Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie byłam tu od wieków :p
Moja leniwa dziewczynka zaczela sama siadać w końcu. Podnosi sie gdzie tylko można ale jeszcze slabo to idzie. Za ro oełza w tempie błyskawicy :p Je wszystko co by jej nie dać. Miesiac temu skończyłam KP przeszliśmu na mm i w koncu śpimy ładnie w nocyod 19 do 8 z 1 pobudka na mleko. Matka wypoczeta. No i zębów jeszcze brak. Chociaz od paru dni straszny ślinotok ma. Wiec moze w końcu coą wyjdzie
Moja żadnych zabawek sie nie boi a pszczólkę uwielbia. Jak ją zlapie to tak.sie cieszyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 19:35
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
malami.91 wrote:Dziewczyny, mój mały zaczął mnie gryźć podczas karmienia 😕. Nie wiem o co chodzi, zęby ma od dawna, a gryzie od kilku dni. Jedną brodawkę mam tak obolałą, że szok. Jak się przysysa to widzę gwiazdy 😰😰😰.
Dzisiaj miałam akcję, bo zamknął mi się w sypialni. Ja byłam w dużym pokoju a on pełzał sobie jak zwykle po mieszkaniu, wszedł do sypialni i zaczął bawić się drzwiami. Drzwi się zamknęły, a dziecko zostało po drugiej stronie. Był przy samych drzwiach, siedział tam i płakał, bo mu zniknęłam z pola widzenia. Ledwo udało mi się do niego dostać, bo tłumaczenie, żeby się odsunął oczywiście nie skutkowało.
Któraś używa Pampers Pants? Jaka cena jest ok? Przerzucamy się na pantsy, bo zmiana pieluchy trwa po 10minut, to nie na moje nerwy.
Tego się właśnie bałam jak pojawia sie zęby, moj ma narazie 2 i mnie oszczędza, może Jasiu tak robi bo któryś mu niwy wychodzi?
Ojejku biedactwo pewnie się wystraszył 🥺
Pozwalasz Jasiowi pełzać nie patrząc na niego? Nic sobie nie robi (oprócz zamknięcia w pokoju 😉). Ja się boje i latam jak głupia za moim, robię coś w kuchni i zerkam ale jak przestaje go widzieć to lecę. Mamy kichnie z salonem na dole jedynie i mały np leci za stół, do przedpokoju do kojca i o wszytsko się wspina, staje na kolankach i próbuje stawać ...
I pytanie mam jeszcze do mam kp czy jak wasze maluchy wstają w nocy zawsze dajecie im cyca?
-
ruda90 wrote:Moja też się kiedyś bała grających zabawek ale z czasem się oswoila i teraz się ładnie bawi daj Maksiowi czas
U nas upadek mała uderzyła się w ramę lozeczka...byłam tak blisko a nie zdarzylam zareagować...gmerala przy sznurkach od ochraniacza i się jej omsknela ręka i bach...guz na pół czoła
Biedulka ale niestety człowiek nawet bedac obok nie zawsze jest w stanie zareagować ja nawet wczoraj trzymałam rękę na małym bo chwycił się poprzecznego pręta od stołka i stał w kuchni na kolankach a jakoś to zrobił ze uderzył się główka o nogę -
Paulina, my mamy 36m2, więc ja ciągle go widzę i jak coś to reaguję, ale dziś jakoś szybko się wszystko zadziało, nie przewidziałam tego.
Co do cyca w nocy to ja daję przy każdej pobudce, bo Jaś się tego domaga.
Lady_E, Blanka nie miała oporów przed mm? Pije z butli czy jakiegoś kubeczka używacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 20:16
magdaaa88 lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
malami.91 wrote:Paulina, my mamy 36m2, więc ja ciągle go widzę i jak coś to reaguję, ale dziś jakoś szybko się wszystko zadziało, nie przewidziałam tego.
Co do cyca w nocy to ja daję przy każdej pobudce, bo Jaś się tego domaga.
Lady_E, Blanka nie miała oporów przed mm? Pije z butli czy jakiegoś kubeczka używacie?I pije normalnie z butelki lovi. Ba poczatku pila po 10 ml potem po 30ml i jak doszla do 100 to odstawiliśmy kp.
malami.91 lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Artemida, też się coś takiego u nas zdarzało, no ale sporadycznie, a teraz jest słabo naprawdę. Mam nadzieję, że to przejściowe. Obstawiam, że pozostałe dwie dwójki się zaraz przebiją i to jest przyczyna. Liczę na to, że jak wyjdą to wszystko wróci do normy. Do tej pory nie było problemów mimo 6ciu zębów.
Chciałbym dociągnąć kp do roku 🙂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 20:42
artemida27 lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami właśnie moj tez sie tego domaga i nigdy nie rozbudza się w nocy ale słyszałam radę żeby w nocy odzwyczajać bo nie wstaje z głodu i żeby uśpić bez cyca ... ale ja bym tak nie potrafiła skoro moje dziecko tego potrzebuje to ja mu to dam tak często jak będzie tego potrzebował.
Dzisiaj mały mnie nabrał bo bawił się na ziemi grzechotka donatem w miejscu gdzie go nie widziałam i rzucał sobie o podłogę tego Donata podnosiło i tak w kółko wiec słysząc ta grzechotkę myśle sobie ze grzecznie się nią bawi nadal ale tak postanowiłam jednak pójść za rogiem zobaczyć co robi i co?? Bawi się niby donatem ale przypelznal z nim do butów i jednocześnie bawił się moim brudnym butem oczywiście donatem tez ... 🤷♀️
-
Paulina9191 wrote:Malami właśnie moj tez sie tego domaga i nigdy nie rozbudza się w nocy ale słyszałam radę żeby w nocy odzwyczajać bo nie wstaje z głodu i żeby uśpić bez cyca ... ale ja bym tak nie potrafiła skoro moje dziecko tego potrzebuje to ja mu to dam tak często jak będzie tego potrzebował.
U nas przy każdej pobudce w nocy chce cyca i tak dostaje
Dzisiaj mały mnie nabrał bo bawił się na ziemi grzechotka donatem w miejscu gdzie go nie widziałam i rzucał sobie o podłogę tego Donata podnosiło i tak w kółko wiec słysząc ta grzechotkę myśle sobie ze grzecznie się nią bawi nadal ale tak postanowiłam jednak pójść za rogiem zobaczyć co robi i co?? Bawi się niby donatem ale przypelznal z nim do butów i jednocześnie bawił się moim brudnym butem oczywiście donatem tez ... 🤷♀️ -
malami.91 wrote:Artemida, też się coś takiego u nas zdarzało, no ale sporadycznie, a teraz jest słabo naprawdę. Mam nadzieję, że to przejściowe. Obstawiam, że pozostałe dwie dwójki się zaraz przebiją i to jest przyczyna. Liczę na to, że jak wyjdą to wszystko wróci do normy. Do tej pory nie było problemów mimo 6ciu zębów.
Chciałbym dociągnąć kp do roku 🙂.
Oby tak bylo
Tez mialam taki plan, rok a moze nawet dłużej.
Teraz jednak coraz częściej nachodza mnie wątpliwości, w senie mam dosc tych ciaglych pobudek, ledwo zyje, nie pamietam kiedy sie wyspałam.
Wiem ze butelka nie zawsze gwarantuje lepszy sen dziecka no ale moze warto spróbować?
Dzis np wstala o 5:40. Jak budzi sie po 6 to juz sukces. W nocy wstaje do niej milion razy, jak spi z nami wcale nie jest lepiej. -
Słuchajcie moj mały dorasta coraz częściej ma 3 drzemki zamiast 4 chociaż podobnie ilościowo śpi w dzień bo ok 3 godziny 😉 2 drzemki za zazwyczaj po ponad 1 godzinę i jedna niecała godzinkę
A teraz to nie wiem co się stało, maly poszedł spać 18.15, wstał ok 20 zjadł na śpiocha i odłożyłam go zeszłam na dol i po 5min wstał ale oczy jak 5zl i gadał do mnie uśmiechał się cieszył 🤷♀️ Jeść nie chciał wiec skacze na piłce a kawka stygnie ja dole 🥺 -
Malami na pewno dziąsła dają znać a mały zamiast je to masuje je sobie gryząc Cię.. ja bym nie cierpiała tylko dała znać maleństwu że tak nie wolno zabierając na chwilę pierś,mòwiac "ałaa nie wolno" bo niby skąd on ma wiedzieć że to Ci nie pasuje... Dwa, że może akurat głodny nie jest to się bawi. Nie ozwalaj się gryźć.. mojemu przebijają się teraz kolejne 3 zęby - na gòrze lewa dwòjka i jedynki - wczoraj się zorientowałam. Nadzwyczaj dobrze to znosi bez środkòw przeciwbòlowych bo śpi w nocy dobrze - odpukać..
Paulina ja karmię tylko raz ok 3-4 a tak smokami wkładam, układam na prosto bo w poprzek się układa i mu niewygodnie zaczyna być to daje sygnał jęcząc.. u nas regułą jest jedno karmienie bo tego jego obudzenia się wynikają ze złej pozycji lub zęby dają (wtedy krzyczy przeraźliwie ale cyc wtedy jedynie daje radę).. najwięcej to dwa razy go karmię w nocy- dzieje się to sporadycznie. Każde dziecko jest inne - niektòre uwielbiają nocne sesje karmieniowe bo wtedy mają ciszę w domu, co przy np. rodzeństwie bywa utrudnione... Szczuplejsze dzieci mają większe zapotrzebowanie a w nocy mleko jest tłustsze, tak się składa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 21:28
-
Ja daję cycka, po pierwsze dlatego, że jest bezsmoczkowa, a po drugie dzieci, które niedojadają w dzień (bo im nie smakuje, bo jedzenie jest małokaloryczne) dojadają w nocy. W moim przypadku Mała mało przybiera dlatego nie ograniczam w żadnym stopniu mleczka
Lady E - zazdroszczę, sama zdecydowałabym się już na mm, żeby mała spała, ale nie jest to gwarant... U mojej koleżanki się to nie sprawdziło. Po drugie mała nie chce butli, ani z moim mlekiem ani mm ani wodą... Gryzie zamiast pić, więc pozostały mi pobudki do czasu aż Mała zacznie jeść porządnie w dzień i będę mogła podawać wodę i wyeliminować nocne karmieniasymbolica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa chce karmić jak najdłużej. Minimalny wiek odstawienia dla mnie to 2 lata 🙃 😂
Mimo pobudek w nocy widzę jak bardzo malutka potrzebuje tej bliskości, a ja lubię te nasze chwile. Lubię po prostu karmić piersią choć na początku było zupełnie inaczej 😝
Oczywiście to tylko takie moje gadanie póki co bo życie pokaże jak będzie.
Malami Laura tez miała etap, ze mnie gryzła bardzo. Sutki mnie tak bolały, ze nieraz chciało mi się płakać z bólu podczas karmienia. Ale u nas było to przy pierwszych zębach 🤔 robiłam tak jak pisała symbolica zabierała piersi i mówiłam „ala to boli” i nie wiem czy to poskutkowało czy po prostu czas zadziałał, ale malutka mnie w końcu przestała gryźć. Teraz jej się zdarza sporadycznieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:16
symbolica, malami.91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Któraś ostatnio pytała o pampersy pantsy, ja używam na noc i polecam. Kupuję na promkach w rossmanie albo allegro, ale widziałam też tanio w Biedronce (66gr/szt). W dzień używam dad, bo częściej zmieniam i wygodniej mi przewijać kupkę w normalnej pieluszce niż w pantsach. Teraz w Biedronce są Dada pantsy na promce (59gr/szt). Możesz spróbować czy formuła Ci odpowiada na takim mniejszym opakowaniu
malami.91 lubi tę wiadomość