X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Z ciekawią i sprawdziłam 41-48 tydzień to kolejny skok więc nadchodzi :)
    Łeee, tak szybko... 😧

Amir duże te dawki ma rzeczywiście. Dziś małemu pierwszy raz badam krew czyli morfologię +żelazo. Wieczorem będę wiedziała na czym stoimy. W wieku 6tyg. miał anemię fizjologiczną - hemoglobina 9,5 - to mu w szpitalu robili.

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zaczynam martwić, bo ja funkcjonuję ok tylko dlatego, że w dzień jak mała śpi to mogę odpocząć... A niedługo powrót do pracy i będzie masakra. Wstać rano, zawieźć Małą, pojechać do pracy, wrócić, zajmować się Małą i ogarniać chatę a w nocy brak regeneracji, bo Mała co rusz się budzi... jak to kobitki robią 😢

• amir Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum też się zaczynam zastanawiać nad tym jak to będzie tym bardziej że jeszcze mądra ja skrocilam co ie urlop o 6 tygodni :D z jednej strony już chce mi się do pracy do ludzi ale te noce..

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba narazie nie będę wracać do prscy...

Mam pytanie o rozmiar bucików z Lidla ktoś miał?

https://www.lidl-sklep.pl/LUPILU-Kapcie-chlopiece/p100266692

Mały ma stopę 11cm i nie wiem ktory wybrać

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wyobrażam sobie powrotu do pracy...a 3 kwietnia 1 dzień ...

• amir Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 1go lutego 😂 ale nie my pierwsze i nie ostatnie na pewno to się jakoś ułoży

• amir Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Łeee, tak szybko... 😧

Amir duże te dawki ma rzeczywiście. Dziś małemu pierwszy raz badam krew czyli morfologię +żelazo. Wieczorem będę wiedziała na czym stoimy. W wieku 6tyg. miał anemię fizjologiczną - hemoglobina 9,5 - to mu w szpitalu robili.

Symbolica tak Ci powiedzieli w szpitalu? Fizjologiczna anemia jest w 3-4 miesiącu a nie w 6 tygodniu.. Nawet mój jak miał 2 miesiace to miał jeszcze hemoglobine 12.7

Chociaż fakt że też przejściowo przy chorobie może być niedokrwistość a wy chyba wtedy z zapaleniem płuc lezeliscie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 13:45

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Symbolica tak Ci powiedzieli w szpitalu? Fizjologiczna anemia jest w 3-4 miesiącu a nie w 6 tygodniu.. Nawet mój jak miał 2 miesiace to miał jeszcze hemoglobine 12.7

Chociaż fakt że też przejściowo przy chorobie może być niedokrwistość a wy chyba wtedy z zapaleniem płuc lezeliscie?

Nie Amir mały miał zwykłego wirusa który powodował wysoką gorączkę na początku, potem lżejszą. Do dziś nie wiemy co mu dokładnie było. Tak mi lekarz powiedział w szpitalu że, "anemia, ale to fizjologiczna". Moja pediatra widziała wyniki i nic tym nie robiła a ja po skończonym 4 m-cu zaczęłam sama dawać małemu żelazo po ok5-7mg dziennie. Taka samowolka.
    Paulina9191 wrote:
    Ja chyba narazie nie będę wracać do prscy...

Mam pytanie o rozmiar bucików z Lidla ktoś miał?

https://www.lidl-sklep.pl/LUPILU-Kapcie-chlopiece/p100266692

Mały ma stopę 11cm i nie wiem ktory wybrać

Mój ma stopę 12cm i mamy te 20/21 i tylko odrobinę jeszcze miejsca już w środku na rośnięcie. Tą zimę powinien mieć dobre..

Ja nie wracam do pracy dopóki młody nie skończy przynajmiej 2-2,5roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 14:15

da8300b52b.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała do września zostać w domu, wtedy będzie miał 1,5 roku i do żłobka...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę pochwalić Ale bo stale posiłki wciąga aż miło patrzeć niestety dalej tylko papki:/ kawałkami się dławi :/ już kilka razy musiałam jej pomóc:/

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Muszę pochwalić Ale bo stale posiłki wciąga aż miło patrzeć niestety dalej tylko papki:/ kawałkami się dławi :/ już kilka razy musiałam jej pomóc:/

Moja córa też tak miała, ale w końcu powoli powoli po roku zaczęła dawać sobie radę.. ostatnio pokazywałaś, że gwiazdki w pomidorowej łykała więc chyba nie jest tak żle :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 15:50

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh.. tez nie wyobrazam sobie powrotu do pracy.

Ostatnio rozmawialam z księgową w firmie, mam 53 dni zaleglego urlopu + 26 za 2020.
    Zalegly chce wykorzystać wiec teoretycznie powrot 23.04.

Nie wiem.. zastanawiam sie czy nie pojsc jeszcze troche na wychowawczy, chociaz az mala bedzie miala 1,5 roku.

My juz testowalismy kilka preparatów z zelazem ( kolo sierpnia mala miala hemoglobine 10,6)za kazdym razem zaparcia straszne, placz, kilka dni nie mogla kupki zrobić. Teraz staram sie jej podawac pokarmy bogate w zelazo. Przy ostatnich wynikach miala 10,8.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica z czymś co nie wymaga gryzienia sobie radzi inaczej się dławi

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda w końcu bedzie sobie radziła proponuj co jakiś czas 😊 moj prawie nic nie chce jeść poza mlekiem 🤷‍♀️

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda widocznie potrzebuje Ala więcej czasu na naukę gryzienia i ja bym jej dała ten czas jeszcze. Może neurologopeda by coś doradził. I tj Paulina napisała - trzeba się cieszyć, że lubi jeść bo do niedawna miałaś problemy tego pokroju :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 17:13

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę wpiernicza aż miło patrzeć :)

symbolica, bumbum lubią tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam aż będzie wpierniczal 😊 narazie wpiernicza mleko przynajmniej ma apetyt 😉

symbolica lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracając do tych skarpetek z ABS zamówiłam te o których pisała Symbolica- jeszcze nie doszły, ale na próbę wzięłam na allegro skarpetki firmy yo z silikonową podeszwa i nie wiem jak będzie z ich jakością ale ten ABS super trzyma, młody się nie slizga a kosztują kikla zł. A i są troszkę szerokie, mi to akurat pasuje na te Kuby małe bułki :)
    Coś takiego:

https://allegro.pl/oferta/yo-skarpetki-z-silikonowa-podeszwa-s-19-20-8500805921?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 18:33

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Dziewczyny wracając do tych skarpetek z ABS zamówiłam te o których pisała Symbolica- jeszcze nie doszły, ale na próbę wzięłam na allegro skarpetki firmy yo z silikonową podeszwa i nie wiem jak będzie z ich jakością ale ten ABS super trzyma, młody się nie slizga a kosztują kikla zł. A i są troszkę szerokie, mi to akurat pasuje na te Kuby małe bułki :)
    Coś takiego:

https://allegro.pl/oferta/yo-skarpetki-z-silikonowa-podeszwa-s-19-20-8500805921?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Kurczę niesamowicie podobne do tych niemieckich :-) jak wzięłaś ze smartem to możesz odstąpić i bezpłatnie odesłac te sterntaller i dostać zwrot kasy, bo te rzeczywiście wyglądają super i za 1/5 ceny tamtych. Podrobili ich. Te niemieckie występują w formie letniej i zimowej/grubszej frotte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 18:52

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:

A probowalas od takich malych kawałeczkow ktore bedzie mogla polknac? Moze wtedy cos tam czasem pomieli i wtedy stopniowo co raz wieksze? Prowalas pieczywo podac? Nie za duzy kawalek ale zeby cos w buzi pomielila jezorem... Moze faktycznie potrzebuje czasu ale niedlugo juz stuknie 10 m-cy... A cwiczyc z nia to co ci zalecili? Zadnych efektow po tym nie ma?

‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ