WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy nauczkę na przyszłość żeby na spokojnie uśpić małego i nie próbować przeciągnąć 😉 reszta podróży super jedna pobudka i cyc na śpiocha 5min potem się rozbudził na miejscu i troszkę poszalał ale szybko padł i spał do prawie 8 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, mam trochę żal do siebie, że nie wystarczająco walczyłam o kp. Za szybko odpuściłam kiedy jeszcze była szansa. Masz rację, że praca jest bardzo ciężka, nie ma jak się cieszyć macierzyństwem.

My mamy od kilkunastu lat opiekacz 3w1 philips. Ale do gofrow najlepsze sa zwykle najprostsze gofrownice 1w1 ;-)

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka tylko na początku jest ciężko, ból sutków, "fochy" dziecka itd. potem już coraz leżej i potem już sama przyjemność.
    Kupiłam z Tefala - najtaniej wychodzi na allegro w sklepie neo24-pl za 241 z groszami +8 monet więc w sumie ok.233zł.
    https://allegro.pl/oferta/opiekacz-toster-gofrownica-tefal-sw852d12-700w-7813681668i
    tu jest gofrownica i opiekacz do kanapek, a do tego mozna jeszcze dokupować płytki np. grill/panini - osobno wychodzi taniej kupować niż na jednej aukcji wszystko razem = 52,99 u innego sprzedającego (oczywiście z opcją smart). :-)

Mały sie przebudził po 5 i myślałam że koniec spania.. a zasnął przy cycu choć był mocno rozbudzony bo kupsko robił i zdązył się nagadać przy tym.. spał do 7:15 :-)) Poszedł spać grubo po 10 na drzemkę, super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 11:10

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja się zastanawiałam czy dokupić jeszcze jakieś płytki, ale uznałam, że opiekacz i gofrownica nam wystarczą 🙂.

My dziś od rana trochę jeździliśmy samochodem i była masakra, straszna krzywda siedzieć w foteliku. Teraz mamy pełno załatwiania, jeżdżenia, nie widzę tego 😕.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od wrzesnia nie ruszamy sie z miasta. I w najblizszym czasie to sie nie zmieni. Kilka kilometrow i juz jest awantura.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida to jak u nas, ja tylko jeżdżę jak musimy, a tak to się nie ruszam z mojej miejscowości.

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze nasze maluchy zmówiły się do jazdy samochodem 😊 my głównie jeździmy dość blisko ok 15-25min w jedna stronę i czasem bez problemu a czasem są nerwy i muszę się niezłe nakombinować 😉 pełno zabawek piosenki na telefonie, Jaś fasola 😊 ale mimo wszystko dość często jeździmy

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica, mam dokladnie ten sam opiekacz :)
    ja jutro mam jazdy doszkalajace 18-20, czyli dokladnie w porze usypiania Małej, przed zmianą czasu było ok, ale teraz, no nie wiem, już się boję...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum malutka usypia tylko przy Tobie?

Moj od jakiegoś czasu niestety tak, nie chce żeby go tata usypiał
    🤷‍♀️ płacze za mną .... kiedyś tsk nie było jak nie usnsl przy cycu a był czas ze na zmęczonego nie chciał jeść wiec trzeba było go zawsze usypiać to obije to robiliśmy niestety mamy czas ze do usypianie tylko mama się nadaje mimo chęci taty do pomocy

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też tylko ze mną usypia. Ale dziś ciężki dzień mieliśmy. Humor tragiczny miał mój brzdąc cały dzień, a tu jeszcze goście popołudniu. Padam 🙍.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzisiaj w dobrym humorku, na chrzcinach w restauracji piszczał krzyczał latał po podłodze 😊 ale poszedł ba drzemkę o 17 i wstał o 18.30 i dopiero go usypiam 😉

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała zasypia przy mężu (w wózku albo na rękach), ale musi mieć pełny brzuszek i tu sie zaczynają schody bo ja dam cycka przed 18 i mała wtedy nie zaśnie bo za wcześnie a koło 19-20 już będzie głodna. Butelki nie akceptuje, ale mąż ma podać kaszkę z musem łyżeczką, którą lubi i zobaczymy jak będzie. Szczerze to wątpię w powodzenie, no ale nie będzie mnie tylko 2,5h, wiec nie tak długo.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dzień dał w kość, ale za to teraz śpi już 2h bez pobudek 🙂. Idzie na rekord chyba 😂.

Od jakiej temp. mniej więcej zakładacie maluchom rękawiczki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 21:16

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dotychczas założyłam chyba dwa razy, raz bylo jakoś 3-5 stopni a drugi raz nie wiem 😉 ja zakladam jak czuje ze mi zimno w ręce i bym chętnie założyła jeżeli nie mam założonych 😄

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to nie mamy rękawiczek i jeszcze nie zakładałam, ale mam przy kombinezonie to na pewno jak będzie zimniej to założymy razem z kombinezonem. Teraz zakładam jej kurteczkę.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zaczęłam zastanawiać nad tym jak zobaczyłam artykuł mamy ginekolog o ubieraniu i ona tam pisze, że niemowlakowi rękawiczki przy 10stopniach już. Ja w takiej temperaturze nie zakładałam, sama też nie noszę, ale może jednak lepiej to robić... Najgorsze, że mój się wścieka o te rękawiczki trochę 🤨.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy 10°? 🤨 bez przesady 😑 przy takiej temperaturze to mi się zdarza nawet czapki małej nie założyć, a gdzie tam rękawiczki 🙈
    Ja póki co ubrałam raz, rano któregoś dnia jak było -4° i odprowadzałam dzieci do przedszkola. Tak to nie zakładałam. Pewnie będę to robić „na czuja” dopóki wiadomo nie przyjdą takie temperatury, ze będą obowiązkowe 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak swoją droga tutaj pisze, ze przy 10° rękawiczki, a dwa dni temu na instastory pokazywała swojego młodszego syna we wózku, który nawet czapki nie miał założonej tylko zarzucony kaptur z kurtki , a było wtedy...ja wiem 7°? Wiec teoria jedno praktyka drugie
    Taka mała dygresja 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 23:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja tez na czuja ubieram i juz pare razy ubralam malej jak mi tez bylo zimno.dla malej mam jakies po chlopakach (moim i siostry) i woze w wozku,u nas w zeszlym tyg temp w granicach 5 bylo a odczuwalna 1-3st w ciagu dnia... W weekend zalozylam juz spiworek do wózka zeby malej grzalo od spodu tez ;) w sumie takie deszczowe dni ze slabo ze spacerem ale on jest tez przeciwdeszczowy wiec sie przydaje ;)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała wczoraj w końcu usiadła sama :) od 2tyg siedziała podpierając się ręką, a tu wczoraj robiąc obiad wyglądam do pokoju a ona siedzi i się bawi :D

Rękawiczek jeszcze nie nosimy ale w wózku już kilka razy miała chłodne rączki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 07:54

artemida27, symbolica lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1300 1301 1302 1303 1304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ