WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja założyłam ze 2x jak było naprawdę zimno, potem czytam o 10st. i aż się zaczęłam przyglądać innym dzieciom na spacerze czy mają czy nie.

Baranosia, gratulujemy 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 07:58

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze naszym maluchom wystarczy ubierać jak nam będzie zimno w ręce 😊 ja narazie miałam założone 1 raz i mskejubtez ubrałam a ustatkuj na grobach nie wzielan sobie i ręce mi zamarzały i trzymałam w kieszeni wiec małemu ubrałam rękawiczki

Baranosia gratuluje !! Pewnie super widok zaglądasz a malutka siedzi i się bawi 😊

Moj śpi właśnie chociaż tyle ma wrażeń ze praktycznie na każda drzemkę trzeba go usypiać 😉

A teściowa niby zdrowa a ja słyszę jak czasem kaszle 😡 nie wiem już nie mam siły sie tym martwić mówiła ze nic jej nie jest jeszcze wieczorem mąż rozmawiałam przed wyjazdem a z rana podobno dopiero pojawił się kaszel... brak słów oby mały był silny i nie zaraził się jeżeli jest przeziębiona ..... ehhhh jestem wściekła ostatni raz ufam na słowo

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Paulina też bym była wkurzona, oby mały się nie zaraził. Do nas teściowie przyjeżdżają w weekend i też na zaś wypytam czy wszyscy zdrowi, bo ostatnio przyjechała z opryszczką. Na szczęście mała nie zaraziła się.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie było mnie przez weekend bo byliśmy i moich rodziców i na grobach. Dziadki szaleją na punkcie wnusi:)
    Już prawie widać nam dolne 1 takie kreseczki widać ale jeszcze nie czuć pod palcem :) mała jest przez to bardzo marudna i placzliwa...milion pobudek w nocy...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to odpoczęłas sobie pewnie troszkę 😊 ja staram się głównie z mężem małym zajmować żeby teściowa jak najmniej miała s nim kontakt ale wiadomo coś tam się z nim bawi czasem ponosi ale aż się we mnie gotuje taka jestem wściekła ale wściekła to ja dopiero będę jeżeli mały się zarazi albo ktoś z nas 😡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 13:45

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to mile że dziadki szaleja na punkcie wnusi ;) moi rodzice maja podobnie a tesciowie odwrotnie wiec jezeli to mozliwe wole zeby dziadki byli obecni w zyciu wnukow ;) moj syn ma bzika na punkcie dziadka, mala jeszcze nie ma nikogo sobie upatrzone ale nie mam problemu zeby ja zostawic na chwile u nich,u tesciow bylaby katastrofa...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No miło :) widać było że bardzo się cieszą z odwiedzin ale oczywiście musiałam się nasluchac że mała sobie nie poradzi w żłobku bo jest bardzo "mamina" więc nie było tak różowo 😁

• amir Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a na drugą drzemke zostawiacie dzieciakiakom włączone światło? Już któryś dzień jak usypiam małego jest jeszcze jasno a wstaje z drzemki w środku nocy..

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, mój przy zgaszonym zawsze śpi.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też śpimy przy zgaszonym. Właśnie trwa drzemka już ponad godzinę 😱😱😱

• bumbum Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, o jaaa u mnie to samo, ile już się nasłuchałam, że jest nauczona noszenia, tulenia i że nie wychowuje jej na żłobkowe dziecko 🙄 że ja nie chciałam chodzić do przedszkola... Nie wiem co myślą, że będę 6 lat siedzieć na chacie? Zrobię wszystko żeby to przeszła jak najłagodniej i moim znajomym się udaje, więc zakładam że i mi :)
    Amir, ja nie zapalam światła.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy 3 drzemce zapalam mała lampkę 😊

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mòj też przy zgaszonym zawsze śpi, i zawsze wie że ma się obudzić po drugiej drzemce, nawet jeśli ciemno już jest, a teraz już po przesunięciu czasu tak jest.

Bumbum wszystko będzie dobrze, nie słuchaj takich dobrych rad.

Jacek dziś znowu obudził się po 5, ale udało mi się go uśpić po ok1h i po 7 wstał i mògł o 10 i o 15 na drzemkę się udać. Tak mielibyśmy rozwalony dzień gdyby rano szybko nie usnął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 17:44

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś mieliśmy dwie drzemki 1,5h i 1h. To jest bardzo dobry wynik jak na Jasia 🙂.

Lutyska lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak się zastanawiam ostatnio nad jednym tematem, jak wasze maleństwa pokazują że są głodne? Czasami się zastanawiam czy nie pomijam jakichś oznak i czy nie za późno karmię mp. czasem jak już zaczyna marudzić 🤔

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj w sumie jak zapomnę zapalić światło tez wie żeby wstać po drzemce ale tak sobie pomyślałam żeby mu nie mieszać ze już noc 😉

Moj zawsze je rano, na noc, przy każdej pobudce w nocy, przed drzemkami i czasami po, jak chce my się jeść to przychodzi do mnie jak np bawimy się na macie to przychodzi i dobiera się do mnie albo zjada mi nos 😁 zawsze proponuje przed jakimś wyjściem czy po powrocie skądś

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też jak jest głodna to wspina się na mnie i je czy co znaczy że chcę cyca.

Jak oduczyć malucha zasypiania przy piersi moja tylko tak zasypia...😔😔😔

• bumbum Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, moja też tak zasypia, jeszcze daje jej czas.

Mamy dziewczynek, obcinanie jakoś włosy? Mojej powoli dosięgają oczek i boje się że będą jej dokuczać, a z drugiej strony chce żeby rosły :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bum bum mojej jeszcze nie mam co obcinac 😃

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się wspina na mnie i próbuje wyciągnąć cyca 🙂. Jak je to co chwilę się odrywa i szczerzy zęby do mnie a mleko mi ścieka po ubraniu 🤦.

W jednym z poznańskich szpitali urodził się rekordowy u nich noworodek - 5,6 kg i 65cm🙃. Przez CC oczywiście. A w ogóle zanotowany rekord Polski to 7kg i 66 cm 😲.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 08:49

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1301 1302 1303 1304 1305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ