieci tez świrują podczas karmienia? Moja przechodzi sama siebie ostatnio. Nie potrafi się położyć i wypić cyca normalnie tylko cuduje. Skacze po mnie, próbuje wstawać, obracać się na brzuch, siada w trakcie karmienia, a wszystko to oczywiście z piersią w buzi 🙈
A spróbuj jej zabrać go w trakcie to robi straszna awanturę 🙄
Nie ma chyba czasu żeby zjeść jak człowiek tylko musi być non stop w ruchu -
Moj ciągnie mnie za bluzkę, zapięcie biustonosza, skrobie sobie ręka po cycku czy bluzce, często musi trzymać mnie za rękę i tak chwyta puszcza chwyta puszcza, ciągnie się za nogę, albo łapie cycka i wpycha bardziej do buzi 😉 różne dziwne rzeczy
-
nick nieaktualnyO tak! Ja mam całe piersi podrapane bo Laura uwielbia w trakcie jedzeni tarmosić cycusia. Łapie za skore, szczypie, drapie. Jak nie za skore to za włosy albo za nos i wargi 😂
Robi tak tez podczas zasypiania, próbuje jej wciskać do rak jakaś mięciutka, mała zabawkę żeby sobie to tarmosiła bo nieraz to potrafi zaboleć, ale ona wszystko wyrzuca i z powrotem łapie cycusia. Taki typ 🙈
Najgorzej, ze na jednej piersi mam wypukłe znamię i często za nie łapie i ciągnie 😕 -
Dziewczyny mała się przed chwilą zadławiła 😰😰😰 ugotowałam jej zupę pomidorową z makaronem takim dla dzieci powyżej 6 miesiąca...najpierw odruch wymioty a później łzy w oczach i sapanie. Wzięłam ją szybko na ręce głową w dół i klepanie po plecach odkrztusila jedzenie z flegma...
Chyba prędko jej nie podam nic innego niż papka 😰😰😰 -
Jeju Ruda nie zazdroszczę.. To jedzenie i mnie coraz bardziej przeraza. Dziś oszukalam małego- mój oczywiście smakosz słoików domowe blee więc nałożyłam mu ugotowane warzywa do tej siatki z canpolu, na początku trochę się krzywil ale ostatecznie prawie wszystko wciągnął
Co do cyca to u mnie to samo on nie ma czasu pociągnie chwilę siada zaraz znowu szuka cyca potem na brzuch i tak cały czas akrobacje -
Paulina9191 wrote:Moj ciągnie mnie za bluzkę, zapięcie biustonosza, skrobie sobie ręka po cycku czy bluzce, często musi trzymać mnie za rękę i tak chwyta puszcza chwyta puszcza, ciągnie się za nogę, albo łapie cycka i wpycha bardziej do buzi 😉 różne dziwne rzeczy
Jakbym o swoim czytała... właśnie poszedł padnięty na drugie i ostatnie spanie
Ruda wspòłczuję
Malami sytuacja jak mnie kiedyś z jabłkiem. Na tym zakończyłam BLW, pòki nie będzie sam siadał tzn. siedział. Czasem bułkę dostanie do memłania czy chrupki i tyle...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 14:30
-
nick nieaktualnyLaura niby chrupki je, kawałki chlebka tez, owoce czasem ugryzie ode mnie i jest ok, a jak próbuje jej dac zupkę taka z kawałkami, naprawdę maleńkimi, zamiast gładkiej papki to ma odruch wymiotny i sie krztusi 🤷♀️
Ruda, współczuje, ja bym umierała ze strachu. Świetnie sobie poradziłaś 💪
My wczoraj zaliczyliśmy pierwsza kąpiel na siedząco w wannie. Wrzuciłam jej zabawki do wody i w końcu pierwsza kąpiel bez płaczu i pośpiechu ☺️
Marudna dzis straszna z tej mojej małej, widać, ze ja te zęby męczą, zgrzyta zębami, gryzie mnie podczas karmienia...no i marudzi caaaaaly dzień. Nie mogę sie ruszyć na krok. Czy to sie kiedyś skończy? 😫
W ogóle to gdzie sie Ewelcia podziała? Zawsze była taka aktywna, a teraz juz dawno nie pisała. Ewelcia melduj sie 😉
-
ej_est wrote:O tak! Ja mam całe piersi podrapane bo Laura uwielbia w trakcie jedzeni tarmosić cycusia. Łapie za skore, szczypie, drapie. Jak nie za skore to za włosy albo za nos i wargi 😂
Robi tak tez podczas zasypiania, próbuje jej wciskać do rak jakaś mięciutka, mała zabawkę żeby sobie to tarmosiła bo nieraz to potrafi zaboleć, ale ona wszystko wyrzuca i z powrotem łapie cycusia. Taki typ 🙈
Najgorzej, ze na jednej piersi mam wypukłe znamię i często za nie łapie i ciągnie 😕
Moj tez w czasie usypiania łapie mnie za wargi nos 😊 -
Ruda sobie poradziłaś kochana, wyobrażam sobie co czułaś, to musiało być okropne uczucie ale najważniejsze ze dobrze zareagowałas i mała sobie poradziła.
Posłałam męża po warzywa i owoce ekologiczne i myśle co by tu pomrozic i jak. Cześć chce w papkach do zupek, tez chce zrobić rosołek i zamrozić żeby mieć gotowe do zupek.
Wywar chce zamrozić w pojemniczkach na lód, tak samo warzywka papki marchew szpinak brokuł burak ziemniak .... ??
Jeżeli chce mieć kawałki do raczki to chyba nie można zamrozić?
A mus z jabłek gruszek itd tez można mrozić?
Proszę o pomysły co mrozicie w jakiej postaci żeby potem łatwo przygotować jakaś zupkę czy coś -
symbolica wrote:Magda a skąd weźmiesz w zimie świeże warzywa?
Mówię o obecnej sytuacji a nie o zimie. Wiadomo, że na zimę coś zamrożę. Ale Paulina ostatnio pisala, że dziecko nie chce jesc sloiczków więc dlatego pisalam, że nie zabrałabym się za zamrażanie jakichś ilości dla dziecka jak nie wiadomo co będzie jeść. Już na samym początku rozszerzania diety nakupowałam np dużo marchewki, której nie chciała jeść i do tej pory je malutko więc nie widzę sensu w mrożeniu dużej ilości marchewki jak dodaje tylko troszkę