WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja obudziła się o 4 i ponad godzinę nie mogła zasnąć. Cycek nie, ręce nie, łóżeczko nie. Dopiero jak wzięłam do siebie do łóżka to chwilę popłakała i zasnęła

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspòłczuję Ruda! Podłączam się po pytanie Malami.. w niektòrych biedronkach też ta promocja działa - tam gdzie ulotki -50%wiszą.
    Barnosia mòj regularnie budzi się ok 4 tylko na karmienie ok 8-9h po kolacji. Najczęściej zaraz po tym zasypia przy szumiedle suszarkowym z aplikacji.

Mòj najwcześniej z wyspania ćwierka ok 5:20... Dziś mogę powiedzieć że wyspany bo do 6:25 dociągnął... Teraz już powinien spać od 15 minut i już spał tylko kichnęłam dwa razy 🤧 i się z automatu rozbudził.. i właśnie demoluje swoje łòżeczko... 😡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 09:20

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    U mnie niestety nie ma takich namiotów...
    U nas pobudka o 3 i dziecko wyspane😡😡😡

Ojjj a o której poszła spać?

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wstał ok 7.30 ☺️ Ale trochę go przeciągnęłam bo chciałam ogarnąć pare rzeczy i jak przed 9 go karmiłam i robił się śpiący to znowu kupa (jak wczoraj) i znowu teraz skacze na piłce 🙃

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a twoj juz na drzemke idzie? Moja o 7.20 wstala ale spac to pewnie ok 11-12 pojdzie... Moja by wstawala tez szybciej ale od 4-5 juz z nami w lozku spi ;)
    Pytanie za 100pkt ;) ile witaminy D dajecie teraz swoim pociechom? No i czy Wy bierzecie jakies witaminy?jak tak to jakie? Pogoda teraz taka zmienna że zastanawiam sie jak tu siebie tez ochronić....

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wstał o 6, o 9 poszedł na drzemkę, która pewnie za kilka minut dobiegnie końca.

Lutyska, ja daję 500j. - kropla devikapu. Sama nic nie biorę, tzn. czasem wypiję wit. D właśnie jak mi za dużo kropelek poleci na łyżeczkę. A tak to staram się zdrowo odżywiać, no i zaszczepiłam się na grypę. Liczę na to, że wystarczy 🙂.

Zrobiłam małemu na drugie śniadanie kulki z kaszy jaglanej z suszonymi morelami obtoczone amarantusem. Ciekawe co on na to 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 09:29

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Paulina a twoj juz na drzemke idzie? Moja o 7.20 wstala ale spac to pewnie ok 11-12 pojdzie... Moja by wstawala tez szybciej ale od 4-5 juz z nami w lozku spi ;)
    Pytanie za 100pkt ;) ile witaminy D dajecie teraz swoim pociechom? No i czy Wy bierzecie jakies witaminy?jak tak to jakie? Pogoda teraz taka zmienna że zastanawiam sie jak tu siebie tez ochronić....

Tak moj właśnie śpi 😉 on zazwyczaj ma aktywności ok 2godz, czasem krócej czasem dłużej, po nocce aktywność jest chyba najkrótsza 🤷‍♀️ mimo ze śpi 11-12godz. Popołudniami czasami aktywność trwa ok 3-4godziny ale to zazwyczaj jak coś się dzieje gdzież jedziemy.

My dajemy narazie dawkę 400 ale już kończyny opakowanie i będziemy dawać 600
    Ja biorę prenatal duo te które brałam w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 09:32

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Mój wstał o 6, o 9 poszedł na drzemkę, która pewnie za kilka minut dobiegnie końca.

Lutyska, ja daję 500j. - kropla devikapu. Sama nic nie biorę, tzn. czasem wypiję wit. D właśnie jak mi za dużo kropelek poleci na łyżeczkę. A tak to staram się zdrowo odżywiać, no i zaszczepiłam się na grypę. Liczę na to, że wystarczy 🙂.

Zrobiłam małemu na drugie śniadanie kulki z kaszy jaglanej z suszonymi morelami obtoczone amarantusem. Ciekawe co on na to 😁.

Brzmi ciekawie 😏 a jak dokładniej to zrobiłaś?

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Brzmi ciekawie 😏 a jak dokładniej to zrobiłaś?

Korzystałam z tego przepisu:
    https://alaantkoweblw.pl/mini-kuleczki-jaglano-amarantusowe/

🙂 Edit. Z tą różnicą, że ugotowałam kaszę na mleku krowim, które jako dodatek do potraw można używać już po 6m🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 09:47

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica jak dokonałaś tego że Jacek tyle śpi bez pobudek? Sam zasypia w łóżeczku czy jakoś mu pomagasz? U nas codziennie 4-5 już są kłopoty cyc nie mąż jak go bierze to w ogóle histera
    Nie wiem co jest grane no i ostatnie 2-3 dni to kupa już o świcie musi być więc może to mu spokoju nie daje

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Symbolica jak dokonałaś tego że Jacek tyle śpi bez pobudek?

O właśnie! Zdradź nam ten sposób! 🙂

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zasypia sama na noc i na drzemki ale co z tego jak budzi się w nocy 3-5x

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wstajemy o 6.30, ale o 7.30 góra 8 mamy juz pierwsza drzemkę, a potem czas aktywności się wydłuża podobnie jak u Pauliny.
    A w nocy to pobudki co 2 godziny. Zdarzy sie czasem noc, ze da pospać i obudzi się tylko dwa razy, ale to się bardzo rzadko zdarza 😋
    Wiec licząc, ze chodzi spać o 20 to mamy 4 pobudki a czasem nawet 5 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 10:42

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Ja z młodym na pewno zostanę aż do przedszkolengo wieku - chciałabym żeby poszedł jako 2,5latek - zobaczymy. Być może gdzieś się w tym czasie zaczepie jako niania, zobaczymy. Jak Weronika skończyła 2latka jeździła ze mną albo dzieci do nas przyjeżdżały. :-)
    Dzis i jeszcze przez dwa dni wyprzedaże na towaroteki, outlety i na namioty z Biedronki - do promocyjnych cen doliczany jest rabat 50%... kupiłam małemu trochę ciuszków i zjeżdzalnie drewniane z samochodami za 12,49 gdzie wyjściowa to 34,99zł <3 takie okazje. 2952481.jpg

Super !! A to są jakieś specjalne biedronki czy jak? U mnie nic takiego nie widziałam 😞 właśnie byliśmy w naszej biedronce

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jeszcze pytanie z innej beczki ząbki waszych maluchów od razu są takie śnieżnobiałe? Mam wrażenie że u nas są jakieś szare oczywiście schizuje że to od żelaza chociaż piszą teraz w tych ulotkach że niby tak na szkliwo nie wpływają te nowe preparaty

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    A ja mam jeszcze pytanie z innej beczki ząbki waszych maluchów od razu są takie śnieżnobiałe? Mam wrażenie że u nas są jakieś szare oczywiście schizuje że to od żelaza chociaż piszą teraz w tych ulotkach że niby tak na szkliwo nie wpływają te nowe preparaty

Moja ma białe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja nie widzę waszych szwaczkow?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Jacek w łòżeczku śpi i coraz częściej sam tam zasypia jesli przy cycu nie zaśnie.. zawsze go odkładam. Moje dzieci tak popropstu mają, że śpią dobrze- w dzień jadał średnio co 1,5h-2h to wnocy chyba już nie potrzebuje (waży 9100g).. dwa jest ciemno, trzy szumidło do 22 o od 3-4 rano czyli jak ma ponownie zasnąć.. o 5:40 zaczyna hałasować jego tatuś więc dźwięku są wytłumione. Oczywiscie w nocy zdarzy mu się przebudzić bo tak wędruje w gòrę w tym łòżeczku że cały pokrzywiony śpi w poprzek.. wygląda to nieciekawie.. czasem kilka razy na śpiocha go prostuję bo nie mogę na to patrzeć.. ostatnio z dwa razy też przez zęby się budził bo to był okropny krzyk... Trzeci się wyrżnął i od chyba trzech dni nie krzyczy. Czwarty jednak natarciu.. ja już od dłuższego czasu daję 600.. dostaje te omega z 400 jednostkami D3 i dodatkowo pompkę juvitu d ( tam jest 200j.) bo ktòras z Was pisała że dziecko miało niedobory bo tych konkretnych omega. Świetna pogoda dziś, młody niedługo powinien wstać to obiadek i znikamy na powietrze..

Dziś wytępiłam siedlisko moli z mojego barku.. masakra, w migdałach się rozmnazały. No i orzechami ziemnymi na słodko też nie pogardziły.. mam nadzieję że się z nimi roxprawiłam na dobre - wrzątkiem je potraktowałam, okrutna jestem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 11:28

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:

U nas na poczatku tez takie jakby szare czy przezroczyste

Teraz chyba białe, nie lubi pokazywać muszę się sprawdzić dokładnie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 11:48

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Czy tylko ja nie widzę waszych szwaczkow?

Ja tez ich nie widzę 😉

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1262 1263 1264 1265 1266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ