WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby ... jedzcze raz każe mężowie zadzwonić i się upewnić bo jak zobaczę jakiś katar czy kaszel to wsiadamy do samochodu i wracamy 😁

961l20mmezoojidp.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da się uniknąć wszystkich kontaktów z zarazkami
    Wystarczy spotkanie z kimś w sklepie, windzie czy na ulicy. U nas cała rodzina teraz z katarem

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Co nie zmienia faktu że i tak może Ci się budzić, choćby dlatego że będzie chciała nadrobić z Tobą czas, także Bumbum rozważ za i przeciw jak już wrócisz do tej pracy. Moim zdaniem warto to pociągnąć żeby nie latać w nocy w butelkami, ale jak będzie tego nie wie nikt, może do tego czasu przestanie się budzić.
    No te wybory nie są za łatwe, zobaczymy w toku, na pewno nie jedna zmiana na raz, czyli odstawienie kp i mój powrót do pracy. I tak koniec końców zadecyduje dzidziolek :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, kiedyś którąś z Was pisała o robakach w tych naturalnych materacach.
    Teraz sprzątałem I dopatrzylam się takich malych robaczkow. Kiedyś takie w mace miałam.
    Jakie kupowalyscie sztuczne materace? lateks?

• amir Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy lateks

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, a wystarczająco twardy?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taki
    https://woodies.pl/produkt/materac-niemowlecy-120x60-cm-quality/

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma znaczenia jaki mam materac, bo łóżeczko służy za składzik, mogłam kupić taki za 20 zł :D

A tak serio mam z ikei piankowy:
    https://www.ikea.com/pl/pl/p/skoenast-materac-piankowy-do-lozeczka-70321012/

Moniiiikaaaa, amir lubią tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dzieki dziewczyny :)
    Zaraz coś zamawiam.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Ooo dzieki dziewczyny :)
    Zaraz coś zamawiam.

Ja mam coś takiego:
    https://allegro.pl/oferta/materac-do-lozeczka-piankowy-120x60x10-cm-atest-6543754269

i styknie ;-)

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, a jaki macie? Kokosowy? Gryczany?

My mamy lateks-pianka-kokos. Mam nadzieję, że nic w nim nie ma 🙄.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy gryka pianka kokos.
    Internet mówi że w gryce można przynieść.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami kupimy tego Tefala - dzięki. :-)
    Ten który ja oglądałam to ten - tylko z wyglądu ładniejszy (mój mąż chciał ten) a jednak kiepski https://www.ceneo.pl/54853317

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie moj tez Mateusz jak nowy 😊 spał na nim na sam początku kilka razy w nocy i później czasami na drzemce w dzień a teraz czasami się w nim pobawi 🤷‍♀️😉

My mamy trudny początek drogi za sobą. Mały nie poszedł spać na 3 drzemkę w sumie my go nie położyliśmy żeby był bardziej zmęczony na podróż i doszło do tego ze był tak zmęczony ze nie mógł zasnąć i pewnie tez coś przeczuwał i próbowaliśmy go uśpić 18-19.30 i w końcu uznaliśmy ze usnie w samochodzie ale niestety nie usnął i zaczął płakać po 15min i musieliśmy się zatrzymać i spędziliśmy godzine na postoju próbując go uśpić w samochodzie i udało się 🙄 teraz ruszyliśmy dopiero, oby mały pospal 😞 był taki biedny a nie można było z nim wyjść bo trzeba było by go ubrać a w samochodzie znów rozebrać to by się obudził ehhh

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, trzymam kciuki za dalszą spokojną podróż. My z małym dużo jeździmy, na dalsze trasy też i w nocy raczej śpi, chociaż czasami zdarzają się afery. Ostatnio się mocno buntował w foteliku, dziś jechał pierwszy raz w nowym i było lepiej, bo mógł obserwować świat za szybą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 21:35

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas byla 3 miesiące temu podróż wieczór ok 2,5h i przespał i w dzień 1,5h i tez przespał nawet po dojechaniu do celu spał dalej

Pierwsze karmienie na autostradzie trwa 😊 oby już dojechał bez pobudek zostało 1,40

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy Tefal ale 3w1 i ja jestem mega zadowolona ;) mam juz ponad 3 lata.
    U nas wyjazd średnio udany, syn przeziebiony i rano tylko mial katar, wiec inhalacje,syropy, witaminy i o ile droga ok, ale na miejscu byl taki niemrawy, piszczacy itd, w drodze powrotnej dzieci spaly no i po powrocie dziecko wrocilo do życia.jakbym wiedziala ze tak bedzie nie jechalabym... Chyba podróż z katarem mu nie posluzyla. Mala za to bardzo dobrze,w jedna i druga stronę spala a tam tyle nowych twarzy i nikogo sie nie bala mimo ze wszystkich 1 raz widziała no i dala sie na rece brac itd, nie wiem czy postep jakis czy moja rodzina jej sie spodobala:D

Paulina to oby maleństwo przespalo cala drogę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 22:21

symbolica lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska oj to szkoda ze tak się z tym katarem złożyło. Fajnie za mała tak ładnie zareagowała na obcych i nie bała się 😊

My powoli dojeżdżamy póki co mały śpi 😊 byka tylko tamta 1 przerwa

961l20mmezoojidp.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdybym ja była kp to pewnie ponad rok bym ciągnęła... Jakieś 15 miesięcy minimum ;-) No ale jestem jeszcze kpi i marzę o wyrzuceniu laktatora. Nie dam rady do roku tak dorwać.

Robaki w nowiutkim kokosowym materacu były u mnie. Przez to dwa takie nowiutkie materace wyladowaly w smietniku. Kupilam lateksowo piankowy i piankowy do turystycznego.

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • amir Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka i tak szacun że dalej ściągasz mleko :) ja gdyby się nie udało przejść na kp już dawno przeszła bym na mm to jest ogromnie ciężka praca

Paulina dobrze ze tylko jedna afera była po drodze, też raz myśleliśmy że jak się mały zmeczy to szybciej w samochodzie zaśnie i też był przymusowy postój

Hmm narobikyscie mi ochoty na tą gofrownice, tym bardziej że opiekacz też mamy sfatygowany to takie 2w1 byłoby extra :)

‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ