Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dałam najpierw żółtko, a kilka dni później całe jajko
Do mam, które "dotuczają" dzieci - masło orzechowe ma dużo kalorii (ok. 650 kcal/100g). Tylko dawajcie takie zdrowe, gdzie skład to 100% orzecha. Ja daję z nerkowca i dodaje do kaszki, wtedy jest na słodko. Ale uwaga też na alergię, najpierw samo masło troszeczkę dać a dopiero następnego dnia więcejMigotka83 lubi tę wiadomość
-
ruda90 wrote:Mi lekarka kazała dodać żółtko to zupy
Paulina dodaj do zupki/obiadku ugotowane na twardo - połòwkę żòłtka na porcję maksymalnie. Jak nie zwymiotuje do kilku godzin tzn że jest wszystko ok i toleruje. I jeszcze skòrę obserwuj czy jakieś reakcji nie ma. Białko jest dużo większym alergenem dlatego w drugiej kolejności się wprowadza..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 17:13
-
A ja zmielone prażone pestki dynii trochę do obiadku - duuużo cynku mają więc wspierają w chorobliwym okresie. Gdzieś czytałam, że jak nas coś bierze to jeść pestki dynii, choroba być może się nie rozwinie.
Dziś mnie wkurzyła jedna matka która idąc trzymała fotelik wzdłuż nogi i przy każdym kroku kopała w fotelik z noworodkiem/maleńkim niemowlakiem, a na końcu rzuciła dosłownie ten fotelik na przednie siedzenie (zapewnie większość słyszała o zespole dziecka potrząsanego i dlaczego nie wolno tego robić) i nie zapinając fotelika odjechała spod marketu - normalnie nóż mi się w kieszenie otwierał (w przenośni, bo nie noszę).. nie zrobiłam nic i żałuję..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 20:36
-
Symbolica nie przejmuj się ze nie zareagowalas, i tak na taka osobę to nie zrobiłoby wrażenia i nadal będzie tak postępować jeżeli nie widzi w tym nic złego 😞 szkoda maleństwa oby pozory myliły i oby ta kobieta jednak była dobra matka
Jak myślicie ktory krem orzechowym
https://www.rossmann.pl/Produkt/Masla-orzechowe-i-kremy/better-choice-naturalne-maslo-100-z-orzechow-arachidowych-350-g,315055,8756
https://www.rossmann.pl/Produkt/Masla-orzechowe-i-kremy/Primavika-maslo-orzechowe-z-prazonych-orzeszkow-arachidowych-100-470-g,263959,8756
https://www.rossmann.pl/Produkt/Masla-orzechowe-i-kremy/Basia-Basia-krem-orzechowy-naturalny-210-g,325214,8756
Moj mały poszedł na drzemkę ok 16.20 wstał ok 17 (w czasie drzemki zrobiło się całkiem ciemno i nie włączyłam mu światła w trakcie) obudził się mocno zdziwił zjadł i poszedł spać dalej 😱 odłożyłam go i czekałam ze wstanie ale spał, na szczescie po 20min wstał jeszcze i dopiero poszedł spać 19.15
Narazie wyglada na to ze ślicznie się przestawił na nowy czas 😊
Posmarowalam mu nóżkę po szczepieniu Alcatelem bo taka czerwona miał troszkę -
Paulina oby, oby... jak to jestem przewrażliwiona na punkcie potrząsania.
Obserwuj małego czy gorączki nie dostanie, mój dostał dopiero w w nocy. Mojemu ibum i paracetamol pomogły w tym trudnym czasie bo zbiegło się z ząbkowaniem więc podwójna korzyść dla niego. Widziałam dziś, że szósty ząb (druga jedynka górna) przebity już ładnie po tej ostatniej nocy.. i bez syropu ładnie zniósł. Poszedł spać po południu ok 14.40, spał do 16:10 i przeciągnełam aktywności do 19:30. Git majonezWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 20:59
-
Cześć Dziewczyny... Ja już chyba nie nadrobię Was
udało mi się ostatnią stronę przeczytać
U nas jeszcze pediatra nie chce się zgodzić na Bexsero
Z tego co widzę Wasze Dzieciaczki nie mają wiekszych problemó
O tym maśle orzechowym czytałam, ale ponoć lepiej właśnie wybierać inne niż z orzeszków ziemnych bo na nie jest najwięcej alergii.
Moja wazy 6.7kg... Masakra, ostatnio niczego juz nie chce jeść. Nawet z moim mlekiem są problemy.Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
nick nieaktualnyMigotka a co podajesz do jedzenia?w jaki sposob?moze jakas zmiana zacheci do jedzenia?
Moja mala za duzo tez nie je,tzn je male ilosci ale potrafi czesto jak widzi ze ktoś cos je (jemy kazdy o innej porze wiec mala z kazdym cos), no i u nas czesto jakies uczulenia/alergie wiec niektore produkty juz odlozone na pozniej a o orzechach to nawet nie mysle.
Ja wam zazdroszcze takich ladnych szczepien, z synem tez nie mialam problemów,mala strasznie je znosi i w trakcie i po.... Wczoraj probowala sie pigula do nas dodzwonic,pewnie na szczepienie ale w tym tyg jej nie zaszczepie bo nawet na cmentarze bym sie pewnie juz wybrac nie mogla
Za to ze spaniem mam luz,mala wstala o 6.30 jak tata wstawal, pobudki dzis tylko 3 byly,z czego ostatnia to tylko przytulicno coz kazde dziecko inne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 07:23
-
U nas w nocy 2 pobudki z płaczem ok 1 i 4 dałam paracetamol ok 4 wydawał się ciepłu chociaż termometr zeswirowal pokazywał od 35 do 37 🤷♀️
Rano wstał o 6 znowu smutny i tylko na rękach chciał być i jak go ubierałam i dotknęłam nóżki to w płacz i patrzymy z mężem a biedactwo cała nóżkę na napuchnięta i czerwona, posmarowalam Alcatelem daliśmy paracetamol tym razem do buzi (wcinał ze smakiem bo pomarańczowy 😆). Na szczescie zaraz po podaniu paracetamomu zaczął się normalnie zachowywać latać po podłodze 😊 czyli w nocy nóżka go bolała .... 😞 ale po za tym wszystko dobrze 😉 -
Lutyska co sie odwlecze to nie uciecze. Ja tez orzechów jeszcze młodemu żadnych nie dawałam... zastanawiam się nad tahini - czyli zmielony sezam... ale jak otworze słoik to dość szybko trzeba go zużyć i nie wiem czy mogłabym to poporcjować i zamrozić?
edit: można
https://shethinksimcheap.com/pl/nuts-oilsheader/107-can-you-freeze-tahini.html
Paulina u nas tez nóżka bolała, ale na przeciwbólowych już nie marudził.
Dziś od rana mamuje.. mama ememe itpWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 08:34
-
Dokładnie wystarczył przeciwbólowy i nożna przestała bolec i pełzał na niej jak zawsze 😊 ciekawe czy jeszcze będzie potrzebował coś dostać, narazie śpi.
Oj uwielbiam jak moj mamuje „me” „me” (z przedłużeniem i podkreśleniem „m”) i „emme” ale głównie robi to w jak coś chce i się żali 😁 np mama wyciągaj mnie już z tego kojca albo mama wez mnie na raczki jestem zmęczony czy głodny itd 😉
Powietrze narazie fatalne ponad 230% normy 🙄 jak wczoraj mały był szczepiony i ta nóżka go dziś jeszcze bolała i zastanawiam się czy wziasc go na spacer popołudniu 🙄