X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • amir Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała chociaż do 9 przetrzymac ale marudzi już od godziny ewidentnie rano chciał jeszcze spać ale potrzeby fizjologiczne wygrały hehe

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My koło 10 planujemy iść spać. Nie pada, więc pewnie na dwór wyjdziemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 08:22

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mała znowu zwymiotowala tym razem po serii bananowym więc przypuszczam że wymioty po bananie. Mało tego na pokrzywke na udach więc odstawiamy nabiał i banany.

Na śniadanko zrobiłam jej kleik ryżowy na wodzie z owocami myślicie że można to uznać za wartościowy posiłek ? Powinno się to robić na mleku czy się mylę ?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, lepsza kaszka niż kleik.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kaszki i owoców jeszcze amarantus ekspandowany dodaje.

Śpi :) długo go przeciagnelam jak na poranek ale zasnął tak jak przed zmianą czasu na 1 drzemke. Ale taki był zmęczony że miał spore problemy z zaśnięciem

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amur też robisz kaszki na wodzie?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio kaszki robię na wodzie bo w rossmanie nie ma od jakiegoś czasu Hipp combiotik małych saszetek 😊 robiłam na mleku bo wydają mi się porostu smaczniejsze ale w sumie dodaje jakis owoc to chyba w smaku dobre jest mimo wszystko. Ostatnio porobilam z mężem jabłka i gruszki musy i zamroziłam i teraz mam do kaszek

I tak do roku podstawa jest mleko wiec spokojnie 😊

A gdzieś można stacjonarnie kupić amarantus ekspandowany??

Wasze maluchy umieją jeść z tubek? Mojemu to ja muszę wciskać 😉

Moj ladnie wstał bo o 6.40 i teraz o 9 zasnął na drzemkę. Chodź pod koniec już niespokojnie spał i myślałam ze wstanie wcześniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 09:31

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie umie jeść z tubki cała brudna jest i wszystko w koło w musie a nic w buzi...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę właśnie trzymać tubkę z nim i mu wciskać

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego przeciągnęłam z trudem do 9:30. Wymęczony zaraz padł. Amarantus pewnie w jakichś sklepach ze zdrową żywnością? w małych opakowaniach chyba po 150g i drogo jest dostępny w dyskontach - raczej lepiej na allegro zamówić większą ilość z darmową dostawą. Ja zamówiłam jedno 500g i żałuję, że tak mało bo schodzi nam szybciutko.

Z tego co się orientuję to z tubki dziecko powinno jeść ok roczku.

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszki robię na wodzie, my akurat dodatkowych kalorii z mm nie potrzebujemy :p

Amarantus jest w rossmanie, są też inne ekspandowane zboża mam zamiar coś przetestować niedlugo

A z tubek Kuba jeść nie umie też mu muszę wciskać. Nie ogarnia że tam jest jedzenie

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzisiaj dostał strasznie kwaśne kiwi i o dziwo smakowało 😁

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie wydawało, ze kaszki do robienia na wodzie maja w składzie mm? Coś pomieszalam? To, co kupujecie taka, ze trzeba dodać mleko modyfikowane, a zamiast tego dodajecie wodę?

Ja w sumie kaszek nie kupuj wiec nie mam rozeznania w temacie. Kupiłam raz jedna taka z mm w składzie, ale mała nie chce jej jeść wiec po prostu gotuje jej płatki (owsiane, jaglane, ryżowe zależy) na wodzie i według mnie wychodzi na to samo.

Na samodzielne picie z tubki dziecko ma jeszcze czas. My z rozszerzaniem diety pójdziemy bardziej chyba w blw. Laura nie chce jeść zupek i papek za bardzo duzo lepiej nam to idzie jak daje jej po prostu kawałki i je sama. Wiadomo teraz to jeszcze niewiele trafi do buzi, ale w czasie jej „jedzenia” ja jej wkładam kawałeczki do ust i zjada. Moze teraz ruszymy z tym rozszerzaniem do przodu 😉

A, a amarantus ekspandowany kupowałam w rossmanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 10:16

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est, są kaszki do robienia na wodzie bez żadnego mm. Ja zwykłą kaszę jaglaną też gotuję na wodzie czasem i dodaję banana np. Co do BLW to nie chodzi w tym o to, że dziecko nie jej papek. Normalnie je przecież jogurty, zupy itd. Bardziej chodzi o to, że dziecko je samodzielnie, bez karmienia, samo decyduje co i ile.

Amarantus w Rossmanie kupuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 10:55

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est sa kaszki ktore maja w sobie mm (np. Mleczno-ryzowa czy cos takiego) i sa tez takie ktore nie maja w sobie mm (np. Ryzowa, kukurydziana) i wtedy mozna dodac mm, mleko sciagniete albo po prostu wode ale wiadomo ze z woda bedzie inaczej smakowac ;) ja mialam i takie z mm i takie bez, malej zadna opcja nie smakowala, ani ba moim mleku wiec nie zmuszam.
    Oj moja nie umie sama jesc ani z tubki ani z miski wiec normalne dla mnie bylo ze jej wciskam to z tubki inaczej bym miala pieknie ozdobione wszystko ;) a propo wczoraj u babci zjadla cala tubke tak jej smakowalo jablko-mango:D ogolnie je male ilosci wiec bylam zdziwiona ;)
    Moje dziecko ostatnio co raz czesciej nie chce spac po poludniu, spi z rana ok 9-10 a potem o 17 dopiero jest spiaca ale o tej porze drzemka to zly pomysl wiec o 18 ja kapie i spi do 6 z milionem pobudek... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 11:03

• amir Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już gotuję płatki jaglane ale do niedawna Mój nie tolerować żadnych grudek od razu miał odruch wymioty aż tu nagle z dnia na dzień zaczął sobie ładnie gryźć i żuć i wtedy wyjechały płatki. A co do BLW ja po tej historii z zakrztuszeniem też się boję dawać coś do rączki tym bardziej że od gryzą takie kawałki że od razu zawał :)

Spał rano że 40 min ledwo i zbudzil się z płaczem chyba górne zęby dają o sobie znać

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka 3.45 I Smyk caly radosny skacze po nas i pokrzykuje. Masakra.
    Puscilam go na mate I o 5 już wrócił I poszedł dalej spać do 6. Nie podoba mi się to.

Kaszki też robię bezmleczne na wodzie. I dodaje do tego mus że świeżego owoca. teraz sezonowe są gruszki, jabłka i śliwki najczęściej. Dojrzała miękka gruszka działa u nas świetnie na trawienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 11:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze to sprostuje. Z rozszerzaniem diety pójdziemy wiec bardziej w stronę nie BLW a jedzenia kawałków 😉. Zauważyłam, ze wszystko dane do raczki w kawałku smakuje chętniej niż „papki” wiec będziemy szli tym torem. Wiadomo, ze zupki i tak będę próbować bo pare dni temu chętnie zjadła pare łyżek rosołu z ryżem i warzywami pogniecionymi tylko widelcem wiec to zależy tez od dnia pewnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska u nas tez jakieś niefajne zmiany w drzemkach. Chyba mi się młoda przestawiła na dwie drzemki w ciągu dnia 🤷‍♀️
    Moja uwielbia mango wiec jak kupuje jej mus mango w tubce to tez potrafi wciągnąć cała 😀

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj moja to juz od dwóch miesiecy ma dwie drzemki i az sie boje kiedy przejdzie na jedna:) a w nocy ti chyba z 5razy je:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
‹‹ 1290 1291 1292 1293 1294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ