Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
malami.91 wrote:Baranosia, a w jakim był wieku jak go odstawiłaś? Podawałaś mm po odstawieniu albo jakieś inne mleko?
malami.91 lubi tę wiadomość
-
ruda90 wrote:Nie wyobrażam sobie stosować tej metody przecież to dziecko zasypia ze zmęczenia płaczem...
Dokładnie z poczuciem ze nie może liczyć na mamę ze nie pomoże mu jak jej potrzebuje ... potem dziecko przestaje płakać bo wie ze i tak mama nie przyjdzie nie pomoże 😢😢 okropne co takie maleństwo musi wtedy czuć -
Ja proponuje pomiędzy mlekiem, często po drzemce a je mleko przed, czasami jak już jest głodny a ja mu zaproponuje coś innego to nie chce i nawet potrafi zapłakać jak mogę mu coś dawać jak on jest głodny i chce mleczko 😏
Mam pytanie czy polecacie jakieś nosidełko? Narazie mamy chustę lennylambWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 11:23
-
Paulina my mamy bondolino coś pomiędzy chustą a nosidłem aczkolwiek mój za długo tam nie usiedli
Przodem do świata chyba się nie powinno nosić.
Małami też próbowałam ale skończyło się to tym że w ogóle przestał jeść stałe:) teraz godzinę po mleku zjadł miskę kaszki i pół gruszki aż byłam w szoku heh -
nick nieaktualnyMoja akurat nie zje godzinę po mleku. nigdy mi się to nie sprawdziło. ona musi być głodna żeby zjeść obiadek, a jak chce po obiadku jeszcze dojeść to domaga się mleka. Pod tym względem już ją "rozbroiłam" i wiem kiedy chce mleka, czy kiedy jest głodna.
Jeszcze jakbym tak zrozumiała jej "mechanizm spania", od 10 do 12 próbowałam ją uspać w domu na różne sposoby, zmęczona-jeden wielki pisk i nic. wyszłam na spacer i po paru minutach spałaok dziś pogoda umożliwiająca wyjście ale co ja zrobię jak będzie lało, wiało itd?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 12:34
-
baranosia wrote:Przodem do świata nigdy w życiu! Albo z przodu brzuch do brzucha albo na placach brzuchem do naszych pleców
Ja mam nosidło Kavka i jest mega 💕
Kavki są piękne 🙂. Gdybym miała kupować to właśnie takie bym wybrała 🙂. Bobę dostałam w spadku. Ogólnie u nas nosidło to na szybkie wyjścia i do usypiania. Nad morzem nam się średnio sprawdziło, bo mały zaraz chciał wychodzić.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
My mamy tule, jak mala nie chce mi zasnac to wychodze z nia na szybki spacer, jak wracamy to od razu cycek i spi
Kupilismy nosidlo bo nie chciala jeździć w wozku. Na szczescie ostatnio sie przekonuje znow do niego i robimy najczesciej dwa spacery: kolo południa w tuli i kolo 15-16 w wozkuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 13:35
-
Malami ech zawsze coś... choć katarek to nie przeciwskazanie, tak twierdzą lekarze. Do piątku jeszcze sytuacja może się wyklarować, czego życzę. Zdrowia!
Jacka jutro szczepię przed południem jak zdrowie pozwoli (a odpukać jest ok).
Ruda jeśli będziez kupowała te kaszki bezcukrowe i bezmleczne z Bobovity 8m+ to zwróć uwagę że są "porcja zbóż owocowa" i druga wersja to pełnoziarnista (nieowocowa), która można np. też do zupki dodac żeby zagęścić, czyli traktować jak kleik ryżowy/kukurydziany.. Ja dopiero dziś się zorientowałam, że są dwie wersje..
Ja sobie nie wyobrażam nosić mojego ciężarka w czymkolwiek, na spacer tylko wózek biorę pod uwagę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 14:20
-
malami.91 wrote:Paulina, przodem do świata nie. Tzn. są takie wynalazki, ale lepiej ich unikać. W nosidle zawsze można wrzucić na plecy 🙂.
Tak mi się właśnie wydawało ze nie zaleca się przodem mimo ze czasem niby są dostosowane do tego nosidła -
baranosia wrote:Przodem do świata nigdy w życiu! Albo z przodu brzuch do brzucha albo na placach brzuchem do naszych pleców
Ja mam nosidło Kavka i jest mega 💕
Oo właśnie wczoraj na ulicy jakaś kobieta widząc mnie z chusta poleciła nosidło kavka ze proszę pomoc od chusty ☺️ -
malami.91 wrote:Kavki są piękne 🙂. Gdybym miała kupować to właśnie takie bym wybrała 🙂. Bobę dostałam w spadku. Ogólnie u nas nosidło to na szybkie wyjścia i do usypiania. Nad morzem nam się średnio sprawdziło, bo mały zaraz chciał wychodzić.
Moj w wózku długo nie posiedzi czasem 40min czasem 20