Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina9191 wrote:U nas niestety kiepsko idzie jedzenie czegokolwiek dlatego pomyślałam ze mogę słoiczki mu nie podchodzą i chce robić sama papki i trochę do raczki spróbować ale tego się boje.
Ja daję najpierw zupkę papkę a jak nie podchodzi to daje kawałki. Możesz dawać coś miękkiego np. maliny, banana, truskawki. U mnie z tym sobie radzi. Spróbuj
Radzi tzn coś tam je ale też wypluwa jak ugryzie za duży kawałek także nie zrażaj sięWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 20:19
-
Właśnie ostatnio dałam kawałek marchewki i ładnie sobie poradził coś tam zjadł coś wypluł, banana tez jadł, dzisiaj kupiłam chrupki kukurydziane eko w rossmanie takie małe i zjadł 2 😉 i gruszkę mu dałam w skupku ale wyslizgowala się mu z raczki wiec włożyłam mu do siateczki
-
nick nieaktualnyO paulina postep jak cos zjadl? Daj ugotowanego ziemniaka do raczki, moja rozgniatala a ja jej wtedy po kawałku do buzi przykladalam.
Ja kupuje brokula i mroze rozyczki, pozniej gotuje, owoce tez mam w calosci zamrożone niektore. Jak dziecko nie zje wykorzystam do galaretki npziemniakow bym nie mrozila ;p marchew kiedys tez w kawalkach mrozilam jak trzeba bylo to wyciagalam i gotowałam a teraz jeszcze mam w ogródku a na zime w skrzynce piachu zostawiamy. Co do reszty to nie wiem. Buraki robie dla nas do słoików i dziecko pozniej takie dostaje potarte i z mala iloscia cukru i octu,np do ziemniakow.
Moja mala w tydzien zje calego brokulabrokulomaniak 😄
Migotka83 lubi tę wiadomość
-
Od 3dni gorączka, mała zupełnie jakby ktoś podmienił mi dziecko
dalej jesteśmy na antybiotyku więc szybkie badania ale morfologia i crp ok. Lekarze rozkładają ręce.
Na szczęście dziś rano rozwiązanie zagadki! Krostki na ciele czyli to zwykła 3dniówka! Uff
-
Bumbum, mnie się wydaje, że zwymiotowała by niedługo po zjedzeniu tej kaszki. Do 72h to raczej jakaś wysypka np. może się pojawić.
Amir, no i super 🙂.
Baranosia, dobrze, że się wyjaśniło. Swoją drogą niezłe combo Was dopadło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 08:50
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Byliśmy u lekarza na kontroli wagi, pechowo się złożyło że wieczór wcześniej wymioty, no ale i tak przybrała
ogólnie wszytko już ok. Mała dostała na obiad gerberka z koperkiem i to mogło podrażnić. Mam jeszcze raz podać i zobaczymy. Kaszkę na mm podam za tydzień.
-
Bumbum, to świetnie, że z wagą się poprawiło.
Ja właśnie usypiam małego na pierwszą drzemkę. Obudził się koło 6:30, ale nie ma czasu iść spać. Broni się przed tym, że szok mimo że jest śpiący. Włożyłam go w nosidełko i zasnął, chciałam przełożyć do łóżeczka, ale przykleił się do cyca ehh. Zaraz się wyśpi u mnie na rękach i w ogóle go nie odłożę. A chociaż kawy bym się chciała napić w spokoju 😁.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
baranosia wrote:Od 3dni gorączka, mała zupełnie jakby ktoś podmienił mi dziecko
dalej jesteśmy na antybiotyku więc szybkie badania ale morfologia i crp ok. Lekarze rozkładają ręce.
Na szczęście dziś rano rozwiązanie zagadki! Krostki na ciele czyli to zwykła 3dniówka! Uff
Oj to dobrze ze się wyjaśniło 😊 -
malami.91 wrote:Bumbum, to świetnie, że z wagą się poprawiło.
Ja właśnie usypiam małego na pierwszą drzemkę. Obudził się koło 6:30, ale nie ma czasu iść spać. Broni się przed tym, że szok mimo że jest śpiący. Włożyłam go w nosidełko i zasnął, chciałam przełożyć do łóżeczka, ale przykleił się do cyca ehh. Zaraz się wyśpi u mnie na rękach i w ogóle go nie odłożę. A chociaż kawy bym się chciała napić w spokoju 😁.
Moj wstał 7.45, około 9 jadł i przysypiał powoli ale kupa poszła i się rozbudził
😊 musiałam poskakać na piłce, usnął chciałam go odłożyć do kokonu popatrzył na mnie uśmiechnął się lekko i zaczął żalić się 🤷♀️ no i do cyca i dopiero zasnął i wtulony we mnie aż żal odłożyć -
Paulina9191 wrote:Moj wstał 7.45, około 9 jadł i przysypiał powoli ale kupa poszła i się rozbudził
😊 musiałam poskakać na piłce, usnął chciałam go odłożyć do kokonu popatrzył na mnie uśmiechnął się lekko i zaczął żalić się 🤷♀️ no i do cyca i dopiero zasnął i wtulony we mnie aż żal odłożyć
No u nas druga próba odłożenia też nieudana, także jestem uziemiona 😁.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021