X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety kiepsko idzie jedzenie czegokolwiek dlatego pomyślałam ze mogę słoiczki mu nie podchodzą i chce robić sama papki i trochę do raczki spróbować ale tego się boje.

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam wszystkiego po troszkę 😊 2 brokuły kilka marchewek kilka buraków 1 dynie, kilka ziemniaków, batata, trochę szpinaku

961l20mmezoojidp.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    U nas niestety kiepsko idzie jedzenie czegokolwiek dlatego pomyślałam ze mogę słoiczki mu nie podchodzą i chce robić sama papki i trochę do raczki spróbować ale tego się boje.

Ja daję najpierw zupkę papkę a jak nie podchodzi to daje kawałki. Możesz dawać coś miękkiego np. maliny, banana, truskawki. U mnie z tym sobie radzi. Spróbuj :)

Radzi tzn coś tam je ale też wypluwa jak ugryzie za duży kawałek także nie zrażaj się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 20:19

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ostatnio dałam kawałek marchewki i ładnie sobie poradził coś tam zjadł coś wypluł, banana tez jadł, dzisiaj kupiłam chrupki kukurydziane eko w rossmanie takie małe i zjadł 2 😉 i gruszkę mu dałam w skupku ale wyslizgowala się mu z raczki wiec włożyłam mu do siateczki

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O paulina postep jak cos zjadl? Daj ugotowanego ziemniaka do raczki, moja rozgniatala a ja jej wtedy po kawałku do buzi przykladalam.
    Ja kupuje brokula i mroze rozyczki, pozniej gotuje, owoce tez mam w calosci zamrożone niektore. Jak dziecko nie zje wykorzystam do galaretki np ;) ziemniakow bym nie mrozila ;p marchew kiedys tez w kawalkach mrozilam jak trzeba bylo to wyciagalam i gotowałam a teraz jeszcze mam w ogródku a na zime w skrzynce piachu zostawiamy. Co do reszty to nie wiem. Buraki robie dla nas do słoików i dziecko pozniej takie dostaje potarte i z mala iloscia cukru i octu,np do ziemniakow.
    Moja mala w tydzien zje calego brokula ;) brokulomaniak 😄

Migotka83 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś pobudka o 5...właśnie padła na pierwsza drzemkę...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj wymioty, nie wiem od czego, czy dzień wcześniej po raz pierwszy podałam kaszkę na mm. Czy może być reakcja alergiczna po dobie?

• amir Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś też powitalismy o 5 ale ten pierwsza drzemka dopiero teraz bo stwierdził że będzie ćwiczył od świtu czworakowanie. Nawet zrobił kilka 'kroczkow'

malami.91 lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 3dni gorączka, mała zupełnie jakby ktoś podmienił mi dziecko :( dalej jesteśmy na antybiotyku więc szybkie badania ale morfologia i crp ok. Lekarze rozkładają ręce.
    Na szczęście dziś rano rozwiązanie zagadki! Krostki na ciele czyli to zwykła 3dniówka! Uff

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, mnie się wydaje, że zwymiotowała by niedługo po zjedzeniu tej kaszki. Do 72h to raczej jakaś wysypka np. może się pojawić.

Amir, no i super 🙂.

Baranosia, dobrze, że się wyjaśniło. Swoją drogą niezłe combo Was dopadło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 08:50

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy u lekarza na kontroli wagi, pechowo się złożyło że wieczór wcześniej wymioty, no ale i tak przybrała :) ogólnie wszytko już ok. Mała dostała na obiad gerberka z koperkiem i to mogło podrażnić. Mam jeszcze raz podać i zobaczymy. Kaszkę na mm podam za tydzień.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba niedługo będą zęby mała jest tak marudna jak nigdy :/

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, to świetnie, że z wagą się poprawiło.

Ja właśnie usypiam małego na pierwszą drzemkę. Obudził się koło 6:30, ale nie ma czasu iść spać. Broni się przed tym, że szok mimo że jest śpiący. Włożyłam go w nosidełko i zasnął, chciałam przełożyć do łóżeczka, ale przykleił się do cyca ehh. Zaraz się wyśpi u mnie na rękach i w ogóle go nie odłożę. A chociaż kawy bym się chciała napić w spokoju 😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    U nas dziś pobudka o 5...właśnie padła na pierwsza drzemkę...

U nas dzisiaj wstał 7.45 ale poszłam spać po 24 bo siedzieliśmy w kuchni z mężem i robiliśmy 😉

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Od 3dni gorączka, mała zupełnie jakby ktoś podmienił mi dziecko :( dalej jesteśmy na antybiotyku więc szybkie badania ale morfologia i crp ok. Lekarze rozkładają ręce.
    Na szczęście dziś rano rozwiązanie zagadki! Krostki na ciele czyli to zwykła 3dniówka! Uff

Oj to dobrze ze się wyjaśniło 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Bumbum, to świetnie, że z wagą się poprawiło.

Ja właśnie usypiam małego na pierwszą drzemkę. Obudził się koło 6:30, ale nie ma czasu iść spać. Broni się przed tym, że szok mimo że jest śpiący. Włożyłam go w nosidełko i zasnął, chciałam przełożyć do łóżeczka, ale przykleił się do cyca ehh. Zaraz się wyśpi u mnie na rękach i w ogóle go nie odłożę. A chociaż kawy bym się chciała napić w spokoju 😁.

Moj wstał 7.45, około 9 jadł i przysypiał powoli ale kupa poszła i się rozbudził
    😊 musiałam poskakać na piłce, usnął chciałam go odłożyć do kokonu popatrzył na mnie uśmiechnął się lekko i zaczął żalić się 🤷‍♀️ no i do cyca i dopiero zasnął i wtulony we mnie aż żal odłożyć

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    U nas chyba niedługo będą zęby mała jest tak marudna jak nigdy :/

To super 😊 ciekawe ktory wyjdzie

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Moj wstał 7.45, około 9 jadł i przysypiał powoli ale kupa poszła i się rozbudził
    😊 musiałam poskakać na piłce, usnął chciałam go odłożyć do kokonu popatrzył na mnie uśmiechnął się lekko i zaczął żalić się 🤷‍♀️ no i do cyca i dopiero zasnął i wtulony we mnie aż żal odłożyć

No u nas druga próba odłożenia też nieudana, także jestem uziemiona 😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nawet z moim nie walczę, kładę się z nim do łóżka i tyle sobie odpocznę, serial jakiś obejrzę. Tym bardziej że u nas też ostatnio walka ze snem więc jak już się namecze żeby uspać to nie mam zamiaru tego powtarzać w nieskończoność :P

• bumbum Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Mała obudziła się 6:50. Próbuje już usypiać, bo maruda, ale też ciężko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 10:12

‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ