WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lekarka nie chce szczepić ponieważ dziecko jest za małe, a szczepionka zapewne spowoduje, że będzie mniej jadła. Nic, w listopadzie ponegocjuje jeszcze ;-)
    A karmimy standardowo: Mała na kolana i łyżeczką. No ale chyba trzeba będzie przejść na blw. Tylko przez to moje kpi ja po prostu nie ogarniam...

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja na kolanach karmić nie potrafię, nie siedzi więc je w pozycji półsiedzącej w foteliku samochodowym (nie mam leżaczka) - puszczam mu "śpiewanki" na youtubie albo inne teledyski i zjada.. do ręki dostaje swoją silionową łyżeczkę i dopycha to co podaję ;-)

Amir fajnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 10:03

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczekam żeby powietrze się polepszyło 😊 zazwyczaj popołudniu jest lepiej, żeby przynajmniej umiarkowane było na pomarańczowo.

Amir dałaś kromkę taka cała bez skórki?

Ja na kolanach jak jestem sama tez nie karmie bo nie mam jak z jego sposobem jedzenia 😉, daje na te kilka minut do krzesełka, ładnie stabilnie siedzi myśle ze nic mi nie będzie jak na czas posiłki posiedzi w krzesełku 😊

Ooo powietrze już umiarkowane 😊 może jeszcze trochę i będzie dobre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 10:25

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dałam mu calej, odrywalam po kawałku, jadłam swoje śniadanie i trzymałam go na kolanach więc bym nie ogarnęła ile on tam do paszczy wkłada ale siedział cały czas z otwartą buzia i czekał na nastepne :) chciałam żeby woda popil w między czasie bo to suche to też się prawie rozplakal bo wodę zawsze do popicia na koniec jedzenia dostaje i chyba myślał że więcej chleba nie będzie hehe

Powiem wam że u nas się bardzo jedzenie stałych poprawiło jak zaczęłam proponować posiłki jak my jemy, teraz obiadek je zawsze jak mąż z pracy wraca i tata je swoje a on swoje z takim apetytem że aż miło popatrzeć

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem cały dzień sama do wieczora ale staram się jeść z nim, sniadanie zawsze razem jemy bo mąż jeszcze w domu s obiadek tez się staram ale nie zawsze wychodzi. Może dam troszkę chlebka do jajeczniczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 10:48

961l20mmezoojidp.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mala znow chora.. od wczorajszego wieczora leje jej sie z nosa.. Nos zatkany, ciezka noc mieliśmy. Teraz spi mi na rekach i nie ma mowy o odlozeniu.

Wychodza zajecia z kinezyterapii.. na 100% po sobocie cos złapała.

U nas tez chlebek jest na pierwszym miejscu. Ciagle by mogla jesc. Jajecznica z chlebkiem, zupki tez bo inaczej nawet patrzec nie chce. Jak jestesmy w kuchni i zobaczy chleb na stole to wyciaga reke i krzyczy żeby jej dac ;)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    U nas mala znow chora.. od wczorajszego wieczora leje jej sie z nosa.. Nos zatkany, ciezka noc mieliśmy. Teraz spi mi na rekach i nie ma mowy o odlozeniu.

Wychodza zajecia z kinezyterapii.. na 100% po sobocie cos złapała.

U nas tez chlebek jest na pierwszym miejscu. Ciagle by mogla jesc. Jajecznica z chlebkiem, zupki tez bo inaczej nawet patrzec nie chce. Jak jestesmy w kuchni i zobaczy chleb na stole to wyciaga reke i krzyczy żeby jej dac ;)

A jak Ty artemida podajesz chlebek?

Biedna mała ze złapała katarek 😞 oby szybko minął i nie rozwinął się za bardzo

A co to są za zajęcia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 12:02

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida my się tez witamy w klubie chorych 😫
    Małej leje się z nosa, gile zielone, kaszle, w nocy biedna spac nie mogła tak kaszlala i katar jej dokuczał. O 13.30 mamy wizytę u pediatry oby osłuchowo byli czysto. Nie ma gorączki wiec licze, ze to ten katar jej ścieka i stad ten katar, zobaczymy 🤞

Oj moja tez kocha chlebek z masełkiem 😀 daje jej cała kromkę do ręki i wcina aż miło ☺️

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est dajesz chlebek bez skórki?
    Biedna mała ze tez jest chora .... oby po wizycie wszystko było ok 😊 katarek spływa to może kaszelek być obu szybko minęło

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie czasem bez skórki czasem ze skórka. Zależy jaki chlebek i jaka jest ta skórka 😉

Lecimy do pediatry oby było ok bo momentami jestem przerażona tym kaszlem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 12:55

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję chorób. Ja jakoś dochodzę do siebie, cud, że u małego się nie rozwinęło.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje chorob,przeziebien. Tego powietrza zanieczyszczonego tez wspolczuje.nie wyobrazam sobie tego ale nie chcialabym byc na waszym miejscu ;)
    Ej_est trzymam kciuki zeby osluchowo bylo czysto ;) u nas chleb tez jest pyszny, czy sam czy z maslem ;) ale ja daje male kawalki do buzi, czasem cala bule ale juz sobie radzi i odrywa i to duze kawalki... No i wlasnie jak widzi ze ktos je chleb to płacz dlaczego ona nie dostala :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 13:17

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala dziś jest mega śpiochem 3 drzemka...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrowia dla Was i dzieci!!!

Ruda no to masz luz dzisiaj ;-)

Mój na drugą drzemkę o 15 poszedł.. rano tylko godzinę spał bo chyba psy go obudziły. Niech śpi 2h. Daję młodemu środek z bułki jak jem śniadanie -b.lubi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 15:15

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście osluchowo czysto. Ścieka wydzielina stad kaszel. Ale zakatarzona jest bardzo wiec czyszczenie noska, kropelki i obserwacja w razie pogorszenia w czwartek kontrola.

symbolica lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est super ze jest czysto 😊 oby mała szybko zwalczyła katar

Nas dzisiaj odwiedziła babcia i właśnie pojechała a mały poszedł na drzemkę trzecia

Jego druga drzemka trwała 2,30h 😱

961l20mmezoojidp.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy na wizyte w czwartek, wtedy dopiero jest nasza pediatra.
    U nas nie ma kaszlu, tylko ten katar, na szczescie przeźroczysty.

Tez daje roznie; jak z zupa to odrywam male kawalki, maczam w zupce i do buzi ( tylko tak chce jesc). Przylepke dostaje do raczki i sobie tam je po swojemu. Wiecej nakruszy niz zje ale spoko. Duzo ma radosci z tego.

A w ramach rehabilitacji malej mamy raz w tygodniu takie zabawy z dziećmi w jej wieku. Baloniki, pileczki, chusta, jakies piosenki.
    Wlasnie w sobote w basenie z pilkami jeden chlopczyk polizal pilke a nastepnie podsunął
    malej do buzi. Ona oczywiscie zrobila to samo. Z inna dziewczynka tez sie zapoznawala ( w sensie zabieraly sobie nawzajem pudeleczka).
    Wczoraj juz byla marudna a w nocy zaczal sie katar..

Wiem ze konsekwencja takich spotkan moze byc choroba ale przeciez nie bedziemy jej izolowac. W rodzinie nie ma za bardzo takich maluchów wiec ma szanse sie z nimi oswoić.

symbolica lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, a gdzie chodzicie? Myślałam o podobnych zajęciach dla nas.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwie drzemki się chyba połączyły i mała spala 3h :o

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mòj spał 30 minut tylko po południu.. sumując to 1,5h w dzień, malutko... A teraz jojczy, ale nie położę go szybciej niż o 19. Skok ma jak nic bo zaczyna kuperkiem pracować 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:41

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ