Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Amir, mam trochę żal do siebie, że nie wystarczająco walczyłam o kp. Za szybko odpuściłam kiedy jeszcze była szansa. Masz rację, że praca jest bardzo ciężka, nie ma jak się cieszyć macierzyństwem.
My mamy od kilkunastu lat opiekacz 3w1 philips. Ale do gofrow najlepsze sa zwykle najprostsze gofrownice 1w1Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Migotka tylko na początku jest ciężko, ból sutków, "fochy" dziecka itd. potem już coraz leżej i potem już sama przyjemność.
Kupiłam z Tefala - najtaniej wychodzi na allegro w sklepie neo24-pl za 241 z groszami +8 monet więc w sumie ok.233zł.
https://allegro.pl/oferta/opiekacz-toster-gofrownica-tefal-sw852d12-700w-7813681668i
tu jest gofrownica i opiekacz do kanapek, a do tego mozna jeszcze dokupować płytki np. grill/panini - osobno wychodzi taniej kupować niż na jednej aukcji wszystko razem = 52,99 u innego sprzedającego (oczywiście z opcją smart).
Mały sie przebudził po 5 i myślałam że koniec spania.. a zasnął przy cycu choć był mocno rozbudzony bo kupsko robił i zdązył się nagadać przy tym.. spał do 7:15) Poszedł spać grubo po 10 na drzemkę, super.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 11:10
-
Właśnie ja się zastanawiałam czy dokupić jeszcze jakieś płytki, ale uznałam, że opiekacz i gofrownica nam wystarczą 🙂.
My dziś od rana trochę jeździliśmy samochodem i była masakra, straszna krzywda siedzieć w foteliku. Teraz mamy pełno załatwiania, jeżdżenia, nie widzę tego 😕.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Widzę ze nasze maluchy zmówiły się do jazdy samochodem 😊 my głównie jeździmy dość blisko ok 15-25min w jedna stronę i czasem bez problemu a czasem są nerwy i muszę się niezłe nakombinować 😉 pełno zabawek piosenki na telefonie, Jaś fasola 😊 ale mimo wszystko dość często jeździmy
-
Bumbum malutka usypia tylko przy Tobie?
Moj od jakiegoś czasu niestety tak, nie chce żeby go tata usypiał
🤷♀️ płacze za mną .... kiedyś tsk nie było jak nie usnsl przy cycu a był czas ze na zmęczonego nie chciał jeść wiec trzeba było go zawsze usypiać to obije to robiliśmy niestety mamy czas ze do usypianie tylko mama się nadaje mimo chęci taty do pomocy -
Mała zasypia przy mężu (w wózku albo na rękach), ale musi mieć pełny brzuszek i tu sie zaczynają schody bo ja dam cycka przed 18 i mała wtedy nie zaśnie bo za wcześnie a koło 19-20 już będzie głodna. Butelki nie akceptuje, ale mąż ma podać kaszkę z musem łyżeczką, którą lubi i zobaczymy jak będzie. Szczerze to wątpię w powodzenie, no ale nie będzie mnie tylko 2,5h, wiec nie tak długo.
-
Tak się zaczęłam zastanawiać nad tym jak zobaczyłam artykuł mamy ginekolog o ubieraniu i ona tam pisze, że niemowlakowi rękawiczki przy 10stopniach już. Ja w takiej temperaturze nie zakładałam, sama też nie noszę, ale może jednak lepiej to robić... Najgorsze, że mój się wścieka o te rękawiczki trochę 🤨.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
nick nieaktualnyPrzy 10°? 🤨 bez przesady 😑 przy takiej temperaturze to mi się zdarza nawet czapki małej nie założyć, a gdzie tam rękawiczki 🙈
Ja póki co ubrałam raz, rano któregoś dnia jak było -4° i odprowadzałam dzieci do przedszkola. Tak to nie zakładałam. Pewnie będę to robić „na czuja” dopóki wiadomo nie przyjdą takie temperatury, ze będą obowiązkowe 😉 -
nick nieaktualnyA tak swoją droga tutaj pisze, ze przy 10° rękawiczki, a dwa dni temu na instastory pokazywała swojego młodszego syna we wózku, który nawet czapki nie miał założonej tylko zarzucony kaptur z kurtki , a było wtedy...ja wiem 7°? Wiec teoria jedno praktyka drugie
Taka mała dygresja 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 23:03
-
nick nieaktualnyNo wlasnie ja tez na czuja ubieram i juz pare razy ubralam malej jak mi tez bylo zimno.dla malej mam jakies po chlopakach (moim i siostry) i woze w wozku,u nas w zeszlym tyg temp w granicach 5 bylo a odczuwalna 1-3st w ciagu dnia... W weekend zalozylam juz spiworek do wózka zeby malej grzalo od spodu tez
w sumie takie deszczowe dni ze slabo ze spacerem ale on jest tez przeciwdeszczowy wiec sie przydaje
-
Mała wczoraj w końcu usiadła sama
od 2tyg siedziała podpierając się ręką, a tu wczoraj robiąc obiad wyglądam do pokoju a ona siedzi i się bawi
Rękawiczek jeszcze nie nosimy ale w wózku już kilka razy miała chłodne rączkiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 07:54
artemida27, symbolica lubią tę wiadomość