WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety kiepsko idzie jedzenie czegokolwiek dlatego pomyślałam ze mogę słoiczki mu nie podchodzą i chce robić sama papki i trochę do raczki spróbować ale tego się boje.

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam wszystkiego po troszkę 😊 2 brokuły kilka marchewek kilka buraków 1 dynie, kilka ziemniaków, batata, trochę szpinaku

961l20mmezoojidp.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    U nas niestety kiepsko idzie jedzenie czegokolwiek dlatego pomyślałam ze mogę słoiczki mu nie podchodzą i chce robić sama papki i trochę do raczki spróbować ale tego się boje.

Ja daję najpierw zupkę papkę a jak nie podchodzi to daje kawałki. Możesz dawać coś miękkiego np. maliny, banana, truskawki. U mnie z tym sobie radzi. Spróbuj :)

Radzi tzn coś tam je ale też wypluwa jak ugryzie za duży kawałek także nie zrażaj się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 20:19

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ostatnio dałam kawałek marchewki i ładnie sobie poradził coś tam zjadł coś wypluł, banana tez jadł, dzisiaj kupiłam chrupki kukurydziane eko w rossmanie takie małe i zjadł 2 😉 i gruszkę mu dałam w skupku ale wyslizgowala się mu z raczki wiec włożyłam mu do siateczki

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O paulina postep jak cos zjadl? Daj ugotowanego ziemniaka do raczki, moja rozgniatala a ja jej wtedy po kawałku do buzi przykladalam.
    Ja kupuje brokula i mroze rozyczki, pozniej gotuje, owoce tez mam w calosci zamrożone niektore. Jak dziecko nie zje wykorzystam do galaretki np ;) ziemniakow bym nie mrozila ;p marchew kiedys tez w kawalkach mrozilam jak trzeba bylo to wyciagalam i gotowałam a teraz jeszcze mam w ogródku a na zime w skrzynce piachu zostawiamy. Co do reszty to nie wiem. Buraki robie dla nas do słoików i dziecko pozniej takie dostaje potarte i z mala iloscia cukru i octu,np do ziemniakow.
    Moja mala w tydzien zje calego brokula ;) brokulomaniak 😄

Migotka83 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś pobudka o 5...właśnie padła na pierwsza drzemkę...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj wymioty, nie wiem od czego, czy dzień wcześniej po raz pierwszy podałam kaszkę na mm. Czy może być reakcja alergiczna po dobie?

• amir Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś też powitalismy o 5 ale ten pierwsza drzemka dopiero teraz bo stwierdził że będzie ćwiczył od świtu czworakowanie. Nawet zrobił kilka 'kroczkow'

malami.91 lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 3dni gorączka, mała zupełnie jakby ktoś podmienił mi dziecko :( dalej jesteśmy na antybiotyku więc szybkie badania ale morfologia i crp ok. Lekarze rozkładają ręce.
    Na szczęście dziś rano rozwiązanie zagadki! Krostki na ciele czyli to zwykła 3dniówka! Uff

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, mnie się wydaje, że zwymiotowała by niedługo po zjedzeniu tej kaszki. Do 72h to raczej jakaś wysypka np. może się pojawić.

Amir, no i super 🙂.

Baranosia, dobrze, że się wyjaśniło. Swoją drogą niezłe combo Was dopadło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 08:50

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy u lekarza na kontroli wagi, pechowo się złożyło że wieczór wcześniej wymioty, no ale i tak przybrała :) ogólnie wszytko już ok. Mała dostała na obiad gerberka z koperkiem i to mogło podrażnić. Mam jeszcze raz podać i zobaczymy. Kaszkę na mm podam za tydzień.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba niedługo będą zęby mała jest tak marudna jak nigdy :/

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, to świetnie, że z wagą się poprawiło.

Ja właśnie usypiam małego na pierwszą drzemkę. Obudził się koło 6:30, ale nie ma czasu iść spać. Broni się przed tym, że szok mimo że jest śpiący. Włożyłam go w nosidełko i zasnął, chciałam przełożyć do łóżeczka, ale przykleił się do cyca ehh. Zaraz się wyśpi u mnie na rękach i w ogóle go nie odłożę. A chociaż kawy bym się chciała napić w spokoju 😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    U nas dziś pobudka o 5...właśnie padła na pierwsza drzemkę...

U nas dzisiaj wstał 7.45 ale poszłam spać po 24 bo siedzieliśmy w kuchni z mężem i robiliśmy 😉

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Od 3dni gorączka, mała zupełnie jakby ktoś podmienił mi dziecko :( dalej jesteśmy na antybiotyku więc szybkie badania ale morfologia i crp ok. Lekarze rozkładają ręce.
    Na szczęście dziś rano rozwiązanie zagadki! Krostki na ciele czyli to zwykła 3dniówka! Uff

Oj to dobrze ze się wyjaśniło 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Bumbum, to świetnie, że z wagą się poprawiło.

Ja właśnie usypiam małego na pierwszą drzemkę. Obudził się koło 6:30, ale nie ma czasu iść spać. Broni się przed tym, że szok mimo że jest śpiący. Włożyłam go w nosidełko i zasnął, chciałam przełożyć do łóżeczka, ale przykleił się do cyca ehh. Zaraz się wyśpi u mnie na rękach i w ogóle go nie odłożę. A chociaż kawy bym się chciała napić w spokoju 😁.

Moj wstał 7.45, około 9 jadł i przysypiał powoli ale kupa poszła i się rozbudził
    😊 musiałam poskakać na piłce, usnął chciałam go odłożyć do kokonu popatrzył na mnie uśmiechnął się lekko i zaczął żalić się 🤷‍♀️ no i do cyca i dopiero zasnął i wtulony we mnie aż żal odłożyć

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    U nas chyba niedługo będą zęby mała jest tak marudna jak nigdy :/

To super 😊 ciekawe ktory wyjdzie

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Moj wstał 7.45, około 9 jadł i przysypiał powoli ale kupa poszła i się rozbudził
    😊 musiałam poskakać na piłce, usnął chciałam go odłożyć do kokonu popatrzył na mnie uśmiechnął się lekko i zaczął żalić się 🤷‍♀️ no i do cyca i dopiero zasnął i wtulony we mnie aż żal odłożyć

No u nas druga próba odłożenia też nieudana, także jestem uziemiona 😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nawet z moim nie walczę, kładę się z nim do łóżka i tyle sobie odpocznę, serial jakiś obejrzę. Tym bardziej że u nas też ostatnio walka ze snem więc jak już się namecze żeby uspać to nie mam zamiaru tego powtarzać w nieskończoność :P

• bumbum Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Mała obudziła się 6:50. Próbuje już usypiać, bo maruda, ale też ciężko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 10:12

‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ