X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • amir Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także tak moje dziecko sobie noc za dnia urządza. Śpi od 8.45 i tylko co godzinę cyca dojada.. Oczywiście śpi na mnie :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej lniany do słoiczków i masło orzechowe/banan do kaszki :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir to odpoczywaj sobie 😊 sen na mamie zawsze najlepszy i najdłuższy 🥰 nieograniczony dostęp do mleczka nic tylko spać

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja na słoiczki nawet nie chce patrzeć :P wczoraj chciałam jej dać królika z czymś tam z Gerbera ale zaczęła pluć i buzi nie chciała już otworzyć. więcej jej nie kupię słoiczka bo i tak lądują w koszu. Szczerze to mi to też nie smakowało. no cóż pozostało gotować, no i może poszukać jakiegoś króliczka do kupienia.

znalazlam pilot przypominajacy prawdziwy... ciekawe czy dziecko da sie oszukac?
    https://www.empik.com/smily-play-pilot-telewizyjny-anek,p1101676213,zabawki-p

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może tanim pilotowi sie to uda 😉

Mojemu robimy z mężem ale tez sloiczki czyli mieszanie

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir moj śpi na mnie od 10.50 pijąc sobie co jakiś czas mleczko ... ale ja już umieram z głodu i tyłek mi ścierpł 🤷‍♀️🤓 chce żeby już wstał tym bardziej ze tata w domu i na spacer gdzieś chcemy pojechać dalej 😊 śliczna pogoda słonecznie, powietrze dobre

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gerberki smakują mężowi, tylko pyta czy Kornelka coś mu zostawiła albo czy ten w lodówce to już nie otwarty dłużej niż 24h 😀

Lutyska, symbolica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis od rana latam bo miałam kilka spraw do załatwienia na mieście i oczywiście z Laura i jak zasnęła we wózku po 8 tak spala do 12 🙊 mogłam wszystko na spokojnie załatwić, ludzie...gdyby ona w domu tak spala to ja bym miała ugotowane, posprzątane, poprane i nawet kawa byłaby wypita 😂 Tak to ona w dzień tez niewiele śpi ok 2 godziny i jej to wystarcza...jakim cudem? Nie mam pojęcia 🤷‍♀️

A przez ta drzemkę nie jadła prawie 6 godzin 😱 Nakarmiłam ja rano o 6 jak wstała, potem zwykle karmie ja po powrocie z przedszkola (zaprowadzamy rano starszaki), ale ona poszła spać bez cycusia i spala w najlepsze. Jak wracałam autobusem do domu to bałam sie tylko, ze mi sie w tym busie obudzi i zrobi z głodu awanturę na sto dwa, ale NIE. Obudziła sie z uśmiechem na ustach i żadnego domagania o mleczko 😀 za to moje piersi juz sie domagały 😂

Dzis mamy widać dzień na opak 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 13:50

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Gerberki smakują mężowi, tylko pyta czy Kornelka coś mu zostawiła albo czy ten w lodówce to już nie otwarty dłużej niż 24h 😀
    Spokojnie do ok48h może stać nic się nie stanie.

Ej_est dobra jest, może to zwiastuje koniec skoku rozwojowego?? 😊

My mamy apogeum skoku, młody ma problemy zaròwno, że snem jak i obiadkami, natomiast tubkę owocòw wciągnął i jeszcze płakał za nią - dałam mu tam trochę wody i zakręciłam i się tym bawił 😉 pobudka o 4.45, pierwsza drzemka od 7.45-9,10.. spał dziś dziwacznie więc myślałam że trzy drzemki upchniemy, ale nieee.. padł dopiero o 13,50.. jakby baterie mu wyciągnąć , tylko na go musiałam chwilkę pobujać, bo na leżąco natychmiast przechodził do czworaczej i ryyyk.. śpi od pòł godziny, psy ujadają w kojcach i mam ochotę je powystrzelać bo już raz obudziły go, ale sam zasnął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 14:24

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est świetnie że udało Ci się wszystko załatwić. moje dziecko też dłużej śpi na spacerze ale ostatnio pogoda u nas nie bardzo na takie długie wyjścia. Ostatnio tylko deszcz siąpił, dziś ładniej ale mrozi. właśnie pierze się śpiworek, bo z koca mała się rozkopuje a póki co kurtkę nosi więc w nogi chłodno. A dziś usłyszałam komentarz: "w takie zimno z małym dzieckiem Ty tu przyszłaś, nie mogłaś jej w domu zostawić" hahaha spytałam się czy mam ją teraz na pół roku albo dłużej zamknąć w domu i z kim? eh moja teściowa też takie teksty miała do starszaka ale żeby się nim zająć to już nie... przecież nie chodzimy w samym body jak latem ;)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wózku się super śpi. Mój 2h pośpi jak wózek jedzie, a w domu to 30min i koniec.

Lutyska lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w wózku ostatni raz zasnął w lipcu :D

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Mój w wózku ostatni raz zasnął w lipcu :D

Ja czasem wkładam na śpiocha do wózka i heja w drogę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 16:03

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Spokojnie do ok48h może stać nic się nie stanie.
    Mąż będzie niepocieszony 😄

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez we wózku nie śpi raczej rzadko kiedy jej się zdarza no i tez nie za długo

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak wyjdziemy w porze drzemki to jest spanko 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie uśpiłam dziecko :o

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Właśnie uśpiłam dziecko :o
    Ja też identyko Bumbum ☺️ tzn sam padł przy cycu a ledwo przytomny to już był ponad godzinę ale bawił się/ziewał/tarł oczy więc ledwo udało się dociagnąć. Ja też padnięta, trzeba się wcześniej położyć - żeby spał do tej 6 🙏 to jakoś dzień się poukłada.

Macie blisko do Lidla? - jakaś wyprzedaż ciuchowa tam jest - sukienki.dla dziewczynek za 1,50, spodnie damskie za 2,99 itp.itd. Niektòre ceny do -95%..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 19:24

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam sie do mam spiacych dzieci ;)

• amir Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dopiero zasnął, ja też już ledwo na oczy widzę.. Prysznic i spać będę się cieszyć jak do 5 dotrwamy :D

‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ