WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • amir Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała chociaż do 9 przetrzymac ale marudzi już od godziny ewidentnie rano chciał jeszcze spać ale potrzeby fizjologiczne wygrały hehe

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My koło 10 planujemy iść spać. Nie pada, więc pewnie na dwór wyjdziemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 08:22

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mała znowu zwymiotowala tym razem po serii bananowym więc przypuszczam że wymioty po bananie. Mało tego na pokrzywke na udach więc odstawiamy nabiał i banany.

Na śniadanko zrobiłam jej kleik ryżowy na wodzie z owocami myślicie że można to uznać za wartościowy posiłek ? Powinno się to robić na mleku czy się mylę ?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, lepsza kaszka niż kleik.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kaszki i owoców jeszcze amarantus ekspandowany dodaje.

Śpi :) długo go przeciagnelam jak na poranek ale zasnął tak jak przed zmianą czasu na 1 drzemke. Ale taki był zmęczony że miał spore problemy z zaśnięciem

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amur też robisz kaszki na wodzie?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio kaszki robię na wodzie bo w rossmanie nie ma od jakiegoś czasu Hipp combiotik małych saszetek 😊 robiłam na mleku bo wydają mi się porostu smaczniejsze ale w sumie dodaje jakis owoc to chyba w smaku dobre jest mimo wszystko. Ostatnio porobilam z mężem jabłka i gruszki musy i zamroziłam i teraz mam do kaszek

I tak do roku podstawa jest mleko wiec spokojnie 😊

A gdzieś można stacjonarnie kupić amarantus ekspandowany??

Wasze maluchy umieją jeść z tubek? Mojemu to ja muszę wciskać 😉

Moj ladnie wstał bo o 6.40 i teraz o 9 zasnął na drzemkę. Chodź pod koniec już niespokojnie spał i myślałam ze wstanie wcześniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 09:31

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie umie jeść z tubki cała brudna jest i wszystko w koło w musie a nic w buzi...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę właśnie trzymać tubkę z nim i mu wciskać

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego przeciągnęłam z trudem do 9:30. Wymęczony zaraz padł. Amarantus pewnie w jakichś sklepach ze zdrową żywnością? w małych opakowaniach chyba po 150g i drogo jest dostępny w dyskontach - raczej lepiej na allegro zamówić większą ilość z darmową dostawą. Ja zamówiłam jedno 500g i żałuję, że tak mało bo schodzi nam szybciutko.

Z tego co się orientuję to z tubki dziecko powinno jeść ok roczku.

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszki robię na wodzie, my akurat dodatkowych kalorii z mm nie potrzebujemy :p

Amarantus jest w rossmanie, są też inne ekspandowane zboża mam zamiar coś przetestować niedlugo

A z tubek Kuba jeść nie umie też mu muszę wciskać. Nie ogarnia że tam jest jedzenie

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzisiaj dostał strasznie kwaśne kiwi i o dziwo smakowało 😁

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie wydawało, ze kaszki do robienia na wodzie maja w składzie mm? Coś pomieszalam? To, co kupujecie taka, ze trzeba dodać mleko modyfikowane, a zamiast tego dodajecie wodę?

Ja w sumie kaszek nie kupuj wiec nie mam rozeznania w temacie. Kupiłam raz jedna taka z mm w składzie, ale mała nie chce jej jeść wiec po prostu gotuje jej płatki (owsiane, jaglane, ryżowe zależy) na wodzie i według mnie wychodzi na to samo.

Na samodzielne picie z tubki dziecko ma jeszcze czas. My z rozszerzaniem diety pójdziemy bardziej chyba w blw. Laura nie chce jeść zupek i papek za bardzo duzo lepiej nam to idzie jak daje jej po prostu kawałki i je sama. Wiadomo teraz to jeszcze niewiele trafi do buzi, ale w czasie jej „jedzenia” ja jej wkładam kawałeczki do ust i zjada. Moze teraz ruszymy z tym rozszerzaniem do przodu 😉

A, a amarantus ekspandowany kupowałam w rossmanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 10:16

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est, są kaszki do robienia na wodzie bez żadnego mm. Ja zwykłą kaszę jaglaną też gotuję na wodzie czasem i dodaję banana np. Co do BLW to nie chodzi w tym o to, że dziecko nie jej papek. Normalnie je przecież jogurty, zupy itd. Bardziej chodzi o to, że dziecko je samodzielnie, bez karmienia, samo decyduje co i ile.

Amarantus w Rossmanie kupuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 10:55

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est sa kaszki ktore maja w sobie mm (np. Mleczno-ryzowa czy cos takiego) i sa tez takie ktore nie maja w sobie mm (np. Ryzowa, kukurydziana) i wtedy mozna dodac mm, mleko sciagniete albo po prostu wode ale wiadomo ze z woda bedzie inaczej smakowac ;) ja mialam i takie z mm i takie bez, malej zadna opcja nie smakowala, ani ba moim mleku wiec nie zmuszam.
    Oj moja nie umie sama jesc ani z tubki ani z miski wiec normalne dla mnie bylo ze jej wciskam to z tubki inaczej bym miala pieknie ozdobione wszystko ;) a propo wczoraj u babci zjadla cala tubke tak jej smakowalo jablko-mango:D ogolnie je male ilosci wiec bylam zdziwiona ;)
    Moje dziecko ostatnio co raz czesciej nie chce spac po poludniu, spi z rana ok 9-10 a potem o 17 dopiero jest spiaca ale o tej porze drzemka to zly pomysl wiec o 18 ja kapie i spi do 6 z milionem pobudek... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 11:03

• amir Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już gotuję płatki jaglane ale do niedawna Mój nie tolerować żadnych grudek od razu miał odruch wymioty aż tu nagle z dnia na dzień zaczął sobie ładnie gryźć i żuć i wtedy wyjechały płatki. A co do BLW ja po tej historii z zakrztuszeniem też się boję dawać coś do rączki tym bardziej że od gryzą takie kawałki że od razu zawał :)

Spał rano że 40 min ledwo i zbudzil się z płaczem chyba górne zęby dają o sobie znać

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka 3.45 I Smyk caly radosny skacze po nas i pokrzykuje. Masakra.
    Puscilam go na mate I o 5 już wrócił I poszedł dalej spać do 6. Nie podoba mi się to.

Kaszki też robię bezmleczne na wodzie. I dodaje do tego mus że świeżego owoca. teraz sezonowe są gruszki, jabłka i śliwki najczęściej. Dojrzała miękka gruszka działa u nas świetnie na trawienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 11:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze to sprostuje. Z rozszerzaniem diety pójdziemy wiec bardziej w stronę nie BLW a jedzenia kawałków 😉. Zauważyłam, ze wszystko dane do raczki w kawałku smakuje chętniej niż „papki” wiec będziemy szli tym torem. Wiadomo, ze zupki i tak będę próbować bo pare dni temu chętnie zjadła pare łyżek rosołu z ryżem i warzywami pogniecionymi tylko widelcem wiec to zależy tez od dnia pewnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska u nas tez jakieś niefajne zmiany w drzemkach. Chyba mi się młoda przestawiła na dwie drzemki w ciągu dnia 🤷‍♀️
    Moja uwielbia mango wiec jak kupuje jej mus mango w tubce to tez potrafi wciągnąć cała 😀

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj moja to juz od dwóch miesiecy ma dwie drzemki i az sie boje kiedy przejdzie na jedna:) a w nocy ti chyba z 5razy je:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
‹‹ 1290 1291 1292 1293 1294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ