X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez tylko woda. Smakuje jej, nic innego nie podaje.

Heh.. a czemu u nas noce takie fatalne?
    Zebow brak, raczkuje od prawie 2 miesiecy.
    Chcialabym sie wreszcie wyspac..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ale bedziesz wyspana ;)
    Moja tez spi u nas w lozku ale raczej dlatego ze ja zasypiam przy karmieniu bo wieczorem i w nocy da sie odlozyc do lozeczka,jedynie nad ranem juz nie da sie odlozyc wiec wtedy leżę tak dlugo az sie nie obudzi no chyba ze maz w domu to mu kaze pilnowac corunie ;)
    Artemida moze jednak zeby mecza? A probowalas na noc dac cos przeciwbolowego?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Lutyska, u nas tylko woda. Mówią, że soki jeśli już to dopiero po 1rż. max 120ml dziennie. Lepszy owoc w całości 🙂.

Tak wracając do spania to mój śpi kiepsko zarówno w dzień jak i w nocy. Tzn. w nocy może nie ma tragedii, no ale musi spać z nami, w łóżeczku pośpi trochę z wieczora a potem nie ma opcji żeby tam został. Budzi się zaraz po odłożeniu, a przeniesiony na nasze łóżku odwraca się na boczek i zasypia 🤷. Najgorsze jest to, że boję się zostawić go tam samego, bo może spaść, więc niedługo to chyba będę o 19 kłaść się spać 🙍. Nie mam pomysłu jak zabezpieczyć łóżko, niestety nie stoi przy ścianie i nie da rady go tak ustawić.

Ja kupiłam ostatnio barierkę bo balam się ze jak zasypiam z nim na mnie w nocy ze spadnie

https://m.ceneo.pl/75003607;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q0_UL_WUc7rQs&gclid=Cj0KCQjw0brtBRDOARIsANMDykaI8B3wXfr4j36cKTcSkdqFRSTGYH9_HLv4cRH_ryBa5lX_kSXXTo8aAiHJEALw_wcB#tab=click

Są tez niższe ale ja mam wysoki materac wiec musiałam kupić wysoka

Póki nie śpię to mam kamerkę i widzę małego cały czas czy nie wychodzi z kokona
    Od strony męża jeżeli ja ide już spać a on nie to daje wysokie poduchy z kanapy od jego strony w razie czego

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dziś spał do 5. 45 ale od 3 na mnie, jak się wiercil to tylko cyca zmieniłam.. W dzień wczoraj spał niecałe 2 godziny a na noc zasnął dopiero o 21 gdzie zawsze już po 19 spał na noc.. Nie wiem czy to spanie się kiedykolwiek poprawi? Mój mąż ciągle tylko z pracy przynosi wieści ze wszyscy uczyli samozasypiania mi się trochę średnio te metody podobają, nie wiem czy ten płacz bym zniosla

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakich metodach słyszałaś ? Jeżeli takie za ma się wypłakać to moim zdaniem to okropne dla dziecka 😞 niestety niektóre dzieci śpią lepiej szybciej zasypiają same a inne gorzej ale tak naprawdę maja jeszcze czas na samodzielne zasypianie

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, może pomyślimy nad tą barierką. Kamerkę niby też możemy podłączyć, ale i tak ciągle trzeba czuwać i zerkać i szybko reagować jakby co.

Lutyska, wyśpię się, ale Jasio się rodzeństwa w ten sposób raczej nie doczeka 😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie stosować tej metody przecież to dziecko zasypia ze zmęczenia płaczem...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Nie wyobrażam sobie stosować tej metody przecież to dziecko zasypia ze zmęczenia płaczem...

Tak, masz rację, poza tym zasypia z poczuciem porzucenia, opuszczenia co może rzutować na psychikę na całe życie podobno. Gdy dziecko długo płacze to to znaczy, że sobie nie radzi z zasypianiem i potrzebuje naszej pomocy. Niemowlęta nie są ani cwane ani sprytne poprostu wyrażają swoje potrzeby płaczem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 08:49

Lutyska, malami.91 lubią tę wiadomość

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam kiedys ze te praktyki z tym placzem zle wplywaja na psychikę dziecka, dziecko czuje sie odrzucone,zawiedzione na todzicach itd. Wiem ze to nie jest latwe ale oni wyrosną z tego ;) moja tez sama nie zasnie nigdy. Z synem tez tak mialam i tez te rady slyszalam i ze wode dac w nocy zeby tyle sie nie budzil, albo spac w drugim pokoju i jeszcze zatyczki wsadzic do uszow zeby nie slyszec go w nocy itd. Mowilam ze nie potrzebuje takich rad. Teraz sam zasypia w swoim pokoju. Czasem nad ranem przyjdzie do nas bo chce sie przytulic ;)

Malami tez o tym pomyslalam ;)

symbolica lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska a w jakim wieku zaczął synek lepiej spać?

• amir Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadałam z taką dziewczyna od snu niemowląt i ona twierdzi że dziecko płacze dlatego że mu się zmiany nie podobaja a nie dlatego że mu się jakaś krzywda dzieje. Ona ogólnie na synu to wytestowala bo budził jej się 9-10x i sam cyc nie wystarczal tylko musiała z nim skakac na piłce z cycem w buzi więc to już trochę hardcore. Aczkolwiek ja nawet nie podchodzę do tematu bo nie wyobrażam sobie stać obok słuchać płaczu dziecka godzinami

• baranosia Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zaczął dobrze spać jak odstawiłam go od piersi 😂 już trzeciej nocy spał całą, a ja chodziłam sprawdzać czy oddycha 🙈

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, a w jakim był wieku jak go odstawiłaś? Podawałaś mm po odstawieniu albo jakieś inne mleko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 09:51

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze spaniem w nocy tragedia, a spanie w dzień tez nie lepsze, ale ja podejrzewam znowu zęby. W zeszłym tygodniu pediatra mówiła, ze czwórki napuchniete, a w nocy płacz co godzinę...zawsze tak mamy przy zębach. A już było kilka dni lepiej odkąd wyrżnęły jej się dwójki i znów się zaczyna 🙃

Moje starszaki zaczęły przesypiać cała noc jak skończyły 3 miesiące to były czasy 🙈😂

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est, a starszaki były na mm?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do metod treningu snu to ja zawsze mówię, że nie wiem czy to wpłynie na psychikę mojego dziecka, ale na moją na pewno :p Po prostu nie wytrzymałabym nerwowo :) U mnie też znajomi to stosowali, ale ja poczytałam o tym i nie będę stosować. Jeszcze trochę się pomęczę, ale przynajmniej będę czuła, że zrobiłam wszystko, żeby Mała czuła się kochana i bezpieczna.

Ja mam ten sam problem z małą i zostawianiem na łóżku. Robie obwarowania z kołder i twardych poduszek, po drugiej stronie przywiązane łóżeczko. Plus do tego kamerka i patrzenie cały czas na tablecie. Ale częściej nie chcę mi się tego układać i o 20:30 idę spać :D

Co do prezentu na mikołaja to będą to jajeczka grzechotki, koleżanka mi pokazała, jej synuś był zachwycony, są różne gęstości od delikatnego po głośniejszy:
    https://allegro.pl/oferta/meinl-es-set-egg-shaker-set-rozna-ziarnistosc-7523867905

Pod choinkę dostanie od chrzestnej robota bellę z fisher price, od nas jakiś pchacz, od dziadków tablicę znikopis i domek z kuleczkami od clementoni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 10:10

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Lutyska
    Artemida moze jednak zeby mecza? A probowalas na noc dac cos przeciwbolowego?[/QUOTE]

Tak, zbyt wiele to nie zmieniło..

Trudno , kiedyś sie nauczy. Nie mam zamiaru uczyc ja zasypiac na sile, przez wyplakanie. Nie dalabym rady tego znieść.

Tym bardziej ze mala jak sie budzi w nocy to wstaje przy szczebelkach i placze ze az ja ktos weźmie na rece ;) wiec jak ma w takiej pozycji ponownie zasnąć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 10:16

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami niektore dzieci na kp tak potrafia ;) tak jak i na mm sie budza co 3 godz. wszystko zalezy od dziecka. Moje nie potrzebuja duzo odpoczynku, a mimo to maja energii sporo :p

Amir nie wiem, nie pamietam nawet kiedy to bylo. poprawilo sie po roczku na pewno, ale i wtedy byly jakies pobudki, cale noce to juz pewnie w okolicy 1,5-2 lat :)

Artemida moja tez od razu wstaje, biore ja wtedy do nas do lozka, karmie jak chce a jak nie to ja przytulam, o ile sie nie buntuje to tak ja lekko aczkolwiek stanowczo trzymam/tule tak dlugo az zasnie -ograniczam jej ruchy zeby sie nie rozbudzala za bardzo ;) no i staram sie zeby wlasnie za bardzo w tym lozeczku sie nie rozplakala bo to wrecz wybudza ja a nie meczy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 10:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum co do jajek :D my mamy takie-syn kiedys dostal i sa szalem wsrod dzieci ;) mala tez je lubi ;)
    https://www.ceneo.pl/7570122;pla?se=z3O9ShpCl5nfI7FoLhBE4vUL_WUc7rQs&gclid=EAIaIQobChMI0eDGqPux5QIVwh0YCh35YAB4EAQYAiABEgJnR_D_BwE#tab=click
    tematycznie bardziej wielkanoc ;)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    bumbum co do jajek :D my mamy takie-syn kiedys dostal i sa szalem wsrod dzieci ;) mala tez je lubi ;)
    https://www.ceneo.pl/7570122;pla?se=z3O9ShpCl5nfI7FoLhBE4vUL_WUc7rQs&gclid=EAIaIQobChMI0eDGqPux5QIVwh0YCh35YAB4EAQYAiABEgJnR_D_BwE#tab=click
    tematycznie bardziej wielkanoc ;)
    Fajne, kupię na zajączka :)

‹‹ 1279 1280 1281 1282 1283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ