WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo moj tez lubi mango w gerbera organic 😊

Tak ja kupuje zawsze bezmleczne i albo robie na wodzie albo na mleku Hipp combiotik 2, kaszki mam różne ryżowa waniliowa, owsiana pełnoziarnista, pszenna. Kaszki mam firm holle, bobovita, Lebenswert, Hipp. Zawsze kilka łyżeczek zje 😉 czasem więcej czasem mniej ale zawsze daje z owocem.

Moj bardzo lubi zwykły jogurt naturalny

Wczoraj bawił się na dywanie, wzięłam sobie banana bo chciałam zjeść i usiadłam na ziemi, jak mnie zobaczył od razy przypelznal do mnie złamałam banana na pół i mu dałam większa cześć, usiadł mi na kolanach zjadł trochę wymemlal mi i jak skończył poszedł sobie i zostawił mi tego wymemlucha 😉 a miał swojego do śniadania to głównie go rozgniatał.

Na 14.15 mamy szczepienie teraz ma druga drzemkę wstanie zje może obiadek i będziemy się zbierać

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj od jakiegoś czasu przeszedł z 4 drzemek na 3 chodź ilościowo wychodzi podobnie

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma chyba jakaś awersje do łyżeczki. Jak tylko widzi łyżeczkę zbliżająca sie do jej twarzy to zaczyna sie wyginać i odwracać głowę 😂
    Nawet teraz dawałam jej mus z tubki. Wyciskałam z tubki na łyżeczkę to uciekała i nawet nie chciała buzi otworzyć wiec zaczęłam jej wyciskac bezpośrednio z tubki do buźki i zjadła cały mus 😅 i wez tu zrozum dziecko.

A z bananem robi podobnie jak Maksio tylko, ze nie zabiera mi, a siostrom 😀 uwielbiam kiedy zaczyna czworakowac z bananem w ręce 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 12:43

dydone lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyciskam tubkę na łyżeczkę. Co do kaszek polecam nominal błyskawiczne, jaglane, gryczane...
    Wczoraj dałam do kaszki banana po raz pierwszy, wciągnęła aż miło :)
    Aha i awokado hass mega posmakowało. Warto dawać bo dosyć dużo kalorii no i zdrowe :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Moja ma chyba jakaś awersje do łyżeczki. Jak tylko widzi łyżeczkę zbliżająca sie do jej twarzy to zaczyna sie wyginać i odwracać głowę 😂
    Nawet teraz dawałam jej mus z tubki. Wyciskałam z tubki na łyżeczkę to uciekała i nawet nie chciała buzi otworzyć wiec zaczęłam jej wyciskac bezpośrednio z tubki do buźki i zjadła cały mus 😅 i wez tu zrozum dziecko.

A z bananem robi podobnie jak Maksio tylko, ze nie zabiera mi, a siostrom 😀 uwielbiam kiedy zaczyna czworakowac z bananem w ręce 😬

Maksiu nie ma rodzeństwa to musi mamie zabierać 😁

A próbowałaś nałożyć na łyżeczkę i dać małej do raczki żeby sama sobie dała do buzi? Moj Maksiu właśnie tak woli chociaż powiem ze od wczoraj ja widok łyżeczki otwiera buzie i cała głowa do łyżeczki się zbliża nie czekając aż łyżeczka zbliży się do buzi 😁 mąż chciał mu rano dać kaszkę na łyżeczce do raczki i był w szoku bo mały otworzył buzie i hop do łyżeczki 😆

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum a jak podajesz awokado? Z czym?

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a owszem łapie czasem łyżeczkę, ale na pewno nie trafia nią do buzi. Wszędzie tylko nie tam gdzie powinna 😂
    Także brawa dla synka 😉

• amir Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ostatnio czeka z otwartą buzia zapałał miłością do gruszek :)

A awokado też lubi ja daje albo z jajecznica i chlebkiem albo na słodko kasza jaglana awokado banan :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę chciałabym spróbować dać mojemu jajecznicę ale narazie jadł samo żółtko w kulkach z kaszy kuskus ale w sumie prawie nic z tego nie zjadł tylko rozwalał wiec muszę najpierw mu dać może pastę jajeczna z jogurtem naturalnym 🤔 a jak robicie jajecznicę? Na parze? Na patelni na masełku?

Moj nadal śpi chyba nic z obiadu przed szczepieniem 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 13:46

961l20mmezoojidp.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zmiana czasu na szczęście bez przygód ;) mała ciągle robi twarde, zbite kupki aż mi jej szkoda :(

Ja amarantus kupuję w rossmannie :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, awokado raz dałam normalnie w kawałku i sobie odgryzała. Jak jest dojrzałe to jest miękkie i bezpieczne. Drugi raz rozgniotłam widelcem i wymieszałam z rozgniecionym kalafiorem i kilka kropel oleju lnianego. Ja polecam ten rodzaj hass bo to zwykłe awokado jest gumowate przynajmniej to z biedronki.
    Ja jajecznicę robię na parze i dodaje trochę masła do jajka od razu, to ie w parowarze w szklanym pojemniczku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 15:11

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, a hass smakuje jakoś inaczej niż zwykłe? Bo nigdy nie jadłam go. To gumowate to może akurat takie pechowo trafiłaś. My dzisiaj akurat jedliśmy makaron z awokado 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czuje różnicy między hass a zielonym awokado. Różnica polega na tym, ze hass jest zawsze dojrzałej gotowe do spożycia, nie trzeba czekać, a zielone przeważnie musi dojrzeć jeszcze pare dni. Chyba, ze się mylę. Przynajmniej ja nie czuje żadnej różnicy w smaku 😉 i tez nie zdarzyło mi się żeby zielone było gumowe? Ciężko mi sobie w ogóle wyobrazić jak awokado może być gumowe 🤔

Ja chyba jutro na śniadanie tez spróbuje dać jajecznicę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 16:15

malami.91 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina jak Maksio po szczepieniu ?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcza może źle trafiłam, albo było zbyt niedojrzałe? No nie wiem, ale spróbuję je kupić jeszcze raz, po co przepłacać :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda dziękuje ze pytasz 😊
    Wlanie usnął na drzemkę, bardzo ładnie zniósł szczepienie zapłakał tylko pod koniec ale zaraz posyłał pielęgniarce uśmiechy.
    Dałam mu paracetamol profilaktycznie przed szczepieniem, gorączki nie ma, zjadł nawet ładnie obiadem po szczepieniu potem pobawił się, mleczko i teraz drzemka 😊

Kurczę muszę kupić awokado i amarantus

I zrobię małemu jajeczniczke ale jakoś nie wiem jak on sobie poradzi z 2 zębami 🤷‍♀️🤔 jakoś tego nie czuje 😉

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, moja ma dwa zęby i daje radę, dziamdzia jak stara babuszka :D

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj tak dziamdzial wafla ryżowego 😊 muszę się przemoc i zrobię mu na śniadanko pojutrze 😊 bo mąż ma wolne

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mały nie jadł jeszcze jajka dać mi rozgniecione żółtko najpierw? Często pisalyscie o reakcji uczuleniowej

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka kazała dodać żółtko to zupy

‹‹ 1291 1292 1293 1294 1295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ