Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lekarka nie chce szczepić ponieważ dziecko jest za małe, a szczepionka zapewne spowoduje, że będzie mniej jadła. Nic, w listopadzie ponegocjuje jeszcze ;-)
    A karmimy standardowo: Mała na kolana i łyżeczką. No ale chyba trzeba będzie przejść na blw. Tylko przez to moje kpi ja po prostu nie ogarniam...

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja na kolanach karmić nie potrafię, nie siedzi więc je w pozycji półsiedzącej w foteliku samochodowym (nie mam leżaczka) - puszczam mu "śpiewanki" na youtubie albo inne teledyski i zjada.. do ręki dostaje swoją silionową łyżeczkę i dopycha to co podaję ;-)

Amir fajnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 10:03

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczekam żeby powietrze się polepszyło 😊 zazwyczaj popołudniu jest lepiej, żeby przynajmniej umiarkowane było na pomarańczowo.

Amir dałaś kromkę taka cała bez skórki?

Ja na kolanach jak jestem sama tez nie karmie bo nie mam jak z jego sposobem jedzenia 😉, daje na te kilka minut do krzesełka, ładnie stabilnie siedzi myśle ze nic mi nie będzie jak na czas posiłki posiedzi w krzesełku 😊

Ooo powietrze już umiarkowane 😊 może jeszcze trochę i będzie dobre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 10:25

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dałam mu calej, odrywalam po kawałku, jadłam swoje śniadanie i trzymałam go na kolanach więc bym nie ogarnęła ile on tam do paszczy wkłada ale siedział cały czas z otwartą buzia i czekał na nastepne :) chciałam żeby woda popil w między czasie bo to suche to też się prawie rozplakal bo wodę zawsze do popicia na koniec jedzenia dostaje i chyba myślał że więcej chleba nie będzie hehe

Powiem wam że u nas się bardzo jedzenie stałych poprawiło jak zaczęłam proponować posiłki jak my jemy, teraz obiadek je zawsze jak mąż z pracy wraca i tata je swoje a on swoje z takim apetytem że aż miło popatrzeć

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem cały dzień sama do wieczora ale staram się jeść z nim, sniadanie zawsze razem jemy bo mąż jeszcze w domu s obiadek tez się staram ale nie zawsze wychodzi. Może dam troszkę chlebka do jajeczniczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 10:48

961l20mmezoojidp.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mala znow chora.. od wczorajszego wieczora leje jej sie z nosa.. Nos zatkany, ciezka noc mieliśmy. Teraz spi mi na rekach i nie ma mowy o odlozeniu.

Wychodza zajecia z kinezyterapii.. na 100% po sobocie cos złapała.

U nas tez chlebek jest na pierwszym miejscu. Ciagle by mogla jesc. Jajecznica z chlebkiem, zupki tez bo inaczej nawet patrzec nie chce. Jak jestesmy w kuchni i zobaczy chleb na stole to wyciaga reke i krzyczy żeby jej dac ;)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    U nas mala znow chora.. od wczorajszego wieczora leje jej sie z nosa.. Nos zatkany, ciezka noc mieliśmy. Teraz spi mi na rekach i nie ma mowy o odlozeniu.

Wychodza zajecia z kinezyterapii.. na 100% po sobocie cos złapała.

U nas tez chlebek jest na pierwszym miejscu. Ciagle by mogla jesc. Jajecznica z chlebkiem, zupki tez bo inaczej nawet patrzec nie chce. Jak jestesmy w kuchni i zobaczy chleb na stole to wyciaga reke i krzyczy żeby jej dac ;)

A jak Ty artemida podajesz chlebek?

Biedna mała ze złapała katarek 😞 oby szybko minął i nie rozwinął się za bardzo

A co to są za zajęcia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 12:02

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida my się tez witamy w klubie chorych 😫
    Małej leje się z nosa, gile zielone, kaszle, w nocy biedna spac nie mogła tak kaszlala i katar jej dokuczał. O 13.30 mamy wizytę u pediatry oby osłuchowo byli czysto. Nie ma gorączki wiec licze, ze to ten katar jej ścieka i stad ten katar, zobaczymy 🤞

Oj moja tez kocha chlebek z masełkiem 😀 daje jej cała kromkę do ręki i wcina aż miło ☺️

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est dajesz chlebek bez skórki?
    Biedna mała ze tez jest chora .... oby po wizycie wszystko było ok 😊 katarek spływa to może kaszelek być obu szybko minęło

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie czasem bez skórki czasem ze skórka. Zależy jaki chlebek i jaka jest ta skórka 😉

Lecimy do pediatry oby było ok bo momentami jestem przerażona tym kaszlem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 12:55

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję chorób. Ja jakoś dochodzę do siebie, cud, że u małego się nie rozwinęło.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje chorob,przeziebien. Tego powietrza zanieczyszczonego tez wspolczuje.nie wyobrazam sobie tego ale nie chcialabym byc na waszym miejscu ;)
    Ej_est trzymam kciuki zeby osluchowo bylo czysto ;) u nas chleb tez jest pyszny, czy sam czy z maslem ;) ale ja daje male kawalki do buzi, czasem cala bule ale juz sobie radzi i odrywa i to duze kawalki... No i wlasnie jak widzi ze ktos je chleb to płacz dlaczego ona nie dostala :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 13:17

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala dziś jest mega śpiochem 3 drzemka...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrowia dla Was i dzieci!!!

Ruda no to masz luz dzisiaj ;-)

Mój na drugą drzemkę o 15 poszedł.. rano tylko godzinę spał bo chyba psy go obudziły. Niech śpi 2h. Daję młodemu środek z bułki jak jem śniadanie -b.lubi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 15:15

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście osluchowo czysto. Ścieka wydzielina stad kaszel. Ale zakatarzona jest bardzo wiec czyszczenie noska, kropelki i obserwacja w razie pogorszenia w czwartek kontrola.

symbolica lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est super ze jest czysto 😊 oby mała szybko zwalczyła katar

Nas dzisiaj odwiedziła babcia i właśnie pojechała a mały poszedł na drzemkę trzecia

Jego druga drzemka trwała 2,30h 😱

961l20mmezoojidp.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy na wizyte w czwartek, wtedy dopiero jest nasza pediatra.
    U nas nie ma kaszlu, tylko ten katar, na szczescie przeźroczysty.

Tez daje roznie; jak z zupa to odrywam male kawalki, maczam w zupce i do buzi ( tylko tak chce jesc). Przylepke dostaje do raczki i sobie tam je po swojemu. Wiecej nakruszy niz zje ale spoko. Duzo ma radosci z tego.

A w ramach rehabilitacji malej mamy raz w tygodniu takie zabawy z dziećmi w jej wieku. Baloniki, pileczki, chusta, jakies piosenki.
    Wlasnie w sobote w basenie z pilkami jeden chlopczyk polizal pilke a nastepnie podsunął
    malej do buzi. Ona oczywiscie zrobila to samo. Z inna dziewczynka tez sie zapoznawala ( w sensie zabieraly sobie nawzajem pudeleczka).
    Wczoraj juz byla marudna a w nocy zaczal sie katar..

Wiem ze konsekwencja takich spotkan moze byc choroba ale przeciez nie bedziemy jej izolowac. W rodzinie nie ma za bardzo takich maluchów wiec ma szanse sie z nimi oswoić.

symbolica lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, a gdzie chodzicie? Myślałam o podobnych zajęciach dla nas.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwie drzemki się chyba połączyły i mała spala 3h :o

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mòj spał 30 minut tylko po południu.. sumując to 1,5h w dzień, malutko... A teraz jojczy, ale nie położę go szybciej niż o 19. Skok ma jak nic bo zaczyna kuperkiem pracować 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:41

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ