Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ej jest u nas to wygląda tak samo, dziś akurat obudził się 23, 1.30 i 4 myślę sobie o tej 4 spoko noc no i... niepotrzebnie bo wyszłam na chwilę do łazienki, wracam do sypialni a ten już na brzuchu więc usypianie zajęło mi 40 min, a na dodatek mimo że mały zasnął to ja się już tak rozbudzilam że funkcjonuje od 4 a on spał do 6.15 😂 zła matka zachciało jej się sikać w środku nocy
ej_est lubi tę wiadomość
-
Lutyska, jakiś Maxi Cosi pasujący do naszej bazy. Nie pamiętam nazwy modelu, bo to mąż wybierał.
My mieliśmy iść na spacer, ale powietrze takie kiepskie, że zostaliśmy w domu póki co. Może koło południa się poprawi.
Noc też słabą mieliśmy. Od północy wisiał na cycu z małymi przerwami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 09:38
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Młody jak zasnął 8:50 to jeszcze śpi 👍👏 zdążyłam do biedry zajechać i chciałam m.in. pyszne gruszki młodemu kupić w promo, taniej niż jabłka (odmiana konferencja) i napakowałam jakiś innych identycznych na A.. i mnie pięknie skasowali. 😅 Jak to mòwią "chytry dwa razy traci".. 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 10:34
-
A ja mojego wpakowałam do wózka i włączyłam oczyszczacz powietrza. Śpi już 1,5h 😲. A w łóżeczku po 30min jest po drzemce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 10:55
symbolica lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami Widocznie lubi swoje wozidło bardziej, kołysałas go pewnie..?
Mòj też przy szumie oczyszcza śpi w pokoju, ale w łòżeczku.. tzn wstał 5min.po napisaniu poprzedniego posta, w świetnym nastroju. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 11:10
-
nick nieaktualnyA my bylismy na spacerku to mala pospala dobra godzine w wozku
w tym czasie szybko do domu i pranie wywiesilam,kolejne wstawiłam,salon mam juz posprzatany
jakis dobry dzien,a teraz ciekawe czy mala da mi zrobic biszkopt...
Moje dziecko ma ciekawe pomysly- z pojemnika na zabawki zrobila sobie pchacz i tak po pare kroków do przodu. Cwaniara mała. Dodam ze pojemnik bez kółek...symbolica, malami.91 lubią tę wiadomość
-
ej_est wrote:Do pierwszej pobudki śpi u siebie w łóżeczku bo najczęściej ten pierwszy sen jest najdłuższy od 20 do 23/24 a potem już śpi z nami, od tego momentu mamy już pobudki co godzinę 😉
Myślałam ze może śpi osobno i miałam napisać żeby spróbować wziąć malutka do siebie 🤷♀️ -
Dzisiaj w Biedronce kiermasz książek, 2+1 gratis, kupiłam dla małej księżniczki Fisher Price 1+, poznaje kształty, dźwięki, liczby
normalnie 10 zł za jedną, a tak 20 zł za trzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 13:29
symbolica lubi tę wiadomość
-
I jak tam Bumbum? Twarda sztuka z còrci ☺️ u mojego dziś idealnie - rano pospał ponad 1,5h, popołudniu prawie 2h bo weszłam do pokoju przed 17.. i teraz zaraz pòjdzie.. edit: pierwszy raz tak mam że padł jak mucha.. zgasiłam światło , kładę się koło niego jak zawsze - bo pewnie cyca jeszcze pociągnie a tu dziecko już zamknęło oczy i śpi.. przełożyłam do łożeczka i sprawdzałam czy oddycha..😴
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 20:08
-
Jednak musiała wjechać drzemka, ale niedługą bo dzieciaki z halloween dzwoniły jak na pożar.
Ale dobrze, bo wykapaliśmy ja i właśnie zasnęłaprzed zmianą czasu chodziła spać ok 20 30, chciałabym jej nie przestawiać i żeby chodziła 19 30, ale nie wiem czy się uda
-
Ja mieliłam większą ilość, ale nie wiem czy to ok że lądowały w słoiczku..
"Pestki dyni - jak kupować i przechowywać?
Kupując pestki dyni upewnijmy się, że nie zostały sprowadzone z Chin. Mogą być gorszej jakości niż te Polskie. Lepiej sięgać po nasze rodzime pestki dyni.
Ziarna dyni można kupić łuskane lub niełuskane, surowe, prażone i niesolone. Najzdrowsze będą te niełuskane, bo w naturalny sposób są zabezpieczone przed jełczeniem. Lepiej nie sięgać po te prażone, ponieważ zawierają rakotwórczy akrylamid. Substancja ta powstaje m.in. w czasie procesu prażenia.
Nie powinno się wybierać pestek, które mają pożółkłą łupinę, ponieważ sugeruje to, że są stare.
Pestki dyni zawierają wysokie stężenie tłuszczu, w związku z tym najlepiej przechowywać je w lodówce (w dolnej szufladzie). W przeciwnym razie mogą zjełczeć."
https://www.poradnikzdrowie.pl/diety-i-zywienie/co-jesz/pestki-z-dyni-wartosci-odzywcze-i-wlasciwosci-lecznicze-aa-1ufa-7f9k-kWYY.html
-
Dzięki 😊
Symbolica nie pomyślałabym żeby w lodowce przechowywać 🤔
Dzisiaj mały dostał jajeczniczke, pomidora i weke z masłem i w sumie zjadł tylko trochę weki 😁 jajecznicy praktyczny nie
Idziecie z maluchami na groby? Moj śpi i jak wstanie to się zbieramy narazie na 1 cmentarzWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 11:52
-
malami.91 wrote:Ja z Jasiem zostałam w domu, mąż objeżdża cmentarze ze swoimi rodzicami.
U nas na drugie śniadanie były gofry jaglano-bananowe. Mały pierwszy raz jadł gofra, trochę podziubał 🙂.
U nas dzis gofry będą na kolację, tez pierwszy raz zrobie dla malej
My również zostajemy w domu, malej jeszcze nie przeszlo. No i w Łodzi zadne z nas nie ma rodziny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 12:26