Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Wspòłczuję Ruda! Podłączam się po pytanie Malami.. w niektòrych biedronkach też ta promocja działa - tam gdzie ulotki -50%wiszą.
Barnosia mòj regularnie budzi się ok 4 tylko na karmienie ok 8-9h po kolacji. Najczęściej zaraz po tym zasypia przy szumiedle suszarkowym z aplikacji.
Mòj najwcześniej z wyspania ćwierka ok 5:20... Dziś mogę powiedzieć że wyspany bo do 6:25 dociągnął... Teraz już powinien spać od 15 minut i już spał tylko kichnęłam dwa razy 🤧 i się z automatu rozbudził.. i właśnie demoluje swoje łòżeczko... 😡Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 09:20
-
nick nieaktualnyPaulina a twoj juz na drzemke idzie? Moja o 7.20 wstala ale spac to pewnie ok 11-12 pojdzie... Moja by wstawala tez szybciej ale od 4-5 juz z nami w lozku spi
Pytanie za 100pktile witaminy D dajecie teraz swoim pociechom? No i czy Wy bierzecie jakies witaminy?jak tak to jakie? Pogoda teraz taka zmienna że zastanawiam sie jak tu siebie tez ochronić....
-
Mój wstał o 6, o 9 poszedł na drzemkę, która pewnie za kilka minut dobiegnie końca.
Lutyska, ja daję 500j. - kropla devikapu. Sama nic nie biorę, tzn. czasem wypiję wit. D właśnie jak mi za dużo kropelek poleci na łyżeczkę. A tak to staram się zdrowo odżywiać, no i zaszczepiłam się na grypę. Liczę na to, że wystarczy 🙂.
Zrobiłam małemu na drugie śniadanie kulki z kaszy jaglanej z suszonymi morelami obtoczone amarantusem. Ciekawe co on na to 😁.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 09:29
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Lutyska wrote:Paulina a twoj juz na drzemke idzie? Moja o 7.20 wstala ale spac to pewnie ok 11-12 pojdzie... Moja by wstawala tez szybciej ale od 4-5 juz z nami w lozku spi
Pytanie za 100pktile witaminy D dajecie teraz swoim pociechom? No i czy Wy bierzecie jakies witaminy?jak tak to jakie? Pogoda teraz taka zmienna że zastanawiam sie jak tu siebie tez ochronić....
Tak moj właśnie śpi 😉 on zazwyczaj ma aktywności ok 2godz, czasem krócej czasem dłużej, po nocce aktywność jest chyba najkrótsza 🤷♀️ mimo ze śpi 11-12godz. Popołudniami czasami aktywność trwa ok 3-4godziny ale to zazwyczaj jak coś się dzieje gdzież jedziemy.
My dajemy narazie dawkę 400 ale już kończyny opakowanie i będziemy dawać 600
Ja biorę prenatal duo te które brałam w ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 09:32
-
malami.91 wrote:Mój wstał o 6, o 9 poszedł na drzemkę, która pewnie za kilka minut dobiegnie końca.
Lutyska, ja daję 500j. - kropla devikapu. Sama nic nie biorę, tzn. czasem wypiję wit. D właśnie jak mi za dużo kropelek poleci na łyżeczkę. A tak to staram się zdrowo odżywiać, no i zaszczepiłam się na grypę. Liczę na to, że wystarczy 🙂.
Zrobiłam małemu na drugie śniadanie kulki z kaszy jaglanej z suszonymi morelami obtoczone amarantusem. Ciekawe co on na to 😁.
Brzmi ciekawie 😏 a jak dokładniej to zrobiłaś? -
Paulina9191 wrote:Brzmi ciekawie 😏 a jak dokładniej to zrobiłaś?
Korzystałam z tego przepisu:
https://alaantkoweblw.pl/mini-kuleczki-jaglano-amarantusowe/
🙂 Edit. Z tą różnicą, że ugotowałam kaszę na mleku krowim, które jako dodatek do potraw można używać już po 6m🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 09:47
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Symbolica jak dokonałaś tego że Jacek tyle śpi bez pobudek? Sam zasypia w łóżeczku czy jakoś mu pomagasz? U nas codziennie 4-5 już są kłopoty cyc nie mąż jak go bierze to w ogóle histera
Nie wiem co jest grane no i ostatnie 2-3 dni to kupa już o świcie musi być więc może to mu spokoju nie daje -
nick nieaktualnyMy wstajemy o 6.30, ale o 7.30 góra 8 mamy juz pierwsza drzemkę, a potem czas aktywności się wydłuża podobnie jak u Pauliny.
A w nocy to pobudki co 2 godziny. Zdarzy sie czasem noc, ze da pospać i obudzi się tylko dwa razy, ale to się bardzo rzadko zdarza 😋
Wiec licząc, ze chodzi spać o 20 to mamy 4 pobudki a czasem nawet 5 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 10:42
-
symbolica wrote:Ja z młodym na pewno zostanę aż do przedszkolengo wieku - chciałabym żeby poszedł jako 2,5latek - zobaczymy. Być może gdzieś się w tym czasie zaczepie jako niania, zobaczymy. Jak Weronika skończyła 2latka jeździła ze mną albo dzieci do nas przyjeżdżały.
Dzis i jeszcze przez dwa dni wyprzedaże na towaroteki, outlety i na namioty z Biedronki - do promocyjnych cen doliczany jest rabat 50%... kupiłam małemu trochę ciuszków i zjeżdzalnie drewniane z samochodami za 12,49 gdzie wyjściowa to 34,99złtakie okazje.
Super !! A to są jakieś specjalne biedronki czy jak? U mnie nic takiego nie widziałam 😞 właśnie byliśmy w naszej biedronce -
A ja mam jeszcze pytanie z innej beczki ząbki waszych maluchów od razu są takie śnieżnobiałe? Mam wrażenie że u nas są jakieś szare oczywiście schizuje że to od żelaza chociaż piszą teraz w tych ulotkach że niby tak na szkliwo nie wpływają te nowe preparaty
-
nick nieaktualnyamir wrote:A ja mam jeszcze pytanie z innej beczki ząbki waszych maluchów od razu są takie śnieżnobiałe? Mam wrażenie że u nas są jakieś szare oczywiście schizuje że to od żelaza chociaż piszą teraz w tych ulotkach że niby tak na szkliwo nie wpływają te nowe preparaty
Moja ma białe. -
nick nieaktualny
-
Tak Jacek w łòżeczku śpi i coraz częściej sam tam zasypia jesli przy cycu nie zaśnie.. zawsze go odkładam. Moje dzieci tak popropstu mają, że śpią dobrze- w dzień jadał średnio co 1,5h-2h to wnocy chyba już nie potrzebuje (waży 9100g).. dwa jest ciemno, trzy szumidło do 22 o od 3-4 rano czyli jak ma ponownie zasnąć.. o 5:40 zaczyna hałasować jego tatuś więc dźwięku są wytłumione. Oczywiscie w nocy zdarzy mu się przebudzić bo tak wędruje w gòrę w tym łòżeczku że cały pokrzywiony śpi w poprzek.. wygląda to nieciekawie.. czasem kilka razy na śpiocha go prostuję bo nie mogę na to patrzeć.. ostatnio z dwa razy też przez zęby się budził bo to był okropny krzyk... Trzeci się wyrżnął i od chyba trzech dni nie krzyczy. Czwarty jednak natarciu.. ja już od dłuższego czasu daję 600.. dostaje te omega z 400 jednostkami D3 i dodatkowo pompkę juvitu d ( tam jest 200j.) bo ktòras z Was pisała że dziecko miało niedobory bo tych konkretnych omega. Świetna pogoda dziś, młody niedługo powinien wstać to obiadek i znikamy na powietrze..
Dziś wytępiłam siedlisko moli z mojego barku.. masakra, w migdałach się rozmnazały. No i orzechami ziemnymi na słodko też nie pogardziły.. mam nadzieję że się z nimi roxprawiłam na dobre - wrzątkiem je potraktowałam, okrutna jestem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 11:28
-
amir wrote:A ja mam jeszcze pytanie z innej beczki ząbki waszych maluchów od razu są takie śnieżnobiałe? Mam wrażenie że u nas są jakieś szare oczywiście schizuje że to od żelaza chociaż piszą teraz w tych ulotkach że niby tak na szkliwo nie wpływają te nowe preparaty
U nas na poczatku tez takie jakby szare czy przezroczyste
Teraz chyba białe, nie lubi pokazywać muszę się sprawdzić dokładnie 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 11:48